עבור לתוכן

מפרט מחשב ייעודי לאדריכלים בעד 12000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, זה אולי טרד עם דרישות קצת חריגות מהרגיל אבל חשבתי לנסות פה בכל זאת - אני מנסה לתכנן מפרט מחשב לחברה בעבודה שלה כאדריכלית. המחשב צריך להיות מסוגל להריץ בצורה בטובה ביותר שניתן (במסגרת התקציב) את התוכנות הבאות:

revit

autocad

ilostraitor

sketh-up

v-ray

photoshop

primier

maxwell

אני מניח מראש שמדובר במחשב נייח אבל מי שיכול ומעוניין להגדיל ראש אני אשמח לשמוע גם מפרטים למחשב נייד עם אותן הדרישות.

תקציב ייעודי: עד 12000 ש"ח כולל - מסך (טוב), ציוד הקפי (סטנדרטי), הרכבה ואחריות.

אפשר גם לדבר על גיבוי ושיפור זיכרון (RAID למניהם וכו').

כמו כן, אם אתם מתעקשים שאין צורך בתקציב כזה אני בטוח שהיא תמצא מה לעשות עם שאר הכסף.

בנוסף, את הרכיבי אינטל הבאים אני יכול לקבל בהנחה מסויימת:

Intel® Core™ i7-4770K

DH87RL motherboard

SSD 525/520 series (240GB)

שלושתם יעלו לי 442$ לפני מכס. אז אולי שווה להשתמש בהם.

תודה רבה!

פורסם

מה זה אולי.. רק ה-SSD עולה בחנויות בערך 1200 שקלים.. זה שהוא לא משתלם ביחס למתחרים זה משהו אחר

אבל זה עדיין מחירו. גם ה-4770K יעלה באיזור ה-1700 שקלים.

כמה זה 442 דולר 1600 שקלים בערך? תוספת של כמה צריך עוד לשלם?

פורסם
  • מחבר

לפחות את המע"מ.

פורסם

תוכל בבקשה לרשום בערך את כובד השימוש בכל אחת מהתוכנות, ובאילו מהן היא תתעסק בעיקר?

יכול מאוד להיות שיהיה צורך פה בכרטיס מקצועי כמו קוואדרו 4000k (אם מדובר על מחשב לפרנסה, זמן=כסף).

לגבי לוח האם שרשמת שתוכל להשיג - האם ישנה הגבלה רק ללוח הזה או לכל הלוחות של אינטל? אני שואל כי זה קצת טיפשי לקחת מעבד שתומך באוברקלוק, ולקחת לוח ללא תמיכה. כמו כן, האם יש דרישה כלשהי מבחינת המסך? גודל מועדף, מערך מסכים וכדומה...

פורסם
  • מחבר

לא ברור עדיין מה בדיוק אופי השימוש מכיוון שהיא בתחילת דרכה (סטודנטית שנה 4)

אני יכול לקחת גם את השילושים הבאים -

i7-3970X + DX79SR + 240 GB SSD 520 בכ- 920$ לפני מכס.

i7-4770K + ASUS Z87-Deluxe + 180 GB SSD 520 בכ- 530$ לפני מכס.

לגבי מסכים, ממה שהבנתי אין צורך במערך מסכים והרזולוציה הנדרשת היא עד

2560x1080‏.

פורסם

בכללי, לא בטוח שהשילוש הראשון משתלם (ביחס לשני כמובן), אבל הוא כן יתן לה תוספת ביצועים לא קטנה בחלק מהמקרים, בעיקר ברינדורים היותר כבדים.

אם אופי השימוש לא ידוע, זה לא קצת מוזר ישר לקפוץ למחירים שכאלו ולנסות לקבוע מה יהיה המפרט? היא לא יכולה לחכות, להתנסות ולראות איזו חומרה בדיוק היא צריכה?

אגב, בנוגע למחשבים ניידים - הם חלשים משמעותית מהנייחים ויקרים הרבה יותר, לכן אם היא תהיה חייבת מחשב נייד שיהיה איתה, זה יכול להיות אך ורק מחשב משני.

פורסם
  • מחבר

מוזר או לא זה כבר לא העניין שלי, זה התקציב שהיא הציבה ומן הסתם עדיף שישאר ממנו כמה שיותר.

היא צריכה לקנות מחשב ללימודים בכל מקרה, אז היא כנראה מעדיפה כבר לקנות משהו שיוכל לשמש אותה גם בהמשך.

פורסם
זה התקציב שהיא הציבה ומן הסתם עדיף שישאר ממנו כמה שיותר.

זו בדיוק הבעיה, כדי שישאר מהתקציב כמה שיותר, היא צריכה לחשוב באיזה כובד היא תעבוד עליו ולתת הרבה יותר אינפורמציה לגבי השימושים מזו שסיפקת.

היא צריכה לקנות מחשב ללימודים בכל מקרה, אז היא כנראה מעדיפה כבר לקנות משהו שיוכל לשמש אותה גם בהמשך.

זאת הבעיה השניה, בעולם המחשבים אין דבר כזה לקנות בהרבה כסף בטענה שזה ימשוך להרבה יותר זמן, כי זה לא רק תלוי בכוח המחשב אלא גם בתמיכה בטכנולוגיות חדשות.

אם היא רוצה מפרט כעת מבלי להתפשר הרבה, זה מה שהייתי ממליץ (בזהירות רבה!). הוא תקף בעיקר אם השימוש הכבד והרחב יותר שלה יהיה יותר לכיוון התלת-מימד (מאיה, עבודה עם v-ray ורינדורים כבדים כמובן). במידה והעבודה היא בעיקר לדו-מימד, אפשר לחסוך כאן אלפי שקלים.

מארז:

באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪825

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 4 - מחיר: ₪295

כרטיס מסך:

QUADRO PNY K4000 3GB GDDR5

כמות: 1 - מחיר: ₪4195

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪453

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪108

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪820

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪7581

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 7430 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/hsc94tnp

+ אחד משני השילושים שהצעת.

פורסם
  • מחבר

מעולה! תודה רבה!

אני אבהיר לה את הנקודה.

במידה ויוחלט שרק חלק קטן מעבודה הוא בתלת מימד, על איזה כרטיס מסך היית ממליץ במקום?

פורסם

במידה והיא תעסוק בדו-מימד, ניתן לקחת כרטיס מסך חלש יותר מהסדרה המקצועית כמו ששמתי (K600) שעולה באיזור ה-800 ש"ח, או כרטיס ג'יפורס GTX560 שעולה 650 ש"ח (בחנות הספציפית שממנה לקחתי את המפרט הנ"ל). לגבי המעבד, אפשר לדעתי גם כן להתפשר מעט. אחת כמה וכמה אם היא לא תעבוד על קבצים בעלי רזולוציות גבוהות מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים