עבור לתוכן

פסיכומטרי - מחירים

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב.

עוד שלושה חודשים אני משתחרר מהצבא והתחלתי להתעניין במחירים של קורסים לפסיכומטרי.

ראיתי שבהיי קיו הקורס במחיר מלא עולה 9600 בערך, ולעומת זאת בלחמן המחיר המלא הוא בסביבות 5000.

בהיי קיו מגיעה לי הנחה והמחיר שזה יעלה לי הוא 4920, ולעומת זאת בלחמן למשל המחיר אחרי הנחת חיל משוחרר הוא 3000 ומשהו, ויש סיכוי גם שאני אקבל ואוצ'ר וזה יהיה יותר זול.

למה ההפרשים כל כך גדולים? האם זה שווה את ההפרש? האם הקורס של היי קיו באמת יותר טוב או שהם סתם שוחטים במחיר?

פורסם

אני לא יודע לגבי היי-קיו, כשאני הייתי בצבא הקורס שלהם היה רק לדוברי רוסית.

אבל זה לא משנה - פשוט לך על הזול ביותר. לחמן זה מקום מסודר ומנוסה ובהחלט מספיק טוב. יש בשוק הזה תחרות בריאה, כל בתי הספר הם מקצועיים. הציון שלך תלוי בעיקר בך ובצורה בה תתרגל. כל בתי הספר מביאים טונות של חומרי תרגול. אין איזה "סוד" לאיך להצליח בפסיכומטרי, זה סתם שטות שמנסים להאכיל בה אנשים. הציון תלוי קודם כל בבן אדם, לכן יש חשיבות לציון הזה.

פורסם

החלטת מה אתה רוצה ללמוד ? (זה יותר חשוב מאשר "סתם" לעשות את הקורס פסיכומטרי)

את לחמן אני מכיר ויכול לומר לך שזה מקום טוב , את היי-קיו אני פשוט לא מכיר ..

נערך על-ידי Second Edition

פורסם

הכל תלוי במה אתה רוצה ללמוד,כמה שכל יש לך והאם אתה מוכן לתת השקעה בבית.

לפי מה ששמעתי מחברים שעשו קורס ב-high q הם לא משהו במתכונת החדשה (כולל חיבור) ולא שווים את המחיר.

אם אתה יכול להשקיע וללמוד הרבה לבד + אתה חכם בעל דפ''ר גבוה אני ממליץ על לחמן , עשיתי שם וקיבלתי 720.

אם אתה לא בטוח ביכולותיך ו\או אתה צריך ציון כמה שיותר גבוה (לי 650 ומעלה היה מספיק) הייתי ממליץ על יואל גבע.

פורסם
  • מחבר

עוד לא החלטתי בדיוק מה אני רוצה ללמוד, אבל אני יודע שהכיוון שלי הוא פיזיקה.

אני לא אוהב להעיד על עצמי אבל בדרך כלל אין לי בעיה עם לימודים והציונים שלי תמיד היו גבוהים.

נראה לי שאני באמת אלך על לחמן, שמעתי כבר מכמה אנשים שזה מקום טוב והוא הרבה יותר זול.

אם למישהו יש עוד דעות בנושא אשמח לשמוע, תודה!

פורסם

אתה צריך לדעת מה אתה רוצה ללמוד , בגלל שרק אז תוכל לחשב כמה אתה מעוניין להוציא בפסיכומטרי ..

בגדול , תתחיל לעבור על החומר המתמטי הנדרש (4 יח"ל מתמטיקה , אולי פחות) , שברים ,משוואות , חזקות , שורשים וכדומה ..

בהצלחה !

פורסם

מה זה משנה כמה הוא מעוניין להוציא? זו הטענה הכי מטומטמת ששמעתי בחיים שלי (זה בסדר, לא רק ממך).

הולכים לקורס, לומדים ועושים את המקסימום במבחן. יוצא כמה שיוצא, בהתאם ליכולת של הבן אדם. זה לא שאם "מספיק" לך 650, אתה פשוט מתחיל לטעות בשאלות בנק' מסויימת כי זה כבר מספיק. הטיעון הזה משמש כתירוץ של אנשים שיש להם ציון נמוך.

פורסם

^ זה לא מדויק - נניח ומספיק לך 600. אתה עושה סימולציה ומקבל 600 - במצב כזה הרי ברור שלא תבזבז זמן וכסף בכלל לקחת קורס...

פורסם
מה זה משנה כמה הוא מעוניין להוציא? זו הטענה הכי מטומטמת ששמעתי בחיים שלי (זה בסדר, לא רק ממך). הולכים לקורס, לומדים ועושים את המקסימום במבחן. יוצא כמה שיוצא, בהתאם ליכולת של הבן אדם. זה לא שאם "מספיק" לך 650, אתה פשוט מתחיל לטעות בשאלות בנק' מסויימת כי זה כבר מספיק. הטיעון הזה משמש כתירוץ של אנשים שיש להם ציון נמוך.

אם הוא יודע מה הוא רוצה ללמוד ואיפה , מסתכל על הסיכויי קבלה שלו ומגלה שוהא צריך ציון X שאינו גבוה ונמצא בתחום היכולות שלו אין טעם שישקיע כפול בקורס.

אני רציתי ללמוד כלכלה חשבונאות באוניברסיטה העברית - עם הבגרות שלי יצא שאני צריך 620 כדי להיות מעל סף הקבלה אז הייתי בטוח שעם 650 אני בטוח מתקבל. בגלל שהיה לי בצבא דפ"ר 90 ותמיד היה לי קל בלימודים ידעתי שאין טעם שאשקיע 6000 ש''ח בקורס כאשר קורס של 3000 ש''ח ייתן לי מה שאני צריך.

פורסם

יופי, נו. זה מקרה קיצון. ל 95% מהמקרים זה לא מספיק.

אתקן את עצמי:

הציון שדרוש בשביל להתקבל ללימודים איננו משנה כלל בשביל לבצע בחירה לאיזה קורס ללכת. אם צריך ציון נמוך מאוד ולבן אדם ברור שיש לו יכולות גבוהות מאוד, אז כן, זה רלוונטי. זו לא היתה הכוונה שלו, בכל מקרה.

כמו כן, הרבה אנשים מחליטים לאיזה תואר הם רוצים ללכת רק לאחר שהם עושים פסיכומטרי. אתה עושה פסיכומטרי, מוציא את המקסימום שלך - ואז יודע מה פתוח בפניך ומה לא.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אם למישהו יש עוד דעות בנושא אשמח לשמוע, תודה!

דעתי היא שתעשה פסיכומטרי במקום הכי זול שיש, תלמד ותשקיע את המקסימום במסגרת הזמן שיש לך ותוציא את הציון שמגיע לך. הקורס איננו משפיע על הציון שאתה מוציא, הוא רק עוזר לך להזיז את התחת ולגרום לעצמך להוציא את הציון הזה בפועל.

אחרי שיהיה לך ציון, תסתכל על דברים שנראים לך ותראה אם אתה יכול להתקבל אליהם או לא. עכשיו אתה רוצה פיזיקה, יכול להיות שעוד שנה בכלל תרצה משהו אחר. אי אפשר לדעת בחיים.

יש אנשים שיודעים באופן מוחלט מה הם רוצים ללמוד - לפי מה שאני מכיר זה מיעוט ואני לא רואה טעם לכפות את הכלל הזה על עצמך.

נערך על-ידי Ido.G

פורסם

הסיבה העיקרית ללכת לקורס (בהנחה שיש לך יכולות בסיסיות) זה מסגרת, תחליט כמה זה שווה לך.

הבעיה העיקרית בלימודים כאלה שאתה צריך משהו עם שוט שישב עליך. לדעתי - קח את הקורס הכי זול, גם ככה את רוב העבודה אתה צריך לעשות לבד בבית.

ועוד משהו - אם יש לך חבר שעושה קורס - יותר קל בשניים....

פורסם

לפי ניסיוני האישי, כמי שהלך לקורס פסיכומטרי בין י"א לי"ב אצל היי-קיו (קורס שרובו באינטרנט עם שיעור שבועי, 1800 שקל זה עלה לי... לא יודע למה שוחטים חיילים משוחררים במחירים של הדברים הללו, כנראה כי לרובם יש פיקדון שמן שהם לא יודעים מה לעשות בו חוץ מלטוס להודו או ללכת לקורס פסיכומטרי), אני יכול לומר לך שאם יש לך משמעת עבודה ומוטיבציה טובים מספיק, הפתרון הכי טוב עבורך הוא פשוט לקנות ספרי הכנה ולעבוד בבית. הקורס, כפי שציין קדני מעליי הוא יותר מסגרת מאשר שיעור - את העבודה האמיתית עושים בבית.

קנה ספרים, הרשם למועד הבחינה הקרוב, פנה לך זמן עד אז והתחל לטחון את החומר! הפסיכומטרי הוא רק מבחן שמראה יכולת התמדה בלימוד סוגי השאלות והגישה לפתרונן בדרך טכנית (עם כמה יוצאים מן הכלל אשר בודקים את חשיבתך). אם אתה יכול ללמוד לבד עם ספר בבית בצורה אופטימלית, זה הכי טוב בעיני.

כשלמדתי בהיי-קיו (שאגב, היו סבבה אם זה עוזר לך לדעת), השיעורים השבועיים נועדו ללמד אותנו את החיבור, וזהו בערך. לא הייתה בהם תועלת מבחינתי. ועכשיו, כשהם מלמדים גם את החיבור דרך האתר, אני לא רואה סיבה ללכת לשיעורים כאלה, שבהם אתה עושה בדיוק את מה שאתה עושה בבית. אני הלכתי ללמוד שם עם כמה חברים, ככה שזה יצא משתלם מהבחינה הזו, אך אני בטוח שאם הייתי קונה ספרים ומשקיע יותר מאמץ בבית, במקום לעשות את השטויות הללו באתר שלהם, הייתי יכול לשפר את הציון (708).

כשאני חושב על זה שוב, היתרון של הקורס הוא הסימולציות הללו שלהם, שנותנות לך אינדיקציה למצבך וגם מרגיל אותך לאופן בו בנויה הבחינה. אם אתה מוצא לזה תחליף כלשהו ולומד מספרים בבית, זה באמת הכי מוצלח בעיני. וזאת אם יש לך משמעת חזקה כמובן. אם לא, אולי עדיף לך הקורס (וזה לגיטימי לחלוטין).

אה, ודרך אגב, עוד טיפ קטן: הסיכוי שתצטרך להשתמש במילים כמו אספלנית, בזיך או גבחת במהלך הבחינה הם נמוכים להחריד. לא שהפסיכומטרי אינו תירוץ מספק ללמוד זאת כמובן :)

נערך על-ידי הדוד משה

פורסם

אספלנית - פלסטר

בזיך - כד שמן

גבחת - או קרחת באמצע הראש / קדמתו או כיפוף קל בגב .

צדקתי ?

פורסם

איספלנית- צודק!

בזיך- למיטב זכרוני מדובר בספל. פשוט ספל. אך יתכן ואתה צודק.

גבחת- אכן, קרחת באמצע הראש.

ועכשיו החידה הגדולה ביותר: מהו ברקאי?

אגב, כל ההגדרות הללו מתחילות ב-א' או ב' או ג', כי אחרי זה כבר לא המשכתי לעוד מילים :(

פורסם

הנה הדיון הפך לדיון כאב ראש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים