עבור לתוכן

מחבת עמידה - יש דבר כזה?

Featured Replies

פורסם

אני אוהב לבשל. בתור אחד שגר לבד אני מבשל כמעט יום ביומו, אם לעצמי ואם לחברים שבאים.

נמאס לי מהשחיקה המהירה של מחבתות "איכות" המבטיחות הרבה ובמהרה מאבדות מהאיכויות של תחילת השימוש.

ניסיתי כבר טפלון, קרמי וכו...וכולן בהתחלה היו כיפיות לבישול וקלות לניקוי (בעיקר הקרמיות) אך מהר מאוד חטפו שריטות (אפילו מהספוג לניקוי כלים העדין ביותר) ואיבדו מיכולתן לבשל ללא הדבקה.

מחבתות שבתחילת דרכן איפשרו בישול ביצת עין ללא שמן, מאלצות אותי להיכנס למאבק עם מגרד אקווריום כדי להוציא את שאריות המזון שנדבקו.

מה כבר ביקשתי? מחבת קלה לניקוי שהאוכל והשמן לא נדבקים אליה והציפוי לא מתפורר עם הזמן.

חיפוש בגוגל הפנה אותי למליאנתלפים לינקים "פירסומיים" מובהקים הממליצים לי לזרוק מאות שקלים על מוצרים גרועים.

פורסם

האמת שהשמירה של המחבתות תלוייה באופן השימוש והניקוי שלהם. מחבת קרמי שהיה לך נשרט כנראה בגלל שימוש בכלים מתכתיים עליו ו/או שימוש בספוג קשיח (ברזלית) על מנת לנקות אותו.

מחבת טפלון בכלל לא חובב ניקיון- לנגב אותו עם נייר או פשוט לשטוף עם מים וסבון עדין (מקסימום לעבור עם ספוג/סמרטוט ממש רך).

נכון שבימינו אפשר בקלות ליפול על דרק שיהרס אחרי חודשיים גם עם שמירה עליו, אבל זה לא אומר שחייב לקנות מותגים ומוצרים שהם over kill בתחום.

פורסם

כמו שנאמר טפלון

אני מאוד אוהב מחבתות של טפאל ושל קנווד - יש לי כמה כאלו

אני בשלן חובב

פורסם

מהניסיון של אימא שלי, שתי המחבתות הקרמיות שלה, שהיו מתוצרות שונות, נהרסו תוך כמה חודשים מבלי שהציפוי נשרט בכלל, וזה התבטא בכך שהציפוי היה מדביק את האוכל אליו פיזית גם היו אם שמים הרבה שמן (אולי אפילו יותר מסיר טיגון ללא ציפוי בכלל). ולכן היא חזרה לקנות מחבת טפלון.

מומלץ לא להשתמש בכלי מתכת להקפצה, כיוון שהם יכולים לשרוט את ציפוי הטפלון. כלי פלסטיק ועץ לא שורטים אותו.

פורסם

יש לי מחבת טפלון של טפאל משהו כמו 6 שנים. עכשיו משתמשים בה פעם-פעמיים בשבוע אבל בשנתיים הראשונות חרשנו עליה 4-5 בשבוע ויותר. מנקים עם כרית ניקוי רגילה כזאת. בשנה האחרונה בכלל מתעצלים וזורקים אותה למדיח. יש לי גם מחבת קרמית דרג שני ככה, עובדת קשה כבר שנתיים-שלוש.

הדבר היחיד שאנחנו מקפידים עליו זה לא להתקרב עם שום דבר ממתכת למחבת. שתי המחבתות במצב סבבה, שום דבר לא מתקלף.

מה שיכול להוות בעיה זה דווקא הטיגון ללא שמן בכלל - זה לא כ"כ מומלץ, גם בטלפון וגם בקרמי. בכללי לא ממליצים לחמם את המחבתות האלה בלי שיהיה בהן משהו, אפילו ממש ממש מעט שמן - אם אתה מבשל בלי שמן בכלל יכול להיות שהציפוי מתבלה יותר מהר. אבל זאת סתם השערה...

פורסם

שני עצות:

קודם כל חפש באינטרנט משהו MADE IN GERMANY

זונות זונות אבל מה לעשות הם יודעים לייצר מחבתות

דבר שני בשביל שהניקוי יהיה קל יותר ולא תצטרך להתאמץ שאתה מסיים לבשל תשפוך מים למחבת שיכסה את הלכלוך.

נ.ב

מותר לשאול מה אתה מבשל שאתה צריך כזאת איכות?

כי גם אני מבשל, לא מקצוען אבל בהחלט חובבן, ולא החלפתי מחבתות כבר שנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים