עבור לתוכן

האם הכרטיס קול בלוח אם שלי יעביר סאונד בצורה טובה לאוזניות

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי לוח אם Gigabyte z68Xp-UD4 ואני חושב לקנות Audio-Technica ATH-M50.

רציתי לדעת אם הכרטיס קול המובנה טוב מספיק בשביל האוזניות או שעדיף להשקיע עוד קצת בכרטיס קול/DAC/מגבר אוזניות.

פורסם

אם הייעוד הוא משחקים\סרטים ומוזיקה מהאינטרנט באיכות מינימלית (MP3) , אז אין לך ממש מה להרוויח עם כרטיס קול,מגבר אוזניות\DAC.

קודם תקנה את האוזניות,

אם תראה שאתה לא מרוצה מהסאונד (ראה דיון פה בפורום על אותו נושא) אז תקנה DAC פשוט שיחליף את הכרטיס קול.

דוגמה טובה היא ה E7 הנייד שאפשר להשיג באיביי בפחות מ 40 דולר (משומש).

פורסם
  • מחבר

אני שומע במינימום 320KB ורוב הקבצים הם flac.

הן יהיו מיועדות בעיקר למוסיקה אבל גם לסרטים ומשחקים.

יש הבדל בין אוזניות גיימרים לאוזניות רגילות? זה נראה לי גימיק אבל אין לי ממש ניסיון עם זה.

אני שואל כי מניסיונות שלי עם אוזניות ON EAR בדרך כלל הן חלשות בלי מגבר.

פורסם

לדעתי יתאים לך יותר כרגע לקנות כרטיס קול כמו Creative Sound Blaster Z , יש לו מגבר אוזניות משולב שיניע בצורה טובה ובקלות את ה ATH-M50 , וכמובן הוא תומך מצוין במשחקים וסרטים. ה DAC שלו (

CS4398) טוב מאוד כך שמהבחינה הזו קשה להצדיק קניה של רכיבים בנפרד לשימושים שלך.

אם תרצה לשדרג בעתיד את הרכיבים, תמיד תוכל לחבר את האוזניות למגבר\DAC בחיבור LINE OUT של הכרטיס קול.

(ב Z יש יציאה מוגברת ייעודית לאוזניות, שהיא כמובן בנוסף על ה LINE OUT הרגיל).

כרגע לא חושב שתצטרך יותר מזה, אני חושב שתהיה מאוד מרוצה.

עריכה -

אין לי מושג מה זה 'אוזניות גיימרים', אני יודע שיש אוזניות היקפיות 5.1 אבל לדעתי מדובר בגימיק וקניה גרועה.

מה שכן, אני יודע שיש דרייבר שמדמה צליל היקפי בכל אוזניות סטריאו.

http://www.razerzone.com/surround

לא מתעסק בדברים האלו אבל הביקורות טובות, אז שווה לנסות.

פורסם
  • מחבר

השימוש העיקרי הוא מוסיקה זה יהיה

40% מוסיקה 30% משחקים ו 30% סרטים.

לא עדיף שאני ייתן ביצועים טובים יותר למוסיקה מאשר למשחקים וסרטים?

פורסם

לפי מה שאתה כותב דווקא מוסיקה היא בעדיפות נמוכה אצלך ביחס למשחקים וסרטים.. :nixweiss:

בכל מקרה, מגבר אתה ממילא לא צריך. אז לגבי DAC - רוב המוצרים שתמצא מיועדים למוסיקה, אני כלל לא בטוח שיהיה חכם לחבר אותם עבור משחקים או סרטים, במיוחד כאלו עם צליל היקפי \ DTS \ DOLBY

פורסם
  • מחבר

קבל תיקון 50% מוסיקה 20% משחקים ו30% סרטים.

בכל מקרה מוסיקה היא בעדיפות הכי גבוהה על משחקים וסרטים אני מוכן להתפשר יחסית.

השאלה העיקרית היא האם הכרטיס קול הפנימי שלי יתמודד טוב עם האוזניות או שיהיה יעיל יותר לשלם עוד קצת ולקבל תמורה טובה יותר.

הכרטיס שהבאת עולה בערך 600 שח זה יותר מהאוזניות, אני לא יודע כמה משתלם יהיה לקנות אותו.

פורסם

אם המחיר יקר, תוכל להסתפק ב Xonar DX שלא מכיל מגבר אוזניות. נסה להשיג באיביי או בארץ (משומש).

ה DX לא מכיל מגבר אוזניות, אבל בשביל ה ATH-M50 אין שום צורך אז לא הייתי דואג.

אם בעתיד תרצה להשתדרג, תוכל תמיד לקנות רק את רכיב המגבר ולחבר אותו לכרטיס קול (שימשיך לשמש כ DAC).

למשל ה FiiO E11 שיש עליו ביקורות טובות.

http://www.amazon.com/FiiO-E11-Portable-Headphone-Amplifier/dp/B0053KWDES

אופציה נוספת היא ה E7 שהוא למעשה גם DAC

http://www.amazon.com/FiiO-Portable-Headphone-Amplifier-Black/dp/B003N0XDT4

כמובן שכמו שציינתי קודם, ה DAC של ה E7 לא ממש יתאים לסרטים ומשחקים, אז הוא לא יכול להחליף את הכרטיס קול.

אם לא אכפת לך בכלל ממשחקים וסרטים אז תקנה רק את ה E7 , כמובן בתנאי שתמצא אותו בזול (גג 40 דולר למשומש באיביי, ללא משלוח).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים