עבור לתוכן

מחשב לעריכת וידאו כבדה

Featured Replies

פורסם

שלום, שמי מיכאל ואני עורך וידאו כבד, רציתי לשתף אתכם במפרט של המחשב הנוכחי שלי:

http://www.tms.co.il/preview/spec/6w8nvjag

החלפתי את הזיכרון לאחרונה ב:[h=1]G.Skill 2x8GB DDR3 1333Mhz Ripjaws X Dual[/h]

והוספתי כונן:

[h=1]Seagate 3TB Barracuda Sata III[/h][h=1]אשמח אם תתייחסו לחלקים שיש לי ויהיה אפשר להעביר אותם, מבלי להוסיף עכשיו עוד ראם, לדוגמא.

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000[/h]א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נצלו

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה כבדה, אפטר אפקטס, אביד, פרמייר, פוטושופ, ברמות הגבוהות ביותר.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כמו שכתבתי, עבודה בלתי פוסקת בתוכנות עריכה.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 1: 1920*1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות כמובן.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ציינתי למעלה, מה יש לי, כדאי להשתמש בחלקים החדשים.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא כזה חשוב

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כן, כדאי, אני חושב שבינוני עד כבד. (אפשר לכלול את זה בזמן קניית המחשב? שהמעבדה תעשה לי את זה)

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? בלי מערכת הפעלה ואני מעוניין שירכיבו בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). USB3ים, והרבה כניסות וUSB בכללי, בנוסף, אני לא יודע על זה הרבה אבל ידוע לי ששימוש בכונני SSD משפרים ביצועים, אפשר להתייחס לזה בבניית המפרט.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא, אני מקווה לקבל מפרט שיחזיק כמה שנים. המחשב שלי נקנה לפני שנה וחצי, וגם עם השדרוגים שהוא קיבל לאחרונה הוא איטי, ולא מספק אותי.

תודה חברה!

פורסם

שלום מיכאל וברוך הבא לפורום.

השאלה מה מגביל אותך במפרט כעת, כי אני רואה שיש לך מחשב מעולה.

המעבד שלך חלש במעט ממעבדי i5 הנוכחיים (כן, למרות שעברו 2 דורות לא יהיה ממש שיפור ניכר), ולהכניס מעבד i7 זה שנוי במחלוקת שכן גם שם לא תרגיש תוספת ביצועים משמעותית, אם בכלל.

פורסם
  • מחבר

היי, תראה, אני לא יודע, המחשב שלי עובד על הפנים, אני רוצה שהדברים יטוסו - אני חושש שאולי יש לי בעיה בהארד דרייב, אולי אתה ממליץ פשוט לשדרג את המפרט הנוכחי, ולא לקנות חדש?

נערך על-ידי ElectRoulette

פורסם

יש הבדל לעומת איך שהוא עבד מקודם?

ssd למערכת הפעלה ותוכנות יעזור בלי קשר לשדרוג או לא של שאר החלקים,

תבדוק בזמן עריכה כבדה מה מצב הזכרון אם אתה מגיע לגבול של הזכרון שווה להחליף לוח אם ולהוסיף זכרון (שלך תומך ב16 ג'יגה בייט)

פורסם

אם הצוואר בקבוק שלך הוא בקשיחים אז שווה להשקיע ברייד פנימי/חיצוני צירפתי לך תרשים זרימה למערך קשיחים(ואיך לנצל באופן יעיל את סידור הקשיחים לפי מספר הכוננים שישי לך) http://forums.adobe.com/servlet/JiveServlet/showImage/2-2906955-31395/Guideline+Disks.jpg

כמו כן SSD בתור כונן רנדור/Cache יאיץ את העבודה

אם אתה חושב שהצוואר בקבוק הוא במעבד (איטיות קיימת גם כאשר מעבד בניצול 100 אחוז) אז בסכום שהצבת אפשר לעשות שדרוג מעבד+קירור למעבד+לוח אם (מעבד משושה ליבות I7 3930K)

נערך על-ידי Avidtor

פורסם

מה זאת אומרת עובד על הפנים? מתי?

ע"מ לבדוק זאת, בזמן שהוא עובד איטי מהרגיל/עושה בעיות, כנס ל-resource monitor (במנהל משימות) ותראה מה מגביל אותו (כמות הראם, מעבד או הקשיח).

פורסם

הבעיה שלך היא בזכרונות וכרטיס המסך

אתה צריך 16 גב זכרון

וכרטיס מסך קווטרו

פורסם

יש לו 16 ג׳יג׳ה, וקואדרו רק האביד ינצל

פורסם
  • מחבר

היי חבר'ה, תודה על התגובות.

תראו, אני לא מי יודע מה מבין בחומרה, אני יודע מתי המחשב שלי מתפקד ומתי לא, ויודע להעריך את הדברים, אבל אני לא ממש מבין בחומרה, בואו נודה על האמת.

בעקרון עשיתי שדרוג של החומרה (כמו שכתבתי, ראם וכונן קשיח), משם אני מרגיש התדרדרות, פרמטתי את המחשב, ובניתי על להתקין את הווינדוס בכונן החדש, אבל זה לא אפשר לי, אז וויתרתי על זה (לא רציתי להתחיל להתעסק איתו), אז יכול להיות שהכונן הנוכחי שלי שחוק, או שחיברתי את החלקים לא נכון (כן, אני חיברתי את הSATA ואת הסטיקים של הראם), זהו בגדול, מה נראה לכם?

פורסם

אל תדאג, אנחנו פה לעזור. בוא נשים בצד את העניין של קניית מחשב, כי לדעתי זה מיותר בשלב זה.

ראשית, נראה אם אכן יש בעיה עם הכוננים הקשיחים שלך.

תוריד את התוכנה hdtune (חפש בגוגל, חינמית). לאחר שתתקין אותה, לחץ על לשונית health ותראה אם יש שם פרמטרים באזהרה (צבועים בצהוב/אדום). אם כן, רשום אותם כאן. לאחר מכן, לך ללשונית הבנצ'מרק ותעשה בדיקת קריאה/כתיבה. לאחר כמה דקות זה יסיים - תצלם את זה (פרינט סקרין) ותראה לנו. תעשה את שני הבדיקות הללו עבור 2 הכוננים שיש ברשותך. את הכוננים אתה בוחר בצד שמאל למעלה כמדומני.

פורסם
  • מחבר

אז כך:

בHealth קיבלתי את הארור הבא:

hiymj2fimmz5.png

ובבנצ'מרק - לכונן עליו יושבת מערכת ההפעלה, קריאה: (הוא לא נותן לי לבדוק כתיבה)

2yqmy2tzxyzi.png

ועל הכונן של הSEAGATE, 3TB (קריאה):

qjnm1fzwztiz.png

תודה רבה!

פורסם

טוב, כפי שאתה יכול לראות כונן ה-3 טרה תקין לחלוטין, אך הכונן הראשון כנראה בעייתי.

הארור הזה לא ממש מאיר פנים. לפי בדיקה ברשת, מדובר על זה שככל הנראה יש בכונן סקטורים פגומים ומשפיע על רציפות הקריאה - כלומר ככל הנראה הקפיצות הדרסטיות הללו שאתה רואה בבדיקה הקריאה של הכונן הזה. במידה ויש לך עדיין אחריות עליו, אמליץ לך לממש אותה. כך או כך, את כל המידע החשוב שנמצא בכונן זה תגבה.

פורסם
  • מחבר

אז מה אתה ממליץ לעשות? חוץ מלהחליף אותו.

פורסם

תראה, כרגע אני לא יכול להגיד לך בצורה חד משמעית שזו הבעיה, כי אני לא חוויתי את השגיאה הזו. ממספר דיונים ו-FAQ ברשת, מדובר על שגיאה קריטית שיכולה להרוס נתונים ובד"כ מאטה את מהירות הקריאה/כתיבה של הכונן בעשרות אחוזים. בכללי הפתרון כאן הוא לממש אחריות, ואם אין אחריות, לשים את הכונן הזה ככונן משנה (שיחזיק קבצים זמניים/חסרי ערך) ואת הכונן השני להפוך לראשי.

תוכל לפרט יותר כיצד ההתדרדרות שאתה מרגיש באה לידי ביטוי? האם היא תמידית? האם היא בתוכנות העריכה הנ"ל? כי כרגע קשה להנעל על בעיה אחרת פרט לזו.

פורסם
  • מחבר

בעקרון אני פשוט מרגיש שהמחשב לא מאה אחוז, בכל המישורים שלו, הוא תפקד בצורה מזעזעת לפני הפרמוט, יכול להיות שזה היה וירוס, אבל הוא פשוט היה נוראי, פרמטתי, ועכשיו הוא בסדר, אבל אני לא מרגיש שהוא מתפקד בצורה מושלמת, גם בתוכנות העריכה וגם בכללי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים