עבור לתוכן

קלאב הוטל = בושה וחרפה

Featured Replies

פורסם

טוב אחי,

בקיצור, לי היה נראה הגיוני לבוא בגישה של,

הממ, אולי אני אבקש מהחבר'ה פה במלון שיעשו לי טובה ויעזרו לי בבעיה שלי, זה יהיה מאד נחמד מצידם.

בדיוק בגלל הדברים האלה כל המחאות האינטרנטיות והחברתיות נופלות,

כי על כל שטות מישהו מתחיל לעשות סנסציה, אז כבר אף אחד לא שם זין, גם האזרחים וגם השלטון

אם לאנשים היה תאקט, והיו מעלים פעם בשנה סוגיה והופכים את האינטרנט והרחובות,

סוגיה שנוגעת לכלל, ולא לצרות של עשירים שלא הכניסו אותם ללובי של המלון שלחמו וחמתו יש שם סוויטה בשלוש מליון דולר

• תגובות 75
  • צפיות 8.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למה אתה סתם קובע שחוסר הטאקט נמצא אצל פותח הדיון?

הרי הוא ביקש והסביר, והציע להראות הוכחה שהוא במלון אחר כי כנראה שהם התייחסו אליו כמו אל מסתנן.

הוא גם הציע לתת להם עירבון שיבטיח שהוא רק ממלא מים חמים בבקבוק מאכיל את התינוקת והולך.

הם אפילו תגובה לא נתנו.

רק מוחקים הודעות, מתעלמים, וממשיכים לעשות מה בראש שלהם, כולל לרמות לקוחות בחוזים דרקוניים כמו שאפשר לקרוא באינטרנט.

מילא שהם מלון חסר התחשבות במתאכסנים במלון, שסביר שמידי פעם ירצו להיפגש עם אנשים בלובי כמו שנהוג לעשות בכל בית מלון בעולם, במיוחד 5 כוכבים.

אבל אפילו להפעיל שיקול דעת במקרים מסויימים הם לא מוכנים לעשות?

רק על זה הייתי מוריד להם כוכב.

לי הם נשמעים כמו מלון עם אווירה שלילית.

בתקופת ילדותי הייתי לא מעט במלונות כי אבי היה חבר בוועדה של התאחדות מלונות או משהו בסגנון.

ולא פעם ולא פעמיים נערכו פגישות עם אנשים בלובי.

הקונספט הזה של מלון שאורחיו אינם יכולים להיפגש עם אנשים לשיחה בלובי הוא קונספט של לונה פארק לילדים, לא של מלון חמישה כוכבים.

לא מעניין אותי שזאת "זכותם" "לקבוע" "מה שבראש שלהם", ושהם "עסק" ש"רק רוצה לעשות כסף".

זאת גם זכותם לא לסחוב תיקים, לא להפעיל מזגן, ולא לתקן מעלית.

באמת בושה וחרפה למלון שאינו ערוך לקבלת אורחים בלובי.

פורסם

אני חושב שפותח הדיון לא תמים , ואם הוא היה מדבר אליהם אחרת , אז כנראה שהם כן היו נותנים לו להיכנס לפחות ללובי.

אני לא אומר שהמלון בסדר או לא בסדר , והם היו צריכים להכניס אותו , אבל כנראה שהם דיברו בצורה גסה ואולי העליבו....

ואני לא יודע אם הייתי מגדיר את קלאב הוטל אילת כמלון 5 כוכבים...

פורסם

ועל מה אתה מתבסס?

על העובדה שהם לא נתנו לו להיכנס אחרי שהם לא נתנו לו להיכנס?

איפה שהוא באמצע בין שהם לא נתנו לו להיכנס ובין שהם לא נתנו לו להיכנס הוא אמר משהו שגרם להם לא לתת לו להיכנס?

בחייך מאיפה אתה מביא את הרעיונות האלו?

[סרקזם] השומרים בכניסה למלון הם אלו שנעלבו והושפלו, והם רק החזירו חזרה. :rolleyes:

פורסם

אני לא מכיר את המקרה , אבל אני אגיד לך איך הוא נשמע לי:

השומרים: סליחה , אתה אורח במלון?

פותח הדיון :לא , אבל ההורים של אישתי פה וזכותי לעשות מה שאני רוצה , גם להיכנס לבריכה (אולי אפילו בא עם תיק...).

השומרים: אנחנו מצטערים , אבל אתם לא יכולים להיכנס!

פותח הדיון : נו , מה כפת לכם?

השומרים: אי אפשר , זה לא בשליטתנו...

פותח הדיון : נו , אני רק רוצה להאכיל את הילדה (וכמובן להישאר אחרי זה עוד כמה שעות ולהנות ממתקני המלון , כי אני לא אמין...ואולי גם אני מתגורר במלון גרוע...).

השומרים :אתם לא יכולים להיכנס , אבל אם אתם רוצים , אז תביאו את הילדה לסבא וסבתא שלה ושהם יאכילו אותה..

פותח הדיון : לכו , לכו יאפסים , חכו , חכו , אני עוד אכתוב עליכם בכל כלי התקשורת ויפטרו אותכם , והמלון יפסיד עבודה...

אני סתם ציינתי דרך שבא רוב האנשים שנתקלתי בהם כנותן שירות בעברי מתנהגים.

אני לא מכיר אותו , ואני לא יודע את האמת , ויכול להיות שזה לא קרה ככה , אבל מניסיון שלי , רוב הישראלים חושבים שמגיע להם הכל , ותרבות האתה חייב להיות העבד שלי , כי אני הבאתי לך 20 שקל טיפ...

פורסם

מה קרה לחף עד שהוכחה אשמתו?

בנתיים היחידים שיש עליהם ראיות שהם לא בסדר הם קלאב הוטל אילת.

קראתי את ההודעה שלו כמה פעמים, לא נראה שיש שם הגזמה או נסיון להכפיש.

נראית כמו תגובה אמיתית למקרה שקרה.

אני מאוד לא אוהב את הגישה שכל הצרכנים הישראלים אשמים כברירת מחדל.

גם אם יש כמה תפוחים מקולקלים, למה סתם להתקיף ללא סיבה את אמינותם של אלו שאין בהם פגם?

יש ערסים במדינה, אז כל הישראלים ערסים?

ובגלל זה דמו של הצרכן הישראלי מותר?

מה הלאה? תתחיל לכנות את כל הישראלים בני החזירים והקופים?

למה לקחת מקרה שאין בו לא חשד אמיתי, ולא שבב ראיות חצי מרשיעות, ולצבוע אותו בכוח בשחור מתוך מניעים כמעט גזעניים?

ההגיון והצדק מכתיבים שאין להשליך על האדם אשמה אוטומטית על פי לאומיותו בלבד.

לעומת זאת התנהלות פוגעת שאינה בתום לב, של בית מלון ספציפי שהוכחה בעבר אשמתו, דווקא כן מהווה משקל בנקודת המוצא להתייחסות.

פורסם

מלון הוא עסק מסחרי, שככלל אינו חייב לא מבחינה חוקית ולא מבחינה "מוסרית" להכניס לתחומו אנשים שאינם לקוחות, או לאפשר להם להשתמש במתקני או שירותי המלון (כן, גם במיחם). האם הייתי מצפה מבית מלון לאפשר גישה למתקניו במקרה חירום? בוודאי. האם הייתי מצפה זאת כאשר המלון לא רואה שום מקרה חירום והלקוח דורש להכנס כי חמיו הם לקוחות? לא ממש.

מבחינתי, הדבר שקול לאנשים שנכנסים למסעדות בשביל להשתמש בשירותים, או אדם שמגיע לחנות מחשבים ומבקש לעשות שימוש במדחס (לחץ אוויר) בשביל לנקות את המחשב למרות שהוא לא לקוח. לא לתת לאנשים כאלו את מבוקשם זה אולי "לא נחמד", אבל זה ממש לא תנאי להגדרת העסק כטוב או לא ובטח שלא עילה להשמיץ את העסק באינטרנט. בכל מקרה, נראה שכשמדובר בקלאב הוטל ספציפית, יש מספיק סיבות אחרות להשמיץ.

פורסם
  • מחבר

אתם מעלים פה השערות ממש לא נכונות, אין לי סיבה לשקר ולעוות את האמת

אחר כך אל תתפלאו למה אנשים לא מתלוננים

כל מה שכתבתי ככה היו הדברים

פורסם
מלון הוא עסק מסחרי, שככלל אינו חייב לא מבחינה חוקית ולא מבחינה "מוסרית" להכניס לתחומו אנשים שאינם לקוחות, או לאפשר להם להשתמש במתקני או שירותי המלון (כן, גם במיחם). האם הייתי מצפה מבית מלון לאפשר גישה למתקניו במקרה חירום? בוודאי. האם הייתי מצפה זאת כאשר המלון לא רואה שום מקרה חירום והלקוח דורש להכנס כי חמיו הם לקוחות? לא ממש.

הוא לא דרש שום דבר.

הם הגיעו כמשפחה שנפגשו ליד וליוו את ההורים למלונם.

הצורך של התינוקת הוא הצורך של ההורים והסבים באותה המידה.

מבחינתי, הדבר שקול לאנשים שנכנסים למסעדות בשביל להשתמש בשירותים, או אדם שמגיע לחנות מחשבים ומבקש לעשות שימוש במדחס (לחץ אוויר) בשביל לנקות את המחשב למרות שהוא לא לקוח. לא לתת לאנשים כאלו את מבוקשם זה אולי "לא נחמד", אבל זה ממש לא תנאי להגדרת העסק כטוב או לא ובטח שלא עילה להשמיץ את העסק באינטרנט. בכל מקרה, נראה שכשמדובר בקלאב הוטל ספציפית, יש מספיק סיבות אחרות להשמיץ.

מלון זה לא מסעדה.

באותה המידה שמטבח זה לא בית.

וסלון זה לא מטבח.

מתאכסני המלון לכל עניין ודבר מתגוררים שם לתקופה קצרה.

אולי זאת לא זכותם של דרי המלון להעניק לאורחיהם משירותי המלון, אבל לקבל אורחים ללובי לכמה דקות מקובל בכל מלון בעולם.

חוסר האפשרות לקבל אורחים בלובי היא אטימות והתעלמות מצורך בסיסי של דיירי המלון.

אפילו במלונות פשפשים בהודו לא יתייחסו אליך ככה.

וגם לא במלונות המפוארים בקטאר.

קלאב הוטל הוא לא מלון, זאת אכסניה לנוער בסטייל לונה פארק.

שעובדת בקבלנות על חוזים קבוצתיים.

לא יודע איך הם קיבלו 5 כוכבים.

צריך להוריד להם איזה 1-2.

פורסם

ההודעות שלך מעייפות, אתה חוזר בכל פעם על אותה דעה, ומגן עליה בחירוף נפש למרות שברור שאתה לא מצליח לבסס אותה ברמה שתשכנע את כל השאר.

אתה חושב שבית מלון צריך לתת לכל דכפין להיכנס ללובי ולהתנחל בו? סבבה, אתה בין היחידים.

הרמה של המלון ממש לא משנה.

אם יש לי בית עסק יש לי את הזכות לתת רק ללקוחותי להכנס, ואם אני רוצה אני יכול למנוע זאת גם מהם. חוק יסוד כבוד האדם וחירותו שממנו נגזר השוויון חל מכוח הפסיקה על גופים דו-מהותיים ולא על בתי מלון, והדרישה להתנהג לאנשים בשוויון לא ממש חלה במשפט הפרטי, מכוח החירות של הפרט לעשות מה שבראש שלו.

אמנם יותר הוגן ויותר אנושי לתת להם להיכנס, וככה גם כתבתי עוד בתגובה הראשונה שלי בדיון הזה, אבל זה ממש לא הכרח ואין פה ממש סיבה לתלונה או להתנצלות.

פורסם

אתה קצת מבלבל פה...

חוק יסוד כבוד האדם וחירותו מתייחס לאדם פרטי ולא לעסק שהוא מקום ציבורי , למרות שהוא שייך לאדם פרטי.

אתה חייב להתנהג לאנשים בשוויון , בלי הבדל גזע , דת , לאום ומין , אבל פה יש הפרדה בין לקוחות ולא לקוחות , אז זה לא ממש אותו דבר...

אי שוויון זה לא לתת להם להתאכסן במלון בגלל שהם מוסלמים למשל.

אין זכות לפרט לעשות מה שבראש שלו , יש מגבלות...

נניח ואני הבעלים של מקווה רק לגברים , אז מבחינה עקרונית הוא כביכול מיועד לגברים יהודים , אבל מה קורה במידה ואישה רוצה להיכנס? כמובן שאני לא חייב ואני לא אתן לה להיכנס. אבל מה קורה אם גבר מוסלמי רוצה להיכנס? אז פה מבחינת החוק אין שום סיבה שאני לא אתן לו להיכנס , ולכן אי מתן שירות בתשלום רגיל לאיש הזה זה לא חוקי.

http://www.humanrights.org.il/main.asp?MainCategoryID=4&CategoryLevel02ID=59

פורסם

אתה לא יכול יותר לפגוש חברים במלון שאתה מתאכסן בו? אתה רציני?

פורסם
אתה קצת מבלבל פה...

חוק יסוד כבוד האדם וחירותו מתייחס לאדם פרטי ולא לעסק שהוא מקום ציבורי , למרות שהוא שייך לאדם פרטי.

אתה חייב להתנהג לאנשים בשוויון , בלי הבדל גזע , דת , לאום ומין , אבל פה יש הפרדה בין לקוחות ולא לקוחות , אז זה לא ממש אותו דבר...

אי שוויון זה לא לתת להם להתאכסן במלון בגלל שהם מוסלמים למשל.

אין זכות לפרט לעשות מה שבראש שלו , יש מגבלות...

נניח ואני הבעלים של מקווה רק לגברים , אז מבחינה עקרונית הוא כביכול מיועד לגברים יהודים , אבל מה קורה במידה ואישה רוצה להיכנס? כמובן שאני לא חייב ואני לא אתן לה להיכנס. אבל מה קורה אם גבר מוסלמי רוצה להיכנס? אז פה מבחינת החוק אין שום סיבה שאני לא אתן לו להיכנס , ולכן אי מתן שירות בתשלום רגיל לאיש הזה זה לא חוקי.

http://www.humanrights.org.il/main.asp?MainCategoryID=4&CategoryLevel02ID=59

אני לא מבלבל. התייחסתי בהודעה שלי לעיקרי הדברים ולא הרחבתי מכיוון שלא ראיתי לנכון.

החוק בעיקרון לא חל על פרטים, אין לפרט החובה לנהוג בשוויון במה שנקרא "רשות היחיד". החוק גם לא חל באופן עקרוני על בתי עסק, אלא שלאחר חקיקתו חוקקה הכנסת חוקים צרכניים אחרים, כמו לדוגמא חוק איסור הפליה במוצרים ושירותים, אשר קובע הסדרים ספציפיים החלים על בתי עסק. בכל מקרה אין ספק שלתת לאדם שאינו לקוח להיכנס ללובי אינו מוגדר "מוצר", ולכן החוק לא חלק במקרה הספציפי הזה, ואין להם שום חובה חוקית להכניס אותם לבית העסק.

מן הסתם לפרט יש מגבלות על מה שהוא מסוגל לעשות, לא ציפיתי שתפרש את דבריי בצורה כל כך דווקנית. לאדם אין את החירות לרצוח ולדקור, אני התכוונתי לחירות של הפרט ליצור אינטראקציה עם פרטים אחרים, ובהיבט הזה, כל עוד הוא לא פוגע בזכויות של אחרים, הוא יכול בהחלט לעשות מה שבראש שלו.

בנוגע לדוגמת המקווה- פה אתה מבלבל. לבית עסק כמו מקווה, שחל עליו החוק, אשר רוצה להפר את השוויון ולא לתת לאישה להיכנס, עליו להציג שוני רלוונטי בין גברים לנשים שמאפשר לו לבצע את ההפליה, עליו להוכיח שההבחנה היא לתכלית ראויה. ישנם גישות שונות בפסיקה, אבל אני מאמין שלדוגמה הזאת נקבע שיש שוני רלוונטי בין גברים לנשים.

פורסם

אם אני לא טועה כל מקום עסק לא משנה מה אפילו גזלן בחוף הים חייב להגיש לך לפי חוק אפילו שאינך לקוח או קונה משהוא או מתארח בבית המלון לפי הצורך חייב ע"פ להגיש לך כוס מים לפי דרישה (לא מינרליים לא קרים סתם מים מהברז)

פורסם

החוק לא נאכף

ובכל מקרה, לא ממש רלוונטי פה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים