עבור לתוכן

דרישה להתחייבות בחברות אבטחה

Featured Replies

פורסם

מקובל ברוב המוחלט של חברות הכ"ח, להציב דרישה להתחייבות לתקופה מסויימת, מה שמהווה סוג של תמורה לקורס/הכשרה שעבר המועסק.

במידה והמועסק לא עומד בהתחייבות הוא נקנס בסכום יחסי בהתאם לתקופה שבה עבד ולעלות ההכשרה.

אז ככה, אותי מעניין אם יש איזשהו חוק שמגביל התחייבות בהתאם לתקופת ההכשרה ?

ועוד, במידה והדבר אכן מעוגן בחוק האם בכל זאת מותר למעסיק להחתים אותי על התחייבות כתנאי להעסקתי(התחייבות אשר חורגת מהמותר בחוק) ולקנוס אותי במידה ולא אעמוד בה??

• תגובות 34
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ראה כאן:

http://workers.org.il/%D7%A1%D7%A2%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%90-%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%97%D7%95%D7%96%D7%94-%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94/

http://www.ovdim.org.il/%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%99%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%A7%D7%A0%D7%A1-%D7%9B%D7%A1%D7%A4%D7%99/

וגם כאן. מוזכר בפירוש עניין חברות אבטחה

http://www.gavriel-law.com/Default.aspx?Page=222

בנוסף, קח בחשבון שאם אתה עוזב עקב תנאים לא חוקיים שלא תוקנו לדרישתך, (הלנת שכר, אי תשלום שכר מלא, אי מתן הפסקות וימי חופשה על פי חוק... וכו') אז זה נחשב כהפרת חוזה מצד המעסיק, ובעצם ההתפטרות שלך נחשבת כפיטורים.

פורסם

^ שכחת אי-הצבה בעבודה , כאילו נותן לך "עונש" על משהו ..

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עיינתי קצת. בעניין ההתחייבות הם מסבירים מה העקרונות (יחס הגיוני בין ההכשרה- אורכה, עלותה לבין הקנס)

אך את ההחלטה מה הגיוני ומה פחות משאירים בעצם לשופט. חשבתי שהחקיקה יותר מפורטת בנושא..

ככה, לדעתכם התחייבות לתקופה של שנה כ"תמורה" לקורס אבטחה שאורך 8 ימים הגיונית??

פורסם

נורמטיבי ,

לפני שאתה חותם , תוודא שהשכר המוצע לך סביר בעינך וממוצע לשאר החברות (קרי 29 ש"ח/שעה מינימום)

ותבקר במקום בו אתה אמור לעבוד - דבר עם המאבטחים ותראה מהו המתקן ואם מוצא חן בעיניך , שלא תיפול במקום שלא יתאים לך ..

פורסם
  • מחבר

נורמטיבי? כן.

חוקי?...?

פורסם

התחיבות לשנה על קורס של 8 ימים ? נראה לי מוגזם לגמרי.

זה עבודה זמנית.

פורסם

^ זאת הנורמה ..

עבדת פעם בחברת ניצול/אבטחה ?

פורסם
  • מחבר

בכמה וכמה חברות אבטחה, אך מעולם לא שברתי התחייבות.

הפעם קצת פחות מתאימה לי התחייבות מראש לשנה ולכן אני בודק אם הדבר חוקי או שאוכל לפרוש לפני תום ההתחייבות.

פורסם

אתה יכול לפרוש לפני , אבל זה יעלה לך ..

ומה עם הקורסים הקודמים ?

פורסם

אם אתה חותם על משהו תעמוד בזה. אני חושב שלא צריך לחתום על כאלה דברים, ואני די בטוח שאם בעל הבית צריך אותך, הוא יתפשר על הענין הזה.

תתחייב לא לעבוד בחברה מתחרה לתקופה של שנה אלא אם תפוטר, אם זה מה שמציק לו, אבל אם תתחיל לימודים או תמצא עבודה נורמלית....

- - - תגובה אוחדה: - - -

אם אתה חותם על משהו תעמוד בזה. אני חושב שלא צריך לחתום על כאלה דברים, ואני די בטוח שאם בעל הבית צריך אותך, הוא יתפשר על הענין הזה.

תתחייב לא לעבוד בחברה מתחרה לתקופה של שנה אלא אם תפוטר, אם זה מה שמציק לו, אבל אם תתחיל לימודים או תמצא עבודה נורמלית....

פורסם

תקופת חתימה של שנה על הכשרה של שמונה ימים היא לא הגיונית ולא תעבור אצל אף שופט.

בנוסף שים לב שגם אם יש התחייבות וקנס הוא יחסי לתקופה וצריך להיות גם הגיוני לאיכות ההכשרה ואופיה, ככל שהיא קבוצתית יותר ודורשת פחות משאבים מהאירגון היא צריכה להיות יותר נמוכה. רוב הסיכויים שהכשרה של שמונה ימים למאבטחים לא שווה יותר מידי.

והחוק של "אם אתה חותם על משהו תעמוד בו" תקף ששני הצדדים משחקים הוגן, ברוב המקרים חברות אבטחה הן אלה שמבינות הרבה יותר ובוחרות להשתמש בשיטת מצליח על חוזים של מי שצריך עבודה.

אני הייתי חותם (וחתמתי בעברי), אין טעם להתעקש על זה יותר מידי, ויש סיכוי שככל שהקנס יותר מגוכך\גבוה זה רק יעזור לך לא לשלם אותו אחר כך.

פורסם
  • מחבר

הדברים לא עובדים ככה מי שמציב את התנאים זה המעסיק. לא אני..

אני לא יכול לסרב לחתום על אף אחד מן הסעיפים בחוזה, במידה ואסרב לא אתקבל לעבודה.

פורסם

רק תוודא שזו חברה טובה , ושמתאים לך המקום עבודה ..

כל החברות האלה אותו ח*א..

פורסם

אני הייתי חותם (וחתמתי בעברי), אין טעם להתעקש על זה יותר מידי, ויש סיכוי שככל שהקנס יותר מגוכך\גבוה זה רק יעזור לך לא לשלם אותו אחר כך.

אפשר להיות צודק ואפשר להיות חכם. המעסיק בדרך כלל מנכה את הקנס הזה מהמשכורת, בין אם תרצה ובין אם לאו.

אתה יכול כמובן לפנות לבית משפט ולתבוע על כך את המעסיק - אבל זה תהליך ארוך שדורש הרבה מאוד זמן ומאמץ, וגם אם תזכה במשפט לא בטוח שתצא ברווח בשורה התחתונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים