עבור לתוכן

מסך מחשב נכבה ודורש ריסט

Featured Replies

פורסם

שלום,

בימים האחרונים שמתי לב לבעיה מוזרה במחשב. מדי פעם המסך נכבה (אני מניח שהוא פשוט מאבד את ה-feed מהמחשב) ואחרי כמה שניות גם הסאונד מפסיק. המחשב עצמו עדיין עובד אבל אני חייב לעשות ריסט כדי לצאת מהמצב הזה. לפעמים גם הריסט לא עובד (כלומר המחשב לא עולה בכלל).

בדקתי טמפרטורות של המעבד וכרטיס המסך ושניהם בטמפרטורות נורמליות. הבעיה קורית גם באמצע משחקים וגם סתם שאני גולש באינטרנט. מה יכולה להיות הבעיה?

עוד מספר דברים שיש לציין:

* אחרי שהמסך כבה ניסיתי לחבר אליו את הלפטופ ואז הוא עבד, כלומר שהבעיה כנראה לא במסך עצמו.

* אחרי הרבה זמן שלא הצלחתי לקבל תמונה במסך, ניסיתי לשים מתאם לכבל DVI ולחבר אותו ל-Display port והצלחתי לגרום למחשב לעלות. אבל אחרי מספר דקות שוב קרתה התקלה.

פורסם

אין פה ממש מקום לספק, כרטיס המסך שלך כניראה הוא מקור הבעיות..

אם יש ביכולתך לחבר כרטיס אחר ולעבוד איתה לאיזה יום יומיים בכדי לאשש השערה זאת זה יכול להיות מאוד מועיל.

בכל מקרה בלי כל קשר לאמור להעיל הורד את התוכנה GPU-Z ובצע איתה Stress test

לחיצה על סימן השאלה הכחול ואז Start render Test

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה :)

אחרי התייעצות עם חבר שהיתה לו בעיה דומה. הוא אמר לי לנתק את כרטיס המסך ולנקות את כל המגעים עם ספריי אויר. באמת היה שם קצת אבק אז אני מקווה שזה מה שגרם לבעיה. בנתיים הכל בסדר, נקווה שישאר ככה.

אני אעדכן את הדיון אם תהיינה התפתחויות.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אוף. הבעיה עדיין קיימת. אמנם לא בתדירות שהייתה מקודם, אבל עדיין 3 פעמים ביום פחות או יותר. מחר אני קונה הרדיסק חדש ומתקין עליו מערכת הפעלה כדי לשלול בעיה של תוכנה או דרייבר כלשהו. נקווה שבזה יסתיים העניין.

פורסם

זאת לא בעיית תוכנה ה-99%.

לא הבנתי איך obeh החליט שזה כרטיס המסך, בכל אופן, יכול להיות שהזיכרונות לא יושבים במקום הוא בעיה בספק הכוח, גם כרטיס מסך לא תקין יכול לגרום לזה.

האם יש צפצופים אחרי הריסט, כאשר המחשב עדיין לא עולה?

פורסם

הוא הבין בעזרת ניסיון של יותר מעשור בתחום.

אבל היי כל אחד יכול לטעות.

פורסם

אנחנו חולקים טווח ניסיון זהה...

בכול אופן, אם הוא לא עולה אחרי ריסט, זה יכול להיגרם מכל דבר כמעט, אני לא יודע איך החלטת שזה כרטיס המסך ולא הספק או הזיכרון (למרות שבגלל אי שליחת האות ל מסך זה בהחלט סביר).

פותח הדיון, בדוק במציג האירועים אחר שגיאות אפשרויות, ואם נוצר קובץ dump.

האם מתקבל מסך כחול?

פורסם
  • מחבר

דווקא מחיפוש בפורומים באינטרנט ראיתי שגם האנטי וירוס יכול להיות הבעיה וגם הדרייבר של כרטיס המסך.

מאז שניקיתי את המחשב, הוא תמיד עולה אחרי שאני עושה ריסט.

אין מסך כחול. מה שקורה זה שהמסך פתאום הופך לשחור, הסאונד ממשיך (לפעמים גם הסאונד נתקע אחרי כמה שניות).

איך אני בודק את מציג הארועים? איפה נמצא קובץ ה-Dump?

פורסם

הנה כלי קטן שכתבתי שיכווץ את כל קבצי ה Minidump שהצטברו במחשב שלך לאורך הזמן

הפעל אותו והעלה את הקובץ שיווצר לאחד משרתי השיתוף.

http://db.tt/UTo6ka9k

פורסם
  • מחבר

אוקיי, התפתחות מעניינת. הבעיה עדיין קיימת גם לפני עליית מערכת ההפעלה. זה קרה עכשיו בזמן שהייתי בתפריט ה-BIOS.

אז מבחינתי יש עכשיו שני חשודים מרכזיים, לוח האם והזכרון. נראה לי שאני פשוט אכנע ואקח את המחשב למעבדה של KSP.

פורסם

אל תשלול כרטיס מסך וספק.

פורסם
  • מחבר

היה לי במקרה ספק חלופי (חדש) שחיברתי אחרי שהבעיה התחילה, והיא המשיכה גם עם הספק החדש. ובנוגע לכרטיס מסך, שמתי לב שהסאונד נתקע אחרי כמה שניות אחרי שהמסך הופך לשחור.

אני חושד מאוד בלוח האם :surmene:

עדכון!

לאחר ביקור במעבדה, הסתבר שהאשם הוא אכן כרטיס המסך. Sapphire 7970 OC.

מה שאומר ש-obeh אכן צדק. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים