עבור לתוכן

כרטיס מסך נשרף, עזרה בקניה של כרטיס חדש

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי. הכרטיס יתאים ללוח אם שהריץ 8800gt? אני רואה שהכרטיס gddr5. בנוסף, יש לו יציאה של hdmi?

• תגובות 36
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יתאים.

כן, יש לו.

פורסם
  • מחבר

תקשיבו חבר'ה, כמו שאמרתי, אפיתי ובדקתי.

אני שמח לבשר שזה אכן עובד!!!!!

הוצאתי את הגוף קירור, גירדתי את המשחה הישנה, הכנסתי את הכרטיס לחום של 180 מעלות בתנור ל10 דקות בדיוק.

מרחתי משחה חדש, שמתי את הגוף קירור חזרה, והופ!! הכרטיס עובד כמו גדול!

לא האמנתי לשניה שזה יעבוד, אבל אמרתי לעצמי שאין לי מה להפסיד.

תודה רבה חבר'ה, חסכתם לי 400 שקל :hat:

פורסם

כל הכבוד!

אל תדאג תומר, אפוה אופה את הכרטיס בסופ"ש (בלי נדר), לא הייתי פנוי לזה השבוע...

פורסם

מעולה, שמח שזה עזר!

פורסם

מעולה..

פורסם

היי,

מנצל"ש - אני עם אותה בעיה בדיוק עם אותו כרטיס בדיוק...שירת אותי נאמנה מאז תקופת הזוהר שלו ב2007 (כמו שמוזכר בכתבת האפיה :) ועד לפני כמה חודשים ועכשיו חזרתי מטיול ארוך מחו"ל והמחשב עולה אבל המסך מלא ארטיפקטים ותוך כמה דקות קופא וקורס.

אני גם אנסה את המדריך ואדווח על תוצאות אבל רק כמה שאלות לפני של נוב מוחלט בנושא (מעולם לא באמת התעסקתי פיזית עם החומרה במחשב מעבר לניקוי המארז או משהו בסגנון..) -

1. את הפדים התרמיים פשוט להסיר מהכרטיס עצמו ולאחר מכן להדביק מחדש, כן? יש אפשרות\סיבה להחליף אותם ד"א? הם נראים די "מרוטים" אחרי 5 שנים...

2. עם מה אני מסיר את שאריות המשחה התרמית מהמעבד? ואחרי כן, כשאני מורח מחדש, במה להשתמש? אצבע פשוט? מקלון צמר גפן גם סבבה? (או שהוא יכול להשאיר כל מיני סיבים מזיקים)?

3. יש עוד משהו שצריך לדעת לפני האפייה? קבלים נפוחים בעייתים\חלקי פלסטיק שיכולים להנזק? צירפתי 2 תמונות של הכרטיס.

4. אחרי האפיה אולי (בתקווה) הוא יחזור לחיים אבל הוא עדיין יתחמם בטירוף כמו תמיד, נכון? הרי זה רק מתקן מצב נוכחי. זה באמת הזוי הטמפ' שלו...אני תמיד הייתי רגיל לזה אבל זה כרטיס שבקלות יושב על 75 מעלות במנוחה ו90+ במאמץ, וכשאני רואה השוואות לכרטיסים נורמליים אחרים בקטע של טמפ' ההבדל פשוט מטורף.

תודה!

פורסם

יש! עוד אופה! :yelclap: ה-8800 ידועים בחיבתם לתנורים... בגלל זה הם מתקלקלים כל-כך הרבה.

גם אני אפיתי את כרטיס המסך שלי לאחרונה, משהו משהו :)

אנסה לענות על שאלותיך בקצרה:

1. לא יודע, מצטער. אין לי ניסיון עם פדים טרמיים... אבל אני מניח שיהיה יותר טוב להשיג חדשים.

2. מקלון צמר גפן עם טיפה אלכוהול יכל להיות סבבה, לולא היתה מרוחה שפופרת שלמה של שמחה על הכרטיס :x זה אתה מרחת? שמת כמות מפלצתית שם, לא פלא שהטמפרטורה שלך היתה מזעזעת. השבב עצמו, החלק שבאמת מתחמם, זה המלבן השחור המבריק הזה באמצע... מה שמסביבו לא אמור להיות מרוח. בכלל. אז תנקה את זה בבקשה :) כמו כן, כלל המפתח הוא כמה שפחות משחה.תפקיד המשחה הוא לשפר את המוליכות התרמית בין השבב לגוף הקירור. ללא משחה היה שם מעט אוויר, שהוא מוליך חום גרוע מאוד. המחשה מחליפה את האוויר ובכך משפרת הקירור, אך יותר מדי משחה פשוט תפגע ביעילות הקירור. לכן אתה פשוט חייב לנקות את כל זה היטב.

ולא.לא מורחים עם האצבע בשום אופן. שמים נקודה קטנה במרכז השבב, וכשמרכיבית את גוף הקירור, הלחץ שלועל השבב גורם לפיזור אחיד של השמחה, וללא בועות אוויר.

3. לכרטיס קבלים מוצקים, לכן לא תהיה בעיה לאפותו. צא לדרכך!

4. אם המשחה שלך תהיה מרוחה בצורה נורמלית הפעם, אז יכול להיות. אבל זה גם תלוי בעוד משתנים כמו סוג הקירור, התקינות שלו, כמה המארז מאוורר וכו'...

יאללה תנור! :jump:

עריכה: למא אני לא מסוגל לאיית "משחה"? :(

עריכה 2: "למא" אני טמבל? :kopfpatsch:

פורסם

צריך לתת סט... למי ששם שם את המשחה..

פורסם

תגידו , שאופים שמים את הכרטיס עם ההלחמות למטה והרכיבים למעלה ? בצורה הזאת אני רק רואה את הבדיל הטרי נוזל למטה יותר ומתנתק מהPCB. אם לשים הפוך אני רואה את הרכיבים נופלים החוצה אם באמת מגיעים לטמפ' שיכול להיות תזוזה כלשהי בהלחמות ...

פורסם

ב10 דקות אתה לא תגיע לכאלו טמפ" שיגרמו לבדיל להפוך כזה נוזלי ולחלקים ליפול..

פורסם

אז אתה אומר כאילו ששמים ככה שההלחמות כלפי מעלה?

פורסם

הדיון הזה מתחיל להלחיץ אותי. במחשב הישן שלי חי כבר 6 שנים 8800GT שמח וטוב לב, מקווה שלא יתפגר בקרוב.

פורסם

1. לא יודע, מצטער. אין לי ניסיון עם פדים טרמיים... אבל אני מניח שיהיה יותר טוב להשיג חדשים.

2. מקלון צמר גפן עם טיפה אלכוהול יכל להיות סבבה, לולא היתה מרוחה שפופרת שלמה של שמחה על הכרטיס :x זה אתה מרחת? שמת כמות מפלצתית שם, לא פלא שהטמפרטורה שלך היתה מזעזעת. השבב עצמו, החלק שבאמת מתחמם, זה המלבן השחור המבריק הזה באמצע... מה שמסביבו לא אמור להיות מרוח. בכלל. אז תנקה את זה בבקשה :) כמו כן, כלל המפתח הוא כמה שפחות משחה.תפקיד המשחה הוא לשפר את המוליכות התרמית בין השבב לגוף הקירור. ללא משחה היה שם מעט אוויר, שהוא מוליך חום גרוע מאוד. המחשה מחליפה את האוויר ובכך משפרת הקירור, אך יותר מדי משחה פשוט תפגע ביעילות הקירור. לכן אתה פשוט חייב לנקות את כל זה היטב.

ולא.לא מורחים עם האצבע בשום אופן. שמים נקודה קטנה במרכז השבב, וכשמרכיבית את גוף הקירור, הלחץ שלועל השבב גורם לפיזור אחיד של השמחה, וללא בועות אוויר.

1. טוב אני אשקול החלפה..נראה איפה אצליח למצוא וכמה זה עולה.

2. אני לא זה שמרחתי את המשחה...זאת פעם ראשונה שאני בכלל נוגע בכרטיס ומוציא אותו מהמארז מאז שקניתי את המחשב. כנראה שככה מרחו אותו במפעל. נפלתי על עובד חדש :(

ולא הבנתי - אמרת מקלון עם מעט אלכוהול יכל להיות סבבה, אם לא הייתה המון משחה. אז כן או לא? השארת אותי קצת מבולבל חח...ואציטון ד"א זה תחליף בסדר לאכוהול? או שמדובר בחומרים שונים גם מבחינת האפק שלהם? פשוט אציטון יש לי זמין בבית אבל אלכוהול נקי לא נראה לי (ובדיוק העלו את המחירים:P)

3. עוד שאלה קטנה לגבי רכיבים (אולי) בעייתיים לאפייה - יש על הכרטיס את החיבור הפלסטיקי שלשם מתחבר הקירור, וגם (אם תסתכלו בצילום מלמעלה) יש קוביה שחורה, שגם מרגישה די פלסטיקית ואין לי מושג מה השימוש שלה, בפינה הימנית העליונה של הכרטיס. גם אותם אין בעיה לאפות?

אז אתה אומר כאילו ששמים ככה שההלחמות כלפי מעלה?

לפי המדריך צריך לשים את הכרטיס כך שהמעבד הגרפי הוא כלפי מעלה (ז"א הלחמות כלפי מטה)

פורסם

ההגיון אומר שהדבר היחיד שזה יכול לעשות זה לנתק עוד הלחמות ... :cognee:

שמעו מקרה מצחיק , אפיתי פעם את הלוח שלי P55M UD2, כל הפלסטיקים של החריצי הרחבה נהיו צהובים במקום לבנים , אפילו הכחול של הPCIE ... וששלחתי את הלוח ליצרן (לא היה ליבואן במלאי אז הוא שלח ליצרן), הבעיה שלהם הייתה שיש אזור שרוף בהלחמות בדיוק איפה שהRAM מתחבר (אבל מאחורה) ... ודווקא זה לא קרה מהתנור, זאת הייתה הבעיה כנראה, ולזה הם קוראים USER DAMAGE (והזכרונות דווקא עובדים טוב אחרי זה) ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים