תחקיר הטחינה, כלבוטק בערוץ 10, עכשיו - אקטואליה ותרבות - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

תחקיר הטחינה, כלבוטק בערוץ 10, עכשיו


BarBee

Recommended Posts

מישהו ראה ויכול להסביר מה הסקנדל הפעם?

שכחתי לראות :facepalm:

לקחו את כל הטחינות שיש, שומשום מלא, עם קליפה, בלי קליפה ועשו בדיקות ב-2 מעבדות באיטליה.

בדקו כמות ברזל וסידן לעומת מה שהם מצהירים על האריזה.

היו כמה שיצאו טוב מאוד והרוב על הפנים.

ובסוף עשו בדיקה של עוד חומר, חומר משמר/טעם שהוא איכשהו עדיין מותר לשימוש באוכל

אבל מבדיקות שעשו בעבר, נמצא כי הוא מסרטן חיות מעבדה. לא בדקו על בני אדם...

וחלק מהטחינות מכילות את החומר הזה.

ולגבי טחינה עם שומשום מלא עם קליפה, זה די דבילי. אין להם את המכונות המתאימות.

מה שהם עושים זה טחינה עם שומשום ללא קליפה ואז בנפרד מוסיפים את הקליפה.

היה אמור להיות במקור הרבה יותר סידן אבל כשהם עושים את התהליך בצורה כזו זה מאבד הרבה סידן.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

טחינה אל ארז יצאה הכי טוב, סיפקה הכי הרבה סידן וברזל אפילו ממה שהצהירו.

http://www.alarz.co.il

אחריה טחינה 'המותג', שזה בעצם היצרן 'הנסיך' שגם יצא טוב.

ערבבת פה שתי קטגוריות שונות כאילו זו אותה קטגוריה.

המבחן בדק בנפרד טחינות רגילות וטחינות משומשום מלא.

אלו היצרנים הטובים ביותר בכל קטגוריה:

טחינה רגילה

1. סמל היונה

2. הנסיך

3. אל ארז

טחינה משומשום מלא

1. אל ארז

2. אחוה

3. המותג (מבית הנסיך)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אז אני ראיתי את הבדיקות של שומשום מלא בלבד.

אני בכל מקרה לא נוגע בטחינה (לא אוהב), אבל מי שכן, כדאי שיקנה את אלו שיצאו טוב בבדיקות.

לפחות לא תשלמו על ערכים תזונתיים שאין מצב שתקבלו.

אצלנו בבית בכל מקרה יש את 'הנסיך'. דווקא מרוצים ממנה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

מפתיע שדווקא המותג יצאה טוב, לרוב המוצרים של המותג זה זבל.

אמא שלי אוכלת טחינה של "הרדוף" - אני מעריך שהיא כן משומשום מלא. בטח היא לא היתה בתחקיר.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הרדוף (שומשום מלא) נכללה בתחקיר.

מבחינת סידן - כמויות יפות ויש עמידה בסימון התזונתי.

מבחינת ברזל - 50% פחות מהמוצהר (5.5 מ"ג לעומת 10.5 מוצהרים)

d30DK, המבחן בא לבדוק עמידה בערכים התזונתיים המפורסמים ע"ג האריזה וכן שימוש ברכיבים טבעיים.

לא מדובר כלל על מבחני טעימה.

אני אוהב להוסיף טחינה לבשרים על האש, שווארמה ופלאפל.

אצלנו יש את אחוה (שומשום מלא). היא מצוינת (גם טעימה מאוד וגם במחיר סביר).

במקרה אכלתי היום אצל חבר פרגיות עם טחינה שלהם שתובלה כמו שצריך (בלי לדעת שמדובר באחוה) - הוא קיבל ממני מחמאות עליה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

×
  • צור חדש...