עבור לתוכן

חוקיות של פרסום ת"ז במקביל לשמות

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני כשבוע גיליתי שמוסד אקדמי (שלא נזכיר את שמו) שלח מספרי זהות + שם מלא שלי (ושל עוד אנשים שמופיעים ברשימה כלשהי) להמון אנשים שלומדים בו. למי המידע נשלח? לאנשים שנחשדו במשהו בועדת משמעת כלשהי. מדובר על כ- 30-60 אנשים.

השאלה שרציתי לשאול בתכלס היא:

האם זה חוקי שמוסד אקדמי מפרסם את הת"ז שלי אל מול השם שלי להרבה אנשים ללא הסכמתי? (ולא מדובר רק עלי, אלא על עוד המון אנשים חוץ ממני)?

למי שנותן תשובה, אני אשמח מאד אם היא תכיל קישור לחוק הרלוונטי.

ממש תודה רבה.

פורסם

אתה חושב שזה בעיה לדעת מה התעודת זהות שלך??

חוץ מזה , יש המון אנשים עם שם ושם משפחה זהים , אבל תעודת זהות לא יכולה להיות זהה.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שזאת לא בעיה, גם לי יש אגרון.

השאלה היא האם זה חוקי שמוסד ציבורי יפרסם את השם + תעודת הזהות שלי לאנשים אחרים ללא הסכמתי.

פורסם

ואתה יודע שזה *לא חוקי* להשתמש באגרון?

אני יודע שזאת לא בעיה, גם לי יש אגרון.

השאלה היא האם זה חוקי שמוסד ציבורי יפרסם את השם + תעודת הזהות שלי לאנשים אחרים ללא הסכמתי.

למעשה, זה פלילי...

פורסם
  • מחבר

חברה, אני לא מבקש שתגידו לי אם מה שאני עושה זה חוקי, אלא האם מה שהמוסד עשה זה חוקי.

פורסם

למה שזה לא יהיה חוקי?

תעודת הזהות שלך (זאת שאתה אמור להחזיק בארנק) היא מסמך סודי?

להבא אל תגיע לוועדת משמעת...

פורסם
  • מחבר

זה נכנס תחת הגדרת "מידע חסוי" לפי החוק להגנת הפרטיות לפי מה שהבנתי, הבעיה שאני לא מצליח למצוא את זה בחוק. כמו כן, חסרות לי גם המשמעויות החוקיות של זה.

אני לא הגעתי לועדת המשמעת, אלא אנשים אחרים. הת"ז שלי (ושל עוד אנשים) מופיע בין היתר בין הראיות שנשלחו כנגדם בדואר.

סימבור, כבר בפעם השניה שאתה מנסה לחנך אותי. אם אתה לא יודע את התשובה, אני מבקש שלא תענה.

פורסם

הבנת לא נכון.

זה קשור לצנעת הפרט אך תעודת זהות אינה נחשבת למידע חסוי.

אני מזהה פה משהו אחר אשר נראה תמוה

האם הסכמת לקחת חלק בתביעה? האם הסכמת להעיד? אני מבין ממה אתה חושש, אחרי הכל, רובם ערבים בדרך כלל.

תצטרך לקרוא את תקנון האוניברסיטה בנוגע לועדות משמעת ולעלאק משפט שמתרחש שם.

אם לא הסכמת לקחת חלק והת"ז פורסם יש פה עניין לא מוסרי ומכעיס אך שוב, לא תוכל לעשות יותר מדי בעניין חוץ מתביעה בנוסח הוצאת דיבה (במידה ובאמת לא היית קשור לעניין וסתם שלחו את השם שלך)

ואני אחזור על העצה שלי, להבא, אל תגיע לועדת משמעת (בין אם בתור עד או בין אם בתור נאשם)

פורסם
  • מחבר

אני לא עד ולא נתבע. מדובר באנשים שהם חלק מקבוצה כלשהי. נשלחה רשימה של כל הקבוצה עם הנאשמים מסומנים ברשימה. אני לא אחד מהנאשמים, אבל אני חלק מהקבוצה הגדולה. יוצא שאני לא קשור לזה בשום דרך, אבל השם + הת"ז שלי נשלחו לכל הנאשמים אנשים בדואר.

פורסם

אין עם זה כל בעיה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים