עבור לתוכן

GTX 770 Windforce X3. כמה קריטי 4GB ולא 2GB

Featured Replies

פורסם

שלום,

בימים אלו אני מתלבט בנוגע לקניית כרטיס מסך חדש. ראיתי באינטרנט דיונים רבים בנוגע לכמות ה-GRAM הנכונה לכרטיס מסך שמצופה ממנו לעמוד במשחקים הכי חדישים בשנה שנתיים הקרובות. אז מה דעכם? האם יש סיבה להשקיע עוד 600 שח לגרסה זהה של כרטיס לה 4 GB של זיכרון? הם באמת יש משחקים שיחוו ירידה ביצועים עם 2 GB בלבד?

יובל

פורסם

כרגע מוקדם לדעת.

אין משחקים שדורשים זאת חוץ ממודים של סקיירים.

סביר להניח שעד שיהיה צורך בכל כך הרבה זכרון, לכרטיס בודד לא יהיו השרירים (כוח עיבוד) הנחוצים כדי לעמוד בהגדרות שדורשות כ״כ הרבה זכרון.

עם זאת, אם אתה משחק על כמה מסכים ומרכיב מערך, אז הייתי מעדיף 3gb לפחות לכל כרטיס (או פשרות בפילטרים בעתיד).

הערה: אם העלות של נפח זכרון גדול יותר היא 600 שקל, זה לא משתלם בעליל.

נערך על-ידי EthanDW

פורסם

אם אתה משתמש ברזולוציה של 1920X1200 ומטה אז לא הייתי טורח לקחת גרסה עם זיכרון מוגדל.

אם אתה משתמש ברזולוציה גבוהה יותר כבר עדיף לקחת GTX 780...

וגם ה - GTX 770 של GB לא ממש משתלם, הוא בטח עולה 2250-2300 ש"ח, נכון ?

אפשר לקנות כרטיס של GAINWARD ב - 1950 ש"ח, הנה - http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=20663

נערך על-ידי dennis14

פורסם

^1909₪ למזומן.

לפי מה שאני יודע, ההפרש בין השניים הוא בין 350-400₪..

אני הייתי לוקח את הגרסה עם ה-2GB, עד שיצאו משחקים שיתמכו ביותר, יעבור עוד הרבה זמן.

כיום קרייסיס 3 מנצל כ-1GB זיכרון.

נערך על-ידי idanmal

פורסם

האמת שאצלי בקרייסיס 3 הכרטיס מגיע ל 1500-1800 מגה זיכרון ו BF3 לפעמים מגיע לקצת מעל 2000. אבל אני משחק על 1440p אז אולי זה לא כזה רלוונטי למי שמשחק על 1200p ומטה.

פורסם

למעשה, אנחנו כלל לא יודעים באיזו רזולוצייה מדובר/כמה מסכים.

ב1440P אכן ישנם משחקים שמנצלים באיזור ה-2gb זכרון.

פורסם
  • מחבר

במקרה שלי לפחות מדובר על רזולוצייה של 1920X1080. עד היום לא ראיתי מסכים עם רזולוצייה טבעית גבוהה יותר שהרגשתי שמשתלם לי לקנות. אבל מה שאתם אומרים מעניין - אם סקיירים כבר שם, סביר מאוד להניח שמשחק כמו WITCHER 3 כבר יעבור את ה-2GB. השאלה במצב בו עוברים את מכסת הRAM בכרטיס והמחשב צריך לנצל את ה-RAM בלוח אם, כמה מורגשת ירידה בביצועים.. היום במחשב ממוצע של גיימר יש לפחות עוד 4-8 GB RAM על לוח האם שיכול להיכנס לפעולה.

פורסם

הטכנולוגיה של ניצול הראם שעליה אתה מדבר-לא קיימת כרגע.

היא צפויה להגיע עם directx 11.2.

בשלב הזה פשוט מורידים פילטרים כדי לעמוד במגבלת הזכרון.

פורסם

סקיירים רץ מצויין על חומרה עכשווית ולא מכביד יותר מדי, זה באמת לא דוגמא למשחק כבד.

Witcher 3 יוצא בסוף שנה הבאה לכל המוקדם ואי אפשר לדעת איך הוא ירוץ, לא בטוח שיותר זיכרון זה מה שהוא יצטרך אלא אולי כרטיס חזק יותר ככה שאין מה להכנס לספקולציות.

להשקיע בגרסת 4GB של הכרטיס הזה לרזולוציה שלך לא משתלם לדעתי, ככה שאם אתה לא עולה לרמת ביצועים של GTX 780 (שאולי עוד יעמוד במצבים שבהם יהיה באמת צורך בכמות זיכרון גדולה כל כך) אין לך באמת צורך בזיכרון נוסף כמו שזה נראה עכשיו.

פורסם

ברזולוציות הגבוהות יותר (1440p ומעלה), לא עדיף לקחת 2X760 בפחות כסף?

פורסם

זה כנראה ייתן יותר ביצועים (אבל לא תמיד) אבל לא בטוח שחוויית המשחק תהיה טובה יותר.

אני לא ממש ממליץ על מערכי כרטיסים באופן כללי (אלא אם כבר יש לך את הכרטיס הבודד ההכי חזק ואתה עדיין לא מסתפק בביצועים שלו).

מחינת תמורה למחיר ה - GTX 780 (ב - 3350 ש"ח) באמת לא משהו, אבל ככה זה שמגיעים לתחום ה Top-End (לפחות הוא עולה כמעט חצי מה - Titan ונותן רק 5% פחות ביצועים, וזה רק אם מדובר בגרסה לא מומהרת).

נערך על-ידי dennis14

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים