עבור לתוכן

הניפוי המזרחי במדינת ישראל

Featured Replies

פורסם

בהתחלה הם ניסו להשתלב ..

• תגובות 270
  • צפיות 41.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין קיצורי דרך.

הפערים גדולים והעבודה קשה.

יש קבוצות אתניות של עולים חדשים שיותר קשה להם להשתלב, מהרבה סיבות.

הם פשוט צריכים להילחם, ואנחנו כחברה הישראלית צריכים לעזור להם לעשות זאת.

מערכת החינוך אינה יכולה להיות האחראי היחיד לחינוך הילדים.

גם להורים יש תפקיד חשוב בחייהם.

הורים שבאו מרקע שחסר בו את הידע והכלים, יתקשו לעשות זאת.

בגלל זה לפעמים הפערים(בהשוואה אוכלוסית על בסיס מגזר) נמשכים כמה דורות, כשבכל דור יש שיפור מסויים שמאפשר את השיפור של הדור הבא.

ובסופו של דבר הפערים הינם חלק(כמעט טבעי אפשר לומר) של המרקם הסוציואקונומי והתופעות שנובעות מכך.

דבר שקשה מאוד לפתור כראוי בכלכלה עם נטיות לקוטביות רחבה, ובתקציב מדינה מצומצם.

אותו דבר בדיוק היה קיים במגזרים אחרים של עליה בעבר, שבמידה מסויימת עדיין קיים וניתן לזיהוי.

אבל צריך לזכור דבר אחד, האינטגרציה של החברה הישראלית באופן כללי היא הצלחה גדולה מאוד, וזה רק עניין של זמן עד שהפערים הגדולים בין כל אוכלוסיה אתנית כזאת או אחרת לבין שאר החברה הישראלית יצטמצמו או יעלמו.

פורסם

וכאן אתה טועה. עלינו, כחברה, לאפשר להם להשתלב ולא למנוע מהם את הכלים הדרושים, אבל "לעזור"? רק בדברים הבסיסיים ביותר, כגון לימודי שפה או עזרה ראשונית בתחום המגורים והכלכלה.

אין זה מתפקידה של החברה לשנות תפישות בקרב העולים, ואין זה מתפקידה של החברה לעזור להם לפתור בעיות שלא נובעות מהמעבר לארץ זרה ולא מוכרת אלא מתוך המנהגים או הנורמות של אוכלוסיית העולים עצמה.

פורסם

אנשים טובים - בתור יוצא קהילות הספרדים, כבר אין לי כח לשמוע על זה, עדיף להשקיע את הכח בלהתקדם בחיים...

פורסם
אין קיצורי דרך.

הפערים גדולים והעבודה קשה.

יש קבוצות אתניות של עולים חדשים שיותר קשה להם להשתלב, מהרבה סיבות.

מערכת החינוך אינה יכולה להיות האחראי היחיד לחינוך הילדים.

גם להורים יש תפקיד חשוב בחייהם.

הורים שבאו מרקע שחסר בו את הידע והכלים, יתקשו לעשות זאת.

בגלל זה לפעמים הפערים(בהשוואה אוכלוסית על בסיס מגזר) נמשכים כמה דורות, כשבכל דור יש שיפור מסויים שמאפשר את השיפור של הדור הבא.

ובסופו של דבר הפערים הינם חלק(כמעט טבעי אפשר לומר) של המרקם הסוציואקונומי והתופעות שנובעות מכך.

דבר שקשה מאוד לפתור כראוי בכלכלה עם נטיות לקוטביות רחבה, ובתקציב מדינה מצומצם.

אותו דבר בדיוק היה קיים במגזרים אחרים של עליה בעבר, שבמידה מסויימת עדיין קיים וניתן לזיהוי.

אבל צריך לזכור דבר אחד, האינטגרציה של החברה הישראלית באופן כללי היא הצלחה גדולה מאוד, וזה רק עניין של זמן עד שהפערים הגדולים בין כל אוכלוסיה אתנית כזאת או אחרת לבין שאר החברה הישראלית יצטמצמו או יעלמו.

ארט , למדו איתי בתיכון הרבה אתיופים , שסיימו בגרות פיזיקה ומתמטיקה 5 יח"ל , למדו באוניברסיטאות ובמכללות בארץ .

אחד שסיים תואר שני בטכניון (חשמל משולב , אם אני לא טועה) , בהצטיינות כלשהי , לא מצא עבודה בארץ , וירד .

אני לא אתחיל להביא עוד דוגמאות ,כי זה ממש מכל קצות הקשת . חלקם הלכו ללימודי משפט , חלקם לקולנוע , חלקם להנדסה .

אבל המכנה המשותף הוא שנורא קשה להם , למצוא עבודה . (ולא בצדק בכלל) .

ואני מדבר כאן על דור ראשון בארץ (כלומר , חלקם כלל לא נולדו בארץ)

בנוסף , אני לא מסכים עם הקביעה שלא צריך "לעזור" להם . על אפליה מתקנת אף אחד לא שמע ? על הבדלי תרבויות ? מדינת ישראל אישרה להם להעלות הנה , כי הם יהודים , לא יפה לתקוע אותם בלוד , בנתניה ובעיירות / שכונות מצוקה !

פורסם

כל מגזר שבאופן סטטסיטי נחשב נכשל, מקשה על המעטים שכן הצליחו לרכוש השכלה וכלים להצלחה בחים להתקדם.

אפשר לקרוא לזה גזענות, סטיגמות, העדפה אישית של מעסיקים בהיקף רחב המבוססת על תחושה/אינסטינקט/רפלקס.

שוק העבודה בישראל מאוד תחרותי, כל דבר שנחשב חיסרון מעלה את רמת הקושי להתחרות.

פורסם

ארט גם אם תקח את האדם הכי חכם , ותמקם אותו בשכונה של סמים , עבריינים ורצח לעיתים קרובות .

משהו אומר לי שהוא לא יתפתח כיאות .. לא משנה אם הוא יהיה אשכנזי / אתיופי / תימני / פולני / גרמני ולא יודע מה .

נ.ב-

איך הוא נחשב נכשל ? דור ראשון בארץ !

פורסם

אם תשאל אנשים האם הם היו רוצים שכנים אתיופים מסורתיים שנולדו באתיופיה, ו/או שיש להם משפחה כזאת, הרוב המוחלט היו אומרים לך לא.

למה?

איזה עוד מגזר אתה מכיר שיש בו עדיין אנשים שכשהם עולים לאוטובוס בבגדיהם האתיופים המסורתיים, אחרי שהם לא התקלחו לפחות שבוע בשיא החום בקיץ ואכלו מאכלים שמוציאים ריחות "אקזוטים" בזיעה, כווווווווווווווווווווולם באוטובוס רוצים לברוח?

מצטער סבאלה, אתה חייב להחליף בגדים ולהתקלח לפחות פעם ביומיים.

אם לא בשבילך אז בשביל נוסעי האוטובוס.

פורסם

עכשיו נכנסת לסתם התנשאות .

באתיופיה , הם פשוט דחו חלק גדול מהתרבות המערבית . אתה לא תראה שם רבי-קומות , מגדלים וכדומה .

הם לא מעוניינים כ"כ ברבי קומות , וב"קדמה" .

ומי אנחנו שנשפוט אותם ?

ולתשובתך : אוטובוס מלא חרדים בשיא החום באוגוסט יותר טוב , נכון ?

כמו לשבת ליד תנור ספירלות .

פורסם

חרדי מזיע עם חליפה בקיץ, כזה שמתקלח פעם ביום, לא מתקרב לריח הרע החזק של אתיופים זקנים בלבוש מסורתי שלא התקלחו ימים ושבועות ואכלו מאכלים עם ריח חזק המופרש בזיעה.

הנקודה שלי היא שאולי אפשר לראות דרך המקרים הבולטים/קשים של חוסר התאמה לחברה הישראלית, בעיה רחבה יותר שקיימת באותה עלייה, שמסרבת ומתקשה להתאים את עצמה לחיים בישראל.

העקשנות והסרבנות להשתנות היא בעוכרה של כל עליה, אך במיוחד בעליות להם חוסר התאמה גבוה עם החברה הישראלית.

והדוגמאות החריגות שהפכו לסטיגמות גורמות להם לנזק.

במיוחד כשהם לא כל כך חריגות, ודי נפוצות באופן כללי.

פורסם

מה זה מזיע , יותר נכון דולף ..

ובקשר לריחות : תעלה לאוטובוס שניים בבני ברק .

פורסם

אתם יכולים לקרוא לזה גזענות, והרבה פעמים זו באמת סתם סטיגמה שבינה לבין אותם אנשים אין שום קשר.

ועדיין אני יכול להבין מעסיקים או משכירים/שוכרים שמעדיפים להימנע מריחות רעים של בישולים/מאכלים/הרגלי לבוש/הגיינה/אסתטיקה, ומעדיפים להעסיק/להשכיר-ל אנשים שמבחינה תרבותית ואנושית יותר זורמים ומבינים עניין, ובעלי פוטנציאל נמוך יותר לחוסר הבנות וחוסר נעימות.

בני אדם פועלים עם הדמיון.

ובדמיון יש להם תמונה של איך הם היו רוצים שדברים יהיו, ואיך הם לא היו רוצים שדברים יהיו.

אפילו שהדמיון הרבה פעמים טועה... אי אפשר להתכחש לקיומו, וכדי לשנות אותו צריך לנפץ מיתוסים ולהימנע מסטיגמות כמו מאש.

.

פורסם
  • מחבר
ארט , למדו איתי בתיכון הרבה אתיופים , שסיימו בגרות פיזיקה ומתמטיקה 5 יח"ל , למדו באוניברסיטאות ובמכללות בארץ .

אחד שסיים תואר שני בטכניון (חשמל משולב , אם אני לא טועה) , בהצטיינות כלשהי , לא מצא עבודה בארץ , וירד .

אני לא אתחיל להביא עוד דוגמאות ,כי זה ממש מכל קצות הקשת . חלקם הלכו ללימודי משפט , חלקם לקולנוע , חלקם להנדסה .

אבל המכנה המשותף הוא שנורא קשה להם , למצוא עבודה . (ולא בצדק בכלל) .

ואני מדבר כאן על דור ראשון בארץ (כלומר , חלקם כלל לא נולדו בארץ)

בנוסף , אני לא מסכים עם הקביעה שלא צריך "לעזור" להם . על אפליה מתקנת אף אחד לא שמע ? על הבדלי תרבויות ? מדינת ישראל אישרה להם להעלות הנה , כי הם יהודים , לא יפה לתקוע אותם בלוד , בנתניה ובעיירות / שכונות מצוקה !

המדינה בטח לא תיישב אותם במרכז תל אביב. בזה תהיה בטוח

פורסם

אז תמשיך לשבת על התחת ולחכות ש"המדינה" תיישב אותך בתך אביב.

פורסם
  • מחבר
אז תמשיך לשבת על התחת ולחכות ש"המדינה" תיישב אותך בתך אביב.

הלו חבוב, אנחנו לא חיים באפריקה. אם אתה מביא לכאן עולה חדש מכח חוק השבות (לטעמי המטופש), אז תדאג לעולה, תשלב אותו בחברה, תן לו להיות בקרבת האנשים המוכרים לו אך תן לו כלים להצליח. אם תזרוק אותו בגטו, טוב לא ייצא מזה ואנשים כמוך עוד יאשימו אותו שהוא לא התאמץ מספיק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים