עבור לתוכן

מיקרו ATX זה לא הלוחות הסופר קטנים לHTPC?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני בוחן לוחות של AMD תושבת FM2 לראות לכמה יש יותר מ2 סלוטים לזיכרון וכשאני עושה סינון על גודל הלוח להוציא את כל המיקרו ATX ולהשאיר ATX רגיל אני רואה רק 2 לוחות.

זה הגיוני?

אני קונה מארז midi דהיינו בינוני, ללוח אם רגיל.

או שאני מתפדח והתבלבלתי לגמרי?

תודה

:)

פורסם

.

נערך על-ידי idanmal

פורסם

בעניין הסלוטים לזיכרון. גם יותר מאחד זה בזבוז מקום.

במרבית המקרים לא תנצל יותר מסלוט אחד.

פורסם
  • מחבר

למה? אני רואה פה תשבוחות לDUAL CHANNEL והמלצות ל4 חריצים כדי לחסוך כסף בזיכרונות (לקנות קיט אחד של 2 זיכרונות נמוכים יותר וכשצריך לשדרג להוסיף לפנויים).

בכל מקרה אני מניח שלוח בגודל בינוני נותן מקום לא רק לזיכרונות אלא לתכונות נוספות.

כמו שאמרתי, אני לא קונה FULL TOWER ולכן אני לא מחפש לוחות בגודל המקסימלי אלא רק הבינוני.

פורסם

היום יש לוחות מיקרו atx מצוינים , עם 4 חריצי זיכרון ראם.

בלוחות atx רגילים יש יותר מקום , אז ברור שהוא יהיה יותר מאובזר , אבל יכול להיות שמה שיש בלוח מיקרו atx יספיק לך.

אל תסתכל באיזה גודל הלוח , אלא מה הוא נותן לך ומה יש בו או אין בו , לעומת לוח אחר.

פורסם
  • מחבר

אהה. אז הסטנדרט ATX הוא הכי גדול. אוקיי עכשיו תוצאות הסינון הגיוניות.

תודה על העצה. אתה כמובן צודק אבל רציתי לראות מה בכלל יש וחשבתי שמיקרו מיועדים ל HTPC קטנים (ואני רואה שזה מיני ונאנו) מה שבקושי משאיר מקום לכרטיס מסך גדול, מעבד ועוד...

תודה.

פורסם
היום יש לוחות מיקרו atx מצוינים , עם 4 חריצי זיכרון ראם.

בלוחות atx רגילים יש יותר מקום , אז ברור שהוא יהיה יותר מאובזר , אבל יכול להיות שמה שיש בלוח מיקרו atx יספיק לך.

אל תסתכל באיזה גודל הלוח , אלא מה הוא נותן לך ומה יש בו או אין בו , לעומת לוח אחר.

המחירים אותם מחירים בסופו של דבר והנוחות של לוח גדול זה יתרון למי שמתעסק עם המחשב פה ושם

קירור גדול וכרטיס מסך גדול על לוח מיקרו זה מסורבל ולא נגיש

אם יש לך מארז גדול לאכלס ATX מלא, תעשה את זה

נערך על-ידי avilavi

פורסם
אהה. אז הסטנדרט ATX הוא הכי גדול. אוקיי עכשיו תוצאות הסינון הגיוניות.

יש לוחות יותר גדולים , אבל הם לא מתאימים לכל מארז סטדנרטי - e-atx.

פורסם
למה? אני רואה פה תשבוחות לDUAL CHANNEL והמלצות ל4 חריצים כדי לחסוך כסף בזיכרונות (לקנות קיט אחד של 2 זיכרונות נמוכים יותר וכשצריך לשדרג להוסיף לפנויים).

צר לי לאכזב אותך אבל 8 ג"ב בסלוט אחד יהיו מעל ומעבר למרבית המשתמשים

פורסם
  • מחבר
יש לוחות יותר גדולים , אבל הם לא מתאימים לכל מארז סטדנרטי - e-atx.

אה, הבנתי. נראה שבKSP הם לא מחזיקים E-ATX לAMD ובסה"כ 4 לוחות ATX.

חוסר ביקוש אני מניח.

צר לי לאכזב אותך אבל 8 ג"ב בסלוט אחד יהיו מעל ומעבר למרבית המשתמשים

True true...

וייתכן שזה בדיוק מה שאני אעשה- אבל אם יש אופציה לקבל 8 ג'יגה בתצורה איטית יותר ובתצורה מהירה יותר (וגם זולה מעט), למה לא לקחת?

פורסם

אין הבדל כולם מאוד דומים

פורסם
  • מחבר

הממממ...

בהרבה פוסטים שבדקתי רשום שכן מומלץ ערוץ כפול...

http://hwzone.co.il/community/threads/528686-זכרון-2-של-4-g-או-אחד-של-8-g?highlight=dual+channel

רוב הלוחות יודעים לנצל את 2 הסטיקים בצורה שנותנת מהירות כפולה בקריאה מהזיכרון - וזה נקרא dual channel

שיקול 1 שכן יכול להיות למה לשים סטיק 1 ולא 2 : אם בלוח יש 2 סלוטים ובעתיד תרצה לשדרג זיכרון, אם יש סטיק 1 תוכל לקנות 1 זהה ולהוסיף אותו. אם יש 2 סטיקים תצתרך להוציא ולהחליף לפחות 1 מהם (ואם אתה רוצה dual channel אז את שתיהם) כלומר אתה לא מנצל את הזיכרון המקורי שהיה לך

הפתרון לזה לדעתי הוא לקנות מראש לוח שיש לו 4 סלוטים ולא 2, הלוח קצת יותר יקר אבל כך אתה יכול לשים 2סטיקים כדיי לקבל dual channel עכשו ויש לך 2 סלוטים להוסיף זיכרון מאוחר יותר

נערך על-ידי abatiah

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים