עבור לתוכן

צריך הסברים בנושא הסטרימרים

Featured Replies

פורסם

כבר זמן מה אני שוקל לקנות סטרימר, הבעיה שאין לי מושג איך להשוות בין הכמות העצומה של דגמים.

אני כן יודע שיש מספר דברים שאני בהחלט רוצה לראות בדגם שאקנה לבסוף -

- כניסת USB 3.0 לצורך הזרמת מדיה מכונן חיצוני

- כניסת רשת (אני לא מאמין שהזרמת סרט Blu-Ray באלחוט תעבוד בלי קטיעות)

- תמיכה בפורמט mkv. מאחר וקיימים ברשותי המווון סרטים באיכות גבוהה בפורמט זה

אשמח לקבל הצעות, כמובן מנומקות, ועוד יותר אשמח להסברים בנושא כדי שאוכל לקבל החלטה מושכלת.

נ.ב. הקניה, לכשתתבצע, אינה חייבת להיות בארץ. טווח ההשקעה שאני צופה יהיה לא יותר מ-500 ש"ח.

פורסם

קרא לי איש עתיק אבל אני מעדיף HTPC ...

בלי כאב ראש עם פורמטים , בלי תלות בתמיכה ...

הכל פשוט עובד

אבל במחיר שאמרת אין סיכוי למצוא HTPC - אני מעלה את זה כנקודה רק למחשבה.

פורסם
  • מחבר

אני לא מחפש משהו כליל השלמות, אלא משהו שידע לתפעל את הפורמט הנפוץ הזה במחיר הסביר (לדעתי) שנתתי, וכמובן שיש צורך בחיבור מהיר כמו USB3 לצורך הזרמת המדיה. סה"כ אני חושב שהדרישות שלי אינן בשמיים :)

פורסם

הנוסחא היא מאוד פשוטה:

משתמש הקצה הוא lamer - סטרימר

משתמש הקצה יש מושג כלשהו - HTPC

כל פתרון היברידי יהיה תמיד עקום.

HTPC זה לא פתרון עתיק אלא הרבה יותר מתקדם מכל זווית.

פורסם
  • מחבר

תקן אותי אם אני טועה - HTPC הוא, כמשתמע, מחשב. זה באמת נוח יותר וקל יותר לתפעול מסטרימר?

האם בכלל סביר לחשוב על HTPC כמכשיר נייד שאפשר לקשר למסכים במקומות שונים לפי צורך?

פורסם

סטרימר יותר קל לתפעול, הכל מוכן לשימוש, htpc זה מחשב צריך להתקין ולהגדיר מה שמקבלים זה הרבה יותר אפשריות ותמיכה עתידית לפורמטים עם קטצ' לא תמיד המחשב יצליח לסחוב אותם

פורסם
אבל במחיר שאמרת אין סיכוי למצוא HTPC - אני מעלה את זה כנקודה רק למחשבה.
תקן אותי אם אני טועה - HTPC הוא, כמשתמע, מחשב. זה באמת נוח יותר וקל יותר לתפעול מסטרימר? האם בכלל סביר לחשוב על HTPC כמכשיר נייד שאפשר לקשר למסכים במקומות שונים לפי צורך?

לפטופ מיד שנייה יכול לפתור לכם את כל הבעיות.

פורסם

איך HTPC יותר קשה להפעלה? אולי לבן אדם שאין לו מושג בתחום המחשבים ואני מקווה שאתה לא כזה (ראה את הנוסחא שלי). הרי מדבור על מכשיר עם embeded Linux לכל דבר.

אני לא ראוה שום הבדל בין התקנת XBMC על כל חומרה וקניית מוצר ייעודי שזה כל מה שהוא יודע לעשות.

זה לא רק עניין של תמיכה בX או בY, אלא הגמישות שלך לעשות כל מה שאתה רוצה ואיל שאתה רוצה.

פורסם
  • מחבר

הכוונה שלי בנוגע לתפעול הייתה שנדרשת (אני מניח?) התעסקות עם מחשב, לעומת דפדוף בין תפריטים על מסך - ייתכנו מצבים שילדים קטנים ירצו להפעיל סרט למשל.

יש גם כמובן עניין הנידות כפי שהזכרתי קודם.

אני אנסה לדמות מצב:

"וואלה בא לי לראות איזה סרט!" מתיישב, מדליק טלוויזיה, מדפדף בעזרת השלט על פני הסרטים הקיימים בכונן כלשהו המחובר לטלוויזיה בעזרת סטרימר\מחשב\משהו, מפעיל וצופה (וזה למשל קל במידה שווה לאדם מבוגר ולילד), במקסימום מעביר מכשיר בגודל קופסה קטנה מחדר לחדר לצפיה בטלוויזיה אחרת.

לעומת: "וואלה בא לי סרט!" הולך להדליק מחשב, פרוצדורה שלמה להעברה ממקום למקום, קשה יותר לתפעול בטווחי גילאים שונים וידע שונה.

מה שכתוב פה זה החשש שלי לגבי HTPC, אני מחכה כמובן לתיקון שיסביר יותר טוב

פורסם

אין בעיה בhtpc שיעבוד ברמת פשטות נוחות ומה שלא נגדיר, אבל מישהו יצטרך להתקין ולהגדיר.

פורסם

אם זה המצב אז:

הנוסחא היא מאוד פשוטה:

משתמש הקצה הוא lamer - סטרימר

גם אצל ההורים שלי יש סטימר כי פשוט מדובר על סוג מוסיים של "משתמש קצה".

פורסם
  • מחבר

אחלה, אז מאחר והמצב הוא כזה - פלוסים ומינוסים לגבי סטרימרים (לא HTPC) בעלי יכולת לבצע מה שביקשתי, fire away!

פורסם

אם הצלחת להירשם לפורום, תצליח להתקין XMBC. חפש סרטונים ביוטיוב ותתרשם.

פורסם

הוא רשם שזה לא בשבילו. :)

קשה לי להמליץ על משהו מסויים, אבל תשים לב שיש לו יכולות להתקין מודולים ולקבל שידרוגים בשביל מקסימום גמישות.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

כל אלו משבחים HTPC מול סטרימר, מתעלמים ממס' נק':

1) הבדלי מחיר- סטרימר סביר אפשר למצוא באזור 500 ש"ח...

2) פשטות התפעול - פחות התעסקות (לפעמים נחמד גם למשתמשים מתקדמים)

3) סטרימר תופס פחות מקום

* אצלי יש כמה שנים xtreamer sidewinder (מופעל עם כונן חיצוני) - פשוט, יעיל, מנגן הכול...

פחות מכיר את הדגמים החדשים, אני אישית הייתי בודק את הדגמים האלו:

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=14273

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=13031 - בלי חיבור רשת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים