עבור לתוכן

שאלת הגברה וכרטיס קול למי שמכיר את אוזניות k7xx של AKG.

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני שוקל לקנות אוזניות מסדרה זו של akg (שוקל גם את דגם Q701).

שימוש עיקרי יהיה במחשב - סרטים,משחקים ומוזיקה.

אני מתכנן להשתמש בכרטיס קול (לא DAC חיצוני) כדי שאוכל להנות מסראונד וכל מיני פונקציות של Dolby.

יש לי כמה שאלות:

1)האם יש כרטיס קול on-board שהוא טוב? אולי יש לוח אם שיש עליו כרטיס איכותי ואפשר להסתפק בו?

2)אחרי שהתאמתי כרטיס קול, האם יהיה צורך במגבר חיצוני? העכבה של רוב האוזניות היא 62 אוהם, האם המחשב יוכל לספק לי את הזרם הדרוש כדי שלא יהיו קטימות וכד' בעוצמת שמע סבירה?

ונניח ויש צורך במגבר חיצוני - האם נייד גם יתאים?

תודה מראש למגיבים.

פורסם

אני לא מכיר אף לוח אם שמגיע עם כרטיס קול ברמה באמת גבוהה, אבל אני גם לא מכיר את רוב הדגמים המודרניים של לוחות האם.

בעניין המגבר, מניסיון עם K710, חשוב מאוד. למרות שעל הנייר לא נראה כך, מגבר משפר אותן פלאים.

רוב המגברים הניידים הם דיי צעצועים, אני שומע המון סופרלטיבים שאנשים זורקים לגבי חלק מהם (וכל פעם זה לגבי אחד אחר, שנראה הכי יפה באותו הרגע), אבל לדעתי בשביל האוזניות האלה צריך כח, וכל דבר שמבוסס על מגבר שרת ממוצע יתקשה להוציא מהאוזניות האלה משהו שקרוב לביצועים שלהן. לדעתי חובה משהו שיודע לתת מספיק זרם, וזה אומר או דרגת מוצא דיסקרטית, או לפחות באפר חזק ביציאה. למרות זאת, יכול מאוד להיות שאני טועה בעניין הזה (בכל זאת אני לא מכיר הכל), ויכול להיות שיש מגברים ניידים שיישמעו טוב מאוד גם עם ה-701.

פורסם
  • מחבר

הבנתי..

מגבר זה חובה - האם אוכל להשתמש בכרטיסי קול מסדרת Xonar שכבר מכילים מגבר?

פורסם

הכל אפשרי. זה לא שבלי מגבר זה לא יעבוד, זה פשוט יישמע פחות טוב. אני לא יודע עד כמה המגברים שם טובים, אני בחנתי רק את ה-D2 והוא לא כולל מגבר אמיתי, ונשמע בהתאם.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני מציע לוותר על ההגברה בכרטיס קול ולקנות מגבר חיצוני. בתור נקודת מוצא ה Fiio E9 יהיה הכי בסיסי - לא פחות מזה.

תסתפק ב Xonar D1\DX וכך תוכל לשדרג בעתיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים