עבור לתוכן

ביקורת על ה - Sapphire Radeon 9800 Pro Ultimate Edition

Featured Replies

פורסם

דיפדפתי היום באינטרנט ומצאתי ביקורת מעניינת על כרטיס המסך : Sapphire Radeon 9800 Pro Ultimate Edition.

הנה הלינק לביקורת: http://www.3dvelocity.com/reviews/sapphire9800pro/ultimate.htm (הביקורת באנגלית).

לעצלנים שביננו אני יביא את הדברים החשובים שנאמרו בביקורת.

אני יתחיל בלהסביר בקצרה מה עושה את ההבדל בינו לבין ה9800PRO הרגיל או הLite Retail.

הנה כמה תמונות :

front_large.jpg

rear_large.jpg

side.jpg

heatpipe.gif

אני מדלג על הבאנדל של הכרטיס, שכן הוא הדבר הפחות מעניין.

כפי שאתם רואים לליבה של הכרטיס מחובר סינק ענק של חברת Zalman בצורת 'כ' שמקיף את הכרטיס מסך.

בתמונה האחרונה ניתן לראות איך זה עובד - החום של הליבה מועבר אל הלוח העליון הלוח העליון שמחובר לצינור שמכיל נוזל שמתחמם(בכך שהוא מתחמם הלוח הראשון מתקרר), הנוזל עושה את דרכו אל הלוח השני ומעביר אליו את החום. וככה הולך התהליך שוב ושוב ושוב.. ::)

הרעיון שעומד מאחורי בניית כרטיס המסך הזה הוא לבנות כרטיס מסך שמקרר את עצמו לבדו. זאת אומרת ללא מאווררים, ובכך למנוע את הרעש של המאוורר של הכרטיס(לא שהוא כזה נורא ;)).

כמובן שהיה עוד מין רצון של הצרכנים שעם סינק כזה גדול, עם "טכנולוגיה" כזאת של קירור, אולי הביצועים יעלו ואולי אפילו אפשרות שיהיה אפשר לעשות לכרטיס OC.

עכשיו הבדיקות והתוצאות:

הבדיקות היו מאכזבות(אולי הציפיות היו פשוט יותר מידי גדולות?), לפחות מבחינתי.

המערכת שנעשו עליה הבדיקות:

Western Digital 80GB Special Edition (8MB cache)

512MB Corsair TwinX 3200

Sapphire Radeon 9800 Pro Ultimate - CATALYST 3.8

AMD Athlon XP 3200+

Microsoft WindowsXP Pro + SP1 + DX9.0a

Epox 8RDA3G (nForce2 400 Ultra)

והתוצאות:

לצורך העניין לקחתי את הבדיקות של 2 תוכנות מאוד אמינות, למרות שזה לא משנה כי כולם מראים את אותו הדבר.

3DMark03

Sapphire Radeon 9800 Pro Ultimate

3dm03_440.gif

Radeon 9800 Pro

3dm03_440.jpg

AquaMark 3

Sapphire Radeon 9800 Pro Ultimate

aquamark.jpg

Radeon 9800 Pro

aquamark.jpg

כפי שאתם רואים לא רק שהביצועים לא עלו אלא הביצועים של ה9800PRO הרגיל עלו על זה של ה - Ultimate בקצת. בהחלט מאכזב :'(.

התוצאות לאחר OC של ליבה:398.3 זיכרון: 357.8:

3DMark03

3dm03_440_oc.jpg

לאחר שהשעונים אופסו(מהירות רגילה):

3dm03_440_postoc.jpg

איך שאתם רואים לאחר הOC היתה ירידה של 400 נקודות בתוכנה, ומה שעוד יותר מפתיע שלאחר שהחזירו את המהירות הרגילה היתה אפילו עוד יותר נפילה של 600! נקודות.

מסקנות שלי:

איך שאני רואה את זה השקט המאוד יחסי של גירסת הUltimate לא מצדיקה את הבדלי המחירים(300 ש"ח הבדל, יש חנויות של הבדלי מחירים של 400-500 ש"ח). אין שיפור ביצועים, ואפילו מערכת הקירור ה"ישנה" הוכיחה את עצמה יותר טוב מאשר מערכת הקירור הזו, והעלתה את הביצועים של ה9800PRO הרגיל יותר מאשר הביצועים של גירסת ה- Ultimate.

עוד מסקנה חשובה, באם תקנו את הכרטיס בשום אופן לא לנסות OC, עפ"י התוצאות רואים שלאחר הOC הביצועים ירדו מתחת לרמה של הביצועים לפני הOC מה שהורס את הכרטיס :smiley7:.

פורסם

כל הכבוד שפתחת דיון,אני חושב שצריך להתחיל לשלוח כתבות בפורם,

למרות שאולי יכעסו עליך אני חושב שזה רעיון מצויין.

סחתיין על ההשקעה ;)

פורסם
  • מחבר

תודה ;) אבל למה שיכעסו על זה שפותחים דיונים?

פורסם

ביקורת יפה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים