עבור לתוכן

האם כדאי לי להרכיב מחשב לבד?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני לא יודע אם כדאי לי לחסוך את עלות ההרכבה בקניית מחשב ולהרכיב לבד.

כבר הרכבתי בעבר כוננים למניהם, זכרונות, ספקים, כרטיסי PCI ומאווררים.

בעצם הדבר היחיד שעוד אין לי ניסיון בהרכבתו הוא המעבד (וההיטסינק שעליו).

מהו הסיכוי שאני אפשל בהרכבה, ומהו הנזק שעלול להגרם?

מה המשמעות של הרכבה עצמית מבחינת אחריות של החנות?

פורסם

אם תעשה הכל כמו שצריך שלב אחרי שלב אין סיבה שתהרוס משהו.

בכל מקרה אם בכל זאת עשית טעות הנזק יכול להסתכם במקרה הגרוע ביותר בכלל מה שהיה מחובר באותו רגע לספק, כלומר כל המחשב.

בכל מקרה במקרה שקיבלת רכיב לא תקין (וזה קורה) אחרי הרכבה של המחשב יש סיכוי שהחנות תאשים אותך שאתה הרסת אותו ותמנע ממך אחריות למרות שזה לא אשמתך.

יש כמה חנויות גרועות שבהם האחריות ניתנת על כל רכיב בנפרד במקרה של הרכבה עצמית, ככה שאם יש לך תקלה זה בעיה שלך לאתר אותה ולתת את החלק המקולקל למעבדה. ב-KSP זה עובד ככה, את החלק הראשון הם בודקים חינם ועל החלק השני הם כבר לוקחים כסף ובשום מקרה הם לא לוקחים ממך מחשב שלם בלי לשלם.

אתה יכול למצוא הרבה מדריכים באינטרנט על הרכבת מעבד.

פורסם
  • מחבר

מכל מה שאמרת, הכי הדאיג אותי החלק של:

בכל מקרה במקרה שקיבלת רכיב לא תקין (וזה קורה) אחרי הרכבה של המחשב יש סיכוי שהחנות תאשים אותך שאתה הרסת אותו ותמנע ממך אחריות למרות שזה לא אשמתך.

זה מקרה נפוץ?

יש חנויות מסוימות שידועות בכך שהן לא מוכנות לקבל בחזרה חלקים שהגיעו מקולקלים?

פורסם

randomize - לשאלתך , לא , זה לא נפוץ , זה קורה במקרים מאוד מסויימים , כל אחד כאשר הוא עושה משהו בפעם הראשונה תמיד חושש , אבל אל תדאג , מעבד זה לא דבר כזה עדין , כל עוד אתה יודע מה אתה עושה אין סיבה שיקרה משהו , זה קלי קלות...

אבל תדאג לנטרל את הגוף שלך מחשמל סטטי לפני נגיעה במעבד , על ידי נגיעה בברז מים או מתכת כלשהיא.

פורסם

לטעמי, אפילו שזה באמת כיף להרכיב מחשב לבד, זה לא שווה את הכסף.

תשלם 150 ש"ח לבן אדם שמגיע לו הכסף (לטכנאי של החנות), ככה גם תרוויח ראש שקט, וגם הכנסת פרנסה למישהו.

נ.ב: ברמת העיקרון, אם אתה רוצה להשתפשף, וזה לא הקטע של הכסף, תן להם להרכיב,

ואז בבית בשקט שלך, תפרק הכל ואז תרכיב לבד מחדש.

איך הרעיון הזה ?

פורסם

אתה אומר סתם שטויות , שירכיב לבד , הוא יבין , מקסימום אם הוא לא ידע משהו הוא יבוא וישאל אותנו ונעזור לו , אני מוכן לעזור לו אפילו דרך הטלפון , מה רע , שעוד מישהו ידע להרכיב מחשב...

פורסם

אתה אומר סתם שטויות , שירכיב לבד , הוא יבין , מקסימום אם הוא לא ידע משהו הוא יבוא וישאל אותנו ונעזור לו , אני מוכן לעזור לו אפילו דרך הטלפון , מה רע , שעוד מישהו ידע להרכיב מחשב...

אחלה דרך מצאת כדי להתבטא ...

ומה הקשר בין מה שאמרתי לצורה שבה אתה הגבת ?! זה לא אחד על חשבון השני. גם אני מוכן לעזור לו. זו לא הנקודה !

הנקודה היא שעדיין לא המציאו רכיב אלקטרוני שלא מתקלקל, ולפי חוקי מרפי הוא ירכיב לבד, ומשהו ידפק, ואז הוא יחפש ת'חברים שלו,

ועוד ישלם על זה כסף.

ולפני שאתה מגיב לדברי, קודם כל תנסה לעשות את זה בצורה יותר מתורבתת, ושנית, חכה שהוא יגיב קודם כי אולי הרעיון שלי

כן ימצא חן בעיניו...

פורסם

אני חושב שזה דיי כיף להרכיב מחשב לבד...

אני הרכבתי את שלי, הכל הלך יפה... אבל אני כמו מפגר שחקתי עם הספק כוח והוא נשרף וככה נגמרה הרכבת המחשב הראשונה שלי.

כמוך גם אני לפני פתחתי את המחשב הרבה פעמים והוצאתי כרטיסים, RAMים, כוננים וכו', עכשיו אני יכול להגיד לך שאני כבר מרכיב מחשב בלי בעיה בכלל, אני חושב שזה שווה את הסיכון רק תזכור שלפני כל דבר שאתה עושה תקרא את ההוראות פעמיים ואם יש משהו שאתה ממש לא מבין והוא חשוב אז תנסה לשאול ולברר טוב מאוד מאשר לעשות איזה מעשה מפגר כמו שאני עשיתי ובסוף לגמור את היום עם מחשב חדש שלא עובד + רכיב דפוק... לא נעים.

פורסם

HF - לא היית חייב להגיב בכזאתי צורה, אני לא אומר שאתה טועה , אבל אמרת שטויות , ממש לא שווה לשלם 150שקל לעבודה קלה שלוקחת מקסימום שעה...

פורסם

רק כשאתה מתעסק עם המעבד אז תזהר מאוד על הרגליים שלו, תהיה עדין איתו, ולא ברברי כמו ש STINGER אמר

פורסם

לא אמרתי ברברי , פשוט צריך להיזער על הרגלים שלו , אבל כל עוד לא קורה כלום לרגליים אז מעבד זה לא כזה דבר עדין , זה לא שמעבד זה דבר שונה מזיכרון לוח אם או כרטיס מסך , כולם עדינים , והמעבד לא יותר עדין מהם...

פורסם

לפי דעתי -HF- צודק, 150 שקל שווה "לבזבז" על זה שטכנאי של החנות יחבר הכל וירכיב...

גם אתה בטוח שהכל ילך חלק ולא שאחרי חודשיים פתאום תתחיל להריח משהו נשרף מכיוון המחשב... :P (לא דווקא נשרף...)

וגם אם הטכנאי הרכיב ואחרי חודשיים כן משהו לא טוב אז יש לך אחריות ולא נדפקת..... ;)

פורסם

לפי דעתי -HF- צודק, 150 שקל שווה "לבזבז" על זה שטכנאי של החנות יחבר הכל וירכיב...

גם אתה בטוח שהכל ילך חלק ולא שאחרי חודשיים פתאום תתחיל להריח משהו נשרף מכיוון המחשב... :P (לא דווקא נשרף...)

וגם אם הטכנאי הרכיב ואחרי חודשיים כן משהו לא טוב אז יש לך אחריות ולא נדפקת..... ;)

ושמישהו יתן כאן אמן !!

פורסם

אצלי התעקמו רגליים של פנטיום 2.4

ישרתי אותם בלי שום בעיה, הם די גמישים

בנתיים עובד למעלה מחצי שנה בלי שום בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים