עבור לתוכן

עדכון המפרטים המומלצים - פברואר 2004

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום היקרים,

מערכת המפרטים של האתר מתעדכנת באופן שוטף, כאשר העידכון הרישמי נעשה ב-15 לכל חודש.

למי שלא יצא להכיר את המפרטים לפני כן, מומלץ בחום לבדוק את המערכת, אשר אמורה לחסוך לכם הרבה עבודה, הקלדה, ודמעות! ;)

המפרטים במערכת נועדו על מנת לענות באופן מיידי על הצורך במפרטים עדכניים בתקציבים שונים ולמען צרכים מגוונים.

כעת כאשר החבר/הדוד/הסבתא אומרים לכם שהם רוצים לקנות מחשב חדש, תפנו אותם למערכת המפרטים, ושישברו את הראש בעצמם! ;D

זוהי מערכת המפרטים המקיפה והמעודכנת ביותר שקיימת בארץ (ומי יודע - אולי בעולם כולו! 8)), ובאה לעזור לכל מי שהחליט שהגיע הזמן לשדרג.

כמובן שכל המערכות התעדכנו לפי הפרשי המחירים מהחודש הקודם, נוספו מספר מוצרים חדשים, והרבה מהמערכות השתנו בהתאם.

כעת מספר המפרטים במערכת עומד על כ-40 מחשבים.

הינכם מוזמנים לבדוק את המערכת המעודכנת ולחלוק איתנו הערות או רצונות לשינויים:

http://www.hwzone.co.il/specslist

עידכונים עיקריים שחלו החודש:

• היתה ירידה כללית במחירים של רוב המוצרים, בעיקר מעבדים וכרטיסי מסך.
  • מעבד ה-2.6C של אינטל הוחלף לגמרי עם מעבדי ה-2.8C שמחירם ירד לקראת שחרור ה-Prescott.
  • ניתן למצוא Radeon 9800 Pro של Sapphire מתחת ל-1700 ש"ח כיום והם המשיכו להתפשט לרוב המפרטים.
  • כרטיס ה-FX5900 XT של Albatron הוחלף ב-Club-3d שהוא מעט זול יותר.
  • מסכי Viewsonic של 19" בגירסת P90/P95f נעלמו מן החנויות (מחסור אצל היבואן) ולכן הוחלפו ב-G90f וב-F900P של LG.
  • ה-Logitech diNovo מבוסס ה-Bluetooth הגיע לארץ ונכנס למפרט היוקרתי של הקולנוע הבייתי.
  • לראשונה במפרטים מערכת מבוססת שני מעבדי Xeon בשביל עריכת תלת מימד.

מצאתם תקלה? מחיר שגוי? משהו לא נראה לכם? זהו המקום להודיע על כך!

גם כל רעיון לייעול העולה על רוחכם יתקבל בברכה ואתם מוזמנים לשתף איתנו בדיון זה, כשאנו מבטיחים לשקול את הצעותיכם בהקדם האפשרי.

אתם מוזמנים להציע מחשבים נוספים לפי ריאות עיניכם.

Enjoy.. :D

רן מילשטיין

פורסם

מערכות מחשב למשחקים ב-10k, מסך 19" : http://www.hwzone.co.il/specslist/?type=view&specsID=11

לדעתי בהחלט אפשר לעבור במערכת AMD ל64. גם אם זה לא בדיוק נכנס לתקציב, לדעתי המערכת סאונד מוגזמת ומיותרת ואפשר להפחית ממנה. בנוסף, עבור שתי המערכות : אני חושב שבתקציב כזה, גיימר צריך ג'יגה של זיכרון פנימי, יותר ויותר משחקים מתחילים להראות תוצאות בעיקבות התוספת הזאת.

אני לא יודע איך זה כרגע, אבל לפני מספר שבועות השגה של אותו מסך של סמסונג הייתה כרוכה בהרבה מאוד מאמץ וזמן ציפיייה מאוד ארוך - אולי כדאי לשקול מעבר למסך נגיש יותר

אוברקלוקינג ב-6500 : http://www.hwzone.co.il/specslist/?type=view&specsID=21

מעבד 2.8 הוא לא מוצלח במיוחד, באופן כללי, בכל הנוגע לאוברקלוק (מאידך קיימות סדרות בודדות שדווקא מצויינות, אבל קשה לגזור מכך על המקרה הכללי)

אני כבר ידוע כאחד מחסידי התזמונים הנמוכים, ה-BH5 וה5/4. לדעתי אין טעם להקריב תזמונים בשביל רוחב פס גבוה, כשאת התוצאה אולי רואים בבדיקות הסינטטיות, אבל דווקא ההיפך במשחקים עצמם.

שילוש שאני הייתי הולך עליו היה נראה כך:

2 * OCZ 256MB EL DDR PC3500 433mhz Enhanced Latency Platinum Limited Edition - ידועים כזכרונות מצויינים עם אחלה בחלה של תזמונים ובעלי BH-5 מובטח. 480 * 2

Epox EP-4PCA3+ Intel 875P Motherboard revision 2.2 - לוח מצויין שמספק הרבה מתח לזכורונות ויתאים להם מאוד (אני לא

אפוקסיסט בדר"כ, כך שאין לי מושג על בעיות תאימות ידועות כלשהן עם ocz. יתכן שקיימות, אבל קרוב לוודאי שלא) - 950

Intel Pentium IV 2.6C - מעבד עם מכפלה לא גבוהה מידי שיאפשר FSB סופי גבוה יותר - 1050

לבסוף - אם כבר מערכת אוברקלוק, אז עד הסוף - 80mm vantec tornado

בסה"כ זה יוצא מעט יקר יותר (בסביבות 100 שקלים), אבל לדעתי ההשקעה משתלמת. גם אם לא, אולי כדאי להציב זאת כאלטרנטיבה נוספת במסגרת התקציב. החריגה הזאת בוודאי תעלם בעידכון מחירים הבא.

ונקודה נוספת - המערכת שמפורטת באתר מסתכמת ב-6000, לא 6500. כדאי לשנות את הכותרת (או להוסיף עוד שטויות)

פורסם
  • מחבר

מערכת A64 3000 בסה"כ בדרך כלל ראש בראש עם האינטל.. אולי קצת יותר טובה, אולי קצת פחות.. העניין שהמחירים כיום דיי דומים (כאשר מערכת האינטל אפילו יכולה לצאת יותר זולה) וההפרש אינו משמעותי, אם זאת עדיין קיימת מערכות A64 במפרטים השונים.

המפרטים לא תמיד חייבים להראות את ההבדלים משני צדי המתרס, פעם אינטל ופעם AMD, אבל בד"כ המטרה היא להראות שע"י בחירה של מעבד AMD נוכל להשקיע יותר בציוד ההיקפי של המערכת, כמו הרמקולים במקרה הזה. מי שרוצה A64 בעיקרון יכול להחליף רק את המעבד והלוח במפרט הראשון.

אפשר במפרט הזה לרדת למעבד 2.8, להוריד ל-MX300 א עכבר זול יותר, ולהוריד את ה-120 מ"מ הנוסף ואז בטח נוכל לדחוף פנימה עוד 512 מ"ב זיכרון - האם זה היה עדיף לדעתך? כנראה שכן..

באשר למסך - אנחנו חיים בארץ בעייתית מדיי.. היבואנים משום מה לא אוהבים להביא את הדגמים האיכותיים אלא רק את הזבל ולמכור את השם.. כנראה שלא משתלם להם, אם יעלה דגם אחר עדיף לראשך באותו תקציב אתה רשאי לחלוק זאת.

-----

באשר למפרט האוברקלוק.. אתה צודק ה-2.8 אינו מוצלח במיוחד, עם התוספת בתקציב ששכחתי ממנה אפשר להחליף ל-3.0..

זכרונות BH5 כבר נעלמו מן העולם, פסקו מייצור ולכן לא יהיה חכם להמליץ על מוצר שעדיין איתם.. הם יעלמו במהירות אם הם עדיין קיימים.

לוח אפוקס - קשה להבטיח שה-Rev 2.2 הוא אכן מה שתקבל בכל המקרים, ואני יודע שלגרסא הקודמת דווקא היה בעיות עם ה-OCZ.

ה-2.6C יעלמו מן השוק במהירות, לא סתם אינטל הורידו מחירים, אני לא מתכוון להמליץ על משהו שעוד שבועיים אולי כבר לא תוכל למצוא.

טורנדו מיותר, ה-SF2 מספיק יעיל על העוצמה הגבוהה ביותר שלו, ואם נמאס מהרעש עוד אפשר להשתיק אותו.

פורסם

מממ מה עם מפרטים של ניידים לעבוד מסרדית ולgamer's?

אני למשל מחפס מחשב ניד למשחקים (יש 3דגמים שעונים על זה 2של HP ו compaq עם radeon9600 ואחד של dell עם radeon9700) כן אני יודע שזה לא ממש שיש מה לבחור כמו מחשב ביתי רגיל שולחני אבל....אפשר לבחור תבדקו בcompaq או ב hp אפשר לעסות costumiz וממש לבחור חלקים...

פורסם
  • מחבר

ניידים זה מוגבל מדי.. וחייבים ללכת עם חברה מסויימת בניגוד למחשבי ה-Desktop שאפשר לברור בדיוק איזה חלקים תקבל.

המלצות על ניידים אפשר לבקש בפורום.

פורסם

אחלה עבודה רן

:biggthumpup: :biggthumpup: :yelclap:

פורסם

יש לי שאלה

מאיפה המחירים נלקחים? (איזה חנות) והאם זה במזומן?

ולמה בחלק במפרטים החלשים של האוברקלוק יש מעבדים חלשים יחסית של AMD1800 (הם טובים באוברקלוק או משהו?)

פורסם
  • מחבר

המחירים לקוחים מחנויות הרשת המובילות, לפעמים ממוצע בין כמה חנויות, אבל בעיקר פשוט ע"י השוואה מהירה ב-ZAP.

וכן כל הרעיון באוברקלוק הוא לקבל תוספת ביצועים ניכרת כמה שיותר.. אני יודע שמעבדי הבארטון החדשים נעולים במכפלה, אבל אני לא יודע אם כך גם במעבדי ה-T-Bred..

פורסם

מחירו של ה samsung 959NF הוא 1732 ש"ח (חיפוש בזאפ) ולא 2142 כמו שמופיע במפרטים.

עכשיו ששני המסכים בעלי מחיר דומה, איזה מהם נחשב ליותר איכותי LG או SAMSUNG?

ומה קרה לP95F? הוא כבר לא מיוצר?

פורסם
  • מחבר

זה שלשתי חנויות לא מוכרות יש אותו ב-1730 ש"ח לא אומר שזה המחיר שוק.. הממוצע הוא יותר בסביבות ה-1920 ש"ח וזה יהיה המחיר המועדכן.

וכן הוא עדיף על ה-LG.

פורסם

מערכת המפרטים מאד נחמדה, אבל כמה נקודות לשיפור:

כדאי לרשום את הקטע של המסכים בטבלה נפרדת, לפי כמה קטגוריות (LCD 17, 19 וכו'), זה לא ממש מוסיף למפרט וסתם מסרבל את ההשוואה בין שני מפרטים. (כנ"ל לגבי רמקולים וכל ציוד הקפי שאפשר להעביר בקלות ממחשב למחשב)

הייתי מעדיף לראות כבר בתאור המפרט בטבלה באיזה מעבד מדובר ושתהיה אפשרות לחתוך לפי מעבדים.

פורסם
  • מחבר

אני יודיע ל-encoder.. המסכים עוד אפשרי לדעתי.. כלומר לעשות אפשרות של מיון כמו בין הקטגוריות השונות והמחירים.

ציוד היקיפי נשאר כי אני לא רואה איף אפשר יהיה לעשות את זה בפשטות.. חוץ מזה שהמפרט נועד למחשב חדש כולל..

גם לא נראה לי שהקטע עם המעבדים אפשרי כל כך כי התיאור שלהם כל כך ארוך..

פורסם

העלנו את הרעיונות האלו מזמן בפורום על האתר נדמה לי...

אני נשאר בדעתי,

המפרטים המומלצים הם לא איזה בילדר של חנות, אין טעם לאפשר החלפת חלקים בין המחשבים

המטרה של המפרט היא להציג מה הוא המחשב הטוב ביותר שניתן לקנות בX כסף בשביל Y שימושים.

מי שמעוניין להעביר ציוד הקפי ומסכים ממפרט למפרט יכול לעשות זאת ידנית... אם הוא רוצה להשקיע יותר (או פחות) בציוד הזה ממה שיש באחד המפרטים

פורסם

אם הוא לא רוצה לציוד הקפי הוא יכול פשוט לבקש מפרט פה בפורום...

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

חברה לא שחס וחלילה יש לי טענות כלפי מישהו , אבל אין עידכון חודשי של המפרטים המומלצים (כבר ה-16) .. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים