עבור לתוכן

שאלה קטנה על PC2700 DDR

Featured Replies

פורסם

אני עומד לקבל זכרון DDR PC2100 מארה"ב ללוח KT266A והאם הבנתי נכון שאם ארצה דווקא זכרון PC2700 שהוא מותאם

לעבוד ב-166 FSB אוכל לנצל אותו כראוי רק אם אמהיר את המערכת שלי למהירות הזו מ-133 כרגע, מה שלא נראה סביר?

ואם אצליח להגיע למספר נמוך מ-166 אז PC2700 יתנהג בדיוק כמו ה-PC2100 מבחינת המערכת או שבכ"ז יהיה הבדל?

פורסם

הזיכרון יתאמץ פחות פשוט ברגע שתעבוד על משהו שהוא פחות מתדר המקור שלו , שהוא 166 מגהרץ .זה יתן אופציה להשתמש בתזמונים הכי אגרסיבים של הזיכרון בלי לאמץ אותו בכלל .על איזה לוח אתה הולך לשים את הזיכרון ?

פורסם
  • מחבר

הזיכרון יתאמץ פחות פשוט ברגע שתעבוד על משהו שהוא פחות מתדר המקור שלו , שהוא 166 מגהרץ .זה יתן אופציה להשתמש בתזמונים הכי אגרסיבים של הזיכרון בלי לאמץ אותו בכלל .על איזה לוח אתה הולך לשים את הזיכרון ?

7VTXH+ של GIGABYTE. יש לי כרגע סטיק אחד של 256 DDR PC2100 ולא ברור מי החברה למרות שהוא עומד יפה בהגדרות

המהירות ביותר בביוס (CAS2,1T) ב-FSB 147. אז PC2700 יוכל לאפשר לי אולי לפרוץ את מחסום ה-147?

ראיתי גם שענית לי בהודעה אחרת על הזכרונות של PC2100 NANYA ולפי זה ולפי מה שהבחור השני כתב שם הם לא יהיו כזה שפור

לעומת מה שיש לי כרגע בתחום ה-O/C :-(

אולי תוכל לומר לי גם מה עניין המתח בהקשר לזכרון. ראיתי בכמה מקומות שמדביקים ליד סוג הזכרון גם ערך וולטאז. האם זה קשור

לערך ה-VCORE שהוא היחיד שניתן לשינוי בביוס שלי?

פורסם

סביר להניח שרק עם ה2700 תוכל לעבור את ה147 מגהרץ , יכול להיות גם שמשהו אחר עוצר אותך במערכת , איזהשהו כרטיס . לגבי המתח של הזיכרון , בלוח שלך אין אופציה להעלות את המתח לזיכרון , מה שאתה רואה שם זה המתח למעבד , ברגע שאתה מגיע לתדרים ממש גבוהים , מעל 160 מגהרץ , ברוב הזכרונות יש צורך להעלות את המתח לזכרונות בדיוק כמו למעבד . שני המתחים לא קשורים אחד לשני , וצריך להזהר כשמשחקים עם המתחים של הזכרונות . לא מומלץ בחום !

פורסם
  • מחבר

סביר להניח שרק עם ה2700 תוכל לעבור את ה147 מגהרץ , יכול להיות גם שמשהו אחר עוצר אותך במערכת , איזהשהו כרטיס . לגבי המתח של הזיכרון , בלוח שלך אין אופציה להעלות את המתח לזיכרון , מה שאתה רואה שם זה המתח למעבד , ברגע שאתה מגיע לתדרים ממש גבוהים , מעל 160 מגהרץ , ברוב הזכרונות יש צורך להעלות את המתח לזכרונות בדיוק כמו למעבד . שני המתחים לא קשורים אחד לשני , וצריך להזהר כשמשחקים עם המתחים של הזכרונות . לא מומלץ בחום !

יש לי כרטיס גרפי GF2 Ti של GAINWARD עם קירור אבל הוא לא מתאמץ במשחקים או משהו דומה כאשר אני מנסה לעבור את ה-

147 כך שאני מניח שהוא לא הבעיה אבל אולי אני טועה. הכרטיס הנוסף היחיד הוא כרטיס רשת. כבר ניסיתי להעלות את ה-VCORE עד למכסימום האפשרי אבל חוץ ממעבד חם יחסית (56 מעלות ב-FULL LOAD) לא השגתי הרבה, המערכת קרסה אחרי זמן מה. הדבר היחידי שנותר לי לנסות, כך נראה, הוא להחליף זכרון. או אולי יש דברים אחרים שכדאי לבדוק? כדאי ללכת ברצינות על אפשרות שנוי מכפלה עם המורכבות שבכך?

פורסם

החלפת זיכרון זה הצעד הכי נכון במערכת שלך להשגת אוורקלוק יותר גבוה . ואני לא יודע מה לייעץ לך לגבי פתיחת המכפלה של המעבד הXP שלך , כי לא התנסתי בזה עד היום . אתה מוזמן לנסות ולספר לי איך הלך .

פורסם
  • מחבר

לגבי המתח של הזיכרון , בלוח שלך אין אופציה להעלות את המתח לזיכרון , מה שאתה רואה שם זה המתח למעבד , ברגע שאתה מגיע לתדרים ממש גבוהים , מעל 160 מגהרץ , ברוב הזכרונות יש צורך להעלות את המתח לזכרונות בדיוק כמו למעבד . שני המתחים לא קשורים אחד לשני , וצריך להזהר כשמשחקים עם המתחים של הזכרונות . לא מומלץ בחום !

רק מעל 160 יש צורך להעלות מתח זכרונות? קראתי את הכתבה בדף הראשי על ההמהרה ומופיע שם :

"If that doesn't stabilize your system or your CPU is not running out of spec then the most likely culprit is your RAM crapping out on you! If that is the case then increase your Vmem a little bit"

כשהכוונה לעשות זאת אם טפול במתחי ה-IO וה-VCORE לא הועילו. אתה בכלל לא ממליץ להעלות VMEM או פשוט להיזהר עם זה?

יכול להיגרם נזק לזיכרון? והשאלה איך ניתן להעלות אותו שלא דרך הביוס ? האם יש תוכנית שיכולה לעשות זאת?

פורסם

להיזהר עם זה . אם אתה מעלה את המתח יותר מדי , אתה פשוט יכול לשרוף את הזכרון , כבר קרו מקרים מעולם . כל DDR צריך לעבוד ב2.8 וולט , שזה 0.3 מעל הנורמה . מעבר , אתה כבר צריך קירור לזיכרון . לא קיימת תוכנה להעלות את המתח לזכרונות , מכיוון שזה קטע של חומרה .

פורסם
  • מחבר

להיזהר עם זה . אם אתה מעלה את המתח יותר מדי , אתה פשוט יכול לשרוף את הזכרון , כבר קרו מקרים מעולם . כל DDR צריך לעבוד ב2.8 וולט , שזה 0.3 מעל הנורמה . מעבר , אתה כבר צריך קירור לזיכרון . לא קיימת תוכנה להעלות את המתח לזכרונות , מכיוון שזה קטע של חומרה .

אז אם אין אפשרות בביוס לשנות VMEM זה תיאורטי מבחינתי? וראיתי שלוח האם החדש של GIGABYTE נותן כבר את כל

האופציות של כוונון כל המתחים בביוס. קצת מאוחר בשבילי...

פורסם

אז אם אין אפשרות בביוס לשנות VMEM זה תיאורטי מבחינתי? וראיתי שלוח האם החדש של GIGABYTE נותן כבר את כל

האופציות של כוונון כל המתחים בביוס. קצת מאוחר בשבילי...

אין מצב . מה שכן , אתה תמיד יכול לעשות VMOD ידני ללוח , שתקבל מתח יותר גבוה לזכרונות , אבל אז זה קצת פוגם לך באחריות של הלוח אם .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים