עבור לתוכן

חרם על הסרט החדש 'מלחמת העולם זי'

Featured Replies

פורסם

vic07

:cognee:

"הרוצה שלום, יכון למלחמה", אמרו הרומאים. עם שנוהג כך הוא עם ששורד...

ראה ערך "אוקסימורון" - כי אמרת משהו ממש מצחיק :)
...

ההסטוריה והמדיניות של שוויץ, ותבין איך המדינה הקטנה הזו הצליחה להמנע מהשתתפות בשתי מלחמות העולם למרות ....

I'm Sorry ... THIS IS A NO-SPIN ZONE

images?q=tbn:ANd9GcRv56AghLHIDUY5TwoZ9tkhF6MsoDhrsGpvFU5JCzHt_qSjqsBPSg

אז קצת פרופורציות ...

נכון הצבא היה ברמה גבוהה אבל זה ממש לא הרתיע את הנאצים או את היטלר שפתח מלחמה בשתי חזיתות עם שתי מעצמות בו זמנית .... אז אל בלי יותר מידי קישקושים על "האימה השוויצרית".

הסיבות האמיתיות ששוייץ נשארה נטראליית היא ..... שהיא לא הייתה ממש נטראלית......

בכירים נאציים היו משתמשים בשוויץ כדי לנהל את הממון שלהם שבין היתר כלל :

יצירות אומנות גנובות, כסף תכשיטים וזהב שלקחו מיהודים ברחבי אירופה... "הכל בשקט בשקט..."

שלא לדבר בכלל על הקשר הכספי ההדוק של הבנקים השוויצרים לגרמניה או לשאר המדינות שכלל מסחר רב.

שלא לדבר על זה שגרמניה השתמשה במערכות מסילת הרכבת של שוויץ למאמץ המילחמתי שלה.

לסיכום - שוויץ היא ארנק או אולי נערת ליווי בגלל שהיא שוכבת עם כולם בשביל כסף.

• תגובות 139
  • צפיות 16.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ואתה עוד מעז לדבר על ספינים? רומא נפלה לא בגלל הפסד צבאי, אלא מהרבה סיבות אחרות. אין זה מוריד כלל מנכונות הביטוי. ולגבי שוויץ, שני הצדדים ניהלו איתה עסקים מפוקפקים מצד אחד והטילו עליה אמברגו מצד שני בשביל לשכנע אותה להצטרף לצד שלהם. עם זאת, אף צד לא ניסה לפלוש למדינה ולהשתלט עליה בכוח, כי ידעו שהתועלת הצפוייה מכך תהיה קטנה לאין שיעור מהמאמץ שידרש. דווקא העובדה שהיטלר פלש לכל שאר אירופה (כולל מדינות קטנות ו"מיותרות" לחלוטין מבחינה אסטרטגית) אבל בכל זאת החליט לעקוף את שוויץ אומרת המון... זה לא אומר שהוא לא היה יכול להכניעה, כמובן, אלא רק שמבחינתו הנזק מכך היה עולה על התועלת.

פורסם

אתה חושב שמחר יפלשו לכאן צבאות ערב יהרגו את כל הגברים ויאנסו את הנשים? תסתכל מה קורה סביבך. סוריה עיי חורבות. גם אם אסד ישרוד יקח לסוריה עשרות שנים להשתקם. אם אסד יפסיד סורה תתפצל למספר מדינות קטנות יותר. במצרים יש 15% אבטלה. לציבור אין מה לאכול. לישראל אין איום קיומי כבר עשרות שנים. הסיבה היחידה שמפמפמים את האיום הביטחוני זה כדי להצדיק הזרמה של עשרות מיליארדים בשנה לתקציב הביטחון. המודל של צה"ל לא רלוונטי למאה ה-21 ואת זה אומרים קצינים בצמרת צה"ל.

בינתיים בישראל יש פקקי ענק כי אין תחבורה ציבורית טובה, יוקר המחייה בשמיים, הדור הצעיר לא מסוגל לרכוש דירה, אבל נבחרי הציבור דואגים להזכיר לנו את האיום האיראני. אם איראן כזה איום למה לא תוקפים? אה, נכון, מחכים ל-F35 שיגיע במקרה הטוב ב-2016. רגע, מתי איראן אמורה לחצות את הקו האדום? 2013? אופס. נו טוב הלכו 2.75 מיליארד דולר. אבל היי למי אכפת הרי זה הכסף של משלם המיסים.

פורסם

אני חוזר על השאלה: למה לא היה לישראל איום קיומי כבר עשרות שנים?

ואם כבר, זה חדש שלך שכשהמצב במדינה רע והשלטון מחפש ללכד את העם סביב הדגל, דבר ראשון שמחפשים זה אוייב משותף ומלחמה מולו? זה מוזר שבעוד שאתה טוען שזה בדיוק מה שהממשלה בישראל עושה, אתה מתעלם לחלוטין מאותו הרציונל בדיוק בצד השני, אלא ששם המצב גרוע בהרבה, העם טיפש בהרבה ושונא את הצד השני הרבה יותר.

פורסם

יש כאן כמה אנשים שנראה שהם חושבים שהם גרים במדינה אחרת. אנחנו מוקפים במאות מיליוני מוסלמים שהיחס אלינו נע אצלם בין שנאה על אש קטנה לבין רצון להשמדה מוחלטת של מדינת ישראל. הדבר היחיד שעצר ועוצר אותם עד היום הוא היכולת של המדינה להגן על עצמה. לא הבטחות האמריקאים, לא אמברגואים כאלו ואחרים ולא פיות קסומות ששומרות על הגבולות.

חיים הם לא משחק מחשב. אי אפשר לקחת אזרח ותוך 5 דקות להפוך אותו לרמבו. אי אפשר לחשוב שבטחון זה משהו ששולפים בשניה שצריך. אין SAVE וLOAD. אם הפסדת - נמחקת.

פורסם

ובנוסף לאמור, יחידות מיוחדות ו"צבא קטן וחכם" אלה דברים שעובדים מצויין למטרות בט"ש, אבל צריך שיהיו גם גדודים המוכנים ומסוגלים לתפוס קו בגבולות במקרה הצורך, ובעיקר בשביל שלא יהיה צורך שכזה.

פורסם

אם כבר אנחנו מדברים על יחסי כוחות ועל עמידה מול המוסלמים, גם אם נקח את כל האזרחים מהצעיר למבוגר, נאמן נחמש ונכין אותם לקרב, עדיין נהיה בנחיתות מספרית וחוסר אונים מול אינסוף אויבים.

כולנו יודעים טוב מאוד באיזה רמה יתנהל מאבק בסדר גודל כזה ואיזה נשק יוכנס לתמונה במשבר קיומי אמיתי.

http://en.wikipedia.org/wiki/Samson_Option

היוזמה להיות תמיד מוכנים ולהגן ברוכה, הבעיה היא שאנחנו שטופי מוח של המנהיגות. כמו שלב אמר זו מסחרה (תמיכה כלכלית נרחבת בתעשיית מלחמה).

אין על מה להתווכח האמת. אני ,כמו רוב האנשים השפויים, לא בעד השתמטות!! אני כן בעד סדר חדש והפרטה, אם צריך, של צבא הגנון לישראל.

פורסם
יש כאן כמה אנשים שנראה שהם חושבים שהם גרים במדינה אחרת. אנחנו מוקפים במאות מיליוני מוסלמים שהיחס אלינו נע אצלם בין שנאה על אש קטנה לבין רצון להשמדה מוחלטת של מדינת ישראל. הדבר היחיד שעצר ועוצר אותם עד היום הוא היכולת של המדינה להגן על עצמה. לא הבטחות האמריקאים, לא אמברגואים כאלו ואחרים ולא פיות קסומות ששומרות על הגבולות.

חיים הם לא משחק מחשב. אי אפשר לקחת אזרח ותוך 5 דקות להפוך אותו לרמבו. אי אפשר לחשוב שבטחון זה משהו ששולפים בשניה שצריך. אין SAVE וLOAD. אם הפסדת - נמחקת.

יש כאן אנשים שחושבים שהם מרכז העולם, ושכל גבר מוסלמי קם בבוקר עם מחשבה של אני מוכן למות כדי "לזכות" באפשרות להרוג ילד יהודי חסר ישע.

אין שום ספק שישראל צריכה להחזיק בצבא שיכול להגן על משהו מעבר למי הדייג שלה, מדברים פה על העניין שכל פעם כשצריכים לאשר תקציב למשרד הבטחון ישראל נכנסת לסכנה קיומית, או אנשים שחושבים שלצבוע ספסלים תורם למדינה יותר מאשר ילד בן 19 שעובד כדי בשכר זעום כדי לממן את לימודיו ואת כל המשקי ממטרות, והופך להיות משלם מיסים בגיל 22.

לא כמו אותם welfare queens בצה"ל שבגיל 25 חושבים אם כדאי ללמוד מנהל עסקים או להמשיך לחיות על חשבון ההורים.

נערך על-ידי Nosh

פורסם
אתה חושב שמחר יפלשו לכאן צבאות ערב יהרגו את כל הגברים ויאנסו את הנשים? תסתכל מה קורה סביבך. סוריה עיי חורבות. גם אם אסד ישרוד יקח לסוריה עשרות שנים להשתקם. אם אסד יפסיד סורה תתפצל למספר מדינות קטנות יותר. במצרים יש 15% אבטלה. לציבור אין מה לאכול. לישראל אין איום קיומי כבר עשרות שנים. הסיבה היחידה שמפמפמים את האיום הביטחוני זה כדי להצדיק הזרמה של עשרות מיליארדים בשנה לתקציב הביטחון. המודל של צה"ל לא רלוונטי למאה ה-21 ואת זה אומרים קצינים בצמרת צה"ל.

בינתיים בישראל יש פקקי ענק כי אין תחבורה ציבורית טובה, יוקר המחייה בשמיים, הדור הצעיר לא מסוגל לרכוש דירה, אבל נבחרי הציבור דואגים להזכיר לנו את האיום האיראני. אם איראן כזה איום למה לא תוקפים? אה, נכון, מחכים ל-F35 שיגיע במקרה הטוב ב-2016. רגע, מתי איראן אמורה לחצות את הקו האדום? 2013? אופס. נו טוב הלכו 2.75 מיליארד דולר. אבל היי למי אכפת הרי זה הכסף של משלם המיסים.

אתה מה זה חי בסרט...! לא יודע אם עשית צבא או לא, אבל כשאני הייתי בצבא ראיתי מכל כיוון איום קיומי! ובזכות הצבא הזה אתה יכול להיות במחשב ולכתוב שטויות כאלה!

אמנם הרבה מהכסף שהולך לצבא הוא מבוזבז, אבל להגיד שאין איום קיומי, שאומרים זאת רק כדי להצדיק דברים אחרים??? כמה שטויות בן אדם יכול להוציא? כמה עיוור אפשר להיות ??

בשירותי הצבאי כמעט נהרגתי בלבנון, כמעט נהרגתי בקיבוץ יד מרדכי, כמעט נהרגתי ברמאללה ועוד ועוד. אם אני לא הייתי שם עם הצבא, מי היה מונע את זה???? האנשים שיכלו להיפגע הם אזרחים! האיום הקיומי פה הוא מכל עבר!! גם בתוך המדינה וגם מחוצה לה!

להגיד שאין איום זו שטות מוחלטת!

בלי הכסף שמועבר לצבא לא היו רק "רקטות מעזה" אלא היו נכנסים להשתלט על ישראל כולה, סוריה לא הייתה פוחדת להשתלט על רמת הגולן ואיראן כבר הייתה מזמן משמידה את "הגידול הסרטני"...

פורסם
יש כאן אנשים שחושבים שהם מרכז העולם, ושכל גבר מוסלמי קם בבוקר עם מחשבה של אני מוכן למות כדי "לזכות" באפשרות להרוג ילד יהודי חסר ישע.

אולי לא "כל גבר מוסלמי" (אגב, באסלאם יש גם נשים, וזה לא שהן אוהבות אותנו יותר מהגברים), ואולי לא "מרכז העולם", אבל קשה להתעלם מכך שכל פעם שיש בעיות במדינות מסביב (כלומר, כל הזמן בערך), מבחינת המנהיגים המקןמיים וגם מאות אלפי המפגינים שתומכים בהם, ישראל\היהודים הם האשמים. מהומות בטורקיה? ישראל אשמה. הפיכה במצרים? ישראל אשמה. מלחמת אזרחים בסוריה? ישראל אשמה. למעשה, רק אותה הטפשות הבהמית שמאפשרת להם להאמין בתעמולה הזו היא גם המונעת מהם מלהלחם בנו בצורה יעילה - וזה לא שיש משהו שהם היו רוצים יותר. אל תבין אותי לא נכון, זה לא שהם לא מכירים בבעיות אחרות שיש להם (שבחלקן, כמובן, גם כן אשמים היהודים מבחינתם), אבל בעוד שיש במדינות הערביות ויכוח (שמנוהל, כמסורת הערבים, באמצעות נשק) בנוגע להתנהלות הרצויה בתחומים כגון מדיניות פנים, שנאת ישראל נמצאת בקונצנזוס מקיר לקיר מבחינתם. הבנת, חמודי?

ועוד נקודה בנוגע לגיוס, אותה משום מה כולם כאן מפספסים: נגיד ואני מסכים עם הטענות לפיהן חלק משמעותי מהחיילים בצבא מיותרים (אני לא, שכן אני חושב שזו בעיה פנימית של הצבא בניהול כוח האדם, אבל נניח). אם אתם רוצים לשחרר את אותם ה"מיותרים", לפי אלו קרטריונים אתם מציעים לעשות זאת, ויתרה מכך, איך אתם מצדיקים מוסרית את המשך גיוס החובה של השאר? הסיבה הכמעט יחידה שבגינה הרוב "מסכימים" להתגייס ולשרת בתנאים הקיימים היא שחובה זו חלה על "כולם" (אני מקווה שהסיבה למרכאות ברורה). ברגע שזה לא יהיה כך, יהיה הכרח לספק לאלו שכן משרתים תנאים טובים בהרבה, וזה אומר בראש ובראשונה שכר הולם. כמה זה יעלה, לדעתכם? תעשו את החישוב בעצמכם: בהנחה שמתוך כ140,000 סדירים כיום כ40,000 הם "מיותרים" - תבדקו כמה יעלה להחזיק את השאר (בשכר בו אתם הייתם מסכימים לשרת בצבא, עם כל הסיכונים הקיימים ביחידות שאינן "מיותרות" מבחינתכם, לו הדבר היה וולונטרי).

כמובן שגם אם הכסף לכך יימצא (ואני בספק, שכן למרות שהכסף הדרוש קיים בצבא, זה ידרוש התייעלות שהצבא פשוט לא מוכן לעשות, וזאת בעיה אחרת לגמרי), תצוץ בעיה אחרת, שקיימת בכל מדינה בה הצבא הוא שכיר: בכל המדינות הללו, מי שהולך לצבא הוא בד"כ משכבות סוציואקונומיות נמוכות, וכאלה שיודעים שהם לא מוכשרים מספיק בשביל למצוא עבודה נורמאלית. בשירותי הצבאי הייתי נוכח באחד התרגילים המשותפים עם האמריקאים, ויצא לי לדבר לא מעט עם החיילים שלהם, בפרט אלו שבדרגות הנמוכות כמובן, וראיתי את סוג האנשים שתמצא ביחידות שאינן יחידות עלית בצבא שכיר. זה לא שאצלינו אין כאלה - פשוט אצלם נראה כאילו כולם כאלה... זה מתאים למודל שלכם של צבא קטן וחכם? וזה עוד לפני שנזכיר את הבעיה המוסרית שיש במצב בו דווקא אלו שנהנים מארצם הכי מעט, כלומר יוחאי מדימונה ומומו מירוחם, הם אלו שיקריבו למענה הכי הרבה.

כמובן, האלטרנטיבה היא לתת זכויות שאינן כלכליות במהותן למתגייסים שאין לשאר הציבור. הבעיה היא שבשביל שזה יעבוד, על הזכויות הללו להיות (א) כאלו שלא יתעלו לצבא דווקא אנשים לא "לא יוצלחים" ו(ב) כאלו שישכנעו מספיק אנשים לשרת בשביל לקיים צבא במימדים שיאפשרו הן הגנה במידת הצורך והן הרתעה בשוטף. זה נחמד להגיד ש"הזכות להגן על ארצינו" היא סיבה מספקת, אבל אני ראליסט. יש רעיונות?

פורסם
הייתי לוחם תותחן ואני מכיר את החייל על כל רבדיו, אין צורך בהסבר

בעניין הביקוש וההיצע יש לי רק דבר אחד להגיד-

אין מספיק לוחמים (רגלים ומשוריינים) בצה"ל ביחס למשימות שלהם. יש וויתורים באופן קבוע עקב חוסר בכ"א

אם זה עניין של תקנים זה משהו אחר, אבל כמות האנשים המיותרים בתפקידי ג'וב (שלא כל כך זול לתחזק גם אותם) מרגיזה אותי כאשר אני רואה את חוסר ההשקעה הכספית (ולא רק בפינוקים) בחיילים הלוחמים

אולי יש מחסור ביחידות מסוימות, שכנראה גם מקבלות עדיפות נמוכה ותקצוב מופחת.

להשתמש בזה כאילו באמת יש מחסור במתגייסים זאת הדמגוגיה האמיתית.

ביום שיהיה מחסור אמיתי במתגייסים יהדקו את החגורה ויקשו על השיחרור.

בנתיים הצבא אוהב ושונא את עניין ההשתמטות כמעט באותה המידה.

אבל אסור לומר זאת!!... ששש....

הנה ההוכחה לכך שאני צודק.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4403785,00.html

פורסם

הצהרות כאלו נבחנות במבחן התוצאה.

פורסם

מבחינה צבאית?

זה כבר סיפור אחר.

מבחינת הגיוס העודף וחוסר נחיצות כללי של משרתים בצה"ל, זאת ההוכחה.

לצורך העניין זה לא משנה למה הצבא החליט ככה, והאם ההחלטה טובה.

עצם העובדה שהוא החליט ככה מעידה על הצורך/רצון של הצבא לקצץ בעודפים.

אופי הקיצוצים מעידים על התמקדות באיכות, ולא בכמות.

עכשיו שיקצצו גם בקייטנות הצבאיות(AKA ג'ובניקים חסרי מעש, ותעסוקה מומצאת).

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

זה לא באמת אומר שאתה צודק. הקיצוץ הוא בעיקר בעתודות ללוחמה ולא בכח שמגן על הגבולות באופן פעיל. וגם אם יקצצו בכח הפעיל זה לא אומר שלא היה שם מחסור. העובדה שאפשר לבטל את הגדוד לא מעניינת את החייל שצריך לשמור 4-4 כי איו אנשים

פורסם

אם הם סוגרים יחידות מילואים, כנראה שיש מספיק חיילים שעושים שמירה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים