עבור לתוכן

שאלה בנוגע לחוקיות של אולר שוויצרי Swiss army knife

Featured Replies

פורסם

אתם לא תמימים, אלא טיפשים.

יופי, בואו נגיד לכל בן אדם שהוא "תמים" ונהיה גברים. ממש הסבר סופר הגיוני. אין לכם משהו טוב להגיד, אז אתם זורקים את ה"תמימות" הזו. עובדתית, שוטרים לא ניגשים לאנשים אקראים ומחפשים אצלם שטויות. גם אם כן, דין אולר הוא לא דין סכין - זה לא ממש "לא חוקי".

אולר הוא לא "סכין" - באולר יש להב קצרה. אני מסתובב לא מעט פעמים עם אולר ויקטרוניקוס. מעולם לא אמרו לי על זה דבר. גם יש הבדל "קטן" בין להסתובב איתו בתיק לבין להכנס איתו למועדון.

"ריאלית" אחוז הפשיעה בישראל לא שונה משמעותית מארה"ב או ממדינות "מתורבתות" אירופאיות. אם כבר בארה"ב יש הרבה יותר פשיעה ורציחות. אז דיי לדבר שטויות. האמירה "אי אפשר לתת לכל אחד כאן להסתובב עם נשק פוטנציאלי" היא דבילית לחלוטין, כי בפועל כן אפשר ולא ממש קורה שום דבר.

תצאו מהסרט שאתם חיים בו, ראיתם יותר מדי סרטונים וסרטי פשע.

נערך על-ידי Ido.G

• תגובות 41
  • צפיות 11.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

טעות - חובה לתת לכל אחד להסתובב אם אולר. הערסים מסתובים אם אחד בכל מקרה, החוק הזה לא באמת עושה משהוא נגדם

בידיים של אנשים נורמליים אולר משמש לקילוף פירות או פתיחת מכתבים, שתיהם דברים שאנשים עושים כל יום וסיבה מספיקה למה להחזיק אולר בסתם סיבוב בעיר במדינה שבה הנורמה המחשבתית לא מקשרת אולר אם פשע. עבריין לא צריך אולר כדיי להרוג בקלות כשהוא רוצה. אין כמעט משהוא שלא ניתן להרוג איתו, כולל דברים שניתן להיכנס איתם למועדון וגם למטוס

ערסים לא מצפים לזה שלבן אדם נורמלי יש אולר, הם נכנסים למריבה כשהם יודעים שיש להם יתרון קטן ומכוער. אם יהיה ידוע שחלק מהאנשים הנורמליים מחזיקים אולר, הרבה ערסים יפחדו לפתוח בקטטות כי כידוע לערסים יש הרבה אגו לנפנץ באולר אבל אין הרבה אומץ להסתכן בלחטוף אחד כזה בחזרה

במדינה נורמלית שוטרים נשלחים לחפש ולעצור עבריינים לפי קריטריונים של עבריינות ולא למילוי מכסת עיכובים חודשית, ואז גם יש פחות עבריינים בהתאמה. בארץ לא עושים את זה. "ישראל היא לא ארה"ב או כל מדינה מתורבתת אחרת באיחוד האירופאי" זו תוצאה ולא מצב התחלתי. במדינה נורמלית אם אזרחים בעלי כבוד עצמי שמגיעה למצב כזה, האזרחים דואגים לזה שהמדינה תפתח למשטרה את התחת על זה (נאמר מפי חבר בריטי בפורום אחר). בארץ האזרחים המושפלים עצמית מקבלים את זה ש "צריך לתת למשטרה יותר כוח לא מוגבל כדי לשמור עלי", אז המשטרה מצידה בוחרת באפשרות הפשוטה ביותר והיא לקרוא לכל אחד הוא עבריין בפוטנציה עד שלא יוכח אחרת, מה שמאפשר להם לעשות יותר עיכובים בחודש של אנשים מ HWzone שחשודים בהחזקת אולר או סמים ואז להשוויץ בזה ש "נלחמים בפשיעה"

פורסם

אני יכול להגיד לכם שיש לי את האולר הזה:

MztBnMh.jpg

קיבלתי אותו במסגרת פרוייקט שעבדתי עליו, שמתי אותו לפני שלוש שנים כמעט בכיס בתיק(swiss gear) שברשותי, התיק הולך איתי לכל מקום וכל יום לעבודה.

נשלחתי לברזיל פעם אחת והייתי גם בברצלונה בחופשה ואף פעם אפילו לא שאלו אותי מה זה בשדה התעופה.

פורסם

לא. אתה "תמים".

פורסם

אני?

פורסם
  • מחבר
אני?

עזוב , הבחור קצת רגיש

פורסם

חח לא ממש לא..

פורסם

עידן, זה היה בנימה סרקסטית. כפי ששמת לב, זה הטיעון העיקרי של משתתפי הדיון הזה אל אנשים שברוב תמימותם מפספסים את כל השוטרים שכל יום, כל היום, רק מפלילים אנשים אקראיים באמצע הרחוב.

פורסם

על פי החוק כל הלדרמנים לא חוקיים. הגיוני? בהחלט לא

בתכל'ס אתה מוזמן להסתובב איתו בכיס ורוב הסיכויים שלא יקרה לך כלום (אבל אל תיכנס איתו למועדונים כמו אידיוט)

במקרה הכי גרוע ששוטר עוצר אותך לבדיקה כי "אתה נראה חשוד" ומוצא עלייך אולר שוויצרי סטנדרטי אתה לא באמת תלך לכלא. במקרה הקיצוני זה יוחרם לך (וגם בזה אני בספק)

פורסם
  • מחבר
על פי החוק כל הלדרמנים לא חוקיים. הגיוני? בהחלט לא

בתכל'ס אתה מוזמן להסתובב איתו בכיס ורוב הסיכויים שלא יקרה לך כלום (אבל אל תיכנס איתו למועדונים כמו אידיוט)

במקרה הכי גרוע ששוטר עוצר אותך לבדיקה כי "אתה נראה חשוד" ומוצא עלייך אולר שוויצרי סטנדרטי אתה לא באמת תלך לכלא. במקרה הקיצוני זה יוחרם לך (וגם בזה אני בספק)

אבל Deddy שם את ההגדרה לסכין ע"פ חוק בעמוד הראשון וכנראה שיש לדרמנים חוקים ויש כאלה שלא , יש אולרים שוויצרים חוקים , ויש כאלה שלא , זה כל הסיפור , זה מה שאני מנסה להבין כי מצד אחד אני רוצה להיות בצד של החוק ומצד שני אני לא מעוניין למשוך תשומת לב מיותרת גם אם החוק לצידי , בגרמניה למשל אולר שוויצרי זה כמעט חובה , לכל בנאדם נורמאלי יש אחד בכיס , ולמה שלא יהיה ?! אם יש לך מוצר בכיס שבעזרתו אתה יכול להתקשר , לשלוח הודעות , לגלוש באינטרנט , לצלם וכו' וכו' אז למה שלא יהיה לך בכיס עוד מוצר שבעזרתו אתה יכול לקלף או לחתוך אוכל , לפתוח בקבוקים , לשייף ציפורניים ולפתוח מעטפות ? למה בארץ זה תמיד סביב הסכין?

פורסם

זה לא. אתה החלטת את זה.

הלהב שיש באולר שוויצרי היא תמיד קטנה מ 10 ס"מ (לא מכיר אולר אחר). כך שרובם המוחלט של האולרים אינם עונים על ההגדרה שיש פה בעמוד הראשון.

שוב, אין באמת סיבה שמונעת מזה להיות בכיס שלך. אנשים עושים את זה.

פורסם

במקום כל הבלבול מוח הזה והייעוץ משפטי בשקל (ואני אומר זאת למרות ש-Deddy הפנה למקום המתאים),

שפותח הת'ראד יעלה תמונה של האולר לפייסבוק של המשטרה ויראה איזו תשובה הוא מקבל במקום.

פורסם

זה לא משנה, הוא יכול גם להיות בסיטואציה כלשהי עם סכין שכרגע יגידו לו שהיא חוקית, אך באותה סיטואציה השוטר יחשוב אחרת..

פורסם
  • מחבר
זה לא משנה, הוא יכול גם להיות בסיטואציה כלשהי עם סכין שכרגע יגידו לו שהיא חוקית, אך באותה סיטואציה השוטר יחשוב אחרת..

בדיוק , אבל אני יודע שאנשים יגידו "נו אז מה החוק איתך , מקסימום יחרימו לך את זה או תקבל קנס" , אז מבחינתי אני גם ככה לא רוצה את זה בשביל הסכין אז למה לא לחתוך אותה מראש ונגמר הסיפור ?

פורסם

אז בשביל מה אתה שואל?!

אם אתה רוצה לדעת מה החוק אומר, תשאל עו"ד או תפנה למשטרה.

אם אתה רוצה עצה פרקטית, זה סיפור אחר לגמרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים