עבור לתוכן

הניפוי המזרחי במדינת ישראל

Featured Replies

פורסם

יש אפליה ממסדית כלפי אתיופים, מסכים. מנסים לשפר את זה, זה לא משתנה הרבה כרגע.

אפליה ממסדית כלפי מזרחיים כבר לא קיימת. הממסד כבר מזמן לא אשכנזי בלבד, וטוב שכך. אלא אם כן המזרחיים מפלים את עצמם, אני לא מבין איך הממסד יכול לבצע אפליה מכוונת כלפיהם.

אפליה מצד אנשים פרטיים? בוודאי שיש. יש אשכנזים שמפלים מזרחיים (כמו שעידן סיפר), כמו שיש מזרחיים שמפלים רוסים ואתיופים, וכן, אפילו אשכנזים. עם גזענות מצד אינדווידואליים אני לא מתווכח. זה קיים, ואני מכיר את זה מקרוב.

• תגובות 270
  • צפיות 41.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
אפליה ממסדית כלפי מזרחיים כבר לא קיימת. הממסד כבר מזמן לא אשכנזי בלבד, וטוב שכך.

מצטער, אבל כאן אני חייב לקחת את תפקיד הגזען התורן. הדבר הכי טוב שיכול להיות בכל ארגון שהוא הוא מגוון דעות ורקעי מוצא, בהנחה שלכולם יש בסופו של דבר מטרה משותפת - אבל גופים שיש בהם רוב מזרחי מובהק הופכים במהרה, משום מה, למדמנה. מספיק להתבונן במצב המשטרה בארץ.

פורסם
אף אחד לא צועק, אנחנו מצליחים בזכות עצמנו וישנן עובדות בשטח שנוח לך להתעלם מהם. אתה אפילו לא בודק את העניין. לא אכפת לי מי היה בתוך המחתרת הציונית, מאיזו עדה או גזרה הוא. הסוכנות היהודית, הג'וינט והציונים אלה היו בעיות תהומיות המדינה. נכון שקשה לך לראות את זה כי על פניו כל מה שחונכת וגדלת עליו הוא שאלה אירגונים שמצילים יהודים.. אבל כדי להמחיש לך העניין קח את היודנראט בשואה - שלח יהודים למחנות הריגה ומצד שני גם הציל אותם. הוא טוב או רע?? זאת לא השאלה, העניין הוא שיספרו על שני הצדדים של היודנראט ואז תהיה לי אפשרות להעריך אותו מכל הכיוונים האובייקטיביים.

העולים החדשים מקבלים ים של הטבות. כשהרוסים עלו לארץ בשנות ה- 90, כל מי שהתיישב לידי קיבל דירה, רכב וסל תרבות. תוך שנים מספר, הם עזבו, השכירו את הדירה ועברו למרכז. שינוי כל כך גדול במספר שנים קטנות הוא לרוב אינו מקרה ונעשה באמצעות עזרה ממוקדת של הממסד. לעומת זאת, תוכל לראות אתיופים נחשלים עדיין בגטאות שכונתיות וזה שהם יושבים בשקט לא תורם להם דבר.

עלתה לפה השכלה גם את תתעלם ממנה, היו פה חלוצים מזרחים, החלוצים האשכנזים לא הסתדרו עם העבודה הקשה בארץ ולכן שלחו שליחים כדי לשכנע את התימנים לעלות לארץ והם יעבדו בשכר זול יותר מהערבים, ניצלו אותם! בעלייה הרביעית, הפחד מעבודה התממש. אלפי יהודים "אירופאים" נטשו את הארץ.

אם לא היו עולים לפה משפחות מרובות ילדים, מי היה חוסם את גבולות הארץ?? אשכנזים עם חצי ילד? ההתבססות הדמוגרפית התחזקה באמצעות העולים, אתה יכול לנסות ולהקטין את זה, אבל כל אדם עם שכל ישר יבין את השקרים שמנסים לייצר כאן.

אולי כדאי להעלות את השאלה, איפה כל הכספים שגרמניה שילמה למדינה עבור אותם ניצולי שואה. הממסד לא לקח מהם את הכסף? הממסד לא ניצל את הכספים למטרות שלא בשבילו הכסף יועד מראש?

אני יכול לומר שכשסבא וסבתא שלי באו לארץ יישבו אותם בשיכונים עבדו בפרדסים עבדו כמו חמורים, ניצלו אותם אנשים שלא מכירים את השפה מגיעים לארץ אחרי השואה . יותר מזה הם חיו בצניעות חסכו גרוש לגרוש כדי לילדים ולנכדים יהיה כסף ללימודים וזאת היתה הגישה שלהם. הם לא קנו לעצמם דברים אלא העדיפו לחסוך את הכסף הזה ללימוד.

בסופו של דבר הכל מושפע מהחינוך. חשוב לזכור שיש לא רוצה אין לא יכול. בדיוק כמו בצבא. אם בן אדם ירצה להתקבל לאוניברסיטה ויציב לו את זה כמטרה הוא יצליח, ואם ירצה להתקבל לעבודה מסויימת הוא יצליח.

כל אחד שאומרים עליו דבר רע או שלא מקבלים אותו לעבודה אומר כי אני מזרחי אבל לא חושב על דברים אחרים כמו שאולי הוא לא מתאים או שהמעביד אידיוט ולא רוצה אותו כי הוא חושב לחוסר התאמה.

פורסם

העולים החדשים מקבלים ים של הטבות. כשהרוסים עלו לארץ בשנות ה- 90, כל מי שהתיישב לידי קיבל דירה, רכב וסל תרבות. תוך שנים מספר, הם עזבו, השכירו את הדירה ועברו למרכז. שינוי כל כך גדול במספר שנים קטנות הוא לרוב אינו מקרה ונעשה באמצעות עזרה ממוקדת של הממסד. לעומת זאת, תוכל לראות אתיופים נחשלים עדיין בגטאות שכונתיות וזה שהם יושבים בשקט לא תורם להם דבר.

קשקוש. בולשיט מוחלט ברוטב עגבניות. אתה כתוב שטויות חסרות ביסוס ורק מוכיח פעם אחר פעם שאתה טרול עלוב.

העלייה הרוסית לא קיבלה ים הטבות. העלייה הרוסית לא קיבלה רכב. (WTF?!) העלייה הרוסית בטח לא קיבלה דירות. (WTF?! X 10) אף עולה לא התעשר מסל קליטה. העלייה הרוסית הגיע ממדינה קומוניסטית לשעבר בלי רכוש אישי למעט קצת בגדים ורהיטים. סל קליטה בקושי הספיק למספר חודשים של חיים מאוד צנועים. רוב המוחלט של העלייה הרוסית התיישבה בערי פריפריה כגון באר שבע, אשקלון, אשדוד, קריות, חיפה.

חלק גדול מהעלייה הרוסית היה משכיל מאוד. עלו ארצה עשרות אלפי רופאים, רוקחים, אחיות, מהנדסים, מורים ועוד. בנוסף היו המון בעלי מקצוע כגון טכנאים, מכונאים, נהגים, מחסנאים, מסגרים, פועלי בניין ועוד שנקלטו מהר מאוד בשוק העבודה. ברית המועצות הייתה מדינה ענייה, אבל היא הייתה מדינה עם מנטליות מערבית, תרבות מערבית, מערכת חינוך מצויינת, נורמות מערביות וכו'. לכן השתלבות של המגזר הרוסי בשוק העבודה היה מהיר יחסית.

איתיופים הגיעו לארץ ממדינת עולם שלישית בלי תשתיות וחינוך. הדור המבוגר ברובו אינו יודע קורא וכתוב. מבוגרים לא הצליחו להשתלב בשוק העבודה ומי שמצא עבודה בדרך כלל עבד בכל מיני מקצועות בתחתית שרשרשת המזון כגון פועלי ניקיון, מאבטחים, פועלים במפעל ועוד. הדור הצעיר משתלב יותר טוב בחברה, אבל עדיין הפערים גדולים.

הזינוק במעמד החברתי-כלכלי של עלייה הרוסית אינו מקרה. הזינוק נובע מהיתרון היחסי שהביאו העולים מברית המועצות ברמה המקצועית. מכאן ועד כל מיני טענות מגוכחות והזויות על עזרה ממוקדת של הממסד יש דרך מאוד ארוכה.

פורסם

^קודם כל אתה מדבר שטויות, בא נתחיל עם זה שקריות וחיפה הם לא פריפרייה, הצחקת אותי לגמריי, כנראה אתה גר ברמת אביב ג׳.

הם קיבלו הרבה יותר מאשר המרוקאים או האתיופים קיבלו כשעלו לארץ, אל תתחסד בבקשה.

חייב לרשום שוב חחחחחחחחחחחח חיפה פריפרייה..

פורסם

בטח שקריות וחיפה זה פריפריה. אתה חי בישראל בכלל? דירה בקריות עולה גרוש וחצי בהשוואה לערים במרכז.

פורסם

תקשיב, התקשרו מהבלוק באסטר וביקשו שתחזיר את הסרט שאתה חי בו, אתה לא משופצ׳ר לכדור הארץ נשבע לך.

פורסם

בלוק באסטר סגרו את הבסטה. חיפה סובלת מהגירה שלילית יותר מעשור. קריות תמיד היו חור שחור ומזוהם. השימוש במושג פריפריה לא היה כל כך נכון בנוגע לחיפה, אבל הנקודה שלי שחיפה עיר משמעותית יותר זולה מערי המרכז. כמובן שלא כל השכונות, אבל בגדול כן.

פורסם

וזה עדיין לא משנה את העובדה שרוב הטענות בדבר "ההטבות המפליגות" שהעולים מברה"מ קיבלו הן קישקוש מוחלט - אגב, קשקוש שמשום מה חביב על המזרחים "המקופחים" הרבה יותר מאשר על האשכנזים.

פורסם

כנראה אתה לא ממש מכיר את הקריות או את חיפה, תוכל לשאול את חברך VIC שמתגורר בחיפה.

בתור אחד שמתגורר בקרית ביאליק, הלוואי והקריות היו פריפרייה אולי כך היו בונים פה דירות לצעירים עם הטבות.

אין קשר בין המחירים התלושים במרכז לבין המחירים בקריות.

אני מציע לך לקחת את הרכב, להניע, להגיע לקריות ולראות או יותר נכון לבדוק מה זו פריפרייה.

פורסם

דירת 3 חדרים להשכרה בדימונה תעלה בחודש כ1500-1800 שקל. בקריות כ1900-2400 (גם בחיפה, אגב, המחירים דומים - הדירה שאני גר בה עולה 2400 בחודש ויש גם זולות יותר). להשוואה, בפתח תקווה דירה דומה תעלה 3000-3600, ברמת גן 3800-4800, בירושלים 3500-6000 (באזורים שונים המחירים מאוד שונים) ובתל אביב 5000-8000.

מבחינת עלויות מגורים, וזה הרי ההקשר שבו לב קרא לקריות (ואף לחיפה) "פריפריה", בוודאי שהן פריפריה.

פורסם

עזבו אותכם רגע מהמחירים של הדירות , עצם זה שתקעו את כל העולים החלשים , שמו אותם בהוסטלים שלא היו מביישים גטו , זאת הבעיה האמיתית.

פורסם

עוד אחד שלא יודע מה זה פריפרייה.

חצור הגלילית זו פריפריה, קרית שמונה זו פריפרייה, עפולה זו פריפרייה..תעשו קצת שעורי בית.

מקומות שאין בהם יותר מדי מקומות עבודה, האוכלוסייה חלשה ולא מפותחת זו פריפרייה, זה שמקומות העבודה במרכז רבים יותר, המשכורות בהתאם ולכן המחייה ומחירי הדירות גבוהים.

פורסם
  • מחבר
מצטער, אבל כאן אני חייב לקחת את תפקיד הגזען התורן. הדבר הכי טוב שיכול להיות בכל ארגון שהוא הוא מגוון דעות ורקעי מוצא, בהנחה שלכולם יש בסופו של דבר מטרה משותפת - אבל גופים שיש בהם רוב מזרחי מובהק הופכים במהרה, משום מה, למדמנה. מספיק להתבונן במצב המשטרה בארץ.

או להתבונן על הכנסת בארץ שבה יש רוב אשכנזי מובהק שלא הפך את המדינה למדמנה, אלא לגיהנום חי עלי אדמות

פורסם
או להתבונן על הכנסת בארץ שבה יש רוב אשכנזי מובהק שלא הפך את המדינה למדמנה, אלא לגיהנום חי עלי אדמות

על מה לעזאזל אתה מדבר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים