עבור לתוכן

פרוייקט תיקון והשמשה נוסף! והפעם: אייפון 4

Featured Replies

פורסם

המעסיק שלי נתן לי אייפון 4 במצב חיצוני לא מזהיר, שהוא התכוון לזרוק. מסתבר שהוא עבר הרבה ידיים במפעל ובמבית של המעסיק עד שהטלפון הגיע למצבו הנ"ל.

חבל שהוא הגיע אלי בזמן שהלפטופ מושבת בגלל שהדיסק לא תקין ואין לי דיסק להחליף לו כרגע (הנייד הוא מק של אפל שתיקנתי לפני מעל שנה, וכבר היה בו אייטיונס והכל). כיוון שאני לא ממש שש להתקין בנייח אייטיונס, יש לי בעיה לפרמט אותו כעת, אבל זו לא הבעיה האמיתית. הבעיה היא שהחלק האחורי שבור מאוד, וגם המסך מכיל שברים.

במאמץ ובשיטות מאולתרות הצלחתי להוציא את ברגי הפנטלוב האיומים שבתחתית המכשיר, בכל מיני שיטות מאולתרות מאוד כמו קיסם ונייר אלומיניום, ואפילו שימוש בג'בקה O_O. עכשיו יש לי גישה פנימה, ומדבקות האחריות שמזהות חדירת מים נותרו לבנות (הן עגולות, קטנות, על ברגים. יש יחידה או 2 כאלה).

אז לפני השיפוץ, מה שאני רוצה לדעת זה:

- איפה אפשר למצוא מסך ודיגיטייזר איכותיים (זה בא כחלק אחד), אני לא יודע לזהות באיביי/עליאקספרס מה איכותי ומה לא. ובנוסף, חלק אחורי, אם יש אז צד 3, שיהיה יותר מוגן מהמקורי העשוי זכוכית. רצוי שיהיה זול כמה שיותר.

- בזמנו הייתה בעיה עם הקליטה באייפון 4, שנפתרה באמצעות שימוש בבאמפר או קייס לטלפון. האם הבעיות הללו קיימות בכל דגמי האייפון 4, או שיש רוויז'נים שבהם הבעיה טופלה?

- האם שווה להשקיע גם בסוללה חדשה כרגע? היא מתנהגת יפה בינתיים, אבל אינני יודע אם זה ידרדר במהירות מפה.

- איפה אני משיג שני ברגי פיליפס שיחליפו את הפנטלוב?

תודה רבה!

אה, ותמונות (קניתי סוף סוף מצלמה נורמלית :) ).

kMmBySE.jpg

mSKFHQs.jpg

lYPwov2.jpg

פורסם

אז ככה בתור אחד שיצא לו להחליף כמה מסכים לטלפונים(אייפונים אני לא סובל ולא מתעסק) אני יגיד לך מהניסיון שלי כי הזמנתי חלקים לאייפונים בשביל חברים

את המסך פשוט תבחר מוכר אמין אני לא חושב שיש מסכים חליפים ואם אתה בכל זאת רוצה להיות בטוח אז תחפש מסך מקורי בחיפוש

וסוללה זה החלטה שלך לאייפונים יש סוללות חזקות יותר שאתה יכול לקנות באיביי שיחזיקו הרבה יותר זמן מסוללה אורגינלית אבל השאלה מה אתה מעדיף

ולגבי הברגים אתה יכול לקנות סט של ברגים לאייפון שעולה בערך דולר או קצת יותר שמגיע איתו כל הברגים שיש באייפון למקרה שכמה ילכו לאיבוד כולל הכוכבים המיוחדים וגם מברג ייעודי

פורסם

אם אין צורך בלהחליף סוללה ,לא הייתי עושה את זה , במיוחד לא בשביל Bulshit כלשהו שמצהיר שהוא טוב יותר מהמקורי, אם אפל היו יכולים לדחוף סוללה בקיבולת גבוהה יותר- הם היו כבר עושים את זה , להוציא את שני הברגים הקטנים ולהחליף את הסוללה תמיד אפשר .

- - - תגובה אוחדה: - - -

אם אין צורך בלהחליף סוללה ,לא הייתי עושה את זה , במיוחד לא בשביל Bulshit כלשהו שמצהיר שהוא טוב יותר מהמקורי, אם אפל היו יכולים לדחוף סוללה בקיבולת גבוהה יותר- הם היו כבר עושים את זה , להוציא את שני הברגים הקטנים ולהחליף את הסוללה תמיד אפשר .

פורסם

אל תחליף לסוללה לא מקורית, לא שווה לקחת את הסיכון הזה

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה על העצות חברה :)

מה שנותר לי לדעת:

- האם יש חלק אחורי אפטרמרקט שאינו עשוי מזכוכית, וניתן להמליץ עליו?

- האם בעיות הקליטה שהיו בעת השקת המכשיר קיימות בכל המכשירים מדגם זה? ואם לא, איך ניתן לדעת מאיזה רוויזיה המכשיר?

שאלה חדשה:

- האם ניתן לפרמט את המכשיר (או לעשות לו "ריסטור") באמצעות תוכנה שאינה אייטיונס? יש לציין שמדובר באייפון 4, אשר חלק ניכר מההגבלות הדרקוניות של אפל לא חל עליו.

תודה למסייעים :D

פורסם
  • מחבר

אני רואה שאין לכם מושג מה התשובות לשאלות שלי... ולכן אני אאלץ לקפוץ ישר לתוך המים ללא יעוץ :)

ובכל זאת, מה דעתכם על האופציות הנ"ל?

http://www.ebay.com/itm/Replacement-LCD-Screen-Display-And-Digitizer-For-i-Phone-4-4S-Tools-Included-UK-/221248883189?pt=UK_MobilePhones_MobilePhonesCasesPouches&var=520157991493&hash=item33837609f5

פורסם
אוקיי, תודה על העצות חברה :)

מה שנותר לי לדעת:

- האם יש חלק אחורי אפטרמרקט שאינו עשוי מזכוכית, וניתן להמליץ עליו?

- האם בעיות הקליטה שהיו בעת השקת המכשיר קיימות בכל המכשירים מדגם זה? ואם לא, איך ניתן לדעת מאיזה רוויזיה המכשיר?

שאלה חדשה:

- האם ניתן לפרמט את המכשיר (או לעשות לו "ריסטור") באמצעות תוכנה שאינה אייטיונס? יש לציין שמדובר באייפון 4, אשר חלק ניכר מההגבלות הדרקוניות של אפל לא חל עליו.

תודה למסייעים :D

-ראיתי כיסויים ממתכת ,לא יודע עד כמה מומלצים הם אבל .

-יש לאייפון 4 רק שני דגמים , דגם הGSM המקורי ,ודגם הCDMA שהושק חצי שנה אחרי זה.. ברמת העיקרון היה לדגם הGSM קצת בעיות קליטה ,כן כשאתה מחזיק אותו בצורה מסויימת אז אתה רואה ירידה בקליטה ,אבל מהנסיון שלי היא היתה מזערית , בדגם הCDMA בעצם הם מצאו תיקון לזה ,שימוש בשתי אנטנות לCellular ,אחת בחלק העליון ,ואחת בחלק התחתון , ואז המכשיר היה משתמש באנטנה שמציגה את הSNR הנמוך יותר, התיקון הזה המשיך את דרכו ל4S , ובאייפון 5 אני חושב הם עושים בשתי האנטנות בו זמנית ,למרות שלא בטוח לגבי זה.

בכל מקרה, כן ממליץ להשתמש בקייס ,זה ישפר קצת את הקליטה ,אבל הכי חשוב ימנע מהמכשיר להשבר מכל נפילה .

היה לי את הקייס הזה CapsuleRebel , http://www.switcheasy.com/product/CapsuleRebel_iPhone4

הייתי יכול פשוט להתעלל בו ,הייתי זורק אותו בכוונה לפעמים סתם להראות לחברים מה הקייס מסוגל לעשות.. כמובן שהמכשיר היה יוצא ללא שריטה אחת - אחרת לא הייתי חושב אפילו על להפיל אותו .

-סתם מתוך עניין ,איזה הגבלות יש על הדגמים החדשים יותר שאין על הדגמים הישניים יותר ? עד שהחלפתי לאנדרואיד שהיה לא לפני יותר מדי זמן,הייתי עוקב אחרי כל העניין ואני לא זוכר שהיה משהו מיוחד , בכל מקרה אני יודע שבתוכנה לJailBreak - Redsn0w יש אופציה לרסטור ,אבל אני משער שאייטונס צריך להיות מותקן בהתחשב בזה שהוא מגיע עם הדרייברים שצריך .. תעשה פשוט רסטור דרך האייטונס .

פורסם
  • מחבר

הם יקרים מאוד... ואני לא מתכוון להוציא הרבה על השטות הזו. הרטון עוזר, אבל רק אחרי שהחלקים יגיעו :(

בכל מקרה, הנה עוד כמה דברים:

אצל אותו מוכר, אותו המוצר אבל יותר בזול :nixweiss:

http://www.ebay.com/itm/New-Replacement-Front-Full-Len-Glass-Screen-Digitizer-Phone-4-Black-UK-/221267887379?pt=UK_Replacement_Parts_Tools&hash=item3384980513

נראה בסדר

http://www.ebay.com/itm/iPhone-4-4G-Model-A1332-Black-Real-Glass-Back-Rear-Cover-Battery-Cover-AT-T-/121136561995?pt=US_Cell_Phone_Replacement_Parts_Tools&hash=item1c344d3f4b

אם למישהו יש עוד הצעות (זולות כמובן :P) אשמח לראותן פה :)

תודה על המידע דוד :)

בקשר להגבלות, אם אני לא טועה, ויכול להיות שאני טועה, לאייפון 4 אפשר לעשות רסטור מקובץ על המחשב לבחירתך, וב-4S וה-5 זה חסום. זה, או משהו בסגנון, לא זוכר כבר :(

פורסם

גם באייפון 4 אתה לא יכול לבחור גרסה ולעשות רסטור, הם לא מחתימים גרסאות ישנות של מערכת ההפעלה ,ככה שאם תנסה להתקין משהו ישן יותר מהגרסה הרשמית האחרונה אתה לא תצליח, אבל להוריד את הקובץ של הגרסה האחרונה ולבחור אותו ידנית באייטונס אתה יכול בלי בעיה עם כל הדגמים .. בסופו של דבר הקובץ שהאייטונס מוריד הוא אותו אחד שאתה מוריד ,הוא שומר אותו בתקייה Music עם הקבצים של הItunes ואז מתקין בדיוק כאילו בחרת את הקובץ ידנית .

פורסם
  • מחבר

להורדה ובחירה ידנית כמובן. זה מה שזכור לי. וכבר אמרתי שאני לא ממש זוכר :)

בכל מקרה, מה דעתך על החלקים שקישרתי אליהם? נראה סביר?

פורסם

כמו שאמרתי .. האייפון שלי היה אצלי שנתיים וחצי וכשמכרתי אותו הוא היה לגמרי שלם ובלי שריטה רצינית אחת (יש את אלו שקורות עם הזמן בכלל חול ואבק באויר אבל לא יותר) ככה שלא יצא לי להזמין חלקים ולהחליף.. זה לא התחום שלי .

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

איך לא ראיתי את השרשור הזה לפני, יכולתי ממש לעזור לך.

עד לפני כשמונה חודשים היתה לי מעבדה פרטית לתיקון: איפון, אייפוד, אייפד.

לא עברתי על כל השרשור אבל את כל הכלים שאתה צריך כמו מברג כוכב 5 פינות מיוחד יש לי(אולי 30 כאלו זרוקים כאן), מדבקות לבדיקת רטיבות יש לי, מדבקות למסך יש לי, מסך יש לי, גב אחורי יש לי ובעצם יש לי את כל חלקי האייפון 4 חוץ מלוח האם.

בקשר להזמנת מסך יכולתי להמליץ לך אבל כבר הזמנת.

עדיף לשלם עוד כ10-20₪ ולהזמין אחד מארצות הברית, הטץ׳ מסתבר איכותי יותר והסיכוי לנפילה קטן יותר.

כבר יצא לי לקבל מסכים סיניים: לא עובדים, מסגרת פלסטיק לא מודבקת כמו שצריך, מסך LCD לא עובד, קוטר החור של כפתור הבית בזכוכית היה קטן יותר מהכפתור עצמו, קונקטור מעוך, קונקטור לא מתאים, מסך מרצד, מסך בהיר מדי, מסך עם צבעים דהויים, טאץ לא מדוייק ועוד...

בקשר לגב אחורי כמו שחיפשת לא מזכוכית יש לי כזה.

בקשר לשדרוג תוכנה זה מתבצע אך ורק באמצאות אייטיונס או דרך המכשיר עצמו.

בקשר ללככת ללא מגן בכל מכשירי האייפון 4 אותה הבעיה שנקראת אחיזת המוות, מורידה לך ישר איזה 2-3 קווים, מגן פשוט יעשה את העבודה ואפילו פיסת סילוטייפ על איזור האנטנה.

בקשר לגרסאות קודמות אפשרי לחזור אלא אם שמרת חתימות, פעם היה אפשרי ומספיק באמצעות סידיה, היום רק דרך redsnow.

שלא תעיד להזמין דיגיטייזר(זכוכית) בנפרד, באייפון הזכוכית מודבקת ל-LCD ואין מצב להפריד אותם רק לקנות קומפלט:

http://www.ebay.com/itm/OEM-Replacement-LCD-Touch-Screen-Digitizer-Glass-Assembly-for-iPhone-4S-White-/280894957107?pt=US_Cell_Phone_Replacement_Parts_Tools&hash=item4166a4e633

http://www.ebay.com/itm/Replacement-LCD-Touch-Screen-Digitizer-Glass-Assembly-OEM-for-iPhone-4S-Black-/390646315235?pt=US_Cell_Phone_Replacement_Parts_Tools&hash=item5af455b8e3

אתה צריך להרכיב איזה אייפון?:

XI2nv9o.jpg

פורסם
  • מחבר

איי, חבל שלא ראית את זה קודם... טוב, נו, לא בוכים על חלב שנשפך. אם המסך יתברר כדרעק, אצור איתך קשר לקניית חלקים :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים