עבור לתוכן

מבקש חוות דעת למפרט ושיפורו עד 5.5K למשחקים כולל מסך

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני רוצה לקנות מחשב גיימינג שיחזיק אותי לפחות ל-5 שנים הקרובות, בהתחשבות בהוספה, שדרוג ועדכון חומרה. אני לא רוצה להוציא יותר מ-5500 ש"ח, כולל מסך ומקלדת ואשמח להוציא אף פחות, אבל לא על חשבון מחשב נחות שיאכזב אותי אחרי שנה.

1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?תמיד טוב לחסוך! אבל אם הביצועים ישופרו משמעותית, אז אפשר לנצל, בהתחשבות גם בשיפורים ועדכונים בעתיד.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?במידת הצורך, עד 6K אבל מעדיף מאוד להימנע.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים. בכוונה ותכנון שיריץ משחקים ברמה בינונית עד גבוהה גם בעוד שנתיים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כל הכותרים הגדולים שיוצאים בקרוב - AC4, Batman: Arkham Origin, GTA5 ודומיהם. תכנון למשחקי רשת גם כן.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע, המסך הכלול במפרט הוא

Dell UltraSharp U2312HM 23'' With LED IPS אם יש הצעות לשיפור ביצועים ואיכות, אני אשמח לשמוע

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוהות. הכוונה היא שגם בעוד שנתיים אני אוכל להריץ משחקים באיכות בינונית ומעלה

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.אני אשמח להמלצות, למרות שאין לי צורך מיוחד בציוד למשחקים, כמו מקלדת גיימרים. מקלדת רגילה ונוחה ומסך איכותי. אין צורך בעכבר ומבחינת סאונד אני מתכנן לחבר מערכת שמע בכל מקרה, אז גם בלי רמקולים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? רמקולים.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5\6 - חשוב, אבל לא בעדיפות גבוהה על איכות ורמת ביצוע.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא לגמרי הבנתי מהו אוברקלוק, זה חשוב?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה. יש צורך בהרכבת המפרט.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.קיבלתי כמה המלצות על KSP. אבל אני, אישית לא מכיר אותם. חשוב לי לקבל שירות איכותי, בגלל שאני לא מבין כל כך בנושא. (גר בתל אביב)

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). -

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן שדרוג מאסיבי, אלא עדכון ועמידה בדרישות ל-5 שנים הקרובות.

אחרי שקראתי את הטופיק על איך להרכיב מפרט, וקצת עברתי על המלצות פה בפורום, ומחקר מינימלי (פשוט בגלל שאין לי מושג מה אני קורא רוב הזמן) - הרכבתי מפרט שנמוך מהסכום שציינתי, אבל אני לא באמת יודע אם זה מה שאני רוצה ומחפש.

אחרי שחשבתי לקנות מעבד i7, ראיתי המון המלצות פה בפורום שאין בזה צורך אז החלפתי ל-i5. הלכתי על לוח אם זול שמתאים. את כרטיס המסך, מאיזשהי סיבה אני לא יכול לשנות באתר, אבל הבנתי שמה שרשום די חזק ולא אמור לאכזב. הלכתי עם כונן קשיח הזול ביותר ואת ה-SSD הורדתי לגמרי אחרי שראיתי המלצות פה בפורום שאומרות שלא צריך.

http://ksp.co.il/?uin=17293#complist

אני אשמח לשמוע חוות דעת, שיפורים, שיפוצים וכד'.

מצטער אם ההתנסחות שלי קצת לא ברורה, היו סבלניים בבקשה.

והמון תודה מראש!

רועי

פורסם

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪937

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪43

לוח אם:

Gigabyte GA-B85-HD3 for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪475

מארז:

בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic 500W ECO - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪485

זיכרון:

Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪146

כרטיס מסך:

Gigabyte Geforce GTX760 Windforce X3 2GB RETAIL - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪1299

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪470

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪453

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪109

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪799

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5362

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5255 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/2hnyqvc8

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

אפשר לבקש הסבר לאיזה פריטים שינית ולמה?

לדוגמא, אני רואה שאת הזיכרון שינית לסטיק אחד של 4GB ללא דיואל צ'אנל, אבל חבר שלי (שאני תופס ממנו מבין עניין), טוען שבמחירים היום לקנות אחד של 8GB או שניים של 4GB עדיף כי הוא מהיר היום ויישאר כזה גם בשנים הקרובות...

אולי שכחתי לציין שאני מעדיף לעשות כמה שפחות שדרוגים, ורק אם זה יידרש ממני בשביל לשמור על ביצועים (בגלל ההתעסקות והכסף שכרוכים בזה).

האם לא כדאי לי להשקיע מעט יותר כסף על מנת שייחסכו ממני עדכוני חומרה בעתיד?

נ.ב. נאמר לי ש-KSP מספקים שירות יותר אדיב כלפי לקוחות שלא מאוד מבינים, יש סיבה מיוחדת שבגללה כדאי לי יותר לרכוש דרך TSM?

פורסם

המפרט שלך לא טוב כי אתה לא צריך I7, אתה לא עושה אוברקלוק, הארד דיסק יקר מידיי וכ'. הוא שם לך 2 סטיקים של 4 בזיכרון ואין לך סיבה להוסיף יותר כסף. KSP יותר אדיבים מאשר TMS? תעשה חיפוש קצר בפורום על KSP ותקרא מה רושמים.

פורסם

אם שואלים אותי, לא רואה טעם ללכת על האסוול (גם במקרה הזה, וגם בכללי).

בתמורה לכמה אחוזי עיבוד סה"כ, חוסכים כאן 250~ ש"ח וגם מקבלים לוח-אם בעל יותר פיצ'רים.

כמו כן, איני רואה סיבה ללכת על 2 סטיקים של 4 ג'יגה, סתם תופס סלוטים.

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3330 3.0Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪783

קירור למעבד:

לוח אם:

MSI H77MA-G43 Sata3/Usb3 VGA/DVI

כמות: 1 - מחיר: ₪385

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪295

סה"כ: ₪1506

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1476 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/lb2u4var

פורסם

נ.ב. נאמר לי ש-KSP מספקים שירות יותר אדיב כלפי לקוחות שלא מאוד מבינים,

KSP דופקים יותר טוב לקוחות שלא מבינים וראיתי את זה כמה פעמים במו עיני.

יאיר למה לא לשים שני סטיקים, למרות שהבדל הביצועים זניח אפשר להרוויח אותו ב-dual channel לא?

הרי הוא בחיים לא ינצל את כל הסלוטים שמוצעים לו על הלוח.

מפרט מתוקן בהמלצת יאיר:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3330 3.0Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪783

קירור למעבד:

לוח אם:

Gigabyte GA-H77M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪432

מארז:

בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic 500W ECO - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪485

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪295

כרטיס מסך:

Gigabyte Geforce GTX760 Windforce X3 2GB RETAIL - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪1299

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪470

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪453

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪109

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪799

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5168

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5065 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/k8dern23

פורסם

דואל צ'אנל כיום יתן לך תוספת ביצועים אפסית, בעבר הוא היה יותר רלוונטי. כיום הוא סתם לוקח לך אקסטרה חשמל וסלוט.

אחד השדרוגים הנפוצים ביותר במחשבים זה הזיכרון, לכן אם יש לנו אפשרות לפנות לו חריץ נוסף - למה לא.

פורסם
  • מחבר

עידן, במפרט האחרון אני רואה שאתה מציע את המעבד שיאיר מציע, חוץ מהמחיר יש הבדלים נוספים שכדאי לי לדעת? לדוגמה, מה אומרים המספרים 3330 לעומת 4570, וכמה משמעותי ההבדל בין 3.0GHz ל-3.2GHz? (כשאני שואל מה אומרים המספרים, אני לא מתכוון להסבר ממש, אלא אם יש הבדל מבחינת ביצועים בשבילי, בתור משתמש)

חוץ מזה שינית מהמפרט הקודם רק את לוח האם, ואני מניח שזה בגלל המחיר והתאמה למעבד?

אני ממש מודה לכולכם על הזמן והטרחה שאתם משקיעים! תודה רבה!!!

נ.ב. מישהו יכול להסביר בקצרה למה שמישהו יקנה מעבד i7 אם לרוב המשחקים הכבדים גם ככה מספיק i5?

פורסם

לאינטל יש דורות של מעבדים. בשנים האחרונות, כל דור היה מורכב ממעבדי פנטים G המיועדים לשוק הנמוך (ובד"כ מדובר על המעבדים המשתלמים ביותר), מעבדי i3 שנותנים טיפה יותר עבור מולטיטסקינג, מעבדי i5 שמספקים אחלה ביצועים ביחס למחיר למי שלא רוצה להיות מוגבל כ"כ מהר, ו-i7 למי שמשתמש בתוכנות שמנצלות את כל התכונות שלו (כמו תוכנות עריכה למניהן, מכונות וירטואליות ועוד).

בכל דור, המעבדים הללו מתחלפים בדגמים חדשים יותר וכן המיתוג משתנה. לדוגמא, מעבד מסדרת i5 מהדור הנוכחי נקרא 4570. מהדור הקודם היה למשל את 3470 ולפניו את 2400. בדור הראשון היה מדובר על 3 ספרות בלבד, למשל i5-760. הספר הראשונה (מצד שמאל) מסמלת את הדור, והספרות שאחריה את חוזק המעבד, תחת אותה סדרה (i3/i5/i7 וכדומה). לדוגמא, i5-4570 מעט חלש מ-i5-4670 אך חזק מ-i5-4430. השוני העיקרי (ולרוב היחיד) הוא בתדר, כלומר מדובר על הפרשי ביצועים של אחוזים בודדים.

בשלושת הדורות האחרונים, לא היה הבדל גדול במעבדים מבחינת הביצועים. כלומר, מי שקנה לפני 3 שנים מעבד כמו i5-2500, לא ממש איבד הרבה ערך, שכן הוא חלש ב-20~ אחוז ממעבדי i5 הנוכחיים. והאמת, עם אוברקלוק הוא היה הטוב ביותר (למעבדי K שתמכו בזה כמובן). במפרט הזה, שמו לך מעבד מסוג i5-4570 שזה מעבד מעולה, מהדור הנוכחי. אבל, נשארו עוד "שאריות" מהדור הקודם, שפשוט חבל שלא ללכת עליהן. למה? כי כמו שציינתי כמה שורות מעל, הפרשי הביצועים בין הדורות האחרונים קטנים. היות והפלטפורה למעבדים הללו חדשה, היא גם יקרה יותר וגם היא לא כוללת שינויים משמעותיים מהדור הקודם.

לכן, אומנם i5-3330 חלש ב-15-25 אחוז (השוואה כללית, אל תתפוס אותי במילה), אך עדיין מדובר על מעבד חזק כמובן, ואתה חוסך כאן מאות שקלים ועוד מקבל לוח-אם שנותן לך יותר (יותר יציאות, תמיכה ברייד למשל וכדומה). בנוגע לשאילותך, כן, לוח האם שונה בגלל המעבד. לגבי ה-i7, זה לא ש-i5 מספיק, אלא פשוט שעיקר השינויים בין i5 ל-i7 זה HT (הדמיית ליבות). במשחקים תוספת הביצועים אפסית, אך בתוכנות עריכה שכן מנצלות את זה, העבודה תהיה לרוב חלקה יותר ללא העברת עומסים מיותרים.

פורסם

במפרט בסכום כזה הזה הייתי לוקח את המעבד הזה

http://www.tms.co.il/product/11665

שומר כמעט על אותה עלות תועלת

מהירות השעון שלו בטורבו 3600 לעומת 3200

3.6/3.2=1.125

יחס מחיר 896/783=1.144

פורסם

אפשרי.

אגב, זה מוזר שבמק"ט שלו רשום C3470T (כלומר דגם מוחלש וחסכוני בחשמל).

למרות שרוב הסיכויים שמדובר על טעות, עדיף לברר זאת.

פורסם

אני משער שזו טעות כי המהירות הבסיסית שלו היא 2.9GHz ובאתר רשום 3.2 כמו ה3470

כמעט בטוח שהכוונה לtray

http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/processor-intel-core-3470-processor-with-graphics-tray-1155-p-13677

גם פה

http://www.1pc.co.il/product-2173-Intel_Core_i5_3470_Tray_.aspx

מופיע אותו מק"ט עם קישור ל3470

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים