עבור לתוכן

טמפרטורת מעבד ATHLON XP 2800@3200

Featured Replies

פורסם

שלום ובוקר טוב!

ברשותי מערכת הכוללת מעבד ATHLON XP 2800@3200

המעבד מקורר ע"י גוף קירור של ZALMAN CNPS6000-CU

כל המערכת יושבת בתוך מארז SUPERTALENT המכיל 5 מאוררים ג'נריים 2 מכניסים אויר מלמטה 1 מכניס אויר מהצד ושניים מוציאים אויר מהחלק העליון מאחור.

על הליבה מרחתי את המישחה הטרמית שהגיעה עם גוף הקירור.

טמפרטורת המנוחה הינה כ 51-53 מעלות.

לאחר הרצה של כשעתיים ב PRIME95 מגיעה טמפרטורת המעבד ל 64 מעלות וטמפרטורת ה SYSTEM ל 31 מעלות (נבדק ב EASYTUNE AIDA ו BIOS) ונשארת במצב זה במשך שאר ההרצה (לעיתים מגיעה ל 65 אך לא יותר גם לאחר שעות נוספות של הרצה) המאורר של גוף הקירור עובד במהירות מלאה של כ 2500 סל"ד וכן כל מאוררי המארז עובדים גם הם במהירות מלאה.

המערכת כוללת 4 HD צורב וצורב DVD

כמו כן כבלים מעוגלים שרכשתי (ל2 ה HD שבממשק IDE ) אמורים להגיע ולהחליף את הכבלים הרגילים שבמארז.

ה BIOS של לוח האם 7N400 PRO2 מעודכן לגירסתו האחרונה.

שאלתי הראשונה היא , האם טמפרטורה זו סבירה בהיתחשב שבחדרי הקטן והסגור 2 מחשבים עובדים וטמפרטורת החדר הינה כ 25-28 מעלות?

כמו כן אם אם היא איננה סבירה אשמח לקבל המלצות לשיפורה.

ושאלה נוספת, אני מתעתד לרכוש ARCTIC SILVER5 בשבועות הקרובים ואני משוכנע שרכישה זו תשפר את טמפרטורת המעבד בעוד מספר מעלות.

האם ישנו חומר טרמי אחר עליו אתם ממליצים יותר?

בתודה מראש

COBRADRAGON

פורסם

הטמפרטורה בהחלט גבוהה ולא רצוי לעבוד בטמפרטורה כזאת לאורך זמן.

הסיבות לטמפרטורה הגבוה הן :

א. טמפרטורת החדר אצלך גבוהה.גופי קירור מנחושת אמנם מוליכים חום בצורה טובה אבל גם יש להם קיבולת חום גבוהה ולכן ככל שטמפרטורת הסביבה גבוהה יותר כך הם פחות יעילים.

ב. גוף הקירור שלך דיי חלש ואינו מיועד לאובר קלוקינג אילה לקירור שקט בלבד. היום קימים גופי קירור שקטים שעושים עבודה טובה יותר.

אתמול בדקתי את הסיילנט בוסט של טרמלטייק והוא מקרר לא רע. אצלי עם מעבד ברטון 2500@3200 במתח מקורי הוא הגיע למקסימום 48 מעלות בעומס מלא אבל טמפרטורת החדר היתה רק 20 מעלות.

לקירור טוב יותר אתה יכול לקנות את ה אקסטרים 12 או את אחד מגופי הקירור של טרמלרייט בתוספת מאורר טוב.

ג. מריחת ארקטיק סילבר 5 יכולה לעזור. לגריז טרמי פשוט יש נטיה לאבד יעילות דיי מהר במיוחד לאחר הזזה של המחשב.

ד. לא פירטת איזה מעבד יש לך ובאיזה מתח הוא עובד ולכן קצת קשה לדעת עד כמה הבעיה אצלך חמורה.

פורסם

AXP 2500 @ 3200

MBM sysinfo read:

--Sensor Chip Readings--

Temperature Readout[1] : 23

Temperature Readout[2] : 29

Now, do your math if that's good ? ::)

I would seriously consider massive changes.....

by the way, I use the Thermalright ALX800 with an 80MM coolermastr led fan (35CFM)

פורסם

Psychopath - אין משמעות לציטוט של טמפרטורות ללא ציון של טמפרטורת החדר.

קירור אויר מושפע ישירות מטמפרטורת החדר ובצורה לא לינארית - כלומר ככל שטמפרטורת החדר גבוה יותר ההפרש בין טמפרטורת המעבד לטמפרטורת החדר יהיה גדול יותר.

לדוגמא אצלי במצב מנוחה :

טפמרטורת חדר 17 מעלות - > מעבד 29 מעלות. הפרש 12 מעלות.

טמפרטורת חדר 20 מעלות - > מעבד 41 מעלות. הפרש 21 מעלות.

טמפרטורת חדר 25 מעלות - > מעבד 50 מעלות. הפרש 25 מעלות.

הסיבה היא תכונות המתכת של גוף הקירור. הנחושת צוברת חום ומעל טפמפרטורה מסוימת קשה לקרר אותה ולכן צריך להגביר את מהירות המאוררים.

השואל כתב במפורש שטמפרטורת החדר אצלו גבוהה - עד 28 מעלות ולכן זה מסביר חלק גדול מהבעיה.

דבר חשוב נוסף הוא מתי בוצעה המדידה : החום עולה לאורך זמן והטמפרטורות מתיצבות לאחר כ 20 דקות עד חצי שעה.

אם מדדת טפרטורה מיד לאחר עלית המחשב, תקבל תוצאה נמוכה באופן משמעותי מאשר לאחר חצי שעה.

פורסם
  • מחבר

שלום ותודה!

כמו שכתבתי בהודעה המקורית טמפ' החדר בחדרי הקט די גבוהה (היה קר והדלקתי תנור) הטמפרטורה היא כ 28 מעלות ומתחת לטמפרטורה זו ברור שהמעבד שלי לא יוכל להגיע באמצעות קירור אויר...

בהפעלת המחשב ללא תוכנות מסובכות ברקע מתיצב המחשב על כ 51 מעלות לאחר כ 20 דקות.

בזמן משחקים כבדים מתיצבת הטמפרטורה על כ 55 מעלות לאחר כשעתיים של משחק

כאשר אני משתמש בתוכנת המאמץ PRIME95 מתיצבות טמפרטורות המעבד על כ 61 מעלות (מרחתי מחדש את החומר הטרמי מהודעת המקור).

זה הכל כרגע

בברכה

COBRADRAGON

פורסם

גם אני עם אותו לוח עם קירור אויר בין הטובים שיש מקבך 50 מעלות במנוחה

לדעתי הלוח הזה פשוט מגזים בקריאות שלו

אין מצב ש-SLK800 + SF2 ומארז עם 4 מאוררי SF2 יקרר את המעבד רק ל-50 מעלות במנוחה

אצל חבר שלי עם קירור בינוני המעבד על 60 מעלות במנוחה

זה פשוט לא יכול להיות

הלוח מזייף.

פורסם

HOLY

זה יכול להיות.

אם כבר הלוחות שקוראים 20-30 מזייפים...

עם Abit NF-7 ו VOLCANO 7+ היה לי מעבד 27 מעלות

עם איפוקס שיש לי עכשיו זה 34 במנוחה

זה קצת מדיי... לא יכול להיות

זה בטוח איזה 45 לפחות

ו50 זה בסדר כל עוד אתה לא מתלונן על קרטועים

ולוחות לא מזייפים ללמעלה, הם מזייפים שהם לא קוראים טוב, לא יושבים טוב על המעבד, אז הם מציגים פחות טמפ'

אבל אין שום סיבה שהוא יעלה טמפ' שלא חם

פורסם

דרך אגב יצא ללוח Rev2.0. אולי זה קשור לבעיה של הקריאות...

אוקיי אחרי קצת חיפוש באינטרנט אני לא אוהב את הלוח הזה!

your board is based on 4 layer pcb design, you wont have as many features as my 6 layer board.

That is the reason that your cpu is over volted to 1.72 instead of the 1.65 it should be, dont worry about it though, casue you cant adjust it down to 1.65.

Problem: I can't change the voltage on my PRO2.

Answer: The PRO2 was actually a step backward in technology from the PRO1. Since the PRO2 is a 4-layer board and the PRO1 has 6, there are more bios options on the PRO1 than the PRO2. As of yet, noone has found a way to manually set the voltage on a PRO2.

כבר עדיף את ה-Pro1!

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להבהיר שלא נתקלתי בשום בעיה של קירטועים עם המעבד.

גם כאשר מד הטמפרטורה ב EASYTUNE הראה על 64 מעלות לא היתה שום בעיה עם המעבד.

דבר נוסף הוא שאצל חבר שקנה גם הוא את אותו הלוח הטמפ' של ה ATHLON XP BARTON 2500+ שלו לאחר כ 10 דקות ללא שום האצה או תוכנות ברקע היתה על כ 57-59 מעלות (משתמש ב HEATSINK של SPIRE FRIDGEROCK).

זה לא נראה הגיוני בכלל...

האם זו בעיה בלוחות מסדרה זו GIGABYTE 7N400 PRO2 BIOS F5 ואם כן האם החברה עובדת על פתרון?

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם.

לכל בעלי לוח של GIGABYTE מסדרת 7N400 PRO2 .

שלחתי הודעה על הבעיה בה נתקלתי לחברת GIGABYTE ולהלן התשובה שקיבלתי:

Dear Sir:

Thank you for supporting Gigabyte products and contacting GBT Tech Support.

At first, we are sorry for the late reply.

As to the problem you mentioned, we are sorry for the confusion.

In fact, the CPU temperature detected on the board is the core temperature of the CPU, which is higher than the surface. According to AMD, the safe temperature range shall be up to 95 degrees Celsius. So you do not have to worry about it.

As for the Rev. 2.0, the main difference is the onboard SATA controller.

The Rev. 1.0 has Silicon Image sil3112A while the Rev. 2.0 has Silicon Image sil3512

Please feel free to contact us if you have any other questions.

Best Regards,

Gigabyte Technology.

מקווה שעזרתי

COBRADRAGON

פורסם

הזלמן הזה מקרר מעולה ולדעתי בין הטובים שיש ביחס למחיר/תכונות..

אם תעלה את המהירות של המאורר בזלמן, תגיע לרמה קרובה אפילו לשל ה ALX800 ואולי אף תעקוף אותו במעט אם יש לו מאוררר 80 חלש!

אל תשכח שיש בזלמן מאוורר 92 מ"מ שיכול לזרוק יותר אויר מ 80 ! וגוף טוב מנחושת!

חוץ מזה, אם המחשב עובד ויציב לחלוטין גם שהמעבד בטמפ' 60 מעלות, אין לך מה לדאוג

פורסם

טמפרטורת סביבה באמת משנה המון אני ירושלמי במקור וכשעברתי לגוש-דן הטמפרטורה עלתה ב 20 מעלות

(וזה עוד הטמפ. של המעבד בלילה שעברתי לעומת הטמפ. באמצע היום בירושליים אני לא יודע כמה זה היה באמצע היום באותו קירור כי ישר שיפרתי את האיוורור של המארז)

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם!

המאוורר שעל גוף הקירור שלי (ZALMAN) פועל במהירותו המקסימלית (~2600 RPM )

ועדיין הטמפרטורות גבוהות יחסית.

הסיבה לכך היא פשוט דרך מדידת הטמפרטורה בלוחות של GIGABYTE (מדידה ישירה של ה CORE ).

המערכת עובדת בצורה יציבה לחלוטין ואין לי שום בעיות חוץ מהטמפרטורה (שגם איתה בעיותי נפתרו)

פשוט עניינה אותי בעית הטמפרטורה שהתבררה כמשותפת לכל הלוחות מדגם זה.

התשובות שקיבלתי בהחלט סיפקו את סקרנותי

לסיכום,

בעיות הטמפרטורה נובעות מ:

1. מתחים גבוהים שנותן הלוח למעבד (1.71V במקום 1.65V)

2. דרך מדידת הטמפרטורה של חב' GIGABYTE שהיא מדידה ישירה של טמפרטורת ה CORE ע"י חיישן פנימי במעבד ולא חיישן חיצוני.

תקנו אותי אם אני טועה

תודה לכולם על העזרה

COBRADRAGON

פורסם

מעניין שבמייל הוא לא אמר שום דבר על החוצפה שלהם לשים את המעבד על 1.72 במקום 1.65V בגלל שהתקמצנו על תהליך ייצור מעט יקר יותר עם 6-layer PCB

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים