עבור לתוכן

חוות דעת על ספק 12v 6A שהוזמן מebay

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

לא מזמן הזמנתי ספק כוח ממותג 12v 6A מebay במחיר מאוד זול.

היום אחרי מלחמות רבות בקליפסים והדבק הצלחתי לפתוח אותו, אשמח אם אוכל לקבל חוות דעת על איכותו.

אני לא מומחה אבל אני דווקא די התפלאתי מאיכות הספק.

ניראה שיש לו סינון בכניסת הAC (קבל AC נחמד וסליל), גשר דיודות שלא מורכב מדיודות דיסקטיות זה תמיד פלוס (לא ברור לי למה הוא נחשב כיותר טוב מגשר שמורכב מדיודות בדידות), כמו כן ניראה שיש מרחק סביר (אבל ללא חתך אמיתי) בין המתח רשת למתח הנמוך.

ניראה שיש 2 רכיבי TO220 (או בסגנון) שמודבקים לצלעות קירור, אני מניח שאחד מהם היא הדיודה והשני טרנזיסטור ?

כמו כן ניראה שיש מקום לעוד רכיב TO220 לחיבור לצלע קירור, אני מניח שזה אופציה לעוד טרנזיסטר.

ההלחמות הידניות לא משהו בכלל, והחוטים של מוצא הDC ניראים קצת דקים בשביל 6A לא ?

ניראה שיש 2 ווריסטורים במוצא (לא שמים אותם בכניסה בדרך כלל ?).

חסרון בולט נוסף הוא שאין פיוז (האם הוא באמת נחוץ פה ?)

מה זה הרכיב שצמוד לקבל הAC הצהוב ? ניראה כמו קבל פילם...

עוד רכיב שאני לא מכיר זה הרכיב ליד שני הקבלים האלקטרוליטים במוצא, משהו שעטוף בבידוד מתכוץ. סליל אולי ?

אשמח לעוד חוות דעת.

פורסם

הרכיב הצהוב הוא קבל העשוי מפוליאסטר (MKT).

אם החוטים קצרים אז בהחלט ניתן להשתמש בחוטים בעלי שטח חתך נמוך גם ל-6 אמפר. אם אתה מתכוון להאריך את החוטים מעבר ל-0.5 מטר בהחלט רצוי להלחים חוטים בעלי שטח חתך גדול יותר בכדי להקטין את מפל המתח על החוטים.

נראה שהייצרן ציפה בכמות גדולה של בדיל את מוליכי הנחושת בכדי להגדיל את שטח החתך של המוליכים במעגל המודפס במקום לייצר מראש מעגל מודפס עם מוליכים רחבים יותר ובעלי שטח חתך גדול יותר.

נערך על-ידי מרק10

פורסם

אני לא רואה שום דבר מיוחד לטובה או לרעה. זה שהורידו את ה-soldermask (או למעשה לא שמו מהתחלה), ואז ציפו בבדיל זה משהו שעושים בהמון ספקים. ראיתי את זה גם בספקים יקרים הרבה יותר של חברות שנחשבות מצוינות. זה לגיטימי להשתמש בטריק הזה, מרויחים בביצועים ב-0 שטח.

לדעתי הבדיקה הכי טובה שאתה יכול לעשות היא לחבר לזה עומס של 6A ולראות מה אתה מקבל. אם תרצה עזרה בזה אני יכול לתרום לך לצורך בדיקה זוג נגדי 4R של 50W כל אחד. זה אמור לצרוך בדיוק את הזרם המבוקש (2 נגדים במקביל). יש לי גם adjustable load אבל הוא מוגבל ל-2.5A, אז צריך לחבר במקביל אליו נגד כזה בכל מקרה. לקרת הגבול של מה שרשום צריך לראות מה קורה למתח המוצא. ספק איכותי יחזיק את מתח המוצא תקין גם ב-100% מהזרם שרשום עליו, ובדר"כ גם קצת מעבר. ספק סוג ד' יתחיל לפול במתח עוד לפני שתגיע למה שרשום עליו.

אגב, לאיזה צורך קנית את הספק הזה וכמה שילמת?

אני לא מזמן הייתי צריך ספק 12V שיודע לתת זרם ממוצא של בערך 5A, אבל בשיא הזרם יכול להגיע גם עד ל-12/13A. בסופו של דבר בחרתי להשתמש בספק מחשב ישן שהיה זרוק בארון. הוא כבר עבר "התאמה" לשימוש כזה ממילא, עם מתג On/Off ו-LED וכמה חיבורי בננה במתחים שונים. סך הכל חיברתי לו כמה חוטים ארוכים ועבים יותר במקביל לבננות וזהו :)

פורסם

ספק טוב ורציני. למה הוא מיועד ?

פורסם

ספק סביר ולא יותר. הקירור שלו לא מספיק ל6A לדעתי, בטח שלא בתוך מארז פלסטיק. כבר ב4.5A הוא יתחמם לא מעט.

לגבי כמה דברים שכתבת:

יש פיוז. זו הקופסה המלבנית השחורה שנמצאת ליד שקע הAC, וכתוב עליה מתח 250V וזרם 2~3A. (מוסתר בסיליקון)

גשר דיודות נחשב טוב יותר מדיודות בנפרד, בעיקר בגלל שאפשר להצמיד אותו לקירור. מה שאי אפשר לעשות בדיודות עגולות לזרמים נמוכים. במקרה הזה לא טרחו בנושא.

החוטים במוצא בהחלט דקים ל6A. יתכן שפיצו על זה במתח גבוה יותר מ12V.

הרכיבים הכחולים העגולים במוצא הם לא וריסטורים, אלא קבלים.

מה שליד הקבל הצהוב, הוא הפיוז כאמור.

מה שבמוצא עטוף בשרינק זה אכן סליל.

פורסם

זה לא בספק גדול הוא בסך הכול ל 12*6 = 72W. הוא הולך להיות חם ב 6A אבל אם הקבלים לא באיכות נמוכה זה לא יפריע לו יותר מידי

להשוואה מטענים של מחשבים ניידים שמיועדים להוציא 65W בנויים הרבה יותר צפוף ואם רכיבים קטנים יותר

נפח הקבלים ביציאה : נראים לי כמו לא פחות מ 1000uF כל אחד. בהנחה שהציפ מריץ את המעגל ב 60 KHz נקבל מתח ripple תאורטי של 6A/60000Hz/1000uF = 0.1V. במציאות הוא יהיה גבוה יותר בגלל ESR אבל זה היה על קבל 1 וכאן יש 2 - כך שמבחינת ripple הספק טוב

מבחינת ESR - יש כאן 2 קבלים ל 25V והם נראים דיי גדולים - אני מצפה ל ESR דיי נמוך

הבעיה היחידה שאני כן רואה אם הספק הזה היא הקבל בצד מתח גבוה. הראש שלו (זה שמתנפח כשהקבל נדפק) נמצא בדיוק מול ההיטסינק של המתח הנמוך. אם הראש של הקבל יתנפח ויגע בו, הוא ירים את צד מתח נמוך ל 240V כלפיי האדמה.... (הספק הזה צף כלומר צד מתח נמוך לא מחובר לאדמה של החשמל). כך שהייתי מוסיף שם כמה שכבות של kapton על הצד הזה של ההיטסינק

פורסם

72W זה רק הספק מוצא. כדי להוציא אותם, הוא צריך לפזר כ15~20W.

ספקי מחשב של יצרנים מוכרים נראים יותר מורכבים מזה, והנצילות שלהם לרוב גם טובה הרבה יותר. גם הקירור שלהם מורכב יותר, וכולל מעטפת אלומיניום על כל הספק. בחישוב שטח פנים (שזה מה שחשוב בקירור) יש להם הרבה יותר מזה.

לגבי הקבל הגדול, לא הייתי דואג יותר מדי. בד"כ הם נופחים את נשמתם הרבה לפני שהקבל הזה מתחיל להתנפח...

נערך על-ידי ZiggyMan

פורסם
  • מחבר

תודה על כל החוות דעת חבר'ה,

האמת שמהזרם אני לא מודאג כי הפס לדים הזה צורך גג 3A, והזרם הזה לא יזרום באופן קבוע שכן הלדים יבצעו אנימציות של החלפת צבעים ככה שהזרם הממוצע יהיה עוד יותר נמוך.

אגב, הייתי בטוח שהפיוז (קופסא שחורה קטנה ליד שקע הAC וקבל הAC הצהוב) הוא בכלל קבל, טוב לדעת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים