עבור לתוכן

המחשב נהיה יותר איטי

Featured Replies

פורסם

שלום,

המחשב שלי נהיה יותר איטי בזמן האחרון. לא פירמטתי את המחשב כבר למעלה מחצי שנה ואני מעדיף שגם לא בעקבות תקלות באינטרנט שנוצרות לי.

המפרט שלי הוא:

i5 2500

HD 7970

8GB RAM

האיטיות שאני מתאר באה לידי ביטוי בגלישה איטית יותר בדפדפן למשל. המעבד מגיע לניצול של 60% רק בגלל צפייה בסדרה.

ניסיתי למחוק זבל על ידי CCLEANER אך ללא הועיל.

האם למישהו יש פתרון לכך?

תודה רבה. אם צריך מידע נוסף אז רק תגידו ואני אציין.

פורסם

אין שום קשר בין התקנת מערכת הפעלה מאפס לבין טיפול בבעיות בביצועים.

בעיות בדפדפן - תתחיל לבדוק אם יש בעיות מבחינת התוכנה להציג את התuכן או מבחינת רשת (אפשר לראות בקלות עם developer tolls ע"י לחיצה על F12).

ניצול גבוהה של מעבד - 60 אחוז זה דיי גבוהה ל video decoding אך ממש לא אמור להיות קריטי. יש בעיה של frame rate בניגון?

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר בעצם שמקור הבעיות הוא מהחומרה שלי? יש לי חומרה מעולה נכון להיום, והביצועים צריכים להיות טובים מאוד.

יצאתי מנקודת הנחה שאם החומרה שלי טובה אז מדובר בבעיה תוכנתית שהפתרון לה הוא להתקין מערכת הפעלה מחדש.

בקשר לרשת, מהירות האינטרנט שלי היא 15 מגה. אני לא חושב שיש בעיה מבחינת מהירות אינטרנט.

אתה יכול להסביר לי קצת יותר על Developer Tools? לחצתי F12 ועכשיו יש לי כל מיני נתונים שאני לא מבין מהם כלום.

איך אני בודק אם יש בעיה של FRAME RATE בניגון?

אני מאוד צריך את העזרה הזאת.

ואני מבקש שתסבירו לי את המונחים שאתם מעלים לכאן, כי כרגע הם חסרי משמעות בשבילי (אני לא מבין אותם בכלל...).

תודה רבה ויום נעים

פורסם
אז אתה אומר בעצם שמקור הבעיות הוא מהחומרה שלי? יש לי חומרה מעולה נכון להיום, והביצועים צריכים להיות טובים מאוד.

תודה רבה ויום נעים

איך הבנת את זה ממה שאני כתבתי?

מה שאני מנסה להסביר זה שאם יש בעיות אז צריך לאבחן אותם ולטפל נקודתית ולא לזרוק ניחושים.

בקשר לרשת, מהירות האינטרנט שלי היא 15 מגה.

זה רוחב הפס המקסימלי בינך לבין הPOP של חברת הISP שאתה מנוי בה. לא הבנתי איך זה קשור לבעיה שאפילו לא נתת שום פרטים עליה...

אתה יכול להסביר לי קצת יותר על Developer Tools? לחצתי F12 ועכשיו יש לי כל מיני נתונים שאני לא מבין מהם כלום.

אני רואה שאתה משמש ב Google Chrome ומאמין שיש לך קצת אינטליגנציה. הכלים האלו (שבאים מובנים בדפדפן שלך) מאפשרים לך למדוד כמה זמן ובאיזה סדר נטענים רכיבים בעמוד.

מה שנותן לך להעריך אם יש בעיית תקשורת עם השרת המרוחק ברשת או שפשוט בעיה מקומית במחשב שלך.

תעיין כאן:

https://developers.google.com/chrome-developer-tools/docs/timeline

איך אני בודק אם יש בעיה של FRAME RATE בניגון?

לא כתבתי שאתה צריך לבדוק frame rate. אני פשוט מנסה להבין על מה שאתה מתלונן בזמן ניגון וידיאו...

אם אופי בעיה הוא שיש frameים נופלים בגלל ניצול מעבד גבוהה, אז יש דרכים גם לבדוק ולטפל בזה. למרות שקשה לי לתאר כזה תסריט עם המעבד שלך.

ואני מבקש שתסבירו לי את המונחים שאתם מעלים לכאן, כי כרגע הם חסרי משמעות בשבילי (אני לא מבין אותם בכלל...).

באיזה עולם מונחים אתה מבין?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים