עבור לתוכן

עזרה בבדיקת היתכנות שדרוג מחשב קיים

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

המחשב שלי כבר בן כמה שנים ודורש רענון - עם זאת הייתי מעדיף להנציל מה שאפשר מהמחשב הקיים כדי לחסוך בעלויות.

המחשב הנוכחי שלי הינו מהמפרט הבא:

מעבד: Intel Core 2 Duo E7500 @ 2.93GHz

לוח אם: MSI MS-7563

זיכרון ראם: 2 GB

כרטיס מסך: NVIDIA GeForce GTS 250

זיכרון קשיח וצורב DVD מצויינים ואני משער שאפשר להנציל אותם.

האם אפשרי על לוח האם הנוכחי לשדרג מעבד, זכרונות וכרטיס מסך?

אם לא, האם זה פשוט להתקין לוח אם חדש במארז קיים? (אינני יודע מהו סוג המארז, אבל הוא גדול :) ).

תודה על העזרה, אמלא את הפורמט הסטנדרטי כדי להגדיר את הדרישות שלי מהמערכת. התקציב שאני רושם הוא התקציב המכסימאלי לשדרוג.

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ומסמכים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WOW, דיאבלו 3, Starcraft2, DOTA2.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח, צורב DVD. וכאמור, עדיפות להנציל את לוח האם, המארז, ספק הכח הקיים וכ'.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיפות לחנות בחיפה.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אין צורך.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? מעדיף שיהיה אפשר לשדרג כל כמה שנים.

פורסם

אתה יכול לחפש מרובע ליבות מיד שנייה (משהו כמו Q9550).

חוץ מזה זיכרון כדאי להוסיף עוד 2GB. כרטיס מסך לא הייתי קונה מעבד ל-7850.

פורסם

אפשר בהחלט לבנות מחשב נאה בשדרוג מעבד+זכרון+כ.מסך מיד 2 לשימושים שציינת בתקציב הנתון עם קצת סבלנות בחיפושים. אתה רק צריך להחליט סופית אם אתה רוצה להשקיע את הכסף בחומרה ישנה או להתאמץ עוד קצת ולרכוש מערכת חדישה ועדכנית.

פורסם
  • מחבר

אתם מתכוונים שלוח האם מהדור הישן שיש לי לא ידע לקלוט מעבדים וכרטיסי מסך חדישים יותר?

האם אפשרי להחליף לוח אם במארז קיים?

תודה,

גיל.

פורסם

-כרטיס מסך אפשר לשדרג למשהו מודרני יותר, מעבדים וזכרונות לא.

-כן.

פורסם
  • מחבר

תודה חברים.

גיל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים