עבור לתוכן

עזרה - האם הלוח אם Z68X מתאים לכרטיס מסך PCI E 3.0 ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני שוקל לקנות כרטיס מסך חדש.

הגעתי למסקנה ש-Gigabyte GTX760 זה הכרטיס שלי.

בפרטים שלו פה: http://ksp.co.il/?uin=20015

כתוב שיש לו ממשק PCI-E 3.0

ובפרטים של הלוח אם שלי GA-Z68X-UD3P-B3:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3850#sp

כתוב:

1. 1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)
    * For optimum performance, if only one PCI Express graphics card is to be installed, be sure to install it in the PCIEX16 slot.
  2. 1 x PCI Express x16 slot, running at x8 (PCIEX8)
    * The PCIEX8 slot shares bandwidth with the PCIEX16 slot. When the PCIEX8 slot is populated, the PCIEX16 slot will operate at up to x8 mode.
  3. 3 x PCI Express x1 slots (All PCI Express slots conform to PCI Express 2.0 standard.)
  4. 2 x PCI slots

האם הם תואמים???

כי כתוב בסעיף 3 שזה PCI E 2.0

מישהו מבין בזה? תודה לכל מי שיכול לעזור....

פורסם

יעבוד, יש תאימות מלאה.

פורסם

אם אתה משתמש במעבד Sandy Bridge אז זה יעבוד במצב PCI-E 2.0 X16 ,אבל אם יש לך מעבד Ivy Bridge אז יש לך PCI-E 3.0 X16 , בכל מקרה גם אם יש לך Sandy , יש תאימות מלאה לאחור בין כל דורות הPCI-E , אתה יכול לחבר כרטיס מסך PCI-E 3.0 ללוח PCI-E 1.0 .. ככה שאתה יכול לקנות את הכרטיס בשקט ,לא תפסיד ביצועים אם אתה מחבר לPCI-E 2.0 X16 ..

פורסם
  • מחבר

יש לי מעבד I7 2600K אני לא בטוח לגבי Sandy Bridge אתם חושבים שיהיה לי הפסד ביצועים או לא?

פורסם

יש לך Sandy , בכל מקרה לא תיהיה לך שום בעיה עם הביצועים .

פורסם

לא נכון, תלוי בריוויזיה של הלוח, עם מעבד אייבי (3XXX) בגרסה הראשונה יהיה 2.0, בגרסה החדשה יותר יש רכיב שמאפשר תאימות עם 3.0.

אבל אין באמת הבדל ביצועי בין 2.0 ל-3.0

יעבוד בובה, אצלי עובד 780 על 2.0 ואין הבדל ביצועים.

פורסם
  • מחבר

תודה חבר'ה,

בזמן שעניתם לי חיפשתי עוד מידע. מצאתי את זה:

http://www.hardocp.com/article/2012/07/18/pci_express_20_vs_30_gpu_gaming_performance_review/2

עשו השוואה בין 680 PCI 2.0 ל- 680 PCI 3.0 ברוב המקרים ההבדלים זניחים אבל היה שני משחקים עם השפעה של 4-10 אחוז.

אומרים שזה יכול להיות בגלל שמעבד IVY יותר מהיר ולסיכום אין הבדל משמעותי ביניהם.

סתם רציתי לשתף.... תודה לכולם.

פורסם

^ בדיוק מה שאמרתי למעלה, אפילו עם 780 אין צוואר בקבוק.

פורסם
לא נכון, תלוי בריוויזיה של הלוח, עם מעבד אייבי (3XXX) בגרסה הראשונה יהיה 2.0, בגרסה החדשה יותר יש רכיב שמאפשר תאימות עם 3.0.

אבל אין באמת הבדל ביצועי בין 2.0 ל-3.0

יעבוד בובה, אצלי עובד 780 על 2.0 ואין הבדל ביצועים.

ללוח הזה אני רואה רק גרסה אחת ,ומצוין שהיא תומכת ב3.0 .. אז לא כתבתי שום דבר לא נכון .

פורסם

^ סליחה, התבלבלתי עם ה-UD3H, זה UD3P.

הכל נכון

פורסם

כאשר משתמשים בחריץ הX16 העליון בלבד (או בלוח שיש רק חריץ כזה) אז עם מעבדי ivy bridge תמיד מקבלים PCIE 3.0.

חריץ הPCIE הראשון (או היחיד) מחווט ישירות לאפיק הPCIE שבמעבד - אם הוא 3.0 אז החריץ יהיה 3.0.

הבעיה היא כאשר עובדים עם שני חריצים וזקוקים למפצל שיפצל את הנתיבים מהמעבד - אם הוא מפצל דור 2 אז החריצים יהיו 2.0 ואם הוא דור 3 אז הם יהיו 3.0

PCIeGen3-Z68E4-Desc2.jpg

פורסם

שימוש בממשק לוח אם מדור 2 במקום דור 3 יוריד ביצועים, כמה ? כל מקרה לגופו !

אני עצמי משתמש בלוח אם מבוסס צ'יפסט P67 ומעבד 2600K ואם הייתי רוצה לקנות כרטיס מסך עם ממשק pci-e 3.0

לא הייתי מחליף את יתר החומרה הקיימת.

פורסם

גם אני לא, זה מה שניסיתי לומר.

אני משתמש ב-Z77 עם 2500K כלומר 2.0, וכרטיס מסך דיי חזק (780) ואין שום הבדל ביצועים בהשוואה ל-3.0 אצל חברים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים