עבור לתוכן

הרכבה עצמית של מחשב נייח

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מעוניין להרכיב לבד מחשב נייח...

לא יצא לי להרכיב

מה דעתכם ?

כל עוד אני לא אנסה להכניס עם פטיש חלקים שלא מתאימים - האם אני יכול להרוס משהו ?

עצות ? טיפים ? מדריכים ?

תודה !

פורסם

תהיתי האם להעביר את הדיון - אני לא רואה איפה הוא יותר מתאים.

בגדול לא מדובר בתורה מסיני

ואם אתה מעוניין ללמוד ובא בראש טוב (וידיים טובות) - זה לא צריך להיות מסובך מידי

כמה דגשים:

1. לעולם לא בכח - גם לא מתון - מה שלא נכנס בקלות ככל הנראה לא אמור להכנס.

2. בידוק וקירור - למרוח כמו שצריך ולחבר כמו שצריך

3. סבלנות ואורך רוח

4. לקחת בחשבון שאם אתה רוכש חלקים ומרכיב ולא עובד - לעולם יכולה לבוא הטענה לחנות כי מכיוון שההתקנה בוצע על ידי מי שאינו מטעמה (או בכלל איש מקצוע) אינם באחריות.

פורסם
  • מחבר

אני חייב לציין שזה לא נשמע כיף כמו שחשבתי :\

מה מצריך "סבלנות ואורך רוח" ?

הקשיחים מתחברים SATA וכבל מהספק ו"מחליקים" למקום (הSSD שונה?)...

זיכרונות אפילו יותר פשוט

כ.מסך לסלייד על הלוח וכבל חשמל - אם כי אני לא בטוח איך הוא מתחבר למארז-

וזה משאיר חיבור הלוח למארז והמעבד+הקירור ללוח - שאת שניהם אין לי מושג-

אגב בד"כ סעיף 4 שלך היה גורם לי ישר לוותר

אבל א. תמיד רציתי לנסות ולא יצא לי

ב. החניות עושות פרצופים לקראת החג אז אין לי מושג מתי זה יהיה מוכן

ג. המארז והספק שלי אז זה בטח רק יוסיף לפרצופים

ועוד שאלה - התקנות על\עם SSD שונות (בעיקר החלונות) ?

אז מה אתם אומרים ?

והאם יש מדריכים כאלה או אחרים ?

תודה :)

פורסם

יש המון מדריכים כתובים וגם סרטונים ביוטיוב, קליק ואתה שם

'סלבנות ואורך רוח' זאת אומרת אל תעשה שום דבר בלחץ ותחשוב לפני כל מהלך. כמו שאתה בונה לגו צריך לתכנן כמה צעדים קדימה

אם יש לך ידע בסיסי וידיים טובות כמו שאמרו לך זה לא אמור להיות קשה מדי, היצרנים משתדלים לעשות את ההרכבה כמה שיותר ידידותית

פורסם

היי

קודם כל לפניי הכל יש להרכיב את המעבד בזהירות רבה על לוח האם, לאחר זאת יש למרוח משחה טרמית בעדינות ולא הרבה על המעבד , טיפה אחת בגודל של אפונה יספיק במרכז המעבד, לאחר זאת יש להרכיב את הקירור על המעבד , הלחץ של הסגירה כבר ימרח את המשחה על כל המעבד, לאחר שהרכבתה את הקירור על המעבד אתה צריך להרכיה את הלוח על הברגים של המארז בזהירות רבה ובדיוק רב , לא לסגור את הברגים חזק מאוד , רק לא לשכוח את הלוחית של החיבורים מאחורה שיש להרכיב לפניי הרכבת הלוח אם והתאמתו , יש להרכיב את ספק הכח, יש לחבר את החיבור של ה4 פינים לכניסה שליד המעבד ואת החיבור הארוך ביותר של ה24 פינים לחלק הצדדי של לוח האם, זהו בנתיים לעכשיו , המשך יבוא .

פורסם
  • מחבר

תודה

זה כבר נשמע הרבה יותר פשוט :)

האם יש סיכוי שאני אפגע\אשרוף\אהרוס משהו ? (כי אין לי אלפייה נוספת להחליף אותו)

ומה לגבי התקנה על SSD ?

פורסם
...

האם יש סיכוי שאני אפגע\אשרוף\אהרוס משהו...

כן.

זה קיים בכל מקרה - תעבוד לא נכון תהרוס משהו.

פורסם

קודם כל, יש דברים שכן דורשים כוח לפעמים, למשל הכנסת הפינים של גוף הקירור למקומם בלוח האם.

דבר שני, רוב החיבורים במחשב הם "מוגנים מטפשים", כלומר, לא ניתנים פיזית לחיבור באופן שגוי שיגרום נזק, אבל לא כולם. בעייתיים במיוחד הם חיבורי הפאנל הקדמי וחיבורי הUSB. בחלק מהמארזים חיבורים אלו לא באים ב"בלוק" אלא עם חיבור נפרד לכל חוט או זוג חוטים, וחיווט לא נכון יכול בהחלט להרוס רכיבים (באופן אישי פעם הרסתי דיסק-און-קי כי חיבור הUSB הקדמי חווט לא נכון ללוח, וזאת למרות שהיה לי כבר אז נסיון לא מועט בהרכבת מחשבים).

דבר שלישי, בנוגע לאחריות - אם לא נגרמו נזקים פיזיים כתוצאה מהרכבה שגויה, לחנות אין עילה חוקית לסרב לטפל בפנייתך (אלא אם הנזקים נגרמו כתוצאה מהאמור בסעיף הקודם). כדי לסרב לטפל בפגם בתקופת האחריות, על החנות להראות ש(א) הפגם נגרם ע"י הלקוח, ו(ב) שיש קשר סיבתי בין אותו פגם ובין התקלה שהתגלתה.

דבר רביעי, להכל, כמו שכבר אמרו, ישנם מדריכים ברשת (וכמובן גם את הפורום הזה). שים לב שאתה עשוי להזדקק לעזרה לא רק בשלב החיבור הפיזי, אלא גם עם ההגדרות (בפרט כרטיס המסך בלוחות שיש בהם יציאה למובנה, או הזכרונות).

פורסם
...רוב החיבורים במחשב הם "מוגנים מטפשים", כלומר, לא ניתנים פיזית לחיבור באופן שגוי שיגרום נזק,...

לפני כ15 שנה ראיתי מישהו ששייף (כן שייף עם שופין) את חיבור המתח של כונן הדיסק הקשיח כדי שיכנס... לסובב אותו כדי שייכנס לבכיוון הנכון הוא לא חשב - אבל להביא שופין כן.

אז בא נגיד ככה - אינשטיין צדק (כמו בהרבה מקרים)...

במאמר מוסגר אני אגיד שככל שאני יודע לא קיים כנאי שלא הרס משהו בשוגג או מחוסר ידיעה.

לפעמים לומדים מטעויות. מי שלא עושה לא טועה.

פורסם
  • מחבר

תודה

ומה לגבי התקנת חלונות על\עם SSD ?

במה זה שונה ?

פורסם

אני לא חושב שיש פה אדם אחד שלא הרס לפחות משהו אחד במהלך כל קריירת ההתקנות שלו. (אני יוצא מנק' ההנחה שרוב המגיבים עושים את זה כבר לפחות עשר שנים והיו עשרות חלקים שהם התקינו).

לי, נניח, פעם החליק מברג על הלוח והרס אותו (בתקופת הקליפסים המעצבנים של Socket A).

אם אתה לא מוכן להסתכן, גם אם הסיכון הוא נמוך (הוא נמוך) - אז אל תעשה את זה.

פורסם
  • מחבר

תודה :)

ולגבי התקנת החלונות על SSD ??

P:

פורסם

כמעט אותו דבר (הליך ההתקנה)

אני מאוד ממליץ על SSD - מדובר (לדעתי) בנקודת השדרוג הכי משמעותית בשנים האחרונות.

פורסם
  • מחבר
כמעט אותו דבר (הליך ההתקנה)

אני מאוד ממליץ על SSD - מדובר (לדעתי) בנקודת השדרוג הכי משמעותית בשנים האחרונות.

השאלה מה ההבדל ? ("כמעט אותו דבר")

ואגב לא עדיף לחכות ולקנות אחרי הקפיצה במהירות הכתיבה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים