עבור לתוכן

חרם על הסרט החדש 'מלחמת העולם זי'

Featured Replies

פורסם
כמה חבל שבמקרה בו חלילה נפסיד במלחמה (או סתם לאור הטרור השוטף), אי אפשר לבקש מהערבים להתמקד בשחיטת לב27, טיק-טק-טו ודומיהם ולעזוב את השאר בשקט.... ולפני שתתנפלו עלי, כרגיל, אגיד שאני לא מאחל להם גורל שכזה - פשוט לא יהיה לי חבל עליהם. אתם יודעים, הרי הם אינדיבידואלים, חפים מ"תופעת העדר", ושאר שטויות בסגנון "ערבות הדדית"... מה לי ולהם, אם כך?

אל תדאג, במשבר קיומי כולנו נשים יד על נשק ונלחם. זה לא שיש לנו ברירה. אתה תמשיך לתמוך בחזירות של מדינת ישראל לשבת ולטחון לבן אדם 3 שנים מחייו.

יש אלף ואחד פתרונות ל"בעיות" שמדינת ישראל מייצרת לעצמה. העובדה שהיא בוכרת בדרכים הקלות והנוחות לה בהגנה על המולדת לא מתאימות לי. (כן כן - אני יעוף מפה , בבוא הזמן, כשאהיה מוכן אשאיר את החור הזה לטובת מי שנהנה ממנו).

meanwhile, keep being the govt. drone and chant "its for our/everyone greater good ,it has to be done.

• תגובות 139
  • צפיות 16.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן כן, "מייצרת לעצמה"... רק בקשה אחת לי אליך: אם במדינה אליה תהגר בסופו של דבר תתקל באנטישמיות כלשהי, שלא תעז אפילו לנסות לחזור (או אפילו לבקש סיוע כלשהו מהמשטרה של אותה מדינה), חלאונת קטנה שכמוך. אחרי הכל, גם את אותו בן למהגר ערבים שיחליט להכות את ילדיך בבית הספר או את המקומי הנוצרי שחושב שהיהודים אשמים בהריגת בן האל שלו, אתה ייצרת לעצמך.

אגב, אם יקרה פה משבר קיומי כשאתה עוד פה, ואני מדבר על משבר אמיתי, בסגנון יום כיפור, תתפלל שבסיומו של אותו משבר הנשק יחזור לאפסנאות לפני שהעם החבול מהקרבות יתפנה לטפל בבעיה האמיתית של ארצינו בתחום הבטחוני.

פורסם

ובכל מקרה אני ממש לא רוצה חבורה של אנשים עם נשק שלא עשו אפילו דקה של שירות קרבי... ראיתי מספיק הסטות קנה בחיי כדי לדעת שזה חרא של רעיון

פורסם

אתה לא מבין שהוא בונה על זה? כשם שעכשיו הוא חושב שצבא זה לא בשבילו, כך גם במקרה מלחמה הוא יעדיף שאחרים יסתכנו במקומו.

פורסם

עובד זבל 1: "זאת חשיבות עליונה וכבוד גדול להיות פועל זבל".

עובד זבל 2: "אז למה אחרים לא רוצים לעבוד בזבל?"

עובד זבל 1: "אתה לא מבין שהם בונים על זה שאחרים ינקו להם את הזבל?".

עובד זבל 2: "נכון, כי הם חלאות חסרי מוסר המשתמטים מחובתם הזבלית".

אחד שמתחרט על עבודתו בזבל: "אתם סתם מקנאים".

עובד זבל 1: "אנחנו לא מקנאים בהם, אנחנו רק שונאים אותם".

אחד שלא התקבל לעבודה: "אבל לא צריך כל כך הרבה עובדי זבל, יש מספיק".

עובד זבל 1: "חלאות כמותך צריך לשרוף עם הזבל".

עובד זבל 2: "למה שאני יעבוד בזבל והם לא?"

אחד שפיטרו כי יש לו אלרגיה לזבל: "לא כל אחד מתאים לעבוד בזבל".

עובד זבל 1: "זה מה שכל המתשתמטים השקרנים אומרים".

עובד זבל 2: "אאאאא,,,,, YEAH!!!".

פורסם

הוא גם בטח חושב שביטחון זה חינם,שעל הגבולות (שהם חומות אדירות בסגנון חומת סין שאי אפשר לעבור אותה) שומרים רובוטים חסרי נשמה (בגלל זה הם הורגים כל כך הרבה ערבים שמנסים להיכנס לישראל).

פשוט לא יאמן איך במדינה מטר על מטר אנשים עדיין לא יודעים מה הולך סביבם

פורסם

אני חולק על דעתך. הוא יודע טוב מאוד, פשוט לא אכפת לו. מבחינתו זו בעיה של אחרים.

פורסם

כנראה בשביל חלאות כמוך צריך להצהיר ישירות לפני שבכלל פונים אליך "כן שירתתי X שנים ביחידה Y" יש לי את הרשות לדבר?

כן שירתתי, לא מסכים בכלל עם כמות הזמן שמוקדש לשירות סדיר.

החל מצבא קבע מקצועי ועד לקיצור תקופת השירות יש עוד המון פתרונות . אבל אנשים כמוכם עדיין ימשיכו לטפוח על החזה ולהיות גאים בזה שעמדו במוצבים במשך 3 שנים "והגנו" על כולם.

אגב מה לא היה ברור בעניין המשבר. במידה ויקום איום מצד מסויים לא משנה מה אתה : מוסלמי, יהודי , אתאיסט , קוף , מאדימי וכו ... אתה או אני נגן על עצמנו. קשה לי להאמין שיש מישהו שיאמר " אוקי, בוא נמתין שיערפו לנו את הראש".

די להיות מיליטנטים. ללחום ולהגן על מולדת זה אחד אבל להיות כלבי שמירה זה משהו אחר.

נערך על-ידי TicTacToe

פורסם

בסדר, ויק. לא אכפת לנו, אנחנו חלאות אנוכיים, ושמים זין. גמרת?

תשרת, תרגיש טוב עם עצמך, ותן לעצמך טפיחה גדולה על השכם מכולנו. אתה בחור 10 שתרומתו לא תסולא בפז.

טוב שיש שעירים לעזאזל כמוך למות במקומנו, שמאפשרים לנו לחיות את שארית חיינו בשלווה.

זה מה שרצית לשמוע, נכון? בסדר, הבנו את הלך הרוח. אתה "צודק".

אתה מוזמן להמשיך להחזיק בדעתך הממורמרת, ולהינות מעליונותך המוסרית, כאוות נפשך. גם להחרים את הסרט אם בא לך (אני בטוח שזה לא יזיז לאף אחד).

אני לא מבין את מהות הוויכוח פה... כל אחד בא עם תפיסת עולמו. אנשים יחשבו מה שהם בוחרים לחשוב בסופו של יום.

אני בטוח שזה לא הדיון הראשון פה בנושא, אז זה סתם וויכוח עקר נוסף בשביל הוויכוח. כל הדיונים הפוליטיים האלה לא נגמרים בכלום.

נערך על-ידי nat64x

פורסם

אגב מה לא היה ברור בעניין המשבר. במידה ויקום איום מצד מסויים לא משנה מה אתה : מוסלמי, יהודי , אתאיסט , קוף , מאדימי וכו ... אתה או אני נגן על עצמנו. קשה לי להאמין שיש מישהו שיאמר " אוקי, בוא נמתין שיערפו לנו את הראש".

מה בדיוק יעזור לנו חבורה של אנשים שמעולם לא החזיקו נשק? מה נראה לך שזה פה, משחקי הכס?

אנשים לא לוקחים נשק ותוך 5 דקות הופכים להיות מאדרפאקינג רמבו. רוב הסיכויים שהם ינסו להגן ואו ירו בעצמם או ירו בחבר או ימותו לפני שהם ירימו את הנשק

פורסם
מה בדיוק יעזור לנו חבורה של אנשים שמעולם לא החזיקו נשק? מה נראה לך שזה פה, משחקי הכס?

אנשים לא לוקחים נשק ותוך 5 דקות הופכים להיות מאדרפאקינג רמבו. רוב הסיכויים שהם ינסו להגן ואו ירו בעצמם או ירו בחבר או ימותו לפני שהם ירימו את הנשק

לכל אחד יש הכשרה מינימלית בתפעול נשק, אם הצבא היה טורח להרחיב את ההכשרות הללו, הייתי בעד.

מן הסתם לא כולם לוחמים אך עד להגיע לטיעון שמבלי לוחמים בכמויות, שעוברים 1001 הכשרות ומשרתים 3 שנים אין לנו סיכוי ...

ויתרה מכך , צה"ל מתבסס ברובו על כוחות מילואים שממילא נקראים לרענונים ואימונים בכל שנה.

למה לא לקצר את תקופת השירות (שבמהלכה ייעשו יותר הכשרות ופחות שמירות) ולדאוג שלכל מילואימניק מהאפסנאי הפשוט ועד ללוחם המחוספס יינתן רענון ואף הכשרה כדי לדעת "איך להחזיק את הנשק ביד".

הצעות ייעול ופתרונות תמיד יהיו, כרגע אנחנו נאלצים "לזרום" אם המציאות ואם "מה שיש". אל תנסו להלביש לנושא מיליון ואחד רבדים ולתת לו משקל כבד ואז רק לומר "נעשה מה שנתבקש לעשות כי לתרום זה חשוב ואין לנו ארץ אחרת". במקום זה בוא נשמע מכם פתרונות והצעות ייעול לבעיות הנוכחיות ולא השתלחויות במשתמטים (אותם אני מוקיע ומבין בו זמנית).

או שמא שירות סדיר 3 שנים נשמע לכם הגיוני ומוצדק "בגלל הנסיבות" ?

פורסם

קודם כל קיצור השירות זה לא רעיון כזה היסטרי (וכבר בוצע)

דבר שני "יותר הכשרות ופחות שמירות" רק עובד אם יש כוחות לעשות איתם רוטציה (רמז-אין)

צה"ל מתבסס ברובו על כוחות מילואים שהיו לוחמים בסדיר אם תוריד את כמות הלוחמים בסדיר תוריד גם את כמות המילואים

ועניין ההכשרה זה יותר מורכב מ"בוא נכשיר"

דבר ראשון יש אנשים באוכלוסיה שלא הייתי נותן להם לתפעל מקל מילא נשק

דבר שני הכשרה זה דבר אחד ניסיון זה דבר אחר. אני עברתי הכשרה על נשק חודשיים ועוד חצי שנה על הכלי שלי.

בפועל אפשר לצמצם את זמן ההכשרה ל4 חודשים אם תוריד את כל ה"בולשיט" של משמעת וכושר גופני אבל תפגע באיכות החיילים בצורה הזאת

בנוסף,לדעת להשתמש בנשק זה דבר אחד להשתמש בו במצב אמת זה דבר שונה לחלוטין. אני מודה שלשלוח אותי לקרב עם כל שאר החי"רניקים זה רעיון נוראי

אני לא בטוח ביכולת הנפשית שלי להיות תחת אש מקלעים ובטח שלא בטוח ביכולת הנפשית שלי לירות במחבל (ראה מקרה החיילת מקרק"ל)

עכשיו אתה מוזמן להגיד "חיילי שמנת" ו"call of duty" וכו' (ואתה גם צודק) אבל הבעיה עדיין קיימת

אם אני בעל הכשרת הלוחם לא סומך על עצמי בלחימה בטווח קרוב (לעומת טווח תותחים שלשמה הוכשרתי) אני בטח שלא סומך על אפסנאים בלי שום קשר לכמות הריענונים והאימונים "על יבש" שיעשו להם

לוחם זה לא משהו שאפשר לייצר על פס ייצור. מלבד היכולת הטכנית והיכולת הגופנית דרושה גם היכולת להרוג בנאדם ללא היסוס בפרק זמן של פחות משניה. דבר שרק ניסיון יכול להקנות לך

פורסם

אתם יודעים שיש יותר הרוגים בתאונות דרכים, מסך כל ההרוגים בכל מלחמות ישראל, ופעולות הטרור גם יחד, נכון?

המלחמות היום גם לא מוכרעות ע"י יתרון מספרי דווקא, ויש גורמים חשובים מכך.

הפרקטיקה שבשביל "שמא" ובשביל שנהיה תמיד "במוכנות מקסימלית", על כל מקרה שלא יבוא, להחזיק מדינה שלמה בכוננות תמידית, הוא בלתי ישים, ואין צורך בו. זו התנהגות של היפוכונדרים פולנים.

אפשר לעשות דברים גם בדרך אחרת, ומבלי לפגוע בביטחון המדינה באופן מהותי. וויתור במקום אחד גם מביא לרווח במקום אחר.

אתם סתם יורדים לפרטים מנהלתיים ומחפשים בכוח להקשות. זה הכל עניין של איזון נכון, ושמירה על קור רוח.

חוזק מדינה לא נקבע רק על פי מספר המגוייסים שהיא שומרת ברזרבה שלה.

נערך על-ידי nat64x

פורסם

אולי כדאי שאני אסביר את עצמי: אני חושב שאנשים כמו טיק-טק-טו הם חלאות לא בגלל הטענות שלהם כלפי הצבא, שחלקן נכונות. הבעיה שלי היא עם המסקנה. נניח לרגע שלא רק חלק מהטענות נכונות, אלא כולן, וישראל צריכה לעבור למודל של צבא מקצועי קטן המתוגמל היטב. נניח - אבל איך אנשים כמו חברינו כאן מציעים לשנות את המצב בפועל? ע"י השתמטות המונית. הבעיה היא, שגם אם בסופו של דבר התוכנית הזו תעבוד, בינתיים אותם המשתמטים בעצם סומכים על אלו שאינם משתמטים, וכן מוכנים לשרת בתנאים הקיימים, שהרי אני בטוח שגם טיק טק מבין שישראל לא תוכל להתקיים אף פרק זמן ללא צבא כלל. בעצם, הוא מראש מרשה לעצמו לנהוג באופן בו הוא נוהג רק כי הוא יוצא באופן מודע מנקודת הנחה לפיה בינתיים ה"כבשים", להגדרתו, ישמרו עליו.... ועל כן הוא חלאה, וממש לא בגלל דעתו האישית על עוולות ניהול כוח האדם בצבא.

הפרקטיקה שבשביל "שמא" ובשביל שנהיה תמיד "במוכנות מקסימלית", על כל מקרה שלא יבוא, להחזיק מדינה שלמה בכוננות תמידית, הוא בלתי ישים, ואין צורך בו. זו התנהגות של היפוכונדרים פולנים.

אך, הטפשות, הטפשות... אותם "מקרים" עליהם אתה מדבר אינם התרחשויות אקראיות. השאלה האם אותו מקרה יבוא או לא אינה תלויה בכוכבים ובמזלות, אלא בהערכתם של אלו מבין שכנינו הרוצים להביא עלינו את אותו מקרה מצער לגבי היכולות שלנו להגיב. "הרוצה שלום, יכון למלחמה", אמרו הרומאים. עם שנוהג כך הוא עם ששורד... ולגבי הצורך והישימות, אולי כדאי שתקרא קצת על ההסטוריה והמדיניות של שוויץ, ותבין איך המדינה הקטנה הזו הצליחה להמנע מהשתתפות בשתי מלחמות העולם למרות מיקומה באמצע אירופה, ולמה גם היום, בתקופה של האיחוד האירופי ו200 שנים אחרי המלחמה האחרונה שנגעה לה, עדיין יש בה גיוס חובה (לגברים), כל "מילואימניק" מחזיק את נשקו וציודו הצבאי אצלו בבית עד שחרורו ממערך ההמילואים (בחלק מהמקרים, בגיל 50), ההרים מלאים בבונקרים מתוחזקים היטב לשעת חירום (כמו גם כל מוסדות השלטון ואף שדות התעופה) והגשרים והמנהרות מכילים מלכודות טנקים... ומטעני נפץ היכולים לסגור את כל המעברים האסטרטגיים במדינה בהתראה רגעית. כך נוהגת מדינה שאינה חפצה במלחמה, אף שאין לה שונאים.

פורסם

זה מאוד פשוט.

את מי שהצבא צריך, שיקח.

את מי שלא, שישחרר.

אבל די כבר עם המסע שנאה הזה שעושים כלפי מי שלא משרת.

העובדה היא שהצבא לא יכול להרשות לעצמו לגייס את כולם.

העובדה היא שהצבא מגייס אנשים שהוא לא צריך, רק בגלל שהצבא הפך להיות סוג של קייטנה לאומית.

העובדה היא שיש הרבה מיותרים שמתעקשים לעשות צבא כי זה מה שהחדירו להם לראש כחברה.

בהרבה מהמקרים הצבא היה שמח לשחרר אותם אם לא היו מתעקשים.

כאילו שהצבא באמת צריך מפגרים עם תסמונת דאון...

קייטנה כבר אמרתי?

גם כשאנשים מחפשים להשתמט, והצבא יודע שהם מנסים להשתמט, הוא משחרר אותם ומעמיד פנים שהסיבה המפוברקת היא היא הסיבה.

הסיבה האמיתית היא שהצבא לא ממש צריך אותם, והנה יש לו הזדמנות לשחרר כמה מהם.

חתיכת צביעות.

אולי יש מחסור ביחידות מסוימות, שכנראה גם מקבלות עדיפות נמוכה ותקצוב מופחת.

להשתמש בזה כאילו באמת יש מחסור במתגייסים זאת הדמגוגיה האמיתית.

ביום שיהיה מחסור אמיתי במתגייסים יהדקו את החגורה ויקשו על השיחרור.

בנתיים הצבא אוהב ושונא את עניין ההשתמטות כמעט באותה המידה.

אבל אסור לומר זאת!!... ששש....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים