עבור לתוכן

היכן ניתן להשיג צינורות אלומיניום דקים כמו ברדיאטור?(אבל עדיף עוד יותר דק).ומה המחיר?

Featured Replies

פורסם

חשבתי לקנות רדיאטור ולפרק אותו אבל :

א) נראה שזה ישבור את הצינורות ואני מעוניין לא רק בצינור שלם אלא גם בכמה שיותר ארוך.

ב)אם יש בקוטר יותר קטן- אז אני מעדיף אותו.

ג)נראה לי יקר מדי. אמנם אין לי מושג כמה עולה רדיאטור (אגב, מישהו יכול לעזור לי בזה? ביד 2 כל הרדיאטורים הם של חימום הבית), אבל אני בסך הכל רוצה כמה צינורות. בפחית קולה יש מספיק אלומיניום כדי שיספיק לכמעט מטר.

כמה לדעתכם זה יעלה?

תודה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אני אתקשר מחר, אבל האמת היא שאני בספק שהם יעזרו. אני מסתכל בקטלוג שלהם ובמה שהם עושים וזה לא נראה קשור, אלא אם אני אזמין במיוחד וזה כבר יעלה לי הון תועפות.

התקציב שלי הוא בסה"כ עשרות שקלים בודדים לפרוייקט DIY קטן.

פורסם

תשאל במקומות של חלונות אלומיניום - יש להם צינור עגול בקוטר חיצוני כ 12mm ועובי קירות 1mm שהוא מוט לוילון, יכול להיות שיש דברים אחרים

איזה פרויקט - יכול להיות שיש תחליף ? אם למשל ניתן לשים נחושת - צינור גז, אם אפשר פלדה זולה כלשהיא - מוט ממטריה שבורה וכדומה

נערך על-ידי 11010010110

פורסם
  • מחבר

רעיון טוב, אני אתקשר לכמה עסקי חלונות.גודל מתאים אני חושב זה בסביבות ה 5mm.

הפרויקט עצמו הוא שטותי, אני סתם מכין מיצג קטן שיתפקד כמזרקה, יהיה קל משקל ויהיה קר למגע (מעביר חום(וחשמל)), כמו כן שאני אוכל לעצב אותו בידיים.

יתכן שגם נחושת מתאימה (בעצם אפילו יותר), אבל אני מעדיף אלומיניום בגלל המחיר ובגלל שאולי ארחיב את הגודל הנדרש.

עקרונית ניתן לקנות יריעת אלומיניום דקה לחתוך אותה ולרתך, אבל ראשית איני יודע לרתך, שנית זה המון עבודה סזיפית ושלישית זה נראה לי טיפשי, הרי רדיאטורים מקבלים את הצינורות שלהם מהיכנשהו.

פלדה לצערי לא מתאימה בגלל כל הסיבות הנ"ל (חוץ מהמחיר).

נערך על-ידי abatiah

פורסם

למה חשובות לך התכונות התרמיות שלו ? תלוי מה אתה רוצה לעשות יש מצב שאפילו צינור פלסטיק שהוא מוליך חום גרוע יספיק...

פורסם
  • מחבר

חחח, אומנות.:lol:

סתם, לא באמת אפשר לקרוא לזה ככה, אבל אני אעביר שם מים קפואים שאמורים לקרר את המעבר מבפנים, אולי גם נוסיף אופציה של שוק חשמלי קליל ביותר (עיקצוץ).

אלומיניום זה חומר מעולה. בניגוד לעופרת הוא לא רעיל, בניגוד לנחושת הוא לא יקר, הוא קל, חזק, רקיע, לא מחליד ולא סתם בעברה היא המתכת היקרה ביותר בעולם (עד שגילו איך לתעש את תהליך היצור שלה).

:P

פורסם

כמה קר אתה רוצה שהצינור יהיה ובשביל מה ? אם המטרה היא שהצינור יהיה קר למגע בצורה מקס' אז אכן צריך צינור מתכת, אם המטרה שהמים שמשפריצים ממנו יהיו קרים בצורה מקס' אז ההיפך, אתה רוצה לבודד את המים בדרך מהקירור לפתח של הצינור - כלומר צינור מחומר מבודד חום וזרימה מהירה ככל האפשר של המים. אם אתה רוצה את שתי התופעות בו זמנית יתכן שתרצה לקמבן משהוא יותר מעניין כמו "צינור קואקסיאלי" - שמתחיל ממקור משותף של מים קרים, המים בצינור החיצוני מיועדים ל "בזבוז קור" בדרך (קירור צינור האלומיניום) ובצינור הפנימי (צינור פלסטיק 5ממ כמו של טפטפות לעציצים למשל) לשמירה על הקור עד לנקודת היציאה

בתור מקור מים קרים ניתן להשתמש במיכל מים שקוררו מראש ומשאבה מוצפת של מזרקה קטנה/אקווריום, או בר מים קר/חם שהורדת לו את המכסה העליון ואתה שואב את המים מתוך מיכל המים הקרים שלו - אבל שלא יתרוקן כי אז הוא יקפא....

זרם חשמלי - זה קטע שיכול להיות מסוכן. מה המטרה שלך, מה מקור הזרם שבו אתה משתמש ואיך אתה מתכוון שהמעגל ייסגר (איך הולך המסלול של הזרם דרך המזרקה המחושמלת, המשתמש, איך הזרם ממשיך לקוטב השני של מקור הזרם) ?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם על העזרה.:xyxthumbs:

רק רציתי לעדכן למען הפרוטוקול (ולמי שבעתיד יחפש משהו דומה) שאף אחד מהעסקים הנ"ל לא יכלו לעזור.

נראה שבכל זאת אצטרך למצוא איזה רדיאטור לפרק...

פורסם

לפני שאתה קונה תבדוק בAGORA אולי משהו זורק

פורסם
  • מחבר

רעיון טוב שאזכור, אבל לדברים אחרים.:P

ה'רדיאטור'ים שלהם הם לחימום, ה'אלומיניום' שלהם הוא לאיבזור הבית וה'צינורות' שלהם מגווונים אבל בעיקר להעברת נוזלים.

תודה. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים