עבור לתוכן

קירור גרוע... כנראה משפיע על ביצועים?

Featured Replies

פורסם

אהלן... אז תשמעו יש לי מחשב דיי סביר, לפני בערך שנה קניתי לוח אם חדש ומעבד חדש, אבל הם הגיעו עם מאוורר ממש גרוע.

בהתחלה זה לא ממש הפריע אבל עכשיו זה מגיע למצב שהמעבד מגיע ל-50-55 מעלות במנוחה! (בלי שום תוכנה רצה)

יכול להיות שהקירור הגרוע משפיע גם על הביצועים? כי המחשב שלי אמור להריץ משחקים ישנים יחסית על הגדרות סבירות, אבל הוא לא.

הוא עושה לי בעיות אפילו עם משחקים ישנים כמו GTA San andreas וGTA IV.

הנה המפרט:

מעבד: AMD Phenom II x4 955 @3.2GHz

לוח אם:Asus M5A78L

כרטיס מסך: ATI Radeon HD 5770 1024Mb

ראם: 4GB

ספק: ג'נרי - 500W (שזה בערך 350W)

אז אני צריך המלצה למאוורר שלא יעלה יותר מדי(עד 150-200), ולא יעשה בעיות. יש דבר כזה? תודה.

פורסם

לא חושב, לא ברמה שאתה חושב שזה.

אני חושב שתחזוקה של המחשב ברמת מע' ההפעלה היא גורם משפיע יותר.

פורסם
  • מחבר

למה הכוונה ב"ברמת מערכת ההפעלה"?

פורסם
  • מחבר

אני יודע שהוא אמור.... אבל הוא לא פועל טוב, אז בגלל זה פתחתי את האשכול, אני לא מבין למה המשחקים לא פועלים במחשב שלי טוב, כי המחשב דיי סבבה...

אני צריך לשים על ההגדרות הכי נמוכות וגם אז אחרי רבע שעה הוא מתחיל לעבוד לאט.

אז בגלל זה אני חושד שזו אשמת הקירור, כי אם המשחק עובד טוב במשך 10-15 דקות, ואז הוא מתחיל לגמגם, אז הדבר היחיד שהשתנה זו הטמפרטורה של המחשב... נשאר להאשים רק את הקירור

פורסם

באיזה רזולוציה אתה משחק ? תבודק עם 3DMARK או OCCT את הטמפ' של המעבד והכרטיס מסך במאמץ.

ומשם תמשיך.

פורסם
  • מחבר

עם הכרטיס מסך אין בעיה, הוא לא מתחמם.

כשאני משחק GTA IV על 1920x1200 (אבל ההגדרות האחרות נמוכות מאוד) המשחק עובד על 60 fps למשך רבע שעה, אבל אחרי הרבע שעה הזו (בערך) המחשב מתחיל להתאמץ, המאוורר רועש מאוד, והFPS יורד לסביבות ה20-30. כשאני בודק את הטמפ' של המעבד היא על 75-80 מעלות, ואני יוצא מהמשחק כדי שלא יישרף לי המעבד.

פורסם

עכשווי זה קיץ והוא יותר חם מהרגיל ולכן המעלות שלך עלות בלי מאמץ אפילו ב 10 15 מעלות תחליף משחה למעבד תנקה אבק ותרה עם יש בעיה מעל 75 70 מעלות זה לא מומלץ גם הספק הגנרי שלך יכול להיות גורם לבעיה בגלל מתחים לא יציבים

פורסם
  • מחבר

יש כמה סוגים של משחה תרמית? איך אני אדע מה מתאים? ואתה בטוח שזה יעזור בכלל?

פורסם

לא חייב שהבעיה רק בהחלפת משחה טרמית...

יכול להיות שהוא יחליף משחה והטמפרטורה תרד בכ10 מעלות...

למה שלא יקנה מאוורר ברמה טובה ושיוכל לקרר לו את המעבד ?

פורסם

מה לגבי הטמפ' של הכרטיס מסך ? והרעש מגיע מהקירור של המעבד או הכרטיס מסך ? בדקת את זה ?

כמו כן משחה תוריד כמה מעלות אבל עדיין בשילוב עם קירור סטוק יהיה קשה לקרר את המעבד הנ"ל בחום של ישראל..ולכן מומלץ לרכוש קירור יעודי.

פורסם
  • מחבר

הקירור של הכרטיס מסך בסדר, כמו שציינתי.

ובגלל זה ביקשתי בחלק האחרון של המודעה, המלצה למאוורר סביר למעבד הזה בתחום המחירים עד 200 ש"ח.

מה דעתכם על Schyte Ninja 3 rev B? הוא שווה 195 ש"ח? הוא יתאים למעבד?

פורסם

לי אישית קשה להאמין שזה יפתור את הבעיה.

אבל אני גם יכול לטעות, יהיה מעניין לראות אם זה לא יהיה בזבוז כסף.

תעדכן.

פורסם

את בעיית הטמפ' במעבד זה יפתור, את בעיית נפילות הFPS זה משהו אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים