עבור לתוכן

מחפש בנרות מה לעשות אחרי צבא! אשמח לעזרתכם!

Featured Replies

פורסם

לא כולם בנויים ללמידה דרך הפתוחה.

הבעיה היא שאין שום דאץרך לדעת אם זה מתאים לך בלי לנסות

• תגובות 78
  • צפיות 15k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תמיד יושב לי בראש שאנשים שלא עושים פסיכומטרי ולא לומדים באוניברסיטה, כמו אנשים "רגילים", יש להן תכנית כלשהיא בראש כמו לפתוח עסק או לעבוד בעסק המשפחתי או להיכנס בקומבינה לעירייה ולעשות 15 אלף שקל בחודש... אני טועה? האמת שמן הסתם אני טועה אבל לא מכיר צורת חשיבה אחרת. השאלה היא אם תלך ותעשה קורסים כאלה ואחרים ותוציא תעודות מסוגים שונים, תוכל להחזיק קריירה יציבה בלי לחשוש שאין לך את התואר האוניברסיטאי בכיס? וכן, אני יודע שאתה יכול למצוא את עצמך בלי עבודה מחר גם אם אתה דוקטור, זרמו איתי שניה בראש אבל.

פורסם

כיום בלי תואר אתה לא תשיג שום משרה נורמלית. לפחות לא בערוצים המקובלים

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

שאלה קטנה סליחה שאני מתפרץ לדיון.

קורסים של CCNA או MCTIP נחשבים גם לתואר או שזה בס'הכ קורסים?

הם שווים משהו או שאין בזה עבודה בכלל?

לוקחים אנשים בלי ניסיון עם ההסמכות האלה?

אני גם כמו הבחור למעלה משתחרר תכף ואין לי כיוון בכלל של מה ללמוד.

פורסם

זה vendor certificate. איך אתה יכול להשוות את זה לאקדמיה? :)

הוסבר פה בפורום כבר מיליון פעם שאין שום קשר בין כמות הניירות שיש לך לאיכות העבודה שאתה נותן. צריך לשלב נסיון מקצועי עם לימודים.

פורסם
רואה חשבון אני ממש ממש לא רוצה להיות, אולי יותר יועץ השקעות/אנליסט כזה או אחר של חברות ביטוח. מה אתה אומר? כמו כן לא הבנתי מה כוונתך ב "עסקי אוויר".

מכל התחומים בענף הכלכלה לימודי ראיית חשבון היחידים שיתנו לך מקצוע בידיים. הבעיה בראיית חשבון שהענף מוצף מאוד, קשה מאוד למצוא סטאז' והשכר יורד משנה לשנה. הבעיה העוד יותר גדולה שהמצב של בוגרי חשבונאות יחסית מצויין בהשוואה לבוגרי כלכלה ו/או מנהל עסקים שמוצאים במקרה הטוב עבודה בשכר 25 ש"ח לשעה בבנק/חברת אשראי.

העצה העיקרית שאני יכול לתת לך זה ללמוד מקצוע. מקצוע אפשר לקבל דרך תואר או הכשרה מקצועית. (מומלץ תואר) אל תבזבז את הזמן שלך על תארים בכלום שאולי נשמעים פיצוץ על הנייר, אבל בפועל לא מכשירים אותך לשום דבר ואחרי שלוש - ארבע שנים תצא מהמוסד עם תעודה יפה אבל לא תדע לעשות שום דבר שימושי.

ברוב התחומים השכר ההתחלתי יהיה נמוך, אבל בהדרגה יעלה. אל תיתן לזה להרתיע אותך. עדיף להתחיל ממשכורת 5,000 בחודש ובהדרגה לעלות ל-6,000 - 7,000 - 8,000 וכל האלה במקום להתפתות לכל מיני משרות סטודנטים בשכר יחסית גבוה כגון מלצרות ואבטחה קרבית שלא יובילו אותך לשום במקום בטווח ארוך.

תנסה לשים דגש על המקצוע חופשי (רואה חשבון, רופא וכו') שיאפשרו לך להיות שכיר ועצמאי.

לפעמים עדיף להיות ראש לשועלים מזנב לאריות. לפעמים עדיף ללמוד מקצוע שיאפשר לך להשתלב בשוק העבודה במהירות ולצבור ניסיון מאשר לשרוף שנים באקדמיה על כלום. אבל זה עדיין רחוק מאוד. קודם כל תנסה להתקבל ללימודים גבוהים.

זה הטיפים שאני יכול לתת לך אחרי שש שנים באזרחות.

בהצלחה!

פורסם
זה vendor certificate. איך אתה יכול להשוות את זה לאקדמיה? :)

הוסבר פה בפורום כבר מיליון פעם שאין שום קשר בין כמות הניירות שיש לך לאיכות העבודה שאתה נותן. צריך לשלב נסיון מקצועי עם לימודים.

אוקי,ואם רוצים להתחיל,מאיפה?,מקומות כמו 012 למינהם ולאט לאט להתקדם?(012,בזק,הוט וכו')

מה דעתכם על העבודות האלה?

ד'א,,בינתיים אין לי עוד כיוון לא ללימודים ולא לעבודה,חשבתי על שב''ס שב100 אחוז יקחו אותי לשמה והמשכורת לא רעה 7 וקצת,הבעיה שהעבודה הזאת קצת שוחקת ומדכאת,אבל הפלוס העיקרי זה הבערך 10 ימי עבודה בחודש,ובין לבין אפשר לחלטר בעבודות אחרות.

פורסם
אוקי,ואם רוצים להתחיל,מאיפה?,מקומות כמו 012 למינהם ולאט לאט להתקדם?(012,בזק,הוט וכו')

מה דעתכם על העבודות האלה?

ממש לא! תזהר על הבריאות הנפשית שלך.

ד'א,,בינתיים אין לי עוד כיוון לא ללימודים ולא לעבודה,חשבתי על שב''ס שב100 אחוז יקחו אותי לשמה והמשכורת לא רעה 7 וקצת,הבעיה שהעבודה הזאת קצת שוחקת ומדכאת,אבל הפלוס העיקרי זה הבערך 10 ימי עבודה בחודש,ובין לבין אפשר לחלטר בעבודות אחרות.

אתה רציני? :rolleyes:

פורסם
  • מחבר
מכל התחומים בענף הכלכלה לימודי ראיית חשבון היחידים שיתנו לך מקצוע בידיים. הבעיה בראיית חשבון שהענף מוצף מאוד, קשה מאוד למצוא סטאז' והשכר יורד משנה לשנה. הבעיה העוד יותר גדולה שהמצב של בוגרי חשבונאות יחסית מצויין בהשוואה לבוגרי כלכלה ו/או מנהל עסקים שמוצאים במקרה הטוב עבודה בשכר 25 ש"ח לשעה בבנק/חברת אשראי.

העצה העיקרית שאני יכול לתת לך זה ללמוד מקצוע. מקצוע אפשר לקבל דרך תואר או הכשרה מקצועית. (מומלץ תואר) אל תבזבז את הזמן שלך על תארים בכלום שאולי נשמעים פיצוץ על הנייר, אבל בפועל לא מכשירים אותך לשום דבר ואחרי שלוש - ארבע שנים תצא מהמוסד עם תעודה יפה אבל לא תדע לעשות שום דבר שימושי.

ברוב התחומים השכר ההתחלתי יהיה נמוך, אבל בהדרגה יעלה. אל תיתן לזה להרתיע אותך. עדיף להתחיל ממשכורת 5,000 בחודש ובהדרגה לעלות ל-6,000 - 7,000 - 8,000 וכל האלה במקום להתפתות לכל מיני משרות סטודנטים בשכר יחסית גבוה כגון מלצרות ואבטחה קרבית שלא יובילו אותך לשום במקום בטווח ארוך.

תנסה לשים דגש על המקצוע חופשי (רואה חשבון, רופא וכו') שיאפשרו לך להיות שכיר ועצמאי.

לפעמים עדיף להיות ראש לשועלים מזנב לאריות. לפעמים עדיף ללמוד מקצוע שיאפשר לך להשתלב בשוק העבודה במהירות ולצבור ניסיון מאשר לשרוף שנים באקדמיה על כלום. אבל זה עדיין רחוק מאוד. קודם כל תנסה להתקבל ללימודים גבוהים.

זה הטיפים שאני יכול לתת לך אחרי שש שנים באזרחות.

בהצלחה!

תודה רבה חבר!

הבעיה היחידה שלי היא במתמטיקה, שאיכשהו לא יוצאת לי מהראש. בכל הלימודים האלה (כלכלה, ראיית חשבון וכו) יש חדו"א, שזה מפחיד אותי בטירוף... אני לא מסתדר עם זה, אבל מצד שני אני רוצה ללמוד משהו שאפשר להתפרנס ממנו בכבוד ולא מקצוע שאפשר לחיות ממנו מהיד לפה.

בתחילת הדרך יש לי כיוון - משתחרר בנובמבר, בינואר מתחיל קורס פסיכומטרי בקידום, מסיים בסביבות מרץ-אפריל, ואז עבודה באבטחה בשכר גבוה יחסית, טיול ואז לימודים. כל זה ייקח בסביבות השנתיים אני מעריך, כך שאהיה בן 24 בערך.

פורסם

לא שאני בא לבחור לך כיוון לחיים, אבל אתה לא חושב שצריך לבחור מקצוע לפי מה שמתאים לך ולא משהו שיתן לך את הכסף הגדול?

פורסם
  • מחבר

אני בדיוק בראש הזה חבר. כלכלה מעניין אותי, אבל יש את הקטע עם המתמטיקה. עוד משהו שמעניין אותי זה חינוך, אבל לא הקדשתי לזה מחשבה רצינית עדיין.

פורסם

אבל חלק משמעותי בכלכלה זה מתמטיקה בדיוק כמו שחלק משמעותי במדעי המחשב/הנדסת תוכנה זה מתמטיקה

פורסם
  • מחבר

זה החלק המעצבן, שבמדעי המחשב אני מבין למה צריך מתמטיקה, אבל בכלכלה זה חלק הרבה פחות משמעותי (אני מדבר תכלס על העבודה, עזוב לימודים).

פורסם

face palm^

פורסם
  • מחבר

אם אין לך משהו חכם להוסיף אחי אז בחיאת, שחרר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים