עבור לתוכן

איך לנהל את עבודת ליבות המחשב

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב מפלצתי מבחינת היכולות שלו

מחשב 8 ליבתי וגם 8 ddr3 ואני רוצה לנהל את העבודה של הליבות(הכוונה למרכז אותם לדוגמה לעבודה רק על משימה ספציפית)במילים אחרות לנהל את העבודה של הליבות לפי הצרכים שלי

2 שאלות כי אני די חדש בכל העניין הזה

1)האם דרך וינדאוס יש אפשרות לניהול כזה

2)האם יש תוכנה חינמית כלשהי שיכולה לעזור לי לנהל את השליטה על המעבדים או הליבות או גם וגם

לכל מי שיכול לעזור אני מאוד אודה לו שילמתי על המחשב הרבה כסף ואני רוצה לדעת שאני קובע איך הוא יעבוד בשבילי

שיהיה לכם אחלה יום

פורסם

לא ברור מה אתה מנסה להשיג כאן אבל לנהל את עבודת המעבד/ים אתה לא יכול.

מה שמתקרב לזה (אולי) זה לתת פריוריטי'ס לפרוססים שרצים.

פורסם

אתה יכול בהגדרות מתקדמות של MSCONFIG, אבל כמו שנאמר אין בזה צורך, תן למערכת לנהל לבד.

פורסם

ואל תתן להם לבלבל אותך- הרבה ליבות לא בהכרח חזקות יותר.

אגב, אתה צפוי לעשות יותר נזק מתועלת אם תתערב בזה- מערכת ההפעלה יודעת הכי טוב את העבודה.

פורסם

1. אני מבקש כי תמנע מלפתוח דיונים כפולים בפורומים אחרים - הדבר מאוד מרגיז וגם אסור בחוקי הפורום

2. כפי שנאמר - עדיף לתת למערכת לנהל לבד את החלוקה בין המעבדים

3. במידה ויש לך צורך רגעי אתה יכול לקבע הליך מסויים על ליבה מסויימת על REALTIME - (חלונות 7 פתח task manager לך לפרוסס - - כפתור ימני set affinity ואחכ - set priority real time ) ככה אתה מכריח פרוסס מסויים להשתמש בליבה מסויימת באופן בלעדי)

4. במידה ואתה רוצה לעשות זאת באופן קבוע - תצור קובץ אצווה המשתמש בפקודת START (שגם בה יש אפשרות לכיוון לאיזה ליבה ובאיזה עדיפות)

הערת אגב - ברב השימושים המעבד כיום פחות משמעותי מבעבר (למעט עיבודים מתמטיים מסויימים) - לרב צוואר הבקבוק הוא בדיסק\זכרון

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

אני יכול לשייך את הפרוסס ליותר מליבה אחת? בדרך כזו או אחרת ואסביר למה אני מתכוון

אני עובד עם תוכנת המרה מקצועית לסרטי HD בנפח וגודל מאוד גבוה והמרה לוקחת לי שלוש שעות ואפילו 5 ואני רוצה לרתום את כל הכוח שאני יכול

מכמה שיותר מעבדים ויש לי 8 אז איך אני עושה את זה ?

- - - תגובה אוחדה: - - -

איך אני משייך את מה שהראית לתהליך או לתוכנה שאני רוצה לעבוד איתה

פורסם

פשוט מאוד, אם התוכנה יודעת לעבוד מולטי טרד, שזה מצב עבודה על מעבד מרובה ליבות, סיימת.

מאקסימום תן לה עדיפות בPROCESS. מעבר לזה כלום.

תרצה יותר כח עיבוד תבצע OC או תשדרג למעבד עם יותר ליבות.

פורסם
  • מחבר

יש לי מעבד עם 8 זה המון

פורסם

ליבות זה לא הכול. מעבד 8 ליבות אחד נותן ביצועים כמו מעבד 4 ליבות אחר, או מעבד 2 ליבות שונה.

אם התוכנה בה אתה משתמש יודעת להשתמש בכרטיס מסך להאצת ההמרה, זה מה שאתה צריך.

פורסם

נא שים לב למה שכתבו לך - עם התוכנה לא יודעת לנצל את כלל הליבות\נימים במחשב לא יסייע בעדך.

כמו שאומר התוכי - תשים גם 1000 מגה...

פורסם

יש לך 4 ליבות אמיתיות * HYPER THREAD שזה בעצם כפול 2.

בתכלס אלו 4 ליבות. או שתאיץ אותן למהירות גבוהה יותר, או שתחליף למעבד של 6 ליבות וכו.

פורסם
  • מחבר

איך אני משתמש בכרטיס מסך להאצת ההמרה?

פורסם

זה יקרה רק אם התוכנה תומכת בזה... היא תומכת בהאצת CUDA או OpenCL?

פורסם
  • מחבר

מה זה אובר קלוקינג?

ביחד עם הטכנאי ספרנו 8 ליבות בתוך המחשב איך אני מאיץ את פעילות הליבות

ביחד עם הטכנאי ספרנו 8 ליבות בתוך המחשב איך אני מאיץ את פעילות הליבות

ואם היא תומכת איך אני משתמש בזה?

פורסם

מה הקשר אוברקלוקינג עכשיו? זה לא רלוונטי לדיון, אבל בכל מקרה יש על זה המון מידע בפורום "קירור ואוברקלוקינג".

מה זה ספרנו ליבות? ישבתם עם מיקרוסקופ מעל המעבד? וכמו שנאמר פה זה לא משנה כמה ליבות יש לך אם התוכנה לא יודעת להשתמש בהן... אם יש לך 16 ליבות זהות לליבות שיש לך במעבד הנוכחי, והתוכנה יודעת להשתמש רק ב-2, אז לא תקבל שום שיפור... דרך אגב, לא מומלץ להאמין לטכנאים ללא היסוס, ביחוד אם אלו הטכנאים שגם מכרו לך את המחשב.

אם התוכנה יודעת להשתמש בכל הליבות הקיימות, היא תבקש ממערכת ההפעלה להשתמש בהן ומערכת ההפעלה תחלק לה את המשאבים. ההתערבות שלך לא יכולה לשפר את זה, רק לגרום לנזק. זה כמובן רק אם התוכנה הוגדרה להשתמש בכל כוח העיבוד הקיים, ואם היא בכלל יודעת להשתמש בריבוי ליבות...

לטובת כולנו, תפרסם פה את המפרט שלך ואת שמה של תוכנת העריכה עימה אתה עובד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים