עבור לתוכן

מה הדעה הכלכלית/חברתית/פוליטית שלכם?

Featured Replies

פורסם

http://www.politicalcompass.org/test

מבחן נחמד שמצאתי...לא מושלם אבל עדיין די מעניין.

אז איפו אתם עומדים?

אחרי שתעשו את השאלון תגללו למטה ותקבלו תוצאות על ציר ה X ועל ציר ה Y תעתיקו את התוצאות.

התוצאות שקיבלתי:

Economic Left/Right: 6.25

Social Libertarian/Authoritarian: -3.54

פורסם

עשיתי את השאלון כולו, ואני חושב שהוא מאוד מטופש. יותר מדי שאלות לא רלוונטיות (הטעם שלי באומנות קשור איכשהו לדעותי הכלכליות?), יותר מדי ניסוחים מוטים, ויותר מדי שאלות שלא כוללות מספיק מידע על מנת לתת תשובה מושכלת.

נערך על-ידי vic07

פורסם

Economic Left/Right: -3.25

Social Libertarian/Authoritarian: 1.28

גם אני חושב שהשאלון מטופש ולא משקף כלל. במיוחד שהשאלות מוטות וחלקן מנוסחות בצורה לא ברורה בעליל.

אומנם יכול להיות באמת שאני שמאל כלכלי (אני יותר רואה את עצמי בתור מרכז רדיקלי מתון) אבל להגיד שאני ימני המתון שבמתון?

אני פאשיסט בכל רמ"ח איבריי!

פורסם

לא הייתי מקבל גם את הממצאים בנושא הכלכלי - הרי יש שם שאלות כמו "האם חברות צריכות להענש על הטעיית הציבור". אני מניח שמבחינת מחברי השאלון, ימין כלכלי אומר שלחברות מותר לעשות הכל, ולעזאזל החוק או המוסר הבסיסי ביותר, ואז כמובן שכולם יוצאים "שמאל כלכלי" מבחינתם.

ובנושא פוליטי, השאלון קושר יותר מדי בין דת לבין השקפה פוליטית. בעוד שכשמסתכלים על קבוצה גדולה אכן יותר סביר שאדם דתי יהיה "ימני", כשבאים לבחון את השקפותיו של אדם בודד זה כמובן בולשיט מוחלט. האם עובדת היותי חילוני\אתאיסט מונעת ממני להיות פאשיסט? לא. ההבדל היחיד עשוי להיות בכך שאני אהיה פאשיסט מבחירה מושכלת ולא "כי הרבי\כומר\אימאם אמר".

פורסם

[h=2]Economic Left/Right: -3.25

Social Libertarian/Authoritarian: -2.77[/h]חחחחח פחות או יותר כמו הדאלי לאמה :D

אם הייתי עושה את המבחן הזה לפני 3-4 שנים הייתה לי תוצאה הפוכה לגמרי ממה שקיבלתי עכשיו, 180 מעלות הבדל.

פורסם

Economic Left/Right: -1.62

Social Libertarian/Authoritarian: -7.38

לא מדוייק, אבל אני חושב שניתן לראות מגמות גדולות מהתוצאות שלו ואם זה התפקיד שלו הוא עושה את העבודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים