עבור לתוכן

האם ישנה חשיבות לסוג התואר הראשון כאשר לא מדובר בתואר "ריאלי"?

Featured Replies

פורסם

בזמן האחרון אני שומע הרבה אנשים שמתייחסים לנושא מציאת העבודה לאחר התואר הראשון באומרם שהיום כבר אין הרבה חשיבות לתואר שאתה עושה, אלא העיקר שיהיה לך תואר.

כמובן שהכוונה היא לתארים הכלליים למיניהם ולא לאלה דוגמת מדמ"ח, הנדסה וכו', כי אלה מכשירים אותך לתחום התמקצעות ספציפי שהעבודה בו מחייבת במרבית המקרים תעודה אקדמאית בתחום, וכי יש בהם היצע עבודה גדול יחסית.

השאלה שלי היא האם יש אמת בדברים אלה. לי באופן אישי זה נשמע מוזר; אני למשל רוצה ללמוד ערבית, אבל אני מאמין שלאחר התואר אוכל למצוא עבודה רק בתחום הזה כי הוא לא נותן לך יותר מדי כלים נוספים (כאן אשמח לשמוע תגובות של החולקים על כך). לעומת זאת, לבוגר תואר במנהל עסקים/כלכלה וכדומה, יהיה קל יותר למצוא עבודה כי יש לו הכשרה בתחומים מגוונים שתקפים לעבודות רבות. למשל, אם דרושים עובדים לעבודה בבנק, סביר מאד להניח שיקבלו את זה שעשה תואר במנהל עסקים/כלכלה/משפטים.... ולא את זה שעשה תואר בערבית.

אני שואל את כל הדברים האלה, כיוון שאני חושש לעשות תואר שיותיר אותי מחוסר עבודה, ובמיוחד לאור אפשרויות התעסוקה המצומצמות בתחום. לכן אשמח לשמוע את דעתכם על הסוגיה ואולי אגלה שאני מתבדה.

פורסם

בוא נתחיל מזה שלכולם קשה היום למצוא עבודה, גם למהנדסים גם לעו״ד וגם לבעלי תארים כלליים , ללא ניסיון ,לחלק קשה יותר ולחלק פחות,הניסיון הוא הקובע ,מה שכן תארים שהם לא תארים כלליים ( כמו הנדסה וכו׳) הם יותר ממוקדים במקצוע ולכן קל יותר למצוא בהם עבודה והם לרוב לא מצריכים המשך לימודים לתואר שני כדי להתברג בעבודה טובה, בעוד שבתארים כלליים המצב שונה,רוב התארים הכלליים היום מצריכים תואר שני אם תרצה לקבל משכורות נאות, לא שבלי תואר שני אין לך מה לעשות אבל לרוב אנשים שלמדו שלוש שנים מהחיים שלהם לא יסתפקו במשרה של עובד סוציאלי ומשכורת של חמשת אלפים שקלים בחודש,למידת תואר בערבית תצמצם אותך למרחב מאוד מאוד קטן של עבודות ולכן אולי תרצה בעתיד להגדיל את הידע שלך ולעשות תואר שני או תואר במזרחנות / מזרח תיכון וכאלה וכך תפתח לעצמך עוד אופציות לעבודה..הביטוי ש״אין מה לעשות עם זה״ הוא בחציו נכון ובחציו לא כיוון שדבר ראשון רכשת לעצמך ידע וזה לא משנה באיזה תחום וזה תמיד מצוין, אבל יכול להיות שרכשת

ידע והוא לא ישמש אותך בעבודה ובסוף תמצא את עצמך עובד במשהו אחר ( כמו שקורה הרבה) אני מכיר מישהו שעשה תואר בפילוסופיה ראה שאין מה לעשות עם זה ולמד תואר בהנדסת חשמל אני קורא לו פילוסוף חשמל ;)...בסופו של דבר השיקול שלך צריך להיות גם בקטע של העדפה של מה שתרצה ללמוד אך חשוב ואף

יותר לבדוק אם יש לזה ביקוש בשוק כדי שתדע לקראת מה אתה הולך... בהצלחה! :)

נערך על-ידי oza87

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המפורטת. מדוע אתה חושב שתואר במזה"ת מרחיב את אפשרויות התעסוקה?

לעשות תואר ואז להתחרט זה הדבר שהכי מפחיד אותי, כי יוצא שאתה בעצם מבזבז המון זמן וכסף די לחינם וזה הדבר האחרון שאני רוצה להגיע אליו.

אני יודע שאין הרבה ביקוש בתחום הזה, אבל אני מאד אוהב אותו.

יש לי שאלה נוספת: אם אני מסיים תואר ראשון בערבית, באיזה מקצועות אני יכול לעשות תואר שני? ברור שבמקצועות כמו הנדסה וכו' לא אוכל כי צריך ידע קודם, אז באילו כן?

פורסם

בקשר למזה״ת סתם נתתי דוגמא למשהו שיכול להשתלב ולתת ערך מוסף ביחד לאו דווקא זה,אתה תוכל להשתלב סתם

לדוגמא בתחום הבטחון בארץ עם ידע בערבית וידע ביחסים במזרח התיכון.. אבל אני סתם נותן דוגמא אני לא מבין בתואר בערבית ולאן אתה יכול להתפתח משם...בקשר לשאלה השנייה, אין לי מושג לשם כך תקבע פגישת ייעוץ עם האוניברסיטה שלך, אני בעצמי שנה ד׳ בהנדסת תעשייה וניהול ושוקל כרגע תואר שני ולא סגור עדיין מה הכיוונים שלי ומה האופציות... הכי טוב שתלך תתייעץ עם המקום שאתה מתכוון ללמוד בו, הם יראו את כישוריך וימליצו לך לאיזה כיוון לפנות,אולי תוכל לשלב שני תארים במקביל וכך גם ללמוד מה שאתה רוצה וגם ללמוד מה שרלוונטי לעבודה מי יודע..בכל מקרה תואר בערבית פרופר מבחינת עבודה רוב הסיכויים שלא ישביע את רצונך ותצטרך או להסתפק במקום עבודה שלא שאפת אליו או שתצטרך ללמוד לימודי המשך...ומי שאומר לך שכל התארים הראשונים אותו דבר והעיקר שתעשה, טועה...( אני רוצה להוסיף רק- שיש מקומות בודדים שמעודדים עובדים שלהם לעשות תואר על מנת לשפר מדרגת שכר והטבות והרבה באמת עושים תואר סתמי שלא יתן להם שום דבר בעבודה שלהם על מנת לקבל את אותן הטבות, אבל שוב זה לא המצב בשוק למי שמתחיל ומחפש עבודה תואר בקרימינולוגיה שונה מתואר בכלכלה ומנהל עסקים גם פיזית מבחינת החומר הנלמד וגם מבחינת אפשרויות עבודה. )

נערך על-ידי oza87

פורסם
  • מחבר

תודה!

כשאתה אומר "לימודי המשך" אתה מתכוון לתואר שני? תואר שני בערבית יהיה משקל זהה לתואר ראשון לא? חח..

באונ' בר אילן יש את האפשרות לעשות לימודים בחוג "דו-ראשי", כלומר בשני מקצועות שונים. האם יהיה לזה אותו משקל כמו לעשות תואר בתחום אחד?

מה אתה אומר על התואר הזה. אוכל למצוא עבודה איתו? http://www.is.biu.ac.il/he/node/890

נערך על-ידי yoni_h

פורסם

כן אני מתכוון לתואר שני אבל לא חובה באותו תחום כמו בתואר הראשון...ודו חוגי הזה דבר ראשון ממש קשה כי אתה בעצם עושה שני תארים שונים ובקשר למשקלים אני לא יודע איך להשוות לך את זה כל כך אבל פשוט יהיו לך שני תארים שיכולים להוות לך יתרון מסויים...ובקשר לתואר בבר אילן זה נשמע מעניין , ויש עבודה בתחום מערכות מידע וזה יכול להיות מעניין מאוד, תברר עם אנשים שלמדו את התואר הזה ותראה מה הם אומרים עליו וכך תגבש דעה יותר מוצקה..אתה יכול ללכת

גם למחלקה שלהם ולבקש את תוכנית הלימודים כדי לראות אם יש שם באמת כלים שיכולים לעניין אותך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים