עבור לתוכן

מחפש בנרות מה לעשות אחרי צבא! אשמח לעזרתכם!

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אוקיי, לקחתי לתשומת ליבי.

אני מקפיץ עכשיו את הנושא לאחר שזמן רב לא הייתי פעיל פה, אך עדיין מאוד מעוניין בדעותיכם והמלצותיכם.

אבדוק על עניין האבטחה בקהילות יהודיות בחו"ל, נשמע ממש טוב. ולמה לא כדאי לעשות פסיכו ישר אחרי הצבא? נראה לי רעיון טוב לסיים עם זה ושיהיה לי הפסיכו בכיס כבר וייפתח לי דלתות לכשארצה ללמוד. מהיכרות עם עצמי - לא יהיה לי ראש לפסיכומטרי אחרי טיול ;)

הקטע של שביל ישראל בעייתי לי קצת מכיוון שהברכיים שלי דפוקות (אחרי עשרים קילומטרים ברגל אני שבור+), הייתי מת לעשות אותו. זו הסיבה גם שבטיול בחו"ל לא יהיו טראקים מטורפים לצערי הרב מאוד.

ללמוד בפתוחה זו אופציה, למרות שלמיטב הבנתי ממש קשה לסיים שם תואר. והאמת? אם לחשוב ריאלית, זה קצת מפחיד אותי. וכאן אני חוזר לפסיכומטרי ולמה אני רוצה לסיים עם זה.

Like A - אשמח לשמוע למה לדעתך אני עושה טעות, ולמה בדיוק התכוונת. פסיכומטרי?

מאוד רוצה לשמוע אתכם אנשים, בין אם הגבתם כבר ובין אם לא! :)

דרך אגב, עדיין לא החלטתי מה ללמוד. כלכלה מעניין אותי, אבל החדו"א בתואר מפחיד לי תחיים. אני לא טוב במתמטיקה.

• תגובות 78
  • צפיות 15k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ממיזמן אין כלכלה נורמלית שפויה שעושה למען האזרח בארץ זה נהיה חלחלה ולא כלכלה לא צריך ללמוד כלכלה בשביל לדעת איך לגנוב מהאזרחים זה כול אחד בלי תעודה עושה את זה טוב מאוד במיוחד מי שקרוב לצלחת

פורסם
  • מחבר

אני מבין לליבך, באמת שאני גם שונא את מה שהולך פה בארץ, כמו רוב האזרחים, אבל מה לעשות שצריך להתפרנס ממשהו... אני חושב בינתיים על לימודים, אין לי איזה סטארט אפ או חלומות על להיות עצמאי, אז אני זורם עם זה... בשביל זה גם פתחתי את הת'רד, לשמוע דעות ורעיונות :)

פורסם

הבעיה שהאנשים השולטים בכלכלה בישראל מדקים כול ניסיון של יצירתיות וחדשניות וזה הפך יותר למלחמה אין פה שוק כלכלה חופשית כמו שחושבים

הכול פה נישלט על ידי תיקונים ופולטיקקים שהרבה מהם אין מושג בכלכלה

פורסם

יש עבודות בכלכלה, שאינן ממשלתיות. יועץ השקעות, רואה חשבון וכו'. יש גם פרנסה למי שיודע איפה לחפש. קח בחשבון שכלכלה זה לופט געשעפט, ככה שאם אתה לא רואה את עצמך מתעסק ב"עסקי אוויר" שכאלו, אז עדיף שתשקול לימודים מסוג אחר. כמו כן, לפחות בתחום ראיית החשבון, מסתבר שהשוק מפוצץ במחפשי עבודה, ככה שאני לא יודע אם כדאי לך בהכרח (העם שלי אוהב עבודות כאלה, מה יש לעשות :( )

פורסם
  • מחבר

רואה חשבון אני ממש ממש לא רוצה להיות, אולי יותר יועץ השקעות/אנליסט כזה או אחר של חברות ביטוח. מה אתה אומר? כמו כן לא הבנתי מה כוונתך ב "עסקי אוויר".

פורסם

לופט געשעפט- מיידיש: עסקי אוויר. כינוי לפרנסה אשר אינה יצרנית או פיזית. השקעות בבורסה, בנקאות, אפילו עורכות דין, - מקצועות כאלה, שבהם הרווח לא מגיע ממתן שירות או ממכירת מוצר כלשהו, אלא ממניפולציות משפטיות או פיננסיות שונות - מקצועות בהן הרווח מגיע "מהאוויר".

פורסם

אני כשהשתחררתי מהצבא טסתי לארה"ב לכמעט 5 חודשים. כשחזרתי התחלתי ישר ללמוד לפסיכומטרי - כמה ימים אחרי המבחן טסתי לתאילנד לחודש וחצי.

כשחזרתי משם, התחלתי לעבוד באבטחה (שכר טוב + מועדפת) עד אוקטובר בו התחלתי ללמוד.

פורסם
  • מחבר

תודה משה, אחלה הסבר :)

גיל, טסת לארהב לעבוד?

פורסם

לא... אבל בהחלט אפשר תוך כדי טיול למצוא עבודה רווחית.

פורסם
  • מחבר

במה למשל? אני לא רוצה להיכנס לתוך הקטע של העגלות/ציורים וכדומה, סתם סיכון.

פורסם
  • מחבר

יש לך מושג במה??

פורסם

כל העבודות שקיימות בישראל קיימות גם שם

פורסם
אוקיי, לקחתי לתשומת ליבי.

אני מקפיץ עכשיו את הנושא לאחר שזמן רב לא הייתי פעיל פה, אך עדיין מאוד מעוניין בדעותיכם והמלצותיכם.

אבדוק על עניין האבטחה בקהילות יהודיות בחו"ל, נשמע ממש טוב. ולמה לא כדאי לעשות פסיכו ישר אחרי הצבא? נראה לי רעיון טוב לסיים עם זה ושיהיה לי הפסיכו בכיס כבר וייפתח לי דלתות לכשארצה ללמוד. מהיכרות עם עצמי - לא יהיה לי ראש לפסיכומטרי אחרי טיול ;)

הקטע של שביל ישראל בעייתי לי קצת מכיוון שהברכיים שלי דפוקות (אחרי עשרים קילומטרים ברגל אני שבור+), הייתי מת לעשות אותו. זו הסיבה גם שבטיול בחו"ל לא יהיו טראקים מטורפים לצערי הרב מאוד.

ללמוד בפתוחה זו אופציה, למרות שלמיטב הבנתי ממש קשה לסיים שם תואר. והאמת? אם לחשוב ריאלית, זה קצת מפחיד אותי. וכאן אני חוזר לפסיכומטרי ולמה אני רוצה לסיים עם זה.

Like A - אשמח לשמוע למה לדעתך אני עושה טעות, ולמה בדיוק התכוונת. פסיכומטרי?

מאוד רוצה לשמוע אתכם אנשים, בין אם הגבתם כבר ובין אם לא! :)

דרך אגב, עדיין לא החלטתי מה ללמוד. כלכלה מעניין אותי, אבל החדו"א בתואר מפחיד לי תחיים. אני לא טוב במתמטיקה.

כי פסיכו זה חרא של דבר. הוא לא ממיין ולא עוזר. האינפלציה בציוני הקבלה ה יא מפחידה ובשביל להתקבל לדברים נחשקים צריך תעודה פלוס פסיכמוטרי גבוהים. חוץ מזה שאין עבודה. עזוב שטויות אפילו במחשבים, ששם פונטציאל הרווח והמשרות הוא ענק. יותר ויותר אנשים מוצאים את עצמם ללא עבודה.

התואר זה נחמד לנשמה ובעיקרו (לפחות הראשון) מביא לך כלים לחשוב. זה נשמע שטויות אבל בלאו הכי בכל מקום עבודה יש תקופה שמלמדים אותך את הבסיס.

אני לאחר השחרור, בכלל לא ידעתי שבפתוחה לא צריך פסיכומטרי ולא צריך להגיע כל יום לאונברסיטה. עשיתי פסיכוטמרי עם קידום כי ככה ידעתי שצריך. סיימתי תואר ראשון באוניברסיטה רגילה בשנתיים וזה עלה לי בהרבה מאוד זמן ומעט מדי שעות שינה.

אם הייתי עכשיו אחרי השחרור, לא הייתי משקיע זמן ומאמץ בפסיכומטרי מטומטם אלא עושה תואר מהפתוחה במקביל למיון ליחידות קומנדו כאלו ואחרות. שם העבודה גם מתגמלת ביותר וגם תהליך הקבלה הוא ארוך מאוד. אני לא יודע בנוגע לקהיות בחול אני רק יודע שבימ"מ ובדומיו אתה תיפול על ברך בעייתית...

מבחינ הכינסה הם מטורפים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים