עבור לתוכן

צריך כרטיס שמתאים לשרת DELL R610

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחרונה הוצאתי שרת שלי ששכן בחוות שרתים והעברתי אותו הביתה. יש לו מעבד XEON מרובע ליבות ו-32 ג"ב זכרון ככה שהוא יכול להיות מחשב ביתי לא רע בכלל, ולהפתעתי הוא גם די שקט.

הבעיה היחידה היא שיש לו כרטיס מסך שמתאים לשרתים ובכלל לא מתאים אפילו לדסקטופ הכי בסיסי שיש, הוא כנראה לא תומך בכלום וזה גם די מובן כי רוב הגישה שלי לשרת עד היום היתה מרחוק וכמעט מעולם לא חובר מסך ישירות לשרת (מלבד כאשר הותקן).

מצ"ב תמונה של חריץ ההרחבה (אחד משניים) שמצאתי על לוח-האם של השרת, זה שרת 1U ככה שיש לי גם בעיית מקום (לפי מה שהבנתי אני צריך דגמים שנקראים low profile כדי שיתאימו למיעוט המקום)

מי יודע איזה כרטיסי מסך מתאימים לחריץ ההרחבה הזה x8 ומי יודע איפה (או למי) יש כרטיסי מסך שמתאימים לממשק הזה? יד ראשונה וגם יד שניה בעיקר ברמות המחירים הנמוכות באים בחשבון

תודה,

זיו

פורסם

החומרה הזאת לא מיודעת לדברים האלו.

למה אתה צריך שרת 1U בבית לכל הרוחות?

דרך אגב, גם שהייתי צריךלהתקין מערכת העפהל או להיכנס להגדרות BIOS/RAID controlller/PXE היית יכול לעשות את זה דרך הBMC של השרת.

שתרים מיודעים להיות מנוהלים מרחוק בכל תצורה.

פורסם

מולטי צודק.

אבל לשאלתך, low profile זהו כרטיס שגובהו נמוך בחצי בערך מכרטיס רגיל. אתה לא צריך כרטיס כזה לשרת, כי כרטיס רגיל נכנס.

הבעיה היא בעובי של הכרטיס. אין לך מקום לגרטיס עבה שם, ובטח לא לכרטיס שזקוק ל 2 סלוטים מבחינת עובי.

בגדול כרטיס עם עובי של סלוט אחד, וללא חלקים בולטים יותר מדי, יתאים. רצוי ללא מאוורר, כי התעלה שבה נמצא הכרטיס בכל מקרה מאווררת בצורה מצויינת ע"י המאווררים של השרת.

פשוט אתה צריך לבדוק את זה פיזית ובעדינות.

פורסם

מבלי לסתור האמור לעיל

רב כרטיסי המסך שאני מכיר (לא המפלצתיים) ניתן בקלות להתאים ל-LOW PROFILE - פשוט מאוד מפרקים את מכסה הסלוט (החלק המתכתי שמתחבר ל-PCB של הכרטיס מסך)

אתה יכול לעשות את זה פרטצ' - אומ ממש לקחת מכסה סלוט נמוך ולקדוח בו את החורים לחיבורים השונים.

כמו כן - מספר כרטיסי LOW PROFILE ב-ZAP

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-graphiccard&keyword=profile

אני בהחלט חושב שחלק מהכרטיסים בעיקר מהסדרות הנמוכות יכולות להספיק

אגב - גם אני המרתי כבר כמה פעמים שרתים לתחנת עבודה - כי PC אי אפשר לקרוא ליכולת הזו (אחרון היה PE1800 של דל)

ואם אני לא טועה 610 זה מחשב יחסית חדש...

תהנה,

גבריאל

פורסם

אבל כפי שכתבתי, הוא לא צריך low profile. נכנס שם כרטיס בגובה מלא.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל המגיבים, כמה הערות ותשובות לשאלות שנשאלו:

קודם כל לשאלה של מולטי למה אני צריך שרת בבית - התשובה היא שאני לא צריך, אני צריך דסקטופ חזק ובדיוק הוצאתי שרת מהחווה של בזק (בשל חוסר שימוש ועלויות הוסטינג גבוהות) ואין לי כמעט תקציב לקנות מחשב חדש, אז אם יש לי שרת בבית שיש לו מעבד חזק מרובע ליבות ו-32 ג"ב זכרון, וכל מה שחסר לו זה כרטיס מסך סביר, חשבתי שזה יהיה הכי זול למצוא לו כרטיס מסך פשוט.

בדקתי פה בפורומים לגבי שווי שרת כזה, והמחיר שאני יכול לקבל עליו יהיה כנראה באזור אלף ש"ח. במחיר הזה לא כדאי לי למכור אותו כי מחשב חדש עם כוח עיבוד כזה וכמות זכרון כזו יעלה לי לפחות פי שלוש. הוא נקי מבפנים כמו חדש ועובד פנתר ויש לו גם ספק כח חזק.

לגבי LOW PROFILE - הבנתי, אני חשבתי שהמונח מתייחס לעובי של הכרטיס ולא לגובה שלי, ולכן יש לי מבחינת הגובה אכן מספיק מקום ואין צורך בזה אלא רק בכרטיס דק יחסית.

עכשיו לבעיה: גודל הסלוט של הכרטיס הוא X8, וממה שאני ראיתי כל ה-PCIE שיש כמעט, הם עם חיבור X16. איפה מוצאים כרטיס ואיך בכלל מחפשים כרטיס כזה שאני אדע לפני הקניה שהוא מתאים מבחינת גודל הסלוט של ה-PCI למה שיש לי (בסביבות 6 ס"מ סלוט שזה הגודל של X8)

אני עדיין קצת אובד עצות, אשמח אם מישהו יכול לתת לי כיוון לאיפה אני ממשיך מכאן. חיפשתי הרבה כרטיסים וכולם נראים לי מתאימים לסטנדרט אחר של PCIE

תודה,

זיו

- - - תגובה אוחדה: - - -

הבהרה לגבי השימוש בכרטיס המסך שקיים בשרת:

אין בעיה טכנית להשתמש בו, חיברתי אותו למסך בעזרת חיבור VGA רגיל שיש לו בחלק האחורי שלו, הכל עובד בלי בעיות, וגם התקנתי עליו (במקום ה-XenServer שהיה עליו עד עכשיו) וינדוס 8 ללא כל בעיות

העניין הוא שקצב הרענון של המסך הוא איטי כל כך, שזה סיוט אחד גדול אפילו סתם לגלוש בו באינטרנט, שלא לדבר על צפיה בוידיאו או עבודה עם גרפיקה. עד כמה שאני מבין מה שמגיע על השרת עצמו זה כרטיס מסך "און בורד" שהוא מינימלי שבמינימלים, ומיועד בעיקר לשלב ההתקנות\קינפוג\טיפול בתקלות שזה באמת הדברים היחידים שהייתי צריך לחבר מסך בשבילם כל עוד השרת היה בחווה.

פורסם

עד כמה שאני יודע לא קיים כרטיס מסך PCIX8 - מנסיון שהיה לי בנושא - חיבור של כרטיס עבד - ועד כמה שאני מבין הוא עבד פשוט על רוחב הפס שהיה זמין לו (X8)

פורסם

חשבתי שהגודל הוא X16 והוא רק תומך במקסימום X8, שבמקרה כזה אין כל בעיה לשים כרטיס סטנדרטי. אך אם הסלוט קטן יותר...

יש פיתרון כזה: http://linitx.com/product/pci-express-x8-to-x16-extender/11465 אך השאלה איך בכלל תצליח להכניס דבר כזה למארז.

חפש פתרונות נוספים דומים בגוגל: PCI Express X8 to X16 Extender

ויש גם את הדבר הזה: http://www.invisiblerobot.com/pcie_x1 הוא בכלל הפך כרטיס X16 ל X1, וטוען שזה עובד.

הנה עוד אחד שעשה אותו דבר רק אל גודל X8 עבור שרת HP, כאן: http://www.dpreview.com/forums/post/22765607

סרטון בנושא

אפשרות נוספת, במקום לחתוך את הקונקטורים בכרטיס, לבטל את החסימה בסוף הסלוט ב PCIe Riser שבשרת. רק צריך לוודא שהמשך הכרטיס שיעמוד באוויר, לא יתקע בחלקים שנמצאים ב Riser.

slottw4.jpg

ראה כאן דיון בנושא: http://www.tomshardware.com/forum/249291-30-card

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים