עבור לתוכן

מחפש מעבד משתלם בסביבות ה600 ש"ח. או יותר, אם צריך. לא יודע אם AMD או INTEL.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תחשוב על עוד נקודה - רב החומרה במחשב היא בעלת אחריות של 1-3 שנים - ולא סתם. לאחר 3 שנים של שימוש הסיכוי לתקלת חומרה עולה וגם תשאר ללא אחריות.

חחח, אתה לא טוען כאן נגד עצמך?

הרי מחשב ללא אופק שידרוג הוא מחשב ישן שכבר עבדו עליו כמה שנים.

כמו כן, אתה בטוח שזה כך לגבי המעבד? חשבתי שהם אמורים להחזיק.

בעצם, גם לוח אם- קילקול אחרי שלוש שנים זה לא מהיר מדי? אמנם אין לי הרבה נסיון אך לא לי (3 לוחות החל מ98') ולא לאף אחד אחר שאני מכיר הלוח לא נהרס 'סתם' ובד"כ הוחלפו מערכות בגלל ביצועים לא מספקים. ז"א ברור שקילקולים קורים, אבל... לא ממש הרבה. לא? (בלי OC).

לא מכיר חיה כזו - גם 3 שנים זה יותר מדי לדעתי למחשב - ובא נגיד ככה אתה תוציא יותר כסף במחשב עם אפיק שדרוג \ אופק שימוש מאשר לרכוש 2 מחשבים ב-6 שנים (אחד כל 3 שנים).

אגב מחשוב היום די זול - תחלק 4000 שח (שזה די והותר למחשב מעל הממוצע) ב36 חודשים ותראה שזה לא יקר

הכוונה היא שאתה תוציא המון כסף (50 אחוז ואפילו יותר) היום כדי לקבל מחשב חזק מאוד שאולי תנצל את שיא היכולת שלו כיום ב-20 אחוז מהזמן (וגם זה בהגזמה). מאשר לקנות מחשב טוב מאוד וחזק דיו בחצי מהכסף ופשוט עוד 3 שנים להחליף במחשב חדש ממוצע שלבטח יהיה יותר חזק מזה שתרכוש היום במלוא הכסף.

הממ... הנה הערכת העלויות שלי:

FX8350 (EBAY), אזור ה700 ש"ח משומש. לוח אם, 400 ש"ח חדש (זיכרון מקסימלי 32GB). זיכרונות, 290 ש"ח- סה"כ 1400.

בעוד שלוש שנים המעבד וכמות הזיכרון המקסימלית בלוח אם כבר לא יהיו רלוונטיים וצריך לרכוש הכל חדש, גם זיכרונות- עוד 1400 ש"ח.

אין אפיק שדרוג.

VS

האסוול 4570, 937 ש"ח חדש. לוח אם, בסביבות ה400-450ש"ח(זיכרון מקסימלי 64GB), זיכרונות 290 ש"ח-סה"כ 1750 ש"ח.

בעוד שלוש שנים כשהמעבד לא יהיה רלוונטי, המעבד הכי מתקדם על אותה התושבת יעלה כ400-500 ש"ח, וזיכרון יעלה 150/290 ש"ח- סה"כ 550-800 ש"ח.

יש אפיק שידרוג.

(אגב, קראתי באיזה פורום שייתכן המעבדים הבאים של אינטל ישתמשו באותו הסוקט).

דעתך?

אלא אם אתה בכלל מתכוון לסידרת הA10/A8, ואז אני שואל- האם זה מספיק לי?

אגב, ניטפיק, אבל טכנית מיחשוב עולה גם את צריכת החשמל שלו, ריבית אלטרנטיבית ועוד הוצאות שלא חשבתי עליהן... אז זה יותר מ150 ש"ח בחודש. :P

נערך על-ידי abatiah

פורסם

ידידי ,אתה חיי בסרט ,וכדי שתצא ממנו .

הנה כמה דוגמאות , i7 860, או כל i5 מרובע ליבות מאותה הסדרה עדיין יריצו לך כל דבר אפשרי .

4GB שהפך לסטנדרט כבר ב2009 יספיקו לך לכל המשימות שתרצה נכון להיום ,אפשר להגזים ולהגיד שבעוד שלוש שנים הסטנדרט יהיה 8-16GB ,לא כי באמת צריך, אלה כי המחירים ירשו זאת .

רק להרגיע אותך ,אין סיבה שi5 מSandy ומלעה יהיה "לא רלוונטי" כשאתה יכול להסתכל על השוק היום ולראות שיש מעבדים בני 4 שנים שעדיין רלוונטים ,כמו הi7 920 לדוג', למען האמת אתה עדיין יכול לשחק ברוב המשחקים גם עם Q9550 "עתיק" בלי יותר מדי בעיות בהנחה שיש לך את הכרטיס מסך הדרוש.

בנוגע למעבדים הבאים ,כן הם אמורים להיות על אותו הסוקט, אבל לבעלי Haswell אין סיבה לשדרוג כי הם לא באמת יחדשו משהו , כנ"ל גם בעלי Ivy וSandy ,אף אחד מהמעבדים החדשים לא באמת הציג פיצ'ר שמחייב שדרוג (בעלי סנדי שמחפשים תמיכה משופרת בSata III וUSB 3.0 יכולים בקלות לקנות לוח מסדרה 7 במקום 6 .. וPCI-E 3.0 גם לא מהווה שדרוג כזה משמעותי נכון לעכשיו .

בקיצור, אתה מגזים ,וכדי שתפסיק.

פורסם
  • מחבר

^

xD

כן, יש לי נטיה להיות...יסודי...P;

את המספר 3 שנים רשמתי רק בגלל שהוא הובא כאן, אבל במוקדם או במאוחר תהליך ההתיישנות שתיארתי מתרחש וכמו שIDAN העיד מגיע הרגע שהמעבד כבר עובד על למעלה מ 80% (יש לו אגב מעבד די חדש), מה גם שספציפית משחקים זו לא דוגמא טובה שכן הם הרוב משתמשים בGPU.

בכל מקרה , הבנתי אותך. תודה, אם כך אראה את זה כפרמיה של 300~ ש"ח על פלטפורמת 4570. בשביל השקט והטמפ' הנמוכים יותר (ללא OC) פלוס היכולת לשדרג ל 64GB ולוח קצת יור חדש אני חושב שאלך על זה. תודה.:)

(אלא שוב, אם מישהו חושב שA8 זה גם סבבה(SPEAK NOW OR FOREVER...);)).

נ.ב דווקא לגבי זיכרון אני לא בטוח שאתה צודק. אולי זה סובייקטיבי אבל ב2009 עם שימושי גלישה דומים אני זוכר שפס הזיכרון מעולם לא טיפס כ"כ גבוהה. ברור שלפייס וקצת מיילים זה סבבה-אך ב2009 זה היה אוברקיל.

תודה.:xyxthumbs:

פורסם

אם נתייחס לדוג' של עידן בנוגע לBF3 ברשת ,אז כן המשחק מנצל את המעבד משמעותית ברשת , והוא מאוד מעמיס עליו בקטע הזה,העניין הוא שההתקדמות בתחום המעבדים בשנים האחורנות התמקדה בכל דבר חוץ מביצועים ,ליבות גראפיות וחסכון בחשמל היו בראש ובראשונה .. מאז Sandy כל דור קיבל אולי 5-7 אחוז תוספת ביצועים ,שזה כלום לעומת מה שקורה בכרטיסי המסך ,ככה שזה שBF3 ברשת בין המשחקים שהכי מעמיסים על המעבד( ובסינגל למשחק לא ממש אכפת מהמעבד והוא הרבה יותר קל בשביל המחשב) מנצל את המעבד כמו שצריך ,לא אומר שיהיו איתו בעיות .. זה רק אומר שהמולטי שלו מאוד .

פורסם
  • מחבר

מקווה שהמגמה הזו תמשיך (של אי שיפור ביצועי המעבד).:P

תודה:) !

פורסם

זה לא שאין שיפור ביצועים ,השיפור בביצועים מתמקד בעיקר בשוק הגבוהה והשרתים , יש היום מעבדי XEON עם 12 ליבות ... חזקים כמו שני i7 ,אבל זה לא קרוב להיות מותמע בשוק הפרטי .

נערך על-ידי David_K

פורסם

לתכנן שדרוג ליותר משנתיים-שלוש זה לא "יסודי" וגם לא אפשרי.

אני מבין את הכוונה, בפועל זוהי מטרה אבודה מראש. היצרניות מחליפות סוקטים כמו גרביים. עדיף לקנות את המערכת הנוכחית עם ה Value For Money הכי טוב שתמצא - העתיד הוא לא ידוע. תחסוך כסף עכשיו וזהו.

אני בחיים לא הצלחתי להביא את עצמי לשדרוג מעבד, תמיד, אבל תמיד, הסוקט משתנה. אני מעריך שרוב האנשים שמגיבים פה יסכימו איתי - אם למישהו יש נסיון אחר, שיגיד.

רצית "הגנה" על AMD? :-D

אז אם מתאמצים ומחפשים טוב, כפי שאתה בעצמך הראת, אפשר למצוא דברים טובים. אני קניתי את ה Athlon 760K לסוקט FM2 (המת) ב 295 שקלים (מ Ali Express). אם תמצא לי ערך לכסף טוב יותר מזה, אני אצדיע לך. אפשר למצוא Phenom-ים מרובעי ליבה (965) או משושי ליבה בגרושים גם כן. במחיר שלהם, לא תמצא תחרות לביצועים.

ה FX-8350 גם בעל value for money מטורף.

נערך על-ידי Ido.G

פורסם
  • מחבר
לתכנן שדרוג ליותר משנתיים-שלוש זה לא "יסודי" וגם לא אפשרי.

אני מבין את הכוונה, בפועל זוהי מטרה אבודה מראש. היצרניות מחליפות סוקטים כמו גרביים. עדיף לקנות את המערכת הנוכחית עם ה Value For Money הכי טוב שתמצא - העתיד הוא לא ידוע. תחסוך כסף עכשיו וזהו.

אני בחיים לא הצלחתי להביא את עצמי לשדרוג מעבד, תמיד, אבל תמיד, הסוקט משתנה. אני מעריך שרוב האנשים שמגיבים פה יסכימו איתי - אם למישהו יש נסיון אחר, שיגיד.

רצית "הגנה" על AMD? :-D

אז אם מתאמצים ומחפשים טוב, כפי שאתה בעצמך הראת, אפשר למצוא דברים טובים. אני קניתי את ה Athlon 760K לסוקט FM2 (המת) ב 295 שקלים (מ Ali Express). אם תמצא לי ערך לכסף טוב יותר מזה, אני אצדיע לך. אפשר למצוא Phenom-ים מרובעי ליבה (965) או משושי ליבה בגרושים גם כן. במחיר שלהם, לא תמצא תחרות לביצועים.

ה FX-8350 גם בעל value for money מטורף.

העניין הוא שההגיון אומר לי להשוות את המעבד הכי חזק בסוקט א' (המת) למעבד הכי חזק בסוקט ב' (המת)- ולפי זה להבין את אופק השידרוג שלך.

ככה שגם אם אתה קונה ב VALUE FOR MONEY טוב את המעבד הכי גבוהה של FM2- כשהוא לא יספיק אז זה שוב קניית מערכת מלאה (אין לאן לעלות), כשבאותו הזמן- המעבד הכי גבוהה של 1550 ימכר בגרושים (טוב אני מגזים) והתפוקה שלו (שהיא גבוהה מהמעבד הכי חזק בFM2) דווקא תספיק כך שניתן לקנות רק אותו.

תגובתך? :)

נ.ב 'יסודי'- זה כמובן יופימיזם לאובססיבי. :smiley1:

פורסם

ההנחה שלך שהוא "ימכר בגרושים" היא הנחה לא נכונה. מעבדים לסוקטים מתים נמכרים הרבה פעמים ביוקר (ראה סוקט 775 + 1156). לשדרג מעבד זה כמעט תמיד לא משתלם.

נערך על-ידי Ido.G

פורסם

אני נוטה להסכים

המחשב הנוכחי שלי (בבית) - הוא הראשון שעבר שדרוג - ורק בגלל שקיבלתי מתנה מעבד 2500K הוספתי מכספי לוח זכרון וקירור (יצא פחות מאלפיה)

בד"כ לאחר שנתיים וחצי 3 הייתי מעביר את המחשב למישהו מבני המשפחה ורוכש לעצמי חדש.

לא זוכר מתי ב-15 שנה האחרונות שלמתי על מחשב חדש (לא כולל מסך) יותר מ-4K.

פורסם
  • מחבר
אני נוטה להסכים

המחשב הנוכחי שלי (בבית) - הוא הראשון שעבר שדרוג - ורק בגלל שקיבלתי מתנה מעבד 2500K הוספתי מכספי לוח זכרון וקירור (יצא פחות מאלפיה)

בד"כ לאחר שנתיים וחצי 3 הייתי מעביר את המחשב למישהו מבני המשפחה ורוכש לעצמי חדש.

לא זוכר מתי ב-15 שנה האחרונות שלמתי על מחשב חדש (לא כולל מסך) יותר מ-4K.

ההנחה שלך שהוא "ימכר בגרושים" היא הנחה לא נכונה. מעבדים לסוקטים מתים נמכרים הרבה פעמים ביוקר (ראה סוקט 775 + 1156). לשדרג מעבד זה כמעט תמיד לא משתלם.

...

...

...

הא...

טוב, אז חזרתי עכשיו מטיול ארוך באיביי, אוף, זה קצת קשה להשוות דור אחד לדור אחר אבל נראה שיש I7-870/I7-875K החל מ 100$-115$. מצד שני I3-3225 מחירו כ 90$+, מצד שלישי קיבלתי רושם שהI7 יותר חזק, מצד רביעי אם הייתי קונה I3 הייתי גם צריך לקנות לוח אם (בהנחה ויש לי תושבת 1156). לא כל כך מצאתי חדשים יותר ב100$ הכי קרוב זה I5 3330 במחירים של כ 120$ (יש כמה ב115$ אבל כעיקרון מחירו הוא 125$) שאמור להיות קצת חזק מהI7 (אבל שוב, בתוספת לוח אם).

בסוקט +775 השוותי עם הQ9650 וכן שם יצאתי קצת מבולבל כי נראה שמחירו דומה לI7 ולא ברור לי למה...

אבל לו הצרכים שלי כיום היו דורשים מעבד חזק מהI3/I7 (והם כנראה כן) אז אני לא רואה פיתרון כזה בסוקט 1556.

Point taken.

אוקיי, נראה ששוב שיניתי את האסטרטגיה :).

אני הולך להרכיב מפרט ל4570 ובו זמנית לנסות למצוא FX במחיר טוב, אם אמצא בזמן סביר אקנה, אם לא- אז 4570. לכל אחת מהאופציות יש את היתרון שלה.

תודה. :xyxthumbs:

נ.ב אחרי חפירות בכל מיני דיונים והשוואות נתקלתי באתר שעשה ביקורת מעודכנת ל45 מעבדים מכל השנים, גם אינטל וגם AMD. לא יודע אם הביקורת הוגנת בין החברות(את זה תגידו לי אתם)- אבל זה האתר היחידי שמצאתי בו משהו כזה אז זה די נדיר. לעיונכם ולשימוש עתידי למי שירצה:

http://us.hardware.info/reviews/4365/45-processor-group-test-from-intel-celeron-to-core-i7-from-amd-a4-to-fx

נ.ב.ב חחח, נתקלתי כרגע בציור הזה, צחקתי אז אני חולק:

[ATTACH=CONFIG]3785[/ATTACH]

נערך על-ידי abatiah

פורסם

זה משעשע, אבל גם דבילי. הליבות האלו הן לא סתם איזה פיצ'ר חסר ערך (ראה ערך מגה פיקסלים במצלמה לא איכותית). יש להם חשיבות רבה בחלק מאוד גדול מהיישומים.

היו הרבה פעמים שבהם מעבדי AMD לא היו נחותים ממעבדי INTEL פר ליבה (אני מניח שאפשר להשתמש גם במדד IPC). למרות השיפור, בדור הנוכחי זוהי עדיין החולשה שלהם, אין ספק. בתקווה שיהיה שיפור משמעותי בדור הבא.

בסך הכל זה לא כזה משנה. מה שמשנה זה מה אתה משיג בשביל X כסף. ו AMD מביאים ערך מעולה לכסף, במצבים מסויימים.

פורסם
  • מחבר
זה משעשע, אבל גם דבילי. הליבות האלו הן לא סתם איזה פיצ'ר חסר ערך (ראה ערך מגה פיקסלים במצלמה לא איכותית). יש להם חשיבות רבה בחלק מאוד גדול מהיישומים.

היו הרבה פעמים שבהם מעבדי AMD לא היו נחותים ממעבדי INTEL פר ליבה (אני מניח שאפשר להשתמש גם במדד IPC). למרות השיפור, בדור הנוכחי זוהי עדיין החולשה שלהם, אין ספק. בתקווה שיהיה שיפור משמעותי בדור הבא.

בסך הכל זה לא כזה משנה. מה שמשנה זה מה אתה משיג בשביל X כסף. ו AMD מביאים ערך מעולה לכסף, במצבים מסויימים.

:D

חחח, כן, בעיקר עכשיו כשיש הרבה דיבורים על הקונסולות החדשות שיגרמו לתעשיית המשחקים לתמוך ביותר ליבות, ולצרכי מולטי טאסקינג וVM הן מתאימות. את הציור הבאתי סתם מחמת הבידור. :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים