עבור לתוכן

המלצה לכרטיס מסך לצורך צפיה HD

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

חחחח גיל באמת?לא ידעתי חשבתי שמעבד צריך להיות מתואם לזה..טוב לדעת!

2 שאלות נוספות:

1. גיל לפי דעתך אז עדיף לחסוך תכסף של הכבל HDMI ותכרטיס מסך ולהשתמש בDVI?יעשה את אותה עבודה?

2. במידה ואני לא קונה כרטיס מסך, אם אני מחבר את המסך מחשב בVGA ואת הטלויזיה בDVI

המסך מחשב שלי הוא של סמסונג 19 אינצ' SYNCMASTER 931B שתומך 1280 * 1024

זה הלינק לדגם

http://reviews.cnet.com/lcd-monitors/samsung-syncmaster-931b-black/4507-3174_7-32064847.html

השאלה שלי איך וכאשר אני ישים סרטים שהם 1080P, האם בטלויזיה יראו אותם ב1080 כאשר המחשב תומך עד 1024*1280?

איך אני יכול לתאם שכאשר אפעיל סרט של 1080 במחשב אראה בטלויזיה אותו ב1080?

• תגובות 40
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה מגדיר שהטלויזיה היא מסך שני, לא Clone למסך המחשב, כל מסך עובד ברזולוציה שלו. אתה מפעיל את הסרט , גורר אותו לטלויזיה וזה יעבוד ברזולוציה המלאה .

יריץ סרטי FHD מעולה. בתמיכת חומרה התוכנה צריכה לתמוך, לא החומרה :)

קצת מוזר המשפט שלך .. ברור שהתוכנה צריכה לתמוך ,אבל קודם כל צריך שגם החומרה תתמוך בזה(הGPU שבמעבד), מכאן גם בא השם האצת חומרה ,זה פיצ'ר חומרה , ובלי החומרה התוכנה שלך Uselss .

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת גורר אותו לטלויזיה...אתה מתכוון הרחבה למסך?

כאילו מסך כפול שמצד אחד אני יכול לגלוש באינטרנט נגיד במחשב ובמקביל הסרט מנגן ורואים אותו בTV?

פורסם

כן בדיוק , יש לך שני מסכים נפרדים,מראים שני דברים נפרדים לגמרי ... הסרט נדלק בנגן במסך המחשב ואתה פשוט גורר את החלון הצידה למסך הטלויזיה .

פורסם
  • מחבר

הבנתי תודה רבה!!

ולשאלתי הראשונה מה אתה חושב?

- - - תגובה אוחדה: - - -

אתה מגדיר שהטלויזיה היא מסך שני, לא Clone למסך המחשב, כל מסך עובד ברזולוציה שלו. אתה מפעיל את הסרט , גורר אותו לטלויזיה וזה יעבוד ברזולוציה המלאה .

קצת מוזר המשפט שלך .. ברור שהתוכנה צריכה לתמוך ,אבל קודם כל צריך שגם החומרה תתמוך בזה(הGPU שבמעבד), מכאן גם בא השם האצת חומרה ,זה פיצ'ר חומרה , ובלי החומרה התוכנה שלך Uselss .

המעבד שלי I3 2120 תומך בהאצת חומרה?

http://ark.intel.com/products/53426/

פורסם

לא באמת מוזר אם תחשוב על זה.

ל-GPU יש יכולות עיבוד גרפי. אם התוכנה יודעת לנצל חישובים כאלה כך שיהיה אפשרי לעומת CPU (או יעיל יותר), הוא פשוט יבקש ממערכת ההפעלה לבצע חישובים מסויימים לאותה תוכנה.

אם אפשר לנצל כל ליבת GPU לצורך פענוח סרטי MKV או לא, זו שאלה אחרת :)

פורסם
  • מחבר

ל-GPU יש יכולות עיבוד גרפי. אם התוכנה יודעת לנצל חישובים כאלה כך שיהיה אפשרי לעומת CPU (או יעיל יותר), הוא פשוט יבקש ממערכת ההפעלה לבצע חישובים מסויימים לאותה תוכנה.

גיל במקרה שלי אפשר לנצל את המעבד?

דבר שני עדיף לחסוך תכסף של הכבל HDMI ותכרטיס מסך ולהשתמש בDVI?יעשה את אותה עבודה?

פורסם

אז זהו שלא בדיוק.. הנה לדוג' מעבד Trinity של AMD

architecture_image.jpg

אם תשים לב יש לך בצד יחידה שנקראת AMD HD Media Accelerator , לא הGPU עושה את העבודה, אלה יחידה ספציפית שכל מה שהיא עושה זה לפענח קבצי וידאו ,ואני משער שגם אחראית לעיבוד וידאו בתוכנות תומכות .

וזה אותו הסיפור אם אתה מסתכל על כרטיסי המסך, כשאתה צופה בסרט בDXVA אתה בכלל לא מנצל את הליבה הגראפית ,מי שעושה את העבודה זאת יחידת הUVD שמותמעת בתוך השבב , שאגב השתדרגה עם השנים , UVD 3 מגיע מסדרה 6000 ומלעה .

amd-uvd.jpg

כן ,הGPU יכול בלי לעשות את כל הפעולות האלו,למען האמת הGPU יכול לעשות כל מה שאתה רוצה, בWinZip אפשר להשתמש בOpenCL בשביל להאיץ כיווץ וחילוץ , וידאו זה סך הכל אוסף מידע מכווץ ..

באופן כללי מי שאחראי על האצת חומרה זה אותם יחידות ספציפיות שמותמעות בשבבים ועושות את כל העבודה.. אגב זה בדיוק אותו הסיפור בסמארטפונים ,לכל שבב Soc יש יחידת עיבוד שכל מה שהיא עושה זה לפענח (וגם מקודדת - כשאתה מצלם וידאו לדוג') וידאו תוך צריכת חשמל מילימלית .. ואתה יכול לראות את זה בחיי הסוללה של המכשירים האלו :

56632.png

אם הGPU היה אחראי לפיענוח הוידאו ,התוצאות כאן היו הרבה יותר גרועות כשאתה מחשיב שלחלק מהמכשירים כאן יש GPU לא חסכוניים בכלל .

בכל מקרה ,

orensh1234 , לכל הליבות הגראפיות של Intel שמתחילות בHD יש תמיכה בהאצת חומרה ,אז אתה מסודר.

פורסם
  • מחבר

איזה ידע דוד..תודה רבה!

פורסם

דוד, ברגע שיש בחומרה יחידת עיבוד ייעודית עבור פעולה מסויימת, זה כבר לא האצת חומרה במובן הקלאסי אלא שימוש "רגיל" בחומרה.

זה כמו שתגיד שמשחק מחשב משתמש בהאצת חומרה של כרטיס המסך. שום דבר לא מואץ כאן, זו יחידת עיבוד ייעודית שנועדה למשימה הזו.

פורסם

למען האמת נכון יותר לקרוא לזה "פיענוח חומרה" כי במקום שהפענוח יעשה על ידי תוכנה יעודית שמשתמשת בכח העיבוד של המעבד, מי שעושה את זה רכיב יעודי ,אבל עדיין מכנים את זה האצת חומרה באנגלית כי בסופו של דבר זה האצה של התהליך על ידי חומרה יעודית (לעומת פיענוח תוכנה) כבר שנים שזה נעשה , הUVD של AMD קיים עם כל כרטיסי המסך של AMD מסדרת הHD בגרסה כזאת או אחרת ככה אי אפשר להגיד שזה משהו מיוחד כשזאת הדרך שהתעשייה ממשת האצת חומרה בכל מכשיר אפשרי ,אחל מסמארטפונים ,כרטיסי מסך ומעבדי APU במשך שנים .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים