עבור לתוכן

תחקיר הטחינה, כלבוטק בערוץ 10, עכשיו

Featured Replies

פורסם

מעצבן שכבר אי אפשר לסמוך על שומדבר.

גם שומשום צריך להתחיל לגדל לבד...

פורסם

מישהו ראה ויכול להסביר מה הסקנדל הפעם?

שכחתי לראות :facepalm:

פורסם

מישהו טען שהוא מייבא טחינה בזיל הזול, בניגוד למחירים המופרכים בארץ, ופתח אתר הונאה בו הוא מנסה למכור את הטחינה, והפיל ברשתו הרבה- טעות שלי, מדובר בת'ראד אחר.

פורסם
מישהו ראה ויכול להסביר מה הסקנדל הפעם?

שכחתי לראות :facepalm:

לקחו את כל הטחינות שיש, שומשום מלא, עם קליפה, בלי קליפה ועשו בדיקות ב-2 מעבדות באיטליה.

בדקו כמות ברזל וסידן לעומת מה שהם מצהירים על האריזה.

היו כמה שיצאו טוב מאוד והרוב על הפנים.

ובסוף עשו בדיקה של עוד חומר, חומר משמר/טעם שהוא איכשהו עדיין מותר לשימוש באוכל

אבל מבדיקות שעשו בעבר, נמצא כי הוא מסרטן חיות מעבדה. לא בדקו על בני אדם...

וחלק מהטחינות מכילות את החומר הזה.

ולגבי טחינה עם שומשום מלא עם קליפה, זה די דבילי. אין להם את המכונות המתאימות.

מה שהם עושים זה טחינה עם שומשום ללא קליפה ואז בנפרד מוסיפים את הקליפה.

היה אמור להיות במקור הרבה יותר סידן אבל כשהם עושים את התהליך בצורה כזו זה מאבד הרבה סידן.

פורסם

תודה רבה על ההסבר המפורט.

איזו טחינה יצאה טוב אז?

פורסם

טחינה אל ארז יצאה הכי טוב, סיפקה הכי הרבה סידן וברזל אפילו ממה שהצהירו.

http://www.alarz.co.il

אחריה טחינה 'המותג', שזה בעצם היצרן 'הנסיך' שגם יצא טוב.

פורסם

בדקו גם את כל הטחינות מהשטחים למיניהן? הגמל, היונה וכו'...

פורסם

מה עם כל הגנריות אחלה וזה?

פורסם

בדקו טחינה גולמית, לא הזבל המוכן של אחלה, שמיר וכו'.

פורסם
טחינה אל ארז יצאה הכי טוב, סיפקה הכי הרבה סידן וברזל אפילו ממה שהצהירו.

http://www.alarz.co.il

אחריה טחינה 'המותג', שזה בעצם היצרן 'הנסיך' שגם יצא טוב.

ערבבת פה שתי קטגוריות שונות כאילו זו אותה קטגוריה.

המבחן בדק בנפרד טחינות רגילות וטחינות משומשום מלא.

אלו היצרנים הטובים ביותר בכל קטגוריה:

טחינה רגילה

1. סמל היונה

2. הנסיך

3. אל ארז

טחינה משומשום מלא

1. אל ארז

2. אחוה

3. המותג (מבית הנסיך)

פורסם

אז אני ראיתי את הבדיקות של שומשום מלא בלבד.

אני בכל מקרה לא נוגע בטחינה (לא אוהב), אבל מי שכן, כדאי שיקנה את אלו שיצאו טוב בבדיקות.

לפחות לא תשלמו על ערכים תזונתיים שאין מצב שתקבלו.

אצלנו בבית בכל מקרה יש את 'הנסיך'. דווקא מרוצים ממנה.

פורסם

מפתיע שדווקא המותג יצאה טוב, לרוב המוצרים של המותג זה זבל.

אמא שלי אוכלת טחינה של "הרדוף" - אני מעריך שהיא כן משומשום מלא. בטח היא לא היתה בתחקיר.

פורסם

הרדוף (שומשום מלא) נכללה בתחקיר.

מבחינת סידן - כמויות יפות ויש עמידה בסימון התזונתי.

מבחינת ברזל - 50% פחות מהמוצהר (5.5 מ"ג לעומת 10.5 מוצהרים)

d30DK, המבחן בא לבדוק עמידה בערכים התזונתיים המפורסמים ע"ג האריזה וכן שימוש ברכיבים טבעיים.

לא מדובר כלל על מבחני טעימה.

אני אוהב להוסיף טחינה לבשרים על האש, שווארמה ופלאפל.

אצלנו יש את אחוה (שומשום מלא). היא מצוינת (גם טעימה מאוד וגם במחיר סביר).

במקרה אכלתי היום אצל חבר פרגיות עם טחינה שלהם שתובלה כמו שצריך (בלי לדעת שמדובר באחוה) - הוא קיבל ממני מחמאות עליה.

פורסם

לא דיברתי על מבחני טעימה, רק ציינתי בסוף ש-'הנסיך' גם יצא טוב וגם אוהבים אותו. זה הכל :)

פורסם

אז מי בעצם יצאו גרועים? אלה לא כל סוגי הטחינה שקיימים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים