עבור לתוכן

הניפוי המזרחי במדינת ישראל

Featured Replies

פורסם

הדוד משה , יש אנשים שאין טעם להתווכח איתם ,מעבר לבזבוז זמנך הפנוי לא יצא לך כלום מזה.. במיוחד כשהבן אדם כל כך אטום ..

• תגובות 270
  • צפיות 41.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הוא לא טיפש, הוא פשוט גאוותן. אולי פרקטית זה אותו הדבר ואין טעם בוויכוח הזה.

פורסם
כן, איך אפשר בלי להזכיר את ההוא שנודע בתור "מלך הזמר המזרחי", מלך שנתיניו העדיפו לשכוח שהיה לא רק מסומם אלא גם אחד שהסתבך בקטטות, גנב ואנס. אמור לי מי אלילך...

נכון , כי כל המוזיקאים הגדולים כיום משכילים גדולים בעלי תארים ?

אני בטוח שאמינם לא נגע בסמים כשהוא למד לתואר 2 בהרווארד.

אתה נתפס לשטויות שלא רלוונטיות בעליל.

יש לך משהו בסיסי נגד מזרחיים , משהו שהוכנס אלייך בילדות , או על ידי הסביבה או על ידי המשפחה שלך , מקווה בשבילך שתצליח להתגבר עליו.

נ.ב , אם אתה מגדיר מישהו על פי המוזיקה שהוא שומע , המצב שלך חמור ממה שחשבתי.

אני שומע שירים של amy winehouse , אולי אני צריך ללכת למרכז גמילה מעכשיו :huh:

פורסם

ויק גם אני חושב סופית שיש לך משהו נגד מזרחיים, אתה נלחם על זה כאילו אין מחר, כנראה שמגיל קטן זה מה שחינכו אותך ורואים שאתה לא מצליח להשתחרר מזה .

לפני שאתה מדבר על גזענות תעשה בדק בית ובאמת אבל באמת תשתחרר כבר, אני קורא את השטויות הגזעניות שלך כבר על כמה וכמה עמודים וזה כבר לא מצליח לעבור בגרון.

פורסם

יש לי משהו נגד אנשים שחושבים שלעדה שלהם מגיע יותר מלאחרים. אנשים כאלה מכל עדה שהיא מעצבנים אותי, גם מהעדה שלי. מעצבנים אותי גם אנשים שמאשימים בכל הבעיות של העדה שלהם הכל חוץ מאשר את העדה שלהם.

פורסם
  • מחבר
יש לי משהו נגד אנשים שחושבים שלעדה שלהם מגיע יותר מלאחרים. אנשים כאלה מכל עדה שהיא מעצבנים אותי, גם מהעדה שלי. מעצבנים אותי גם אנשים שמאשימים בכל הבעיות של העדה שלהם הכל חוץ מאשר את העדה שלהם.

מתגובתך נראה כי אתה מרגיש נרדף לאורך כל הדיון הזה (אולי בגלל האמיתות שבו שמנפצות את האילוזיה שלך), ובאמתלות שונות ומשונות אתה ממציא סיבות כדי שיהיה לך נוח להיתלות עליהם, להתנשא ולירות לכל עבר על הסובבים אותך.

הפחד שמישהו אחר במדינה יקבל הכרה חוץ ממך משתק אותך (וגם את האחרים) ומשום כך יצא המרצע מן השק, והצלחת להמציא בכל זאת סיבות רדודות של "מגיע להם יותר מאחרים" אז רק שתדע, אני לא מבקש הכרה ושיוויון, אני דורש אותם!

פורסם

מדבר האנטי ציוני שממציא קונספירציות אשכנזי-נאציות.

פורסם

עזוב, רוג'ר, חבל על הזמן שלך. לא תוריד אותו מהעץ שלו. גם אני ירדתי מזה.

פורסם

אתם רציניים? מספיק שתסתכלו על פוסטים קודמים של פילון153 כדי להבין שהוא טרול חסר חיים. לא ייאמן ששרפתם כל כך הרבה זמן על היצור הזה.

פורסם

גם היצור הזה הוא טרול חסר חיים, או שאולי יש אנשים שבאמת חושבים כך?

פורסם

לגבי מי שחושב כך,לצערי לא אני לא אתה ולא טיעוננו משכנעים ככל שיהיו לא יזיזום משם. חלקם בוחרים להיות שם משם שכך חונכו, חלקם משם שיש שם אחלה כסף,חלקם מהרבה סיבות. הרוב,כמו בדיונים רבים מסוגים אלה לא באים בנסיון להקשיב אלה לומר ולשכנע. לכן בדיונים כאלה סיכוי נמוך ביותר שמי מהטוענים הראשיים יזוז מעמדתו. וודאי שלא פותח הדיון הספציפי.

פורסם

הקטע הכספי יותר משכנע.

הנה עכשיו קראתי על ראש עיריית שדירות בוסקילה ששובת רעב בגלל שהעיר שלו הפסיקה לקבל מענקים בגלל שנפסק הירי על העיר

התאים לו להיות מסכן שיורים עליו מאשר לנהל בתבונה את התקציב העירוני

פורסם

אתה רושם שטויות ואחר כך מתעלם מהן לחלוטין.

א. אני עוד לא נתקלתי במישהו 1 באשכול הזה שביקש יותר מאחרים.

אם על אפליה מתקנת אתה מדבר , אז מה לעשות , אפליה זאת תמשיך להיות על מנת לצמצם פערים , היא בכלל לא נוגעת לעדות אלא לשכבות אוכלוסיה [ פרט לערבים אולי].

ב.אני אשמח להתייחסות לתגובה המטופשת שלך בנושא זוהר ארגוב. אני עדיין לא יודע אם ללכת למרכז גמילה או לא ...

נכתב במקור על ידי vic07

last-left.png

quote_icon1.png כן, איך אפשר בלי להזכיר את ההוא שנודע בתור "מלך הזמר המזרחי", מלך שנתיניו העדיפו לשכוח שהיה לא רק מסומם אלא גם אחד שהסתבך בקטטות, גנב ואנס. אמור לי מי אלילך... quote_icon2.png

נכתב במקור על ידי AxeOr:

נכון , כי כל המוזיקאים הגדולים כיום משכילים גדולים בעלי תארים ?

אני בטוח שאמינם לא נגע בסמים כשהוא למד לתואר 2 בהרווארד.

אתה נתפס לשטויות שלא רלוונטיות בעליל.

יש לך משהו בסיסי נגד מזרחיים , משהו שהוכנס אלייך בילדות , או על ידי הסביבה או על ידי המשפחה שלך , מקווה בשבילך שתצליח להתגבר עליו.

נ.ב , אם אתה מגדיר מישהו על פי המוזיקה שהוא שומע , המצב שלך חמור ממה שחשבתי.

אני שומע שירים של amy winehouse , אולי אני צריך ללכת למרכז גמילה מעכשיו

פורסם
  • מחבר

זה מבדר לראות איך אתם תגובה אחרי תגובה מתרפקים אחד על השני ומנחמים את עצמכם.. הוא טרול, הוא אטום, הוא בכיין וכל אחד טופח על השכם של השני ואומר "אתה צודק"

אני מבין את הקושי שלכם לפתח דיון בריא כי בסופו של יום, אתם לא פוגשים הרבה אנשים בעלי דעות שונות משלכם, אז תעשו מאמץ, תנסו לא להיות גזענים ולפתח דיון בריא. רק שתדעו שההתנהגות הזאת מוכיחה בדיוק את מה שכתבתי במאמר. החלטתם שאתם צודקים וכל השאר זה טעות. תתעלו על עצמכם, אתם לא נראים טוב... ישנה הסכמה עקרונית שפעם היה קיפוח ודיכוי גדול שנעשה ע"י האשכנזים כפי אוכלוסיות שונות במדינה. אלה היו הסבים של חלקכם. האם הצלחתם להשתנות, להיות ליברלים ולא להחזיק בדעות שלהם?? נראה שלא.

פורסם

AxeOr,

א. אדם שמבקש לקבל את מה שיש לאחרים (לא פחות ולא יותר) אבל לאחר שהשקיע פחות מאמץ או הראה פחות יכולת, הוא נציג גאה של תרבות ה"מגיע לי" שאני כ"כ שונא ולא יותר מזה. הדוגמאות הכי בולטות נוגעות לאחוזי המזרחים באוניברסיטאות (כסטודנטים) ובבתי הכלא. אגב, גם אין לדעתי כל העדפה מתקנת מוצדקת פרט אולי לזו הנעשית על בסיס כלכלי - אני מבין, למשל, מלגות לימודים המיועדות לסטודנטים מרקע כלכלי קשה, אך לעולם לא אוכל להבין העדפה בקבלה ללימודים לסטודנטים מהפריפריה או משכבות אוכלוסיה "חלשות".

ב. זמרים אינם חייבים להיות משכילים, כמובן, ולצערי גם צריכת סמים הפכה כמעט לנורמה (ועל כן עניין הסמים הוזכר כהערת אגב), אבל בכל זאת קשה לי להבין הערצה לאדם שישב בכלא על עבירות רכוש, אחזקה לא חוקית של נשק (וגם גניבת נשק) ונסיון אונס. מבחינת מזרחים רבים, אולי בעבר יותר מאשר כיום, ארגוב היה לא רק זמר מחונן (ולזה באמת שאין קשר לעבירות שביצע) אלא ממש נציג התרבות המזרחית, ועם זה כבר יש לי בעיה.

אה, ולגבי המשהו הבסיסי שיש לי נגד מזרחים? בוודאי שיש לי משהו כזה, אלא שהוא לא נגד "מזרחים" כקבוצה אתנית אלא נגד אותם אנשים שבוחרים להתנהג בהתאם לסטריאוטיפ הערס המצוי, ומה לעשות, רוב רובם של אלו הם מזרחים וצורת ההתנהגות עצמה הגיעה מהמזרח. המשהו הזה, אגב, הוכנס לי לא "בילדות" או "על ידי המשפחה" אבל בהחלט על ידי הסביבה בה גרתי, במרכז הארץ אמנם אבל בשכונות די עניות, בה חלק ניכר מהאוכלוסיה היה ממוצא מזרחי.

כשקיללו אותי ואת משפחתי, היו אלה מזרחים.

כשנהגו כלפינו באלימות, היו אלה מזרחים.

כשעשקו את הורי בשכר ובתנאי ההעסקה, היו אלה בעלי חברות כוח אדם מזרחים.

כשקראו לנו לחזור לרוסיה, היו אלה מזרחים.

כשניסו לשדוד אותי (ללא הצלחה), פעמיים בשכונת מגורי, היו אלו מזרחים.

ולאור כל זאת, אתה מתפלא על זה שיש לי משהו נגד אותם מזרחים שכשבאים אליהם ודורשים מהם לנהוג אחרת הם מיד זועקים שדורסים את המורשת התרבותית שלהם ומנסים להכריח אותם "להשתכנז"?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים