עבור לתוכן

יש צמחונים \ טבעונים בפורום? "פריצת דרך: בורגר המעבדה הראשון נאכל"

Featured Replies

פורסם

ומשגיח כשרות במעבדה?

וואו, זה נשמע כמו התחלה של בדיחה...

"משגיח כשרות אחד נכנס למעבדה"

• תגובות 167
  • צפיות 26.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
"גדולי הדור" לא ימהרו לוותר על המשרות של משגיחי הכשרות במשחטות.

למה? הם פשוט יעברו להיות משגיחי כשרות במפעלי הבשר הסינטטי הכשר. מי שכן עלול למצוא את עצמו נטול עבודה הם דווקא השוחטים.

ביום שמדענים יוכלו לדבר שכזה (והוא מתקרב), גדולי הדור (האשכנזי והספרדי :) ) יצטרכו לעשות חושבים.

חושבים למה? לא כאילו זה סותר את היהדות באיזשהו אופן.

פורסם

איך מגדירים כשרות לדבר שאינו מן החי ואינו מן הצומח, אלא מעשה ידי אדם בלבד?

פורסם
vic07, זו תמצית ה"בעיה" אצל הטבעונים:

הטבעונים כלכך טיפשים (על פי מחקרים מדעיים - הטיפשות נובעת בגלל מחסור באכילת בשר. "טיפשים" זו לא "קללה" אלא מסקנה מדעית) שהם אשכרה מאמינים לקישקוש הזה שיוצא להם מהפה לגבי זה ש"בני אדם 'לא אמורים' לאכול בשר, והוא מיותר להם". בגלל זה הם גם לוקחים כדורים כימיים של B12 וכו'... כי זה מאז ומעולם היה חלק מאוד טבעי בהיסטוריה האנושית :)

בכל אופן - הנקודה היא שהם לא נמנעים מבשר בגלל הסבל של החיות וכו', אלא פשוט בגלל טיפשות ואמונה באיזושהי תיאוריה מגוחכת שבני אדם הם מין שנועד להיות צמחוני. לכן, זה לא משנה איך "תייצר" את הבשר, הם עדיין לא יאכלו אותו.

צמחונים "רגילים" לעומת זאת, מטעמי מצפון (ולפעמים אפילו פשוט מטעמי "טעם" - נתקלתי גם בכאלה), יותר סביר שינסו את המוצר החדש.

אוו הנה הגאון התורן הגיע. אני מניאק אם קרפדה אתה יכול לצוד, וזאת ההוכחה הכי חזקה לזה שבני אדם אינם טורפים.

אולי אתה זה שמאמין בשטויות כמו למשל שמשהו כמו אלוהים יצר אותנו ולא שהתפתחנו מהקופים שהגנום שלהם דומה לשלנו ב- 99%, וכידוע לך הם אינם אוכלי כל, אבל אני לא מאמין לבולשיט הזה.

והזיוני שכל שלך ושל אנשים תממים וחסרי חשיבה עצמית (שאומרים אמן לכל מה שאומרים להם בבית הספר\באוניברסיטה\בתקשורת) על B12 גם להם יש הסבר הגיוני:

בנוגע להמבורגר לא הייתי אוכל אותה מאותה סיבה שאני טבעוני, הסיבה בריאותית.

נערך על-ידי Distortion

פורסם

אתה מוזמן להרגע. מה שווה זה שאתה מתנהג לחות כאל בני אדם, אם אל בני אדם אתה מתנהג כחיות? בנוסף, במקרה תקפת אדם שרחוק מלהיות מאמין...

הטיעון עם הציד טפשי לחלוטין, אנחנו לא חיים בחברה שבה יש צורך לצוד. קח 10000 שנה אחורה, ואפילו פחות, ותראה עדויות עשירות לתרבות של ציד. עד היום במקומות נידחים צדים לשם הישרדות (פפואה גינאה החדשה היא מקום נפלא לחפש דברים שכאלה).

דרך אגב, גם לעכברים יש 99% אחוזים משותפים של הגנום שלנו. זה כמובן לא מה שסותר את האבולוציה, שהיא כבר כמעט עובדה, אבל מה שאתה הבאת עם הקופים לא מחזק שום דבר שקשור לכך.

אגב, שיהיה לך ברור: מילפורד אותו תקפת הוא אדם שאינני נוטה להסכים איתו. בעיני הוא מטורלל ואגוצנטרי בהרבה מקרים (זה הדדי כנראה :) ), אבל זה לא בהכרח אומר שכל מה שהוא אומר אינו נכון.

בקיצור, אל תהיה אלים בדבריך. זה לא בריא לך ולסובבים אותך. ואם אתה כבר מוותר על הבריאות, לא עדיף לפחות להנות מבשר על הדרך? ;)

פורסם
איך מגדירים כשרות לדבר שאינו מן החי ואינו מן הצומח, אלא מעשה ידי אדם בלבד?

אין דבר כזה "מעשה ידי אדם בלבד". החומר הגיע מאנשהו, עוד לא יצרת חומר יש מאין. גם אם הצלחת להפיח חיים באותו חומר, ייתכן והכשרות שלו עדיין נגזרת מהחומר ממנו הוא עשוי.

לחלופין, אם תגדיר את התוצר כדבר חי ממש, ייתכן שהסטטוס של החומר ממנו נוצר התבטל (בדומה לעץ שנוצר מגרעין לא כשר, או בשר של חיה שניזונה מאוכל לא כשר וכו'), ואז יש צורך להגדיר את מהות היצור החדש: אם הוא נחשב לצמח, לחיה או למשהו אחר. לדוגמה אם הוא חיה, לכאורה הוא לא כשר כי הוא לא אחד ממיני החיות הכשרות הידועות ואין לו את סימני הכשרות.

כמובן יכולות להיות גם אפשרויות אחרות, אין לי מושג מה יפסקו רבנים בפועל כשיגיעו לזה. הנקודה שלי היא שיש כללי פסיקה ידועים, לכל דבר יש תקדים שאפשר ללמוד ממנו, ולא הולך לקרות דבר כזה שהרבנים "יתקעו" בגלל שמשהו חדש הוא "מהפכני מדי".

פורסם
  • מחבר

ברור שהם לא "ייתקעו" - הם ימציאו משהו שישתלם לתעשיות הדת.

פורסם
אוו הנה הגאון התורן הגיע. אני מניאק אם קרפדה אתה יכול לצוד, וזאת ההוכחה הכי חזקה לזה שבני אדם אינם טורפים.

אולי אתה זה שמאמין בשטויות כמו למשל שמשהו כמו אלוהים יצר אותנו ולא שהתפתחנו מהקופים שהגנום שלהם דומה לשלנו ב- 99%, וכידוע לך הם אינם אוכלי כל, אבל אני לא מאמין לבולשיט הזה.

צ'ימפנזות אוכלות בעיקר פירות, אך גם חרקים כמו נמלים, ומדי פעם צדות ואוכלות חי קופים מזן אחר.

יש גם מקרים נדירים של קניבליזם.

זו הוכחה לכך שחלבונים מן החי הם כן חלק מהדיאטה הטבעית של בני אדם.

וציד הוא חלק מהאינסטינקט שלנו במידה מסוימת.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
לחלופין, אם תגדיר את התוצר כדבר חי ממש, ייתכן שהסטטוס של החומר ממנו נוצר התבטל (בדומה לעץ שנוצר מגרעין לא כשר, או בשר של חיה שניזונה מאוכל לא כשר וכו')

אתה רוצה להגיד לי שיש כימיקלים שנחשבים ללא כשרים? O_o

בכל אופן, במידה ויוצרים יצור אשר אינו שייך לאף ממלכה טקסונומית מוכרת - זה אפשרי, כיוון שהיצור איננו תוצאה ישירה של התפתחות אבולוציונית, אלא יצור שהחומר הגנטי שלו נכתב בידי בני אדם, ביד חופשית ככל האפשר. זאת אומרת שאפילו לא תוכל לומר אם הוא מפריס פרסה או בעל סנפיר וקשקשת.

מה לדעתך יקרה אז? יהיה לא כשר אוטומטית?

פורסם
  • מחבר

בוודאי. אם לא היו כימיקלים "לא כשרים" אז לא היו גם כימיקלים "כשרים", משמע יצרני הכימיקלים לשימוש ביתי לא היו צריכים לשלם למשגיח כשרות בשביל לקבל חותמת.

הנה עמוד המכיל רשימה ממצה למדי מטעם חב"ד:

http://www.shturem.net/index.php?id=1153&section=artlesson

פורסם

כימיקלים זה לא כינוי לחומרי פלא שירדו מהשמיים. צריך להביא אותם מאיפשהו, ולעתים קרובות זה מהצומח או מהחי. אם זה מהחי, מן הסתם שזה לא כשר.

זאת אומרת שאפילו לא תוכל לומר אם הוא מפריס פרסה או בעל סנפיר וקשקשת.

מה לדעתך יקרה אז? יהיה לא כשר אוטומטית?

כאשר מתגלה חיה חדשה, גם אם נראה שיש לה את סימני הטהרה, לא ממהרים להתיר את אכילתה. אם להיות ספציפי, במקרה של בהמות, חיות ושרצים כתוב בתורה בפירוש המינים שמותרים, ובמילא כל מין אחר שיתגלה כנראה לא יותר באכילה גם אם יהיו בו סימני הכשרות. במקרה של עופות אפשר לכאורה לסמוך על סימני הכשרות, אבל לפי הדעות המקובלות כיום יש צורך גם ב"מסורת" (הכוונה היא שידוע שאבותינו אכלו עוף זה) ולכן למשל כשהתגלה תרנגול הודו היו כאלה שאסרו לאכלו. בנוסף ישנה ההלכה שאם לבהמה טמאה נולדה בהמה טהורה ולהיפך, אז "היוצא מן הטהור - טהור, היוצא מן הטמא - טמא", כלומר כל עוד אתה יודע מאיפה הגיעה החיה, לא בהכרח מתחשבים בסימנים.

קשה לדעת מה יקרה בפועל כשנגיע לזה, אבל הייתי אומר שהסיכויים הם שאוכלי כשר יעדיפו להימנע מהדברים הלא מוכרים במקום להסתבך, וזה לא כאילו הם יסבלו מזה, בדיוק כפי שהיום הם מסתדרים מצויין בלי בשר חזיר (שהוא מצרך די בסיסי ברוב המדינות המודרניות).

פורסם
  • מחבר

האמת שעניין בשר החזיר זו דוגמה מצויינת - בשר החזיר זול יותר ביחס לבקר, גידול חזירים דורש הרבה פחות מקום (לקילו בשר לשנה), והנזק לסביבה קטן יותר. בישראל כמעט ולא מגדלים חזירים משיקולי מסורת (אם כי יצויין כי גם בקר למאכל כמעט שאינו מגודל בארץ). הדבר משפיע כמובן לרעה על מחירי הבשר. מי סובל? הצרכנים.

אותו דבר יקרה כאשר "בשר מעבדה" יתחיל לדחוק מהשוק את הבשר הטבעי, שלא יתקבל בברכה ע"י הממסד הדתי.

פורסם

האם הייתי טועם אותו ? את זה שבמהלך כל הייצור שלו אין משהוא "לא טבעוני" (שהוכן מדגימה שהגיעה מפרה שלא נשחטה, שבמשך התהליך לא היה שלב שגידלו את התאים על יצור חי כלשהוא וכדומה) אין לי התנגדות מיוחדת לזה מעבר לכך שאין לי סקרנות מיוחדת אליו, מעולם לא טעמתי גם "תחליפי בשר" טבעוניים לחלוטין למיניהם פשוט כי הם לא מעניינים אותי. כאוכל קבוע ? אין מצב - שאוכלי הבשר יסתדרו אם זה, אני נשאר אם ירקות שגדלו בצורה טבעית

העניין הדתי :

החזיר הוא דוגמה יותר קיצונית - בישראל יש חלק גדול מהאוכלוסיה "המסורתית לייט" שלא מתכוון לאכול חזיר משיקולי דת, ואם זאת לא יודע עד כמה תהיה לו בעיה אם דברים שהגיעו מהמעבדה (מעבר לסיבות "הרגילות" שמשהוא הגיע ממעבדה)

התגובה של מוסדות הדת תהיה לדעתי "שחדש אסור מן התורה" ובזה זה ייגמר, מעבר לזה שהם פשוט ידחו את מה שהם לא מכירים, גם אם נניח שהיו רוצים מהם, התהליך פשוט יעיל מידי - כלומר גם אם ידחפו משגיח למעבדה זה עדיין יהיה משגיח 1 במקום 100 שהיו לפניי זה במשחטות. הם לא הולכים להסכים לזה לפחות אם לא "יפצו" אותם במשהוא הזוי אחר

פורסם

אני מהטבעונים יפי הנפש, אז כנראה והשאלה מופנית אלי.

טבעוני גם מהסיבה הבריאותית ובעיקר ההומנית.

לעניין השאלה:

לא הייתי קופץ לאכול את ההמבורגר, בשר וחלבון לא חסר לי. אבל כמו כל אוכל מהונדס שכולנו אוכלים יומיום לא הייתי פוסל אותו על הסף כל עוד הייתה סבירות שאין סיכון בריאותי.

לעניין התגובות הציניות כלפי הטבעונים:

רבות מהן נובעות מבורות ועצימת עיניים ,וחבל.

אין באפשרותי להגיב לכולם אז אסביר בקצרה מהי גישתי ולמה עברתי לדרך חיים זו.

אני נגד הרג באשר הוא אבל בו בזמן ברור לי לחלוטין שאבולוציונית הרג לשם הישרדות הוא רע הכרחי.

היות והוא רע הכרחי ,לשיטתי, יש לצמצם אותו לרמה מינימאלית בכמות ו"באיכות" על אחת כמה וכמה בהיותנו בני אדם המסוגלים למצוא פתרונות טובים ובריאים אחרים.

הבעיה העיקרית שלי נובעת מתעשיית החי בגווניה הרחבים.

הפכו את החיה למוצר, מתעללים בה בכל דרך אפשרית, פיזית ונפשית, בשם החסכון הכספי. בו בעת בגלל החסכון הכספי והעלות הנמוכה של "הייצור" הבשר נהפך לעוד מוצר מדף.

מיליוני בע"ח נשחטים בכל יום ובשרם לא נאכל, הוא נזרק, וסתם, לדוגמא בתוכניות בישול או סתם כי קנינו יותר מדי או בגלל ש"החלק הזה פחות טעים לי".

הועלתה גם טענה שכך המין שלהם שורד, נכון, אבל תשאלו את עצמכם האם בשם הישרדות המין הייתם מוכנים להקריב את חייכם וחיי כל מי שאתם מכירים וחיי ילדי ילדכם.

נערך על-ידי Runny

פורסם

הועלתה גם טענה שכך המין שלהם שורד, נכון, אבל תשאלו את עצמכם האם בשם הישרדות המין הייתם מוכנים להקריב את חייכם וחיי כל מי שאתם מכירים וחיי ילדי ילדכם.

טיעון אינפנטילי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים