עבור לתוכן

חברת החשמל ותעריפיה

Featured Replies

פורסם

לדעתי צריך להתחיל בעובדי חברת החשמל

אולי תפסיק לפלוט שטויות...? כאילו, מה בדיוק צריך להתחיל לעשות?! לקחת מהם את המשכורות, שכל שקל מהן מגיע להם? נכון, יש שם כמה אנשים בשבגלל הטבות עבר מקבלים סכומי כסף מוגזמים ביותר למרות שהם מחסנאים, אבל מספר האנשים האלה כל כך נמוך, שלהילחם בזה זה בזבוז זמן לכולם. נכון, אולי תשיג את זה שתוריד לו את המשכורת פי 10, אבל לתרום למדינה-זה לא יתרום בגרוש. רק בשביל הרגשה טובה לך...

לגבי ה"חשמל חינם", חוץ מזה שאני חושב שזה פשוט מגיע לעובדים, כהטבה מהיותם עובדי חברת ה-ח-ש-מ-ל, לאומת המשכורות של אלה שמקבלים את החשמל חינם(אלה רק אנשים בעלי קביעות וותק של 10 שנים+... כבר מזמן אף אחד לא מקבל יותר קביעות וחשמל חינם), זה פשוט מצחיק לדבר על זה אפילו.

איך אני אוהב את ההמון הזועם הזה, שרק בגלל שהוא לא מקבל הטבות, הוא חושב שלאף אחד לא מגיע... רק בישראל כמובן(אני לא פראיייר!!!!!!!)

פורסם

ומה הקשר בין מה שאמרת לבין העובדה שחברת חשמל היא מונפול, ובמדינת ישראל הכאילו דמוקרטית אין שום תחרות בנושא החשמל?

פורסם
  • מחבר

תעשה השוואת מחירים עולמית, ואתה תראה שמחיר החשמל בארץ הוא אחד המחירים הנמוכים בעולם.... ::) כאילו, אתה לא רוצה שיהיה מונופול עקרונית? במצב הקיים, אם לא יהיה מונופול אז מחירי החשמל יעלו בהרבה, והשירות ירד ברמתו פלאים. בגלל אי תאום בין החברות שיווצרו כתוצאה מהפרטה, יהיו המון הפסקות חשמל. אנגליה למשל, עברה את התהליך הזה, ועכשיו הם בוכים על הטעות הגדולה שהם עשו והיו נותנים הכל בשביל לחזור למצב הקודם.

אם אתה עדיין לא משוכנע, אני אתן לך לינקים של טורים אישיים של כלכלנים בכירים שלא קשורים בשום אופן לחברת החשמל, ואחד מהם בכלל נראה לי מחו"ל. אני אישית מעדיף להאמין לאנשים שאשכרה יודעים על מה הם מדברים, מאשר למר פריצקי הדגול שאין לו מושג.

פורסם

תעשה השוואת מחירים עולמית, ואתה תראה שמחיר החשמל בארץ הוא אחד המחירים הנמוכים בעולם.... ::)

האמנם?

הבה נבדוק! מחיר קוט"ש (קילוואט/שעה) של חברת החשמל בישראל עומד על 45.05 אגורות, שזה 10.22 סנט (לצורך השוואה עם ארה"ב, שם יש תחרות ענפה בתחום החשמל והתעריפים ממדינה למדינה משתנים גם הם).

במדינת אלבמה למשל משלמים 5.71 סנט בלבד עבור קוט"ש, באריזונה 7.21, בארקנסס 5.61, בקולורדו 6, בקונטיקט 9.73, בדלוור 7.03, בקולומביה 7.37, בפלורידה 7.31, בג'ורגיה 6.24, באיידהו 5.58, באילינוי 6.67, אינדיאנה 5.34 וכו' ובקנדה בכלל משלמים 4.3 סנט לכל קוט"ש.

אשמח לדעת באיזו מדינה משלמים יותר מ 10.22 סנט לקוט"ש (מלבד הוואי).

לגבי אנגליה, הרי שזו אחת הדוגמאות הטובות ביותר למה *כן* צריך להפריט את חברת החשמל ולפתוח את השוק לתחרות, כי לאחר שחברת החשמל האנגלית פוצלה לארבע חברות (שלוש המייצרות אותו ואחת המעבירה אותו), היעילות של אספקת החשמל עלתה פלאים במקביל לירידה של 30% במחירי החשמל וכמו כן חל מעבר לתחנות חשמל מזהמות פחות הפועלות על גז והתחנות הבלתי יעילות אשר פעלו על פחם כבר נסגרו.

פורסם
  • מחבר

איך שבדקת כמה בארה"ב, תבדוק איך זה בארצות אחרות... דוגמאות טובות לקחת... פשוט מצויינות. קנדה-הארץ בעלת איכות החיים הגבוהה בעולם וארה"ב, ששם הענף אכן מההתחלה היה בתחרות.

אני מבסס את מה שכתבתי את מה שכתוב בידיעות אחרונות... מספיק טוב בשבילי.

התשתית בארץ לא בנויה פשוט לתחרות כי הארץ כולה מבוססת על תשתית של חברה אחת, ואין בארץ עודפי חשמל כמו שיש בארה"ב, שם אם יש בעיה למדינה אחת, מדינה אחרת תספק לה את החשמל הדרוש.

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-26...2645795,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-28...2834347,00.html

כאן כתוב שלפי הנתונים העולמיים מחיר החשמל בארץ הוא בין הזולים בעולם:

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2653056,00.html

אז התשובה להאומנם? היא: אומנם :)

פורסם

על פי הנתונים של מי ??? הקישור האחרון הוא ראיון עם ראש ועד עובדי חברת החשמל ואין שם שום נתונים על מחירי החשמל, לא בארץ ולא בעולם. הוא יכול להגיד שהחשמל בישראל הכי זול בגלקסיה, אחרי הכל זה הכיסא שלו שהוא מנסה לשמור עליו.

פורסם
  • מחבר

מר אוברקוביץ ז"ל כבר לא מנסה לשמור על שום כיסא:) הקטע הוא, זה שהוא לא בגן הילדים שהוא יכול לשקר... הוא לא יכול להגיד דבר כזה אם זה לא מבוסס.

פורסם

גם כל הח"כים לא יכולים להגיד דברים לא מבוססים, אבל הם אומרים. כל הזמן.

פורסם
  • מחבר

ואוברקוביץ', למרות מה שאתה חושב או לא חושב עליו, לא היה בן אדם כזה. זה לפחות מה שאומר אדם מאד קרוב אלי, שהכיר אותו טוב מאד.

עזוב אבל את העניין הזה... קראת את 2 הלינקים הראשונים? יש כמה מסקנות מעניינות משם לא?

פורסם

חחחחח מינימייזר קרעת אותי איזה ייבוש

ולסני ג'ים - אם ידיעות אחרונות מספיק טוב בשביל תקרא עוד קצת..

על משכורות העתק שנעות בין 40-50 אלף שקל לחודש בחברת החשמל, ברשות הנמלים ואף במע"צ.

אז אולי זה בלבד לא מאוד ישנה למדינה.

אבל הפרטים הקטנים מצטברים ובסופו של דבר זה משנה.

פאק: מייבריק שכתבתי את זה עוד לא ראיתי את הפוסט שלך(ועוד כמה)

פורסם
  • מחבר

אוברקוביץ או חברת החשמל הם לא נושא הדיון!!! אנא לדון רק בנושא המקורי. אם אתם רוצים לדון בזה תפתחו ת'רד נפרד.

תגיד למנהלים אין אופצית פיצול נושא? המון פעמים קורה שנושא שדי מת גולש לדברים אחרים, ואז אתם אומרים לא לדבר על זה ואם רוצים אז לפתוח אשכול חדש... לאף אחד אין כח לפתוח וככה יוצא שהנושא הזה גם מת. לא חבל? למה פשוט לא לפצל וזהו?

פורסם

כמה דברים:

קודם כל, חשוב שתדעו שחברת החשמל לא קובעת את תעריפי החשמל!!! בשביל זה יש גוף מיוחד (ועדה אם אני לא טועה) שזה התפקיד שלו. אתם יודעים שכיום רוב הכסף שאנחנו משלמים על חשמל הולך לממשלה ולא לחח"י?

עכשיו סיפור: לפני כמה זמן (לא זוכר בדיוק, אני אוכל לברר מחר, משהו כמו שנה-שנתיים) חח"י הוציאה מכרז להקמת תחנת כח שתפעל על גז (שוב פעם-אני די בטוח שזה גז, אבל זה לא קריטי ואני אברר מחר). עכשיו שימו לב לתנאי המכרז, שנכפו על חח"י על ידי הממשלה:

א. חח"י תממן את כל הוצאות הקמת התחנה. כלומר מי שיזכה במכרז ישר מתחיל לעבוד ולהרוויח.

ב. התחנה תייצר כמות מסויימת של חשמל. עכשיו אם היא תייצר יותר ממה שהיא תוכל למכור (לא התחנה, החברה שתזכה במכרז...), חברת חשמל מתחייבת לקנות ממנה את העודפים, ועוד במחירי הפסד לחח"י (כדי שהחברה הזוכה תוכל להרוויח). אתם יכולים לדמיין מצב כזה? תחשבו שאתם מקימים מפעל, וכל, אבל כ-ל מה שאתם מייצרים-אתם מוכרים!

רק תחשבו על משהו כזה. אין פה מקום להפסד!!

עכשיו לתוצאות: חברת האחים עופר התעניינה במכרז. שקלו, חשבו, חישבו, ובסוף הגיעו למסקנה שזה לא כדאי. הם פשוט לא יכלו להתמודד עם העלויות הכרוכות בזה (רק שתבינו, חברת האחים עופר זה לא המכולת של חיים מלמטה, זו חברה גדולה שמגלגלת סכומים נאים).

מסקנות: אין, וגם לא תהיה בעתיד הנראה לאופק, חברה שמסוגלת לעמוד באספקת החשמל לישראל.

אתם יודעים שכיום קיימים אזורים בהם יש חברות פרטיות ליצור חשמל? חברת החשמל מחויבת לקנות מהם כל מה שהם מייצרים במחירים מופקעים (שנקבעו ע"י הממשלה), ועדיין החברות האלה בקושי מחזיקות מעמד תחת העומס של אספקת חשמל, והרבה פעמים חח"י צריכה להשלים את הפערים שלהם. ואתם חושבים שחברה שבקושי מחזיקה את הראש מעל למים תשקיע באיכות הסביבה? קדחת.

אם יופרט החשמל בישראל, כל מה שנקבל זה הפסקות תדירות באספקה, סביבה מזוהמת לחלוטין, אה וכמעט שכחתי: המחירים לא ירדו אלא יעלו! הרי למה טוענים שהמחירים ירדו? בגלל התחרות בין החברות הפרטיות נכון? אז תחשבו רגע, שאם נגיד כל חברה תשלוט על תחנת כח, לא תהיה תחרות של ממש, כי תחנת חיפה לא תספק חשמל לבאר שבע או ת"א. ככה שתחרות של ממש לא תהיה-אתה לא תוכל לבחור לאיזו חברה אתה מתחבר, בדיוק כמו שלא הייתה תחרות בכבלים, כי כל חברה שלטה על אזור שונה (והן עדיין לא הצליחו לעמוד בזה והתפרקו). ואם אין תחרות, המחירים יעלו.

ועוד משהו-מדינות באירופה או ארה"ב יכולות להרשות לעצמן להעביר את החשמל לידים פרטיות, משום שאם קורה משהו, תמיד אפשר להתחבר לשכן ולקחת ממנו חשמל זמנית. אתם באמת רואים אותנו מתחברים למצרים? או ירדן? או סוריה? לא חשבתי ככה.

פורסם

ומה הקשר בין מה שאמרת לבין העובדה שחברת חשמל היא מונפול, ובמדינת ישראל הכאילו דמוקרטית אין שום תחרות בנושא החשמל?

ישראל הי אלא כאילו דמוקרטית...

היא המדינה הכי דמוקרטית בעולם.......

דבר שהוא בעיתי למדי...

הנתייה שלה לשמור על מונפולים לא נובעת מהחוסר דמוקרטיות שלה

אלא מהחוסר מעש של הצרכנים בארץ...

פורסם

ישראל לא מדינה דמוקרטית. אם אתה רוצה תפתח נושא חדש, ואני אסביר לך למה. במדינה צריך יותר מאשר בחירות פעם בארבע שנים כדי שתהיה דמוקרטית. השלטון במדינה דמוקרטית הוא שלטון הנבחר ע"י העם למען העם, והשלטון פה הוא הרבה דברים, אבל קשה לי להאמין שהוא למען העם.

פורסם
  • מחבר

אז זהו שהיא כן דמוקרטית ::)

חוץ מזה שאני לא זוכר מתי בפעם האחרונה ממשלה כיהנה 4 שנים מלאות, אתה לא חושב שצריך לתת לממשלה לרוץ כמה שנים בשביל שתהיה איזושהי יציבות מינימלית למדינה מאשר לשנות ממשלה כל פעם ::)

ההודעה שלך זאת ערימת השטויות הכי גדולה שקראתי כאן...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים