yoni_h פורסם 2013 ביולי 30 Share פורסם 2013 ביולי 30 לאחרונה אני מתעניין בנושא אבקות החלבון ושוקל לרכוש אחת כזאת (חלבון מי גבינה לצריכה לאחר אימון כוח).אני שומע המון דעות חלוקות בנוגע לכדאיות בצריכת האבקות הללו. חלק אומרים שזה בריא ונחוץ לשרירים במיוחד לאחר אימון, כיוון שהיא נספגת מהר יותר בגוף, וזאת בייחוד לאור חלון הזמנים הקצר בו עלינו להכניס חלבונים לגוף כדי לאושש את השרירים. אחרים טוענים כי זה סתם גימיק שיווקי ושניתן להשיג את אותה התוצאה בעזרת מזון עשיר בחלבונים כמו דגים, גבינות וכו', ושוללים את עניין "חלון הזמנים" המדובר.היום נתקלתי בכתבה שפורסמה בעבר בערוץ 22 בנושא, והיא גרמה לי להטיל ספק ביעילות של אבקות החלבון, אם כי מבחינה כלכלית אני סבור שעדיין עדיף לרכוש אבקות חלבון מחו"ל מאשר לרכוש מזון רגיל. הייתי רוצה שהמבינים מביניכם יחוו דעתם על הנאמר בכתבה. האם יש אמת בדבריהם? בכל זאת מדובר על פרופסורים.קישור לכתבה: http://www.mako.co.il/news-channel2/Weekend-Newscast/Article-f4d53bca09e1d21004.htm קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
LOL פורסם 2013 ביולי 30 Share פורסם 2013 ביולי 30 כמו כל דבר בתזונה יש מליון דעותמה שצריך לעשות זה לקרוא, להבין ולהתאים אותם אליך ומה שנראה לך הכי נכון.אישית אני חושב שמי שעושה אימוני אנאירובים (אין לי דעה על אימונים אירובים) ולא מצליח להגיע בין 1-2 גרם חלבון לקילו (לפי מה שהוא מוצא לנכון) יש לו טעם לקחת אבקת חלבון.אבל אם אתה אוכל מספיק אין בה שום קסם.מה שכן אני מסכים איתך שהיא האפשרות הכי משתלמת כלכלית, נוחה וזמינה לקבל חלבון.ראיתי את הכתבה, רובה לא אומרת יותר מידי, אבל רוב הנקודות נכונות1. אין עדויות מחקריות מובהקות לעדיפות של חלבון מיד אחרי אימון לעומת פריסה שלו לאורך היום.2. אבקות חלבון לא עושות כלום חוץ מלספק חלבון, בדיוק כמו כל חלבון אחר (לא מגדילות שרירים או עוזרות להתאוששות באופן שונה)3. חייבים לקחת אותם בספירת קלוריות יומית הן כמו כל אוכל אחר.4. בעיות של עודף חלבון נגרמות רק למי שבאמת מגזים ללא פרופורציה ורק במקרים נדירים (4+ גרם חלבון לכל קילו) קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
Abyss3 פורסם 2013 ביולי 30 Share פורסם 2013 ביולי 30 שטויות לחלוטין, כל מה שנאמר שם זה בלבול מוח אחד גדול.אבקת חלבון עשוייה ממי גבינה, זה נמצא במזון לתינוקות וזה לא יפגע בכלום.זה אותו חלבון שיש בקוטג' ובחלב.זה לא יאושש את השריר מהר יותר, אין חלון הזדמנויות.הכי חשוב הערכיים הסופיים.בכל אופן, אבקת חלבון ממקומות נכונים יכולה לצאת זול מאוד בהשוואה לטונה או קוטג'. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
EasyPooper פורסם 2013 באוגוסט 3 Share פורסם 2013 באוגוסט 3 אבקת חלבון נועדה לאדם שצריך לדחוס מאות גרמים של חלבון ביום, ולא מסוגל מסיבה כזאת או אחרת לעשות את זה.בכל מקרה אחר (חוץ ממקרים יוצאי דופן) אבקת חלבון היא בזבוז מוחלט. עוד לא הגעת לצריכה של 200 גרם חלבון ביום? תחסוך ת'כסף. טונה, גבינה, בשרים, טופו, חלב, ביצים וכו עושים את העבודה הרבה יותר טוב. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
yoni_h פורסם 2013 באוגוסט 3 מחבר Share פורסם 2013 באוגוסט 3 אז מאיפה הגיעה ההנחה שיש חלון הזדמנויות לאחר אימון? יש שאומרים שאכילת טונה,למשל, לאחר אימון- לא אפקטיבית, משום שעד שהגוף מעכל אותה חלון הזמנים כבר עבר, ולכן ממליצים על אבקת חלבון. אני לא אומר שאני מסכים עם זה, אבל סתם שואל כדי לדעת. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
ilaysk פורסם 2013 באוגוסט 3 Share פורסם 2013 באוגוסט 3 שלום, לפי הדעה המקובלת בתחום בשביל לפתח שרירים אתה צריך בערך 2 גרם חלבון לקילו - לדוגמא: אם אתה שוקל 70 ק''ג אתה צריך לצרוך יותר מ 140 גרם חלבון ליום. כמובן שאתה יכול להשיג את זה גם בלי אבקה. האבקה מיועדת למצבים שבהם אתה חסר תאבון\חוסר זמן או כל סיבה אחרת ואז האבקה נותנת לך הרבה חלבון בצורה מהירה בלי צורך בזמן\תאבון. בנוסף, כך בחשבון שבשביל לפתח שרירים אתה צריך לאכול הרבה - כלומר להיות במאזן קלורי חיובי, כדי שתעלה במשקל. בלי עליה במשקל לא תהיה התקדמות ואתה תשרוף את זמן האימון שלך לחינם (אלא אם כן אתה שמן מידי ואז הסיפור הוא שונה). לגבי ארוחה אחרי האימון - מומלץ לאכול ארוחה עד שעתיים אחרי האימון. הארוחה הזאת צריכה לכולול הרבה פחמימות וגם הרבה חלבונים. באופן אישי - לי קשה לעלות במשקל ואין לי סבלנות לאכול כל היום לכן אני משתמש ב "גיינר" אבקה שכוללת גם פחמימות וגם חלבון שמבוססת על אבקת גבינה גם כן. אני שותה שייק כזה מיד אחרי האימון (יש לי בקבוק בתיק). מקווה שעזרתי קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
Recommended Posts
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.