עבור לתוכן

לאילו יישומים כיום יש שימוש בליבה בודדת ואילו בריבוי ליבות?(וגם שאלהעלfloating point)

Featured Replies

פורסם

abatiah הנחת הבסיס שלך שגויה.

מעבד 2GHZ עם 4 ליבות מכיל 4 ליבות של 2GHZ כל אחת.

מעבר 2GHZ עם 2 ליבות מכיל 2 ליבות של 2GHZ כל אחת.

ההנחה שלך שהמעבד עם 4 ליבות מכיל 4 ליבות של 500, והמעבד עם 2 ליבות מכיל 2 ליבות של 1000 - שגויה.

(אם כי אני מודה שזה באמת יכול להיות מבלבל ובתחילת הדרך לפני כמה שנים כשכל הנושא הזה עם כפולי ומרובעי הליבות רק יצא - גם אני בטעות חשבתי כמוך לתקופה מסויימת... פשוט כי לא נראה לי הגיוני ש"פי 2 עוצמה" יכנס בתוך הפרש מחיר שהוא בד"כ הרבה פחות משמעותי..)

נערך על-ידי Milford Cubicle

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה לכם!

מצטער על העיכוב, היה לי קצת לחץ וגם במקביל קראתי באתרים אחרים על הנושא ועכשיו נראה לי שאולי אנסה בעתיד גם OC. :smile1:

:xyxthumbs:

נערך על-ידי abatiah

פורסם

חוץ מתוכנות שיודעות לעשות שימוש בכמה ליבות במקביל, יש עניין של מולטיטסקינג ותגובתיות מערכת.

כשיצאו מעבדי ה2 ליבות הרבה המחשבים התחילו לעבוד הרבה יותר חלק כי כשאפליקציה אוכלת את המעבד, שאר הישומים ימשיכו לעבוד חופשי על ליבה אחרת.

עד מעבדי ה2 ליבות היה מאוד נפוץ שישום FLASH ישתלט על המעבד(באופן "תקין" או כבאג) ויתקע את המערכת.

בגלל הטבע של ישומים לאכול לפעמים 100% מעבד לרגע אחד או יותר, מעבדי 4 ליבות הביאו שיפור נוסף בתגובתיות המערכת וחוסר התלות של ישומים בעומסי עבודה במולטיטסקינג.

בעיקרון הוינדוס תמיד יפנה ישום לליבה הכי פחות עמוסה, וכך נוצר אפקט פיזור אינסופי של ישומים בין הליבות ואיזון מחדש בכל רגע ורגע.

שורה תחתונה המעבר לריבוי ליבות עזר מאוד להחליק את תגובתיות המערכת, ולחופש עבודה במולטיטסקינג.

4 ליבות מביאות איכות החלקה שלא תמיד יש ל2 ליבות.

משום מה עולה לי לראש השוואה לא ממש תואמת מתחום הזיכרון.

ל4GB זיכרון היה/יש אפקט החלקת מערכת גדול מאוד על פני 2GB, לעומת זאת בזיכרון מעל 4GB היתרון הרבה פחות משמעותי בתחושת ההחלקה במערכת אצל רוב המשתמשים.

אותו דבר אני טוען לגבי מספר הליבות.

4 ליבות זה המספר הקסום שבו המעבד הופך להיות באמת זורם.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים