עבור לתוכן

בעיות של רוחב פס עם רשת אלחוטית

Featured Replies

פורסם

אז ככה , אני מנוי לשרות WOWNET והבעיה היא כזאת. יש לי רשת ביתית של מחשב שולחני ושני לפטופים שמפוזרים באופן אלחוטי בבית. העניין הוא כזה:

כאשר אני עובד על המחשב השולחני ואחד מהמחשבים הניידים או שניהם דלוקים , ואני חוזר אך ורק דלוקים ומחוברים לרשת (לא נעשה שימוש של רוחב פס בהם) הם אוכלים לי את רוחב הפס. כלומר , הנתב מקצה לשניהם חלק מהרוחב פס כבר כשהוא רואה שהם ברשת , גם אם הם לא צריכים את הרוחב פס הזה.

דיברתי עם האנשים של בזק כמובן הם אמרו לי שככה זה ואין דרך לשנות את זה. ב-ו-ל-ש-י-ט :) תמיד יש פה אנשים חכמים שיודעים לעשות דברים טובים :)

אז ככה , מה שאני בעצם רוצה זה שכאשר אני משתמש במחשב השולחני ובאמת צורך את הרוחב פס , כאשר המחשבים הניידים דלוקים , הנתב לא יקצה להם רוחב פס באופן מיידי. אני מגיע למצב שאני גולש עם המחשב השולחני , אף אחד לא משתמש בנידים , הם פשוט דולקים ואין לי רוחב פס. אני בחבילת 1.5 מגה ואני מגיע למצב של 20kbps מהירות הורדה כשהם דלוקים !

תודה,

יובל

פורסם

אתה בטוח שהבעייה היא בנתב, שהוא מקצה למחשבים אחרים רוחב פס כשהם דולקים, גם אם הם לא עושים כלום באינטרנט?

אני לא מכיר את הנתב הזה אמנם, אבל זה נשמע לי מוזר... בד"כ נתבים לא עובדים ככה.

בדקת שכשהמחשבים מכובים אתה גולש בסדר?

יכול להיות שאתה חושב שהמחשבים האחרים לא עושים כלום ברשת אבל למעשה הם כן ואתה פשוט לא רואה את זה...

תוריד את התוכנה TCPview, תריץ אותה על המחשבים הניידים. בעזרתה תוכל לבדוק אם באמת הם לא עושים שום דבר באינטרנט.

פורסם
  • מחבר

זה חייב להיות הנתב. וכן בדקתי שכאשר אין למחשב גישה לרשת אז אניגולש מצויין ובמהריות סוף הדרך. המחשבים באמת לא עושים כלום על האינטרנט , לא שאני רואה במראה עין ... ואם זה שהם לא מורידים משהו אז קשה לי להאמין שהם משתמשים בשני שליש מהרוחב פס ...

העניין הוא כזה שדיברתי עם אנשים בזק והם הסבירו לי שככה זה ... ברגע שהנתב מזהה את המחשב הנוסף ברשת הוא מייד מקצה לו חלק משל עצמו ברוחב פס.

למישהו יש פתרון ?

תודה

פורסם

תראה,נתב לא יודע להקצות רוחב פס,הקצאת רוחב פס נעשית באמצעות אמצעים אחרים כמו שרתי אוטנטיקציה כגון רדיוס.

נתב מקצה מהירות לפי צורך ומקצה את המקסימום הנדרש לפעולה זו,הוא לא קובע מי יקבל וכמה.

לכן ,רוב הסיכויים שהאטת הביצועים של הרשת נובעת משימוש בהאב(נדיר) או מפני שחלק מהמחשבים מריצים המון ספייווארים שטוחנים את הפס הרחב או וירוסים וכו',רצוי לבדוק בנוסף שהמחשב לא נפרץ ומשמש כשרת FTP בסתר.

הרץ בדיקה עם SPYBOT ותגלה כמה ספייווארים רצים עליהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים