עבור לתוכן

מה באמת ההבדל שעושה כרטיס סתם לכרטיס חזק ??

Featured Replies

פורסם

אני שואל את זה לא כי אני נוב (למרות שאני קצת אחרי כל המושגים שאני קורא כאן ואין לי מושג מה הם אומרים :) )

כי אני יודע ש R9800 פרו הרבה יותר טוב מFX 5900 (לא XT ) .

אבל כשמסתכלים על הנתונים שלהם רואים שהם בתכלס אותו דבר ואפילו ל 5900 יש יתרון

אגב אני מדבר על גרסת ה 128 MB .

Radeon 9800PRO\256

מהירות ליבה: 380MHZ

מהירות זיכרון: 680MHz (בערוץ בודד 340MHZ) או 700MHz ( בערוץ בודד 345MHZ) לגרסאת ה256MB

אפיק זיכרון: 256BIT (שני בקרי זיכרון של 128BIT)

כמות זכרון: 128MB או 256MB

צינורות עיבוד: 8

בנוי בארכיטקטורה של 1X8שזאת אומרת טקסטורה אחת לצינורית עיבוד בכל מחזור פעימת שעון

ערוץ AGP X8

Geforce FX 5900:

מהירות ליבה: 450MHz

מהירות זיכרון: 850MHz (בערוץ בודד 425MHZ)

אפיק זיכרון: 256BIT (שני בקרי זיכרון של 128BIT)

כמות זכרון: 128MB

צינורות טקסטורה: 8

בנוי בארכיטקטורה של 1X8שזאת אומרת שני טקסטורות לצינורית עיבוד בכל מחזור פעימת שעון

ערוץ AGP X8

שימו לב שה 5900 עוקף את ה 9800 בכמה הנתונים אז איך יכול להיות שה 9800 הרבה יותר טוב ממנו??? ??? ???

אגב אני מדבר על ביצועים ללא AA ו AF ברמות גבוהות מקסימום שתי דגימות.

פעם אחת ולתמיד אני חייב להבין את הסתירה הזאת. תודה לכל העונים

פורסם

איך זה שמעבד אינטל נגיד 2500 מגה הרץ עובד ב 2500 מגה הרץ לעומת AMD שהמעבד שלהם עובד ב1830 מגה הרץ ועדיין הביצועים דומים?

הכול תלוי בליבה עצמה שיכול להיות בכרטיס אחד יותר יעילה מאשר בשניה...

efficiency זאת מילת המפתח.

תלוי בתיכנות הפקודות של אותה ליבה וכו'

יש הרבה דברים שיכולים להשפיע פה בתכלאס זה פשוט בניה יותר טובה של ליבה מסויימת לעומת אחרת..

פורסם
  • מחבר

זאת אומרת שדרבריים מהווים עמוד תווך רציני ביותר בביצועים הכוללים של הכרטיס. הבנתי אותך נכון??

ועוד שאלה : ראיתי R9800 פרו ב 1700 שח (OEM) של ספיר .

http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=VDSPH98PR2&Cat2Cat1ID=888&Cat2ID=1699

האם המחיר נראה סביר או שכדאי לחכות?

שמעתי שהמחירים יורדים בקרוב במאות שקלים.

פורסם

תבין משהוא פשוט במילחמה הזו אתה לא תנצח על כל כרטיס שיירד ייצא כרטיס חדש יותר טוב עם יותר פיצרים יותר חזק שתומך במשחקים החדשים ביותר השכל זה לרכוש במינימום כסף מוצר שיחזיק כמה שיותר זמן וזה כל הקסם כי שיא הטכנולוגייה של היום ייכנס למוזיאון עוד שלוש שנים מהיום

פורסם
  • מחבר

כל הזין הא...?

ובכל זאת איך נראה לכם ה R9800 פרו ששמתי לו לינק פה? יחזיק מעמד?

פורסם

בהחלט. כרטיס מצויין אם מוכנים להשקיע סכומים כאלו

פורסם

ההבדל בין סתם כרטיס לחזק=oc ;D

אני לא משחק בלי שיפור בהרצים

פורסם

www.ksp.co.il

יש לך פה ראדון 9800PRO ב1570 שקל..

Sapphir RADEON 9800Pro

פורסם

ההבדל בין הכרטיסים המבוססים Radeon לבין כרטיסים המבוססים על ה Geforce הוא בעיקר ביכולות ה shaders.

בכרטיסים של nvidia ה sahders נחשבים לנפילה איומה, מה שאומר שבמשחיק dx8.0 המשחקים יעבדו במידה שווה על הרדאון והgeforce.

אבל במשחקים הדורשים shaders של dx9.0 משחקים יעבדו לאט יותר על ה geforce.

ומכיוון שהיום כמעט כל המשחקים החדשים (מ far-cry ועד half-life ודום 3) משתמשים ב Directx9.0 Shaders , הכרטיסים של nvidia מזדחלים לאחור בכל מה שנוגע לסיצועים נטו.

עם זאת אני חייב לציין שעדיין לא מדובר בכרטיסים רעים, ובהחלט הם כדאיים (במיוחד כרטיסי ה mid-range) ביחס למחירם.

פורסם

www.ksp.co.il

יש לך פה ראדון 9800PRO ב1570 שקל..

Sapphir RADEON 9800Pro

ואללה לא יודע... לאחרונה אני שומע על KSP שמועות (חלקן אפילו אישרתי דרך מקור מהימן...) שהם מוכרים זיופים, כמו, דאז, צורב LG 52*32. יש פה מישו שמנוסה איתם? כבר יצא לי ליפול עם מניאקים :-\

מצאתי כרטיס כזה פה: http://www.comp-il.co.il/Product.asp?PID=VDSPH98PR2&Cat2ID=1699&Cat2Cat1ID=888.

אני לא כ"כ מכיר אותם מישהו יכול לתת לי המלצות\הפלצות לגביהם?

פורסם

תראה, בתכלס, KSP הם זולים, לא יודע מה הקטע עם זיופים כי אני קניתי מהם לוח אם, מעבד וזכרונות הכל קיבלתי מה שקניתי...

אבל מה כן, יש להם קטעים מוזרים, לדוגמא באתי עם בנדוד שלי לקנות אצלהם מחשב מאחד המחשבים שיש להם מוכנים, אז ציפיתי שכשאני מחליף חלק במחשב הזה מתוך המפרט המקורי אז אני מתקזז עם הרכיב המקורי שקיים שם, אבל מסתבר שהכמות החזר שאני מקבל על הרכיב המקורי שהיה במפרט שלהם היא לא מלאה, למשל נניח במפרט המקורי יש כרטיס מסך שעולה 500 שקל ואני רוצה להחליף אותו בכרטיס מסך שעולה 700 שקל, אז אני ישלם על הכרטיס שרציתי 300 שקל למרות שההפרש הוא רק 200...

כששאלתי למה אמרו לי ככה, בלי סיבה... אני מניח שכנראה יש איזה מבצע על המחשב בגלל זה המחיר יוצא ככה...

קיצר יש להם קטעים דפוקים, אבל בכל זאת אחרי כל העניין הזה המפרט שהרכבתי שם יצא יותר זול, ככה שלמרות הקטעים הדפוקים שלהם הם זולים, השאלה אם אתה מוכן לסבול את זה...

פורסם

תראה, בתכלס, KSP הם זולים, לא יודע מה הקטע עם זיופים כי אני קניתי מהם לוח אם, מעבד וזכרונות הכל קיבלתי מה שקניתי...

אבל מה כן, יש להם קטעים מוזרים, לדוגמא באתי עם בנדוד שלי לקנות אצלהם מחשב מאחד המחשבים שיש להם מוכנים, אז ציפיתי שכשאני מחליף חלק במחשב הזה מתוך המפרט המקורי אז אני מתקזז עם הרכיב המקורי שקיים שם, אבל מסתבר שהכמות החזר שאני מקבל על הרכיב המקורי שהיה במפרט שלהם היא לא מלאה, למשל נניח במפרט המקורי יש כרטיס מסך שעולה 500 שקל ואני רוצה להחליף אותו בכרטיס מסך שעולה 700 שקל, אז אני ישלם על הכרטיס שרציתי 300 שקל למרות שההפרש הוא רק 200...

גם לי היה את הקטע הזה איתם. ההסבר שלהם היה פשוט מאוד, צחשבים בחבילה מורכבת כוללים הנחה מסויימת על הפריטים (בגלל זה עם תרכיב לבד, בדיוק אותו מחשב כמו בחבילה שהם מוכרים יצא לך מחיר יותר גבוה בכמה מאות שקלים, יש כמה סיבות להנחות שהם נותנים לחבילות, בדר"כ זה בגלל שהם רוצים להפתר מאיזה רכיב מסויים שיש להם אינפלציה שלו), אם אתה מוציא פריטים מחבילה אתה לא מקבל את כל ההחזר, אלא את ההחזר פחות ההנחה.... ככה זה בכל חנות מחשבים.

אחרת היית בא לשם, מוריד את כל הפריטים מהחבילה (צורב, כרטיס מסך, מארז וכו') וקונה רק לוח ומעבד במחיר אפסי.....

פורסם

אחד מהדברים שעושים את ההבדל הוא גם הארכיטקטורה של המעבדים(גם של מעבדין רגילים וגם של כרטיסי מסך).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים